Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، نظم جدیدی بر بازار نفت حاکم شد، بدین صورت که صادرات نفت روسیه از اروپا و آمریکا به سمت بازارهای شرق آسیا شامل هند و چین تغییر مسیر داد و این موضوع تغییر آرایش کشورهای عرضه‌کننده نفت در بازارهای مقصد شد.

حال سوال اساسی این است که در نظم جدید بازار نفت، آرایش کشورهای عرضه‌کننده به چه صورت است؟

*صادرات نفت عربستان و آمریکا به چین کاهش یافته است

خبرگزاری رویترز در گزارشی با عنوان «Russia is China's top oil supplier for 2nd month, Saudi volumes tumble» به بررسی تغییر وضعیت صادرات نفت کشورهای عرضه‌کننده به چین در 6 ماهه اول سال‌های 2021 و 2022 (سال جاری میلادی) پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق تصویر 1، تناژ صادرات نفت روسیه، عراق، مالزی و امارات به چین افزایش داشته و در عوض از تناژ صادرات عربستان، آنگولا، برزیل، آمریکا و عمان کاسته شده است.

تصویر 1

طبق گزارش رویترز، صادرات نفت ایران و ونزوئلا به دلیل شرایط تحریمی به از مالزی به مقصد چین صادر می‌شود.

*افزایش صادرات 10 میلیون بشکه‌ای نفت روسیه به چین در 6 ماه نخست 2022

در تصویر 2، میزان تجمیعی صادرات نفت کشورها به چین در 6 ماهه نخست سال 2021 و 2022 بر حسب میلیون بشکه آورده شده است. نکته جالب توجه اینکه صادرات نفت روسیه به چین با وجود تخفیف‌های هجومی تنها 10 میلیون بشکه در طول 6 ماه افزایش داشته است.

تصویر 2

*افت 45 درصدی صادرات نفت آمریکا به چین

تصویر 3، درصد تغییرات صادرات نفت کشورها به چین در دو سال 2021 و 2022 مقایسه شده است. طبق آمار رویترز، صادرات نفت آمریکا با 45.7 درصد کاهش، بیشترین افت را داشته است.

تصویر 3

*مقصد اصلی صادرات نفت روسیه به بازار شرق آسیا هند بود نه چین

طبق گزارش رویترز، صادرات نفت روسیه به چین تنها حدود 4 درصد نسبت به سال گذشته میلادی افزایش داشته است معادل روزانه 66 هزار بشکه. این موضوع در حالی است موسسه مطالعات انرژی آکسفورد نیز در گزارشی عنوان کرده است که مقصد اصلی صادرات نفت روسیه در بازار شرق آسیا، کشور هند بوده است نه چین.

در تصویر 4، تغییرات میزان صادرات نفت روسیه به هند و چین آورده شده است. همانطور که مشخص است، صادرات نفت روسیه به چین، رشد قابل ملاحظه‌ای نداشته است، اما صادرات نفت روسیه به هند جهش چشمگیری پیدا کرده است.

تصویر 4

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صادرات صادرات نفت آمریکا ایران نفت صادرات نفت روسیه به چین میلیون بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۳۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته

شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال ۱۹۹۹ را گزارش کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال 1999 را روز پنجشنبه گزارش داد.

بر اساس گزارش درآمد گروه گازپروم، این شرکت دولتی روسیه در سال 2023 زیان خالص 629 میلیارد روبلی (6.7 میلیارد دلاری) را ثبت کرد که اولین زیان سالانه آن در 25 سال گذشته است. این نتیجه برخلاف سود خالص 13.2 میلیارد دلاری در سال 2022 گزارش شده است.

کل درآمد این شرکت از 126 میلیارد دلار در سال قبل به 92 میلیارد دلار در سال 2023 کاهش یافت.

گازپروم روسیه: اتحادیه اروپا با کمبود گاز مواجه می‌شودآلمان شرکت تابعه غول انرژی روسیه را مصادره می‌کند

در گزارش گازپروم آمده است که درآمد حاصل از فروش گاز با 40 درصد کاهش به 47.4 میلیارد دلار رسیده در حالی که درآمد حاصل از تجارت نفت با افزایش 4 درصدی به 38 میلیارد دلار رسیده است. فروش در کسب و کار برق این شرکت نیز نزدیک به 9 درصد افزایش یافت و به 6.6 میلیارد دلار رسید.

پس از گزارش درآمد روز پنجشنبه، سهام گازپروم بیش از 4 درصد سقوط کرد.

صادرات گاز روسیه به بازارهای سنتی خود در اتحادیه اروپا به دلیل تحریم‌های مربوط به جنگ اوکراین و خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم، که قبلا مسیر اصلی گاز روسیه به این منطقه بود، کاهش یافته است.

بر اساس محاسبات رویترز، عرضه گاز طبیعی گازپروم به اروپا در سال 2023 با 55.6 درصد کاهش به 28.3 میلیارد متر مکعب رسید.

طبق برآورد آژانس بین المللی انرژی، این صادرات به پایین ترین سطح خود از اوایل دهه 1970 کاهش یافت.

با این حال، گازپروم مقصد تجارت انرژی خود را به سمت آسیا تغییر داده است و چین به یکی از بزرگترین خریداران این شرکت تبدیل شده است.

در صورت بهره برداری کامل از خط لوله قدرت سیبری، حجم صادرات گاز روسیه به چین می تواند به 100 میلیارد متر مکعب در سال برسد.

به گفته گازپروم، هنگامی که این اتفاق بیفتد، چین به طور کامل جایگزین اتحادیه اروپا از نظر واردات گاز روسیه خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته