Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به ظرفیت‌های این مرکز درمانی، توان تخصصی پزشکان ایرانی و بکارگیری پیشرفته‌ترین روش‌های درمان ناباروری، درباره جاذبه‌های توریسم درمانی این حوزه در کشور، گفت: بیشترین مراجعه ما از کشور عراق و در رتبه‌های بعدی کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر علی صادقی‌تبار _ مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا، در نشستی خبری گفت: یکی از مولفه‌های توفیقاتی که در درمان زوجین نابارور داشتیم به دلیل افزایش آگاهی این افراد از طریق رسانه‌ها بوده است‌ تا به سمت درمان‌های غلط نروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگاه ابن سینا در زمینه‌های مختلفی در مرزهای دانش فعال است. مرکز درمان ناباروی ابن سینا یک مرکز خدمات جامع است که از خدمات پایه حوزه زنان و مردان تا کلیه بیماری‌هایی که ممکن است سبب بروز ناباروری شده باشد را پوشش می‌دهد.

او با اشاره به اینکه ناباروری یک بیماری است که عوامل مختلفی از عوامل محیطی، عفونی، ژنتیکی و... در آن نقش دارد، تصریح کرد: در درمان این مشکل به تمام  تخصص‌های گوناگون نیاز داریم و ما مفتخریم که برای این امر پروتکل ویژه و درمان طراحی کرده و متخصصین زبده در کنار ما فعال هستند.

وی افزود: علاوه بر ارائه خدمات روتین و درمان مشکلات پایه در فرایندهای درمان جایگزین از ابتدا نقش موثری داشتیم. ما با برگزاری نشست‌های تخصصی علمی، امروز شاهدیم که این خدمات با استاندارد بالایی در کشور ارائه می‌شود. حوزه دوم خدمات ویژه ما در زمینه آندومتریوز است. بیش از ۳۵ درصد زوجین نابارور به شکلی با آن درگیر هستند؛ چراکه از عوارض این بیماری، ناباروری و درد است و زوجین با آن درگیر هستند. از یک دهه قبل تیم متخصص و مجرب در این رابطه در مرکز ما مستقر شدند و متخصصینی هم در این زمینه تربیت شدند. این بیماری بسیار سخت تشخیص داده می‌شود و عمدتا برای شناخت قطعی نیاز به جراحی دارد، اما خوشبختانه با ابزارهای دقیق تشخیصی دیگر از جراحی برای تشخیص استفاده نمی‌کنند و تنها برای درمان از جراحی استفاده می‌شود که این تحول بسیار بزرگی است.

وی به خدمت جدید دیگر مرکز درمان ناباروری ابن سینا اشاره کرد و گفت: حدود ۳ سال است که خدمات سلول درمانی و استفاده از سلول‌های بنیادین برای بهبود باروری بویژه در خانم‌ها مطرح است. سلول‌های بنیادی سلول‌های تمایز نیافته‌ای هستند که اگر بتوانیم به دانش هدایت این سلول‌ها به بافت هدف مسلط شویم‌، می‌توانیم از سلول‌ها به نحو احسن برای درمان استفاده کنیم. آینده پزشکی با استفاده از سلول‌های بنیادی افق بلندی پیش روی ما قرار داده است. اکنون بانک سلول‌های بنیادین با این هدف فعال است که در آینده از این سلول‌ها استفاده کنند. چند سالی است که توانستیم سلول‌های بنیادین را از بافت تجدید پذیر خون عادت ماهانه خانم‌ها و بدون عمل تهاجمی بگیریم و در نهایت ذخیره کرده و در درمان ناباروری از آن استفاده کنیم. درمان‌های وسیعی که در چند فاز تحقیقاتی برای بیماران انجام شده نشانگر نتایج درخشان است.

او تاکید کرد: استفاده از دانش ژنتیک و تکنیک‌های تشخیص و درمان بیماری در حوزه ژنتیک از ویژگی‌های مهم خدمات درمان ناباروری بوده است و ان‌شاءالله به زودی از تکنیک‌های جدید مرزهای دانش هم بهره‌مند خواهیم شد. مرکز ابن سینا به عنوان یک کانون گرمابخشی به زوجین است و امید به خانواده‌ها می‌دمد و این اتفاق روزانه در این مرکز رخ می‌دهد.

صادقی‌تبار در پاسخ به سوالی در زمینه بندهایی از قانون حمایت از خانواده و فرزندآوری که به غربالگری‌های حین بارداری اشاره دارد، گفت: در رابطه با بحث غربالگری شاید گاهی عملکرد ضعیف بعضی همکاران در حوزه تشخیص سبب می‌شود عوارضی متوجه همه افراد جامعه شود و به عبارتی نگاه غیرتخصصی به غربالگری توسط برخی از همکاران سبب ایجاد حساسیت در نگاه سیاست‌گذاران می‌شود. غربالگری فی نفسه کار خوبی است و کسی آن را منع نکرده بلکه از دستور کار مراکز بهداشتی خارج شده است و افراد به صورت داوطلبانه می‌توانند آن را انجام دهند.

وی در این باره افزود: از زمانی که خدمات غربالگری انجام می‌شود از تولد تعداد زیادی فرزند معلول یا بیمار جلوگیری کرده است. البته گفته می‌شود ممکن است عوارضی ناشی از تشخیص غلط انجام غربالگری یا خدایی ناکرده سقط رخ دهد که البته می‌دانیم اساس غربالگری این است که کسی به اشتباه منفی تلقی نشده و فرزند معلولی اشتباها سالم تشخیص داده نشوند ‌و در طرف مقابل فرزند معلولی هم سالم تلقی نشود. مادرانی که در فاز اول فرزندشان معلول تشخیص داده می‌شود باید برای اقدامات تشخیصی دیگر از جمله آمینوسنتز استفاده کنند.

او تاکید کرد: در کتاب‌ها اعلام شده است که هنگام انجام فرایند آمینوسنتز یک درصد احتمال آسیب به جنین و سقط وجود دارد، در صورتی که انجام این تست نزدیک ۱۰۰ درصد ارزش تشخیص دارد؛ اما تست تهاجمی دیگری به نام NIPT از راه خون با تشخیص ۹۹ درصد وجود دارد که دیگر چنین عارضه‌ای برای بیمار ندارد و از تولد هزاران فرزند معلول و عقب مانده ذهنی جلوگیری می‌کند. غربالگری باید با تجویز متخصصین انجام شود. تجربه نشان داده است کسانی که این غربالگری‌ها را انجام دادند درصد تولد فرزند معلول محدودی داشتند و چند مورد محدودی هم که در غربالگری معلولیت مشخص نشده منجر به تشکیل پرونده قضایی شده است.

او در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا آغاز طرح دارویاری در تامین داروهای زوجین نابارور تغییراتی ایجاد کرده است یا خیر؟، بیان کرد: خوشبختانه با توجه به اینکه درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است بیمه‌ها با پتانسیل‌های مختلف از درمان و بخش دارویی حمایت می‌کنند. بیمه نیروهای مسلح از آذرماه سال ۱۳۹۹  تمام داروها و حتی مکمل‌ها را تحت پوشش قرار داده است و به صورت ۱۰۰ درصد رایگان روند درمانی طی می‌شود. در بیمه‌های دیگر با طرح دارویار هم پوشش خوبی داده شده است. در بیمه تامین اجتماعی داروهای درمان ناباروری را ۷۰ درصد  و بیمه سلامت این داروها را تا ۹۰ درصد پوشش می‌دهد که این فرصت خوبی است.

او در پاسخ به سوالی درباره روند توریسم درمانی در حوزه درمان ناباروری، اظهار کرد: توان تخصصی پزشکان ایرانی اولین عامل شکل‌گیری توریسم درمانی است. عامل دوم قیمت پایین خدمات درمانی است که هرچند هزینه درمان برای توریست‌ها از افراد ایرانی بیشتر است اما در کل هزینه درمان در ایران نسبت به بسیاری از کشورها کمتر است. سومین دلیل جاذبه هم جاذبه‌های توریستی و گردشگری است. در حوزه ناباروری ارتباط یک طرفه است و افراد وارد ایران می‌شوند تا درمان شوند. بیشترین مراجعه ما از کشور عراق و در رتبه‌های بعدی کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دارند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز درمان ناباروری ابن سینا درمان ناباروري درمان ناباروری توریسم درمانی فرزند معلول مرکز درمان ابن سینا سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۲۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • «آوای ابرها» با دغدغه کودکان مظلوم غزه به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • «آوای ابرها» به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند