Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@10:09:06 GMT

۱۵ دستاورد صادرات نفت ایران به لبنان

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۷۵۱۵

۱۵ دستاورد صادرات نفت ایران به لبنان

وزیر انرژی دولت پیشبرد امور لبنان روز گذشته، در دیدار با یک مسئول آمریکایی تأکید کرده اگر پیشنهاد ارسال سوخت ایران به بندر بیروت رسمی شود، ما نمی‌توانیم هیچ‌گونه بخششی در این راستا را نپذیریم.
ولید فیاض، وزیر انرژی دولت پیشبرد امور در لبنان به آموس هوکشتاین، میانجی آمریکایی در خصوص بحران سوخت این کشور اعلام کرده است ما از حمایت نفتی ایران استقبال می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌تر جبران باسیل، رئیس جریان آزاد ملی لبنان در گفت‌وگو با شبکه المنار تأکید کرده بود با وجود امضای قرارداد با مصر و اردن تصمیم سیاسی آمریکا مانع رسیدن برق و گاز به لبنان می‌شود. دولت کویت نیز درخواست دولت لبنان برای خرید ۱۰۰درصد نیاز سوختی این کشور را بی پاسخ گذاشت و این نیز مسبب استمرار بحران  انرژی در لبنان گردید.
در هفته‌های اخیر نیز، رسانه‌های غربی به دنبال برهم زدن میانه‌ جمهوری اسلامی و دولت لبنان بودند، از یک سو ایران را به اهدای نفت رایگان متهم می‌کردند و از سوی دیگر از اینکه دولت لبنان براثر بحران سوخت سقوط نکرده است، سخت نگران بودند. حال آنکه درست است که مبادله نفت بین ایران و لبنان رسمیت ندارد، اما قطعاً رایگان نیست. رسانه یهودی هاآرتص بارها اعلام کرده حضور ایران در بازار انرژی لبنان چالش جدی‌ای بیخ گوش صهیونیست‌هاست که بر مشکلات آن‌ها می‌افزاید. 
بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی رسانه‌های غربی ، واردات سوخت لبنان از ایران ۱۵ نتیجه مستقیم دارد که در ابعاد تاکتیکی و راهبردی قابل بررسی است. در حوزه داخلی لبنان می‌توان گفت پس از ترسیم معادله سید حسن نصرالله برای کشتی‌های ایرانی که آن‌ها را به‌مثابه حاکمیت لبنان اعلام کرد، حزب‌الله به‌عنوان یک نیروی فعال وارد عرصه بین‌المللی و آب‌های منطقه می‌شود؛ آن هم در حالی که دولت لبنان در حل بحران سوخت این کشور شکست خورده و مهره‌های داخلی واشنگتن کنار سفارت آمریکا برای تشدید محاصره علیه مردم لبنان عمل می‌کنند، همین امر خطر بزرگی برای دولت آمریکا و به‌دنبال آن رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود.
 در بعد استراتژیک، واردات سوخت از ایران به‌معنای شکستن محاصره غرب ضدلبنان است و بر این نکته تأکید می‌کند کشورهای شرق می‌توانند محاصره آمریکا ضدکشورها را بشکنند و از معادله‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری اقتصادی در لبنان استفاده کنند، علاوه بر ایران کشورهایی همچون چین و روسیه نیز می‌توانند پس از این، نقش فعالی در سطح اقتصادی لبنان ایفا کنند. واردات سوخت از ایران به لبنان اعتبار آمریکا را از دو جهت درهم می‌شکند؛ در وهله نخست بازارهای بیشتری برای سرمایه‌گذاری ایران باز می‌شود که بعد از شکست محاصره ونزوئلا اکنون محاصره لبنان را نیز شکسته است، در وهله بعدی حرکت کشتی‌های ایرانی به‌سمت لبنان به‌معنای آن است که حزب‌الله محاصره آمریکا ضد ایران را نیز شکسته است.
لبنان در حال حاضر با یک بحران مالی عظیم دست و پنجه نرم می‌کند. از ماه اکتبر سال گذشته بدین سو، پوند لبنانی حدود ۸۰درصد ارزش خود را از دست داده است.
این اتفاق معادله جدیدی را به رژیم صهیونیستی تحمیل می‌کند، به‌طوری که آن‌ها دیگر نمی‌توانند حتی به تعرض به کشتی‌های ایرانی که به‌سمت لبنان حرکت می‌کنند فکر کنند. بر این اساس مسئله واردات سوخت از ایران به لبنان تبدیل به یک چالش جدی برای صهیونیست‌ها می‌شود که مدت‌ها محافل امنیتی و سیاسی آن را درگیر خواهد کرد.اگرچه سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله پیش از این تهدید کرده بود به هرگونه تجاوز به این نفتکش‌ها پاسخ خواهد داد، اما بدون تردید، اسرائیل و مصر در حال بررسی چگونی اقدام علیه روابط نفتی تهران و بیروت هستند.
واردات سوخت از ایران توسط حزب‌الله یا دولت لبنان یک تصمیم تاریخی و سرنوشت‌سازاست، نه‌تنها برای لبنان بلکه برای کل منطقه  که نتایج اخلاقی و مادی آن در آینده نزدیک روشن می‌شود. 

خبرنگار: حسین محمدی اصل

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نفت لبنان ایران ترکیه افزایش خرید نفت واردات سوخت از ایران دولت لبنان حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۷۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای مخبر بعد از ظهر امروز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور در مشهد مقدس ، گفت: نامگذاری امسال با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

آقای مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد: توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از اولویتهای اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی شود، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود، اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم، اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد و طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه، باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیاز‌های کشور‌های همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

آقای مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آقای رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشور‌های منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قرارداد‌های بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیرو‌های جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبود‌های کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچکترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کار‌های عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد، اما نتوانستند به هیچ کدام از اهداف خود برسند.

 دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده. حجت الله عبدالملکی افزود: طی سال گذشته ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری  ارائه شده که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است که تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • (ویدئو) فردا بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران افتتاح خواهد شد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • وضعیت امروز دانشگاه‌های آمریکا دستاورد عملیات «وعده صادق» است
  • فیلم محاصره وزیر جوان دولت رئیسی در میان مردم معترض
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • ۴ مدال طلا دستاورد ووشوکاران مرد کشورمان در چین