Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@07:40:24 GMT

مصرف گیاهان دارویی یا این داروها ممنوع!

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۷۸۶۹

مصرف گیاهان دارویی یا این داروها ممنوع!

یک متخصص طب ایرانی گفت: گل گاوزبان جاذب سرب است بنابراین اگر شما گل گاوزبانی بخورید که نزدیک شهرهای صنعتی باشد، در واقع دارید سرب را وارد بدنتان می کنید.

محمود بابائیان متخصص طب ایرانی در گفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری برنا با بیان اینکه محل رشد و پرورش گیاه در خواص و عوارض آن موثر است، اظهار داشت: مثلا گل گاوزبان جاذب سرب است بنابراین اگر شما گل گاوزبانی بخورید که نزدیک شهرهای صنعتی باشد، در واقع دارید سرب را وارد بدنتان می کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: حتی برخی داروهای گیاهی و سبزیجات در مزارعی کاشته می شود که این مزارع از آب فاضلاب استفاده می کنند و ممکن است در مسیرشان مواد رادیواکتیو و آلودگی های میکروبی باشد و مواد سمی و قارچ ها مثل آفلاتوکسین وارد این گیاهان می شود.

این متخصص طب ایرانی افزود: گاهی اوقات داروهای گیاهی به طور روباز فروخته می شود و در معرض گرد و غبارند و عرقیات در شیشه های سفید و در معرض آفتاب هستند، در نتیجه مواد موثره اینها از بین می روند. بنابراین عرقیات بهتر است در شیشه های رنگ تیره و دور از نور مستقیم آفتاب باشد.

محمود بابائیان گفت: اینکه یک گیاه چه مدت از تاریخش گذشته مهم است مثلا اسطوخودوس یا نعنایی که مدتی زیادی از آن ها گذشته و بو ندارند خاصیت دارویی خود را از دست داده اند.

وی اظهار داشت: اینکه یک گیاه در کدام منطقه جغرافیایی کشت شده است نیز در خواص دارویی اش اثر می گذارد، مثلا پونه ای که در سیرجان و یاسوج کاشته می شود، خصوصیات دارویی قوی تری دارد تا پونه ای که در گیلان کاشته می شود، زیرا پونه گیلان بیشتر سبزی است تا اینکه خصوصیت دارویی داشته باشد.

وی با تأکید براینکه مساله مهم دیگر در مصرف داروهای گیاهی تداخلات دارویی است ، بیان داشت: مثلا آسپرین اگر با گیاهانی مانند بابونه و جینکو استفاده شود خطر خونریزی را بالا می برد.

عضو انجمن علمی طب سنتی ایران ادامه داد: اگر قرص آهن را با بابونه ، سنبل طیب، زلزالک، علف چای و یا چای معمولی بخورید، جذب آهن را کاهش می دهد. یا اگر دارویی مثل شیرین بیان، زالزالک و جین سینگ را با لیووتروکسین بخورید، خطر سمیت را بالا می برد چون جذب را بیشتر می کند.

بابائیان یادآور شد: داروی شیمیایی پر مصرف دیگر وارفارین است که اگر با جین سینگ مصرف شود اثربخشی اش پایین بیاید یا مثلا اگر  وارفارین با بابونه، آناناس، زنجبیل، زردچوبه، شنبلیله، جعفری و فلفل تند مصرف شود خطر خونریزی را بالاتر می برد.

این متخصص طب سنتی از ممنوعیت های دوران بارداری هم گفت: خیلی از داروهای گیاهی مانند زرشک و زعفران در بارداری ممنوع است مخصوصا در سه ماهه ی اول و ماه آخر چون خطر افزایش سقط، ناهنجار یهای جنینی و زردی جنین را بالا می برند.

وی اضافه کرد: حتی مصرف خاکشیر در بارداری نیز گاهی خطرناک است زیرا خاکشیر شبیه یک گیاه دارویی دیگر است که آن گیاه منجر به سقط می شود که موقع جمع آوری امکان دارد با خاکشیر مخلوط شده باشد.خانم های شیرده و کودکان زیر دوسال نیز حتما باید تحت نظر پزشک داروهای گیاهی را مصرف کنند.

بابائیان گفت: در طب سنتی ما براساس مزاج، ژنتیک، چاقی و لاغری و خصوصیات جسمی هر فرد دارو تجویز می کنیم یعنی درمانمان را شخصی می کنیم و برای هر کس یک نسخه مشخص  از پیش تعیین شده نمی نویسیم چون شرایط بیماران و داروهایی که مصرف می کنند متفاوت است.

وی توصیه کرد: مردم در صورت مصرف آجیل از شکل دهان بسته آن استفاده کنند یعنی بادام، پسته، گردو و فندق سربسته بخرند و خودشان در خانه بشکنند زیرا احتمال ورود قارچ ها و آلودگی ها و گرد و غبار در آن ها کمتر است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گیاهان دارویی ممنوعیت مصرف دارو مصرف داروی گیاهی داروهای گیاهی متخصص طب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۷۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیر مسئول جهاد کشاورزی دهستان میانکوه از تولید و کشت گیاهان دارویی خارشتر، انغوزه، گل محمدی و کاپاریس در ۱۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی فاقد کشت در این دهستان خبر داد.


اقبالی با اشاره به شرایط جغرافیایی آب هوایی یزد تولید گیاهان کم آبخواه را سبب تولید و فراوری این صنعت با هدف توسعه و اشتغال پایدار با درآمدزایی و سرمایه‌گذاری در تولید این محصول دانست.


 وی از ارائه نهال گل محمدی و بذر رایگان به کشاورزان خبر داد و افزود: در اجرای این طرح مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تامین گردیده و کشاورزان جهت دریافت تسهیلات کم بهره معرفی می‌شوند.

دیگر خبرها

  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه