Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد-سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این‌که تحولات عراق را با دقت و حساسیت دنبال می‌کنیم، اعلام کرد که ایران پیشنهاد بورل را با دقت بررسی و نقطه نظراتش را ارائه کرده و احتمالا شاهد دور جدیدی از مذاکرات رفع تحریم‌ها باشیم. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) دهم مرداد […]

امتداد-سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این‌که تحولات عراق را با دقت و حساسیت دنبال می‌کنیم، اعلام کرد که ایران پیشنهاد بورل را با دقت بررسی و نقطه نظراتش را ارائه کرده و احتمالا شاهد دور جدیدی از مذاکرات رفع تحریم‌ها باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) دهم مرداد ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران درباره تحولات اخیر عراق و تسخیر ساختمان پارلمان این کشور از سوی هواداران مقتدی صدر عنوان کرد: عراق کشور بزرگ و مهم همسایه ماست. به صورت طبیعی تحولات جاری این کشور را با دقت و با حساسیت دنبال می‌کنیم. ایران همواره بر ثبات و اهمیت استقرار و امنیت این کشور مهم همسایه دوست و برادر تاکید داشته و دارد و معتقد است امنیت عراق امنیت ایران و منطقه است.

وی ادامه داد: به تحولات این کشور با حساسیت اهتمام داشته و مسائل را دنبال می‌کنیم. البته تحولات جاری را که به نظر می‌رسد ناشی از اختلافات سیاسی در داخل است را جزو امور داخلی عراق تلقی می‌کنیم. معتقدیم جریانات، احزاب و تشکل‌های سیاسی عراق می‌توانند در چارچوب قانون اساسی و سازوکارهای قانونی این کشور و به روش‌های مسالمت آمیز و توأم با احترام متقابل، از وضعیت جاری عبور کرده و ان‌شاءالله با تشکیل دولت مردمی به توسعه و پیشرفت روزافزون عراق کمک کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به انتخاب مردم عراق احترام گذاشته و می‌گذارد و تاکید می‌کند که گفت‌وگو بهترین روش برای حل مشکلات داخلی این کشور است. این اطمینان را داریم ملت رشید عراق با بلوغی که دارند و درایت و تدبیری که در رهبران عراق سراغ داریم می‌توانند از این مرحله به خوبی عبور کنند و شاهد ثبات و آرامش روزافزون در عراق باشیم.

* هنوز شاهد تحقق انتظارات ایران از برادران در افغانستان در موضوع حق‌آبه هیرمند نیستیم/ میزان آبی که وارد می‌شود بسیار ناچیز است

وی درباره سفر وزیر نیرو به افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند و این‌که می‌توان انتظار داشت که این سفر نتیجه بخش باشد نیز گفت: بحث حق‌آبه موضوع بسیار مهمی است رئیس جمهور اخیرا تاکید مضاعفی بر بحث ضرورت پیگیری حق‌آبه ایران را داشت. این موضوع بسیار مهمی برای ما است.

کنعانی بیان کرد: حق‌آبه را مبتنی بر قراردادهای بین ایران و افغانستان موضوع بسیار مهمی می‌دانیم و تاکید داریم التزام هیأت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان به مفاد قراردادهای قطعی ایران و افغانستان در خصوص حق‌آبه یک محک و بستر آزمونی است مبنی بر میزان التزام تعهد مقامات این کشور به توافقات مشترک و رعایت حق و حقوق همسایگان. در وزارت خارجه هم در بخش سیاسی و هم بخش خصوصی این وزارتخانه این موضوع را با جدیت دنبال می‌کنیم و وزیر خارجه بعد از تاکید و دستور رئیس جمهور با سرپرست وزارت خارجه افغانستان صحبت و بر ضرورت حق‌آبه ایران تأکید کرد و این‌که انتظار می‌رود هیأت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان به تعهدات خود عمل کرده و موانع موجود را مرتفع کند و کمک کند حق‌آبه ایران به داخل سرزمین‌ها برسد.

کنعانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرده که اگر موانع فنی وجود دارد آماده است هیأت فنی خود را برای همکاری با طرف‌های ذیربط افغانستان اعزام کند و برای سفر وزیر نیرو اعلام آمادگی کردیم که زمینه اجرایی کردن توافق را فراهم کنند.

وی گفت: تحقق این امر به همکاری صادقانه طرف‌های ما در کشور دوست و برادر افغانستان بستگی دارد و این را به عنوان نشانه حسن نیت می‌دانیم که دوستان ما مایل هستند همکاری مبتنی بر تعامل سازنده را با ایران شکل دهند. تلاش‌های خود را با جدیت ادامه می‌دهیم و امیدواریم به نتیجه برسیم.

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: هنوز شاهد تحقق انتظارات ایران از برادران در افغانستان نیستیم. میزان آبی که وارد ایران می‌شود، بسیار ناچیز است و انتظار داریم برادران در افغانستان به تعهدات و مسؤولیت‌های خود در این زمینه عمل کنند.

احتمالا شاهد دور جدیدی از مذاکرات باشیم

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات در وین و اظهارات یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس مبنی بر این‌که قرار است مذاکرات بزودی در وین برگزار شود نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره مبدع بوده و با ابتکار عمل در مسیر مذاکره حضور داشته است. ما روند مذاکره را به عنوان روند منطقی و معقول برای رسیدن به توافق جامع، پایدار و تضمین کننده منافع ایران در چارچوب برجام به ویژه منافع اقتصادی ایران می‌دانیم.

وی خاطرنشان کرد: طی روزهای اخیر پیام‌های مختلفی رد و بدل شد. آقای بورل در این زمینه متنی را پیشنهاد داده مبتنی بر مذاکرات گذشته و طرف‌ها این را دریافت کردند و ایران هم این پیشنهادات را دریافت کرده است. طرف ایرانی متن و پیشنهادات را به دقت بررسی کرده و نقطه نظرات خودش را ارائه داده است. در این ارتباط شاهد تلاش و تحرک طرف‌های دیگری هم بودیم.

، کنعانی بیان کرد: گفت‌‌وگوی نسبتا مفصل رئیس جمهور فرانسه با رئیس جمهور کشورمان بخشی از موضوعات مرتبط با این مسئله بود. تلاش‌هایی را طرف‌ فرانسوی برای نزدیک‌ کردن دیدگاه‌ها انجام می‌دهد و تلاش‌هایی را برخی مقامات از جمله وزرای خارجه انجام دادند و در تماس‌های تلفنی با امیرعبداللهیان دیدگاه‌ها و ابتکاراتی را مطرح کردند، متمرکز بر نزدیک کردن دیدگاه‌ها با یکدیگر.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ما به عنوان ایران از هر ابتکاری که برای دستیابی به توافق کمک کننده باشد استقبال کرده و می‌کنیم و همواره واکنش مثبت نشان دادیم. ما همواره مبدع و منعطف بودیم و در میز مذاکره حضور داشتیم. بعد از تبادل پیام‌ها در روزها و هفته اخیر که رخ داد و بررسی‌هایی که روی متون پیشنهادی انجام شد، این احتمال وجود دارد در آینده نزدیک بتوانیم در خصوص تعیین زمان مذاکرات هم به نتیجه‌ای برسیم و احتمالا شاهد دور جدیدی از مذاکرات باشیم.

کنعانی گفت: باید تأکید کنم این بستگی کامل به اراده طرف مقابل مشخصا طرف آمریکایی دارد که برای دستیابی به یک توافق منطقی، معقول و پایدار آمادگی خودش را نشان دهد و از طرح مباحث انحرافی خودداری کند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت‌: ما خوشبین هستیم که روند مذاکرات ما را به نتایج منطقی و معقول برساند. جمهوری اسلامی ایران دستیابی به توافق را یک راهبرد جدی می‌داند و به مذاکرات تاکتیکی نگاه نمی‌کند و معتقد است دستیابی به توافق می‌تواند هم منافع ما و هم منافع طرف‌های توافق را تامین کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که گفته می‌شود در پیشنهاد مطرح شده از سوی بورل بحث فروش نفت و گاز ایران و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران است و این‌که ما به اروپا نفت و گاز بفروشیم و آنها در مقابل کمک کنند که توافق حاصل شود نیز خاطرنشان کرد: اجازه دهید به گمانه‌زنی‌ها ورود نکنیم. چارچوب کلی همان است که عرض کردم و اجازه دهیم روند مذاکرات شکل بگیرد و در چارچوب توافق طرفین به توافق دست یابند.

درخواست رسمی از لبنان درباره سوخت مطرح شود با نگاه مثبت آماده‌ایم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تامین سوخت لبنان توسط ایران نیز اظهار داشت: در جریان شرایط سخت مردم لبنان هستیم که ناشی از سیاست‌های غلطی است که برخی دولت‌ها در ارتباط با این کشور در پیش گرفتند و مبتنی بر سیاست‌های غلط منطقه‌ای خودشان شرایط اقتصادی لبنان را به گونه‌ای رقم زدند که متاسفانه مردم این کشور در رنج هستند. ما از این وضعیت متاثر و ناراحت هستیم و علاقه‌مندیم اگر امکان و توانی داشته باشیم به ملت و دولت لبنان در چارچوب مناسبات دوستانه و برادرانه کمک کنیم.

وی ادامه داد: به عنوان کشور دوست لبنان حتما علاقه‌مندیم برای بهبود شرایط اقتصادی این کشور نقش مثبت و سازنده‌ای ایفا کرده و از ظرفیت‌های خود استفاده کنیم. موضوع مرتبط با دولت لبنان و نیاز این کشور است. چنانچه درخواست رسمی از سوی دولت لبنان به ایران ارائه شود، جمهوری اسلامی ایران هم با نگاه مثبتی که برای کمک به کشورهای دوست در منطقه از جمله لبنان دارد حتما آمادگی دارد درباره تامین سوخت با مقامات دولت لبنان گفت‌وگو و درباره جزییات صحبت کند.

تلاش‌های قطر و عمان

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تلاش قطر و عمان در بحث مذاکرات ایران و آمریکا نیز اظهار داشت: برخی کشورهای دوست در منطقه در ارتباط با موضوع هسته‌ای انگیزه‌های مثبتی داشته و دارند و در این زمینه نقش آفرینی و ارائه پیشنهاد می‌کنند و قطر و عمان از جمله کشورهایی هستند که همواره رابطه خوب و نزدیکی با آنها داشتیم و علاقه‌مند بودند نقش مثبتی در مسائل ایفا کنند و جزو کشورهایی هستند که در این بحث فعال هستند و این ارتباطات مثبت را داریم.

* زمان دقیقی برای مرحله جدید گفت‌وگوها بین ایران و عربستان تعیین نشده

مذاکرات ایران و عربستان سعودی نیز سؤال دیگری بود که مطرح شد و کنعانی گفت: اراده مثبت در دو طرف دیده می‌شود که ما فاز جدیدی از گفت‌وگوها را بین دو کشور با نقش مثبت برادران در عراق آغاز کنیم. هنوز زمان دقیقی برای مرحله جدید گفت‌وگوها تعیین نشده است. امیدواریم شرایط در عراق به صورت مثبت پیش برود و دوستان در عراق بتوانند نقش سازنده قبلی را در همین چارچوب ایفا کنند.

 

برچسب ها : حق آبه - هیرمند- افغانستان , مذاکرات وین- سخنگوی وزارت خارجه

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: حق آبه هیرمند افغانستان مذاکرات وین سخنگوی وزارت خارجه احتمالا شاهد دور جدیدی از مذاکرات سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سخنگوی وزارت خارجه دنبال می کنیم دولت لبنان رئیس جمهور ایران هم طرف ها حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۳۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی

قزاقستان اعلام کرد: مذاکرات صلحی که قرار است در آلماتی انجام شود فقط بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان انجام می‌شود و بحثی از میانجیگری آستانه نیست و اگر این دو کشور به صلح برسند تأثیر مثبت زیادی بر کل منطقه خواهد داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های آذربایجان، وزارت امور خارجه قزاقستان جزئیات دیدار مقامات ارمنستان و جمهوری آذربایجان در آلماتی را اعلام کرد. آیبک سمادیاروف سخنگوی وزارت امور خارجه قزاقستان در این باره گفت: مذاکراتی که قرار است در آلماتی انجام شود فقط بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان انجام می‌شود و بحثی از میانجیگری آستانه نیست.

این دیپلمات تأکید کرد: قزاقستان خدمات حسن نیت ارائه می‌دهد، یعنی بستری برای مذاکره فراهم می‌کند. اگر این دو کشور به صلح برسند و به امضا برسد، تأثیر مثبت زیادی بر کل منطقه خواهد داشت.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان طی سخنرانی خود در اجلاس بین‌المللی «COP29 و چشم‌انداز سبز برای آذربایجان» که در 23 آوریل در دانشگاه ADA برگزار شد، گفت که باکو با نشست روسای امور خارجه آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان موافقت کرده است. در صورتی که ارمنستان نیز با این امر موافقت کند، نشست بعدی روسای امور خارجه در قزاقستان برگزار خواهد شد.

آنی بادالیان، دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ارمنستان در این خصوص گفت: ایروان در حال بررسی امکان دیدار بین آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان و جیحون بایراموف وزیر امور خارجه آذربایجان در قزاقستان است.

به گفته وی، تاریخ این دیدار توافق شده است.

لازم به ذکر است که جیحون بایراموف و آرارات میرزویان آخرین دیدار خود را در تاریخ 28 تا 29 فوریه در برلین برگزار کردند. قزاقستان به عنوان کشوری است که با مواضع طرفدار آذربایجان شناخته می‌شود، عضو سازمان کشورهای تُرک است و در بازسازی منطقه اقتصادی قره‌باغ آذربایجان مشارکت دارد و روسای جمهور هر دو کشور باهم از شوشا بازدید کردند. اما توکایف رئیس‌جمهور قزاقستان از ارمنستان نیز دیدن کرد و به پاشینیان برای صلح پیشنهاد میانجیگری کرد. این دو کشور در سازمان پیمان امنیت جمعی و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نمایندگی دارند. به هر حال، ابتکار قزاقستان به عنوان میانجی در روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان تازگی ندارد. در نوامبر 1991، نورسلطان نظربایف رئیس‌جمهور سابق قزاقستان و همتای روسی او بوریس یلتسین از باکو و از آنجا از استان خودمختار قره‌باغ سابق بازدید کردند. اما آن مأموریت در آن زمان چندان موفق نبود و بی‌نتیجه ماند. مقامات قزاقستان از جمله کسانی بودند که در حمله تروریستی هلیکوپتر در 20 نوامبر 1991 کشته شدند. اقدام تروریستی انجام شده در آسمان قاراکند، باطل کننده مذاکراتی بود که قزاقستان و روسیه در آن شرکت داشتند. از این نظر، ابتکار دوباره از آستانه موضوعی جالب است.

صاحب علی‌اف نماینده پارلمان جمهوری آذربایجان در مصاحبه با ینی مساوات اظهار داشت: پیشنهاد توکایف برای برگزاری مذاکرات صلح آذربایجان و ارمنستان در آستانه به هیچ وجه از جنس سازمان دهندگان نشست 5 آوریل بروکسل نیست. دو دلیل برای این ادعا وجود دارد. دلیل اول این است که ماهیت دوجانبه مذاکرات آستانه بیشتر مشهود خواهد بود که به نفع کسانی نیست که سعی می‌کنند بازی‌های خود را در این منطقه تحت عنوان میانجیگری یا اعتدال انجام دهند. ثانیاً، مذاکرات آستانه به این معناست که روند عادی‌سازی در چارچوب قالب همکاری 3+3 انجام می‌شود که با برنامه‌های قدرت‌های غیرمنطقه‌ای همخوانی ندارد. علاوه بر این، قزاقستان طرفی نخواهد گرفت، تعادل را حفظ خواهد کرد. از این نظر، وزارت امور خارجه قزاقستان اعلام کرد که آن‌ها با سند صلح شریک نیستند.

الخان شاهین اوغلو، تحلیلگر سیاسی، اظهارات آیبک سمادیاروف سخنگوی وزارت امور خارجه قزاقستان مبنی بر اینکه «مقامات قزاقستان هنگام سازماندهی نشست وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان در آلماتی نقش میانجی در مذاکرات را ایفا نخواهند کرد» را مفید دانست.

وی گفت: جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیازی به میانجی ندارند، مذاکرات مستقیم نتایج مثبتی به همراه دارد. در 30 سال گذشته، هر چند واسطه و میانجی، هیچ کدام کارساز نبود. طرفین نیازی به میانجی ندارند، بلکه به مکانی برای ملاقات نیاز دارند که توسط مقامات قزاقستان فراهم شده است. اگرچه قزاقستان یک میانجی نیست، اما یکی از کشورهای اصلی است که مایل به دستیابی به توافق بین آذربایجان و ارمنستان است. آستانه خواهان کریدور زنگزور تا باکو و آنکارا است. این کریدور اجرای پروژه کریدور میانه را که قزاقستان در آن نقش پیشرو خواهد داشت، تسریع خواهد کرد. سفرهای رئیس‌جمهور قزاقستان به آذربایجان و ارمنستان در هفته‌های اخیر نیز در همین رابطه بود.

شاهین اوغلو تأکید کرد: توافق اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و تعیین مرزها برخلاف منافع کرملین است. زیرا توافقات بین باکو و ایروان خارج از کنترل روسیه و از طریق مذاکرات مستقیم حاصل می‌شود. دلیل نگرانی کرملین روشن است. با مشخص شدن مرزهای دو کشور، آذربایجان و ارمنستان به امضای یک توافقنامه صلح یا چارچوب نزدیک می‌شوند. این موضوع حضور سربازان روسی در ارمنستان را در آینده زیر سؤال خواهد برد. نیکول پاشینیان فعلاً می‌خواهد سربازان روسی را از فرودگاه زوارتنوتس خارج کند اما در صورت توافق با ترکیه دیگر نیازی به حضور سربازان روسی در مرز با این کشور نخواهد بود. کرملین می‌خواهد از این روند جلوگیری کند.

رامیه ممدوا، کارشناس سیاسی معتقد است: آستانه بی‌طرف است و مانند بروکسل، واشنگتن و مسکو نیست. این پلتفرم می‌تواند توسعه یابد و نشست بعدی می‌تواند در تفلیس یا تاشکند باشد. باکو و ایروان متن صلح را در قالب مکاتبات آنلاین ادامه می‌دهند و این یک روند عالی است. طرفین مذاکرات صلح را در قالب ایمیل بدون نیاز به پیمودن مسافت‌های طولانی تا پایتخت‌های جداگانه توسعه می‌دهند. قزاقستان نیز به عنوان یک موقعیت مکانی موفق است. اگر ارمنستان امتناع نکند، اگر رفتار سازنده‌ای داشته باشد، دیپلمات‌های ارشد می‌توانند در مورد تعدادی از مسائل گفتگو کنند.

این تحلیلگر تأکید می‌کند: موضوع اصلی محل ملاقات نیست، بلکه بحث درباره این است که یک سند صلح را می‌توان در ماه‌های تابستان امضا کرد. این یک پیشرفت بسیار جدی تلقی خواهد شد. همانطور که رئیس‌جمهور آذربایجان گفت، اکنون ایده‌های روشن‌تری در مورد توافقنامه صلح در حال ظهور است. اکنون جامعه بین‌المللی نیز از توافقات دوجانبه بدون دخالت در روند استقبال می‌کند. در این راستا قزاقستان می‌تواند محرک جدیدی برای مذاکرات باشد. این همچنین نشانه خوبی است که این کشور می‌گوید میزبان است، نه میانجی.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه: تکرار ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس در مورد میدان «آرش» از سوی طرف کویتی مردود و مایه تاسف است
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • ناقوس جنگ را چه کسی به صدا درآورد؟/ زیباکلام: ما باعث حمله‌ی صدام به ایران شدیم/ حبیب احمدزاده: این ساده‌لوحی است صدام کینه‌ی قرارداد الجزایر را داشت
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • کارگران رکن اصلی اقتصاد کشور هستند
  • پیام سخنگوی وزارت خارجه به مناسبت روز معلم
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد