Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@16:52:51 GMT

علم‌الهدی: امر به معروف و نهی از منکر باید فراگیر شود

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۹۶۸۵

علم‌الهدی: امر به معروف و نهی از منکر باید فراگیر شود

نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: بیگانگی با امر به معروف و نهی از منکر به معنای بیگانگی با محبت خدا و اهل‌بیت (ع) است، لذا آمر به معروف و ناهی از منکر اگر خود را شیعه امام‌حسینی (ع) می‌داند، باید روحیه خود را مصون از تأثیرگذاری قرار دهد.

به گزارش تسنیم، سید احمد علم‌الهدی در سومین شب از سلسله برنامه‌های سوگواری در دهه اول محرم که بعد از نماز مغرب و عشاء در محل رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهارداشت: در مجموعه احادیثی که از لسان مطهر امام حسین (ع) در کربلا نقل شده، مخاطب ظاهری یا از اصحاب و یاران ایشان هستند و یا از معاندان کوردلی که در لشکر عمرسعد بودند، اما در حقیقت، همه آحاد و ابنا بشر مخاطب احادیث حسینی هستند و هرکس که بخواهد آزادگی در پیش بگیرد، باید به طریقت اباعبدالله (ع) اقتدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در شرایط کنونی، اصحاب کربلا همه‌روزه در حال افزوده‎شدن هستند. اگر زمانی در یک روایت ۷۲ نفر و در روایتی دیگر ۱۲۰ نفر به ندای امام حسین (ع) لبیک گفتند، امروزه میلیون‌ها نفر مسلمان و غیرمسلمان، در عالم خود را رهروی اباعبدالله (ع) می‌دانند، زیرا امام حسین (ع) از همان زمان از فراگیرشدن نهضت خود آگاهی داشت و به همین خاطر، احادیث حسینی ترسیم‌کننده یک خط مستقل الهی برای اصحاب عاشورا در تمام زمان‌ها است و به همین خاطر، بر همه ما تکلیف است که عبرت‌های عاشورا را بیاموزیم و آموزه‌های حماسه حسینی را در زندگی خود به کار بگیریم.

نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به خطبه مشهور امام حسین (ع) در جریان سفر به کربلا خاطرنشان کرد: وجود مقدس حضرت سیدالشهدا (ع) اهل دنیا را دعوت می‌کند که در احوالات زمانه خود دقت کنند و ببینند که در دنیای دگرگون‌شده، خوبی‌ها فراموش می‌شود همچون چراگاهی که آفت‌زده باشد و ته‌مانده آبی که در ظرف باقی می‌ماند و البته این به خاطر عمل نشدن به حق و نهی نشدن از باطل است که در این شرایط، مؤمن باید به دیدار خدا رو بیاورد، زیرا مرگ جز سعادت و زندگی با ستمگران جز رنج و ملال نیست.

وی ادامه داد: در جامعه‌ای که به حق عمل نمی‌شود و کسی از باطل پیشگیری نمی‌کند، محبت به خدا و اهل‌بیت (ع) وجود ندارد. در این باره، به کاربردن لفظ عشق بجا نیست، زیرا رابطه ما با پروردگار برخلاف همه روابط احساسی انسان که در زمره ماهیت عشق قرار می‌گیرد، برمبنای یک باورمندی و احساس منطبق با عقلانیت است که وقتی این باورمندی افزایش پیدا کند، برایمان حالتی را ایجاد می‌کند که هرچه رضای خدا باشد، برای ما محبوب می‌شود و هرچه مغضوب خداست، ما هم منفور می‌شویم.

آموزه‌های نهضت حسینی، راه حل مشکلات جامعه

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: این ذات و فطرت انسان است که از مشاهده مظاهر عبادت خدا و آنچه خدا به آن توصیه کرده، خوشحال می‌شود و از آنچه مصداق تظاهر به گناه است، بیزار خواهد بود. به همین خاطر هم وجود مقدس حضرت سیدالشهدا (ع) به مؤمنین توصیه و سفارش می‌کند که اگر چنین شرایطی در جامعه اسلامی وجود نداشت، مؤمن موظف است تا سنت پیامبر (ص) را احیا کند ولو اینکه بهای آن، بذل جان باشد.

وی تأکید کرد: اگر جامعه ما علی رغم برقراربودن نام جمهوری اسلامی در جریان حاکمیتی آن، در شرایطی قرار بگیرد که به حق عمل نشد و نهی از باطل به امری مذموم بدل شد که ناهی از منکر در مجامع خصوصی و علنی، مورداهانت، ناسزا و افترا قرار گرفت، این مصداق همان خطبه حضرت سیدالشهدا (ع) است که چنین جوامعی را جامعه یزیدی می‌دانند.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه سکوت در برابر مفاسد، مظالم و بی‌حجابی‌ها، جامعه را به سمت یزیدی شدن سوق خواهد داد، گفت: در این باره، نباید قائل به این بود که دولت و نیروی انتظامی تنها متولیان حوزه امر به معروف و نهی از منکر هستند. علاوه بر این، افراد گناهکار که غضب الهی در پی اعمال آن‌ها متوجه جامعه می‌شود، یقیناً با آمر به معروف و ناهی از منکر مقابله می‌کنند و این یک حقیقت غیرقابل کتمان است، اما رسالت قیام اباعبدالله (ع) نیز همین بود و آمر به معروف و ناهی از منکر هم اگر خود را شیعه امام‌حسینی (ع) می‌داند، باید روحیه خود را مصون از تأثیرگذاری قرار دهد.

وی با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد که فساد جامعه را فرا بگیرد، ابراز کرد: امام حسین (ع) با ۱۲۰ نفر در برابر ۱۲۰ هزار نفر ایستاد، زیرا از شرایط امروز حکومت شیعی ما آگاهی داشت و از همین رو، سرمشقی تعریف کرد تا مؤمنان برای جلوگیری از فراگیرشدن ذلت و مبارزه برای اقامه عزت از آن الگو بگیرند. بر همین اساس، امر به معروف و نهی از منکر، راه حل مشکلات اجتماعی برمبنای آموزه‌های نهضت حسینی است و این مسئله باید در جامعه اسلامی فراگیر شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: علم الهدی امر به معروف امر به معروف و نهی از منکر ناهی از منکر امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۹۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبودهایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمدهای دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

کد خبر 6089691 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • دفاع جوان کاشمری از ۳ دختر نوجوان در مقابل اراذل‌واوباش
  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • ضربه چاقو به جوان کاشمری به دلیل حمایت از چند دختر در برابر ۳ مزاحم
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • شهادت هزاران نفر از مردم فلسطین، دستاورد غرب وحشی و مدعی دموکراسی است
  • همراهان منطقه‌ای آمریکا و اسرائیل صحنه را در «وعده صادق» باختند
  • جلوگیری از تردد خودروهای شوتی در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند