Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- سمیه نوری: کرمانشاه به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نخود در کشور هر ساله حدود ۸۰ هزار تن نخود تولید دارد اما با این وجود پس از گذشت این همه سال و اثبات مرغوبیت نخود استان کرمانشاه هنوز به جایگاه خود در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی و صادراتی نرسیده است.

چشم انتظاری کشاورزان استان کرمانشاه برای بهبود وضعیت و افزایش توجه به این محصول کشاورزی قدمتی چندساله دارد که در هر دوره‌ای تنها سخنانی در حد وعده از سوی مسئولین حوزه کشاورزی مطرح می‌شود و کم کم در حال تبدیل شدن به رؤیای نخودکاران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت کشاورزی در استان کرمانشاه با تولید سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی امروزه مستحق آن است تا جایگاه و رتبه بالایی در کشور داشته باشد اما به دلیل بی‌توجهی و عدم پیگیری وعده‌های داده شده از سوی مسئولین سال‌هاست که درجا میزند و به گفته کارشناسان حوزه اقتصادی و کشاورزی باید شاهد روند نزولی کیفیت محصولاتی کشاورزی مانند نخود باشیم.

سال‌هاست که نخودکاران کرمانشاهی در فصل برداشت همراه با نخودهای خود رویاهای خود را در زمین‌های کشاورزی شخم می‌زنند و به خود امید تحقق وعده‌های مسئولینی را می‌دهند که یکی پس از دیگری فراموش شده‌اند.

ظرفیت کشاورزی استان کرمانشاه به ویژه تولید نخود با مظلومیت هر ساله در مراسم مرتبط با این حوزه در جلسات و گفتگوهای متعدد دستخوش وعده‌های مسئولین قرار گرفته و کور سوی امیدی را در دل این زحمت‌کشان می‌انداز اما بی‌توجهی و فراموشی همان وعده‌ها پس از مدتی کوتاهی نمکی بر دستان زخم خورده آنهاست.

نخود محصول جایگزین کشت دیم محصولات کشاورزی

سهراب دل‌انگیزان استاد دانشگاه و کارشناس مسائل کشاورزی در استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نخود به عنوان یک محصول جایگزین کشت دیم است یعنی اگر در یک زمین چندین سال محصولاتی مثل گندم و جو کاشته شده می‌توان برای ایجاد وقفه در زمین کشاورزی به منظور بالا بردن توانایی زمینی که چند سال پشت سرهم کشت داشته نخود را کشت کرد.

استاد دانشگاه و کارشناس مسائل کشاورزی در استان کرمانشاه گفت: کیفیت نخود کرمانشاه حفظ نشده و تلاشی برای حفظ بذر مرغوب استان کرمانشاه صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه زمین کشاورزی باید هر چندسال یک بار باید زمین را از محصول همیشگی خود دور کند، افزود: قاعدتاً زمین کشاورزی بعد از چند سال کشت یک محصول خاص یا باید آیش باشد یا می‌توان از نخود که یک محصول تنوعی در کشت است برای تنوع کشت در زمین استفاده کرد.

این کارشناس ادامه داد: نخود به عنوان یک محصول جایگزین در بین محصولات کشاورزی موقعیت و ظرفیت بسیار خوبی دارد تا حتی در سال‌های استراحت زمین کشاورزی به عنوان یک کشت جایگزین و سازگار به اقتصاد خانواده کمک کند.

دل انگیزان با اشاره به اینکه کیفیت نخود استان کرمانشاه در دیر باز کیفیت بالایی داشته، بیان کرد: کیفیت نخودی که طی سال‌های گذشته در کرمانشاه کشت می‌شد حفظ نشده که علت اصلی آن عدم نگهداری از بذرهای مناسب و تاریخی خود کرمانشاه است و برای توسعه و حفظ بذر مرغوب و همچنین بالا بردن کیفیت آن در این استان تلاشی صورت نگرفته است.

بازیابی جایگاه جهانی نخود کرمانشاه نیازمند تلاش و توجه بیشتر

وی با تاکید بر مسئله به زراعی و بهبود وضعیت بذرهای مرغوب استان کرمانشاه، خاطر نشان کرد: تلاش در این راستا می‌تواند از ۲ نظر به نخود استان کرمانشاه کمک کند که شامل تولید و ارائه محصول مرغوب‌تر و عملکرد بهتر در هر هکتار است.

این کارشناس و استاد دانشگاه در حوزه کشاورزی با اشاره به اینکه نخود کرمانشاه پیش‌تر یک محصول برند در دنیا بوده اما به دلیل بی توجهی این جایگاه خود را از دست داده، گفت: نخود کرمانشاه نیازمند حمایت و توجهی است که بتواند به جایگاه جهانی خود باز گردد و به خود کفایی پیشین دست یابد چراکه امروزه با وجود تولید انبوه نخود در کرمانشاه حتی شاهد واردات نخود از کشورهای آفریقایی هستیم.

صنایع تبدیلی موضوعی فراموش شده در محصولات کشاورزی

یکی دیگر از کارشناسان حوزه کشاورزی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان کرمانشاه با توجه به ظرفیت بسیار خوب خود در تولید نخود توانایی ایجاد تحول اقتصادی در استان کرمانشاه را داشته که بر اساس موقعیتی که دارد می‌توانست در حوزه‌های جانبی در اقتصاد کرمانشاه تأثیر گذار باشد اما تا کنون جز بی توجهی و ترسیم سرابی از این ظرفیت‌ها چیزی عاید اقتصاد این استان نشده است.

وی افزود: یکی از مسائل مهم در خصوص نخود فعالیت‌های پس از برداشت است که به دلیل بی توجهی به بعد صنعت تبدیل محصول به صورت خام و بدون تغییر فروخته و به مصرف می‌رسد.

این کارشناس مسائل کشاورزی و اقتصادی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی در تمام محصولات کشاورزی فراموش شده است، تصریح کرد: جلوگیری از خام فروشی نخود و تبدیل آن به فرآورده‌های با ارزش‌افزوده بیشتر هم از لحاظ توسعه اقتصاد مقاومتی و هم از حیث رونق تولید داخلی در این حوزه بسیار حائز اهمیت بود که ظاهراً مسئولان مربوطه کرمانشاهی به این موضوع اعتقادی ندارد.

کاهش برداشت نخود از مزارع اسلام آبادغرب به دلیل خشکسالی

کامران کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سال گذشته در اسلام آبادغرب ۱۸ هزار هکتار زمین زیر کشت نخود پاییزه و هفت هزار هکتار زیر کشت نخود بهاره قرار گرفتند.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شد از این مزارع حدود ۱۳ هزار و ۹۰۰ تن نخود برداشت شود اما به دلیل وقوع خشکسالی این میزان به چهار هزار و ۴۶۰ تن کاهش یافته است.

رئیس جهاد کشاورزی اسلام آبادغرب تصریح کرد: در سال زراعی جاری با میزان بارش کافی از مزارع آبی زیرکشت گندم اسلام آبادغرب ۲۱ هزار و ۱۵۰ تن و از زمین‌های دیم ۶۳ هزار و در مجموع ۸۴ هزار و ۱۵۰ گندم برداشت می‌شود اما به دلیل خشکسالی سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۰۰ تن گندم از مزارع آبی و ۲۵ هزار و ۲۰۰ تن از زمین‌های دیم و در مجموع ۴۴ هزار تن گندم برداشت شده است.

کریمی گفت: از این میزان برداشت تاکنون ۳۹ هزار و ۳۵۵ تن گندم توسط ۶ مرکز خرید تضمینی گندم در اسلام آبادغرب خریداری شده است و این در حالی که ظرفیت سیلوها ۱۱۷ هزار تن است.

کد خبر 5553700

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه کشاورزی نخود صنایع تبدیلی خشکسالی کشت دیم الگوی کشت کشاورزی سیلاب محرم 1401 بوشهر وقوع سیلاب ماه محرم ویروس کرونا بارش باران کرمانشاه سیل کرمان مدیریت بحران خطبه های نماز جمعه مراسم عزاداری آمار کرونا مشهد استان کرمانشاه محصولات کشاورزی نخود کرمانشاه اسلام آبادغرب خود کرمانشاه زمین کشاورزی اما به دلیل عنوان یک یک محصول بی توجهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۱۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روانسازی ترافیک به عنوان یکی از ضروریات کلانشهر کرمانشاه

محمدرضا آمویی فرماندار کرمانشاه با تاکید بر تغییرات مهندسی ترافیک شهر کرمانشاه، حذف برخی از میادین و نصب چراغ‌های راهنما در چهار راه‌ها را از ضروریات ترافیکی دانست و خواستار اجرایی کردن این ضروریات در قالب طرح‌ها و پروژه‌های تاثیرگذار از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شد.

وی گفت: نصب تابلو‌های راهنمایی و رانندگی و علائم ترافیکی در سطح شهر در آستانه سفر‌های تابستانی یکی دیگر از مسائلی مهم روانسازی ترافیک است که از ابتدای سال جاری انجام شده و با ادامه دادن و پیاده سازی این طرح‌ها به وضعیت مطلوبی خواهیم رسید.

فرماندار کرمانشاه اظهار کرد: آسفالت معابر شهری کرمانشاه نیز که از ابتدای سال جدید به صورت ویژه در برخی از محله‌ها آغاز شده در کاهش ترافیک نقش مهمی دارد.

آمویی اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش مهندسان معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری؛ خط کشی‌های جدید در مسیر‌هایی که حجم ترافیک بالایی دارند و سرعت خودرو‌ها خطر آفرین هستند، ایجاد شده که این امر به کاهش تصادفات منجر می‌شود و قاعدتا رضایتمندی مردم را به دنبال داشته است که جا دارد از شهردار و معاونت حمل و نقل ترافیک تقدیر کرد.

وی افزود: با توجه به افزایش جمعیت در شهر‌ها و گسترش شهرنشینی سبک زندگی مردم به سمت استفاده از خودرو‌ها و وسایل نقلیه عمومی تغییر چشم گیری یافته است لذا با توجه به پراکندگی ادارات دولتی و گستردگی شهر کرمانشاه می‌بایست دسترسی مردم به مراکز خرید و سیستم‌های دولتی جزو اولویت‌های مدیریت شهری کلانشهر کرمانشاه باشد.

آمویی تصریح کرد: در شهر کرمانشاه با توجه به جمعیت بیش از یک میلیون نفری آن، زیر ساخت‌هایی شامل معابر، شوارح، خیابان ها، بزرگراه‌ها، و آزاد راه‌ها می‌بایست ایجاد شود و در بافت فرسوده شهر نیز خیابان‌های قدیمی با عرض معابر بسیار کم وجود دارد که گنجایش و ظرفیت خودرو‌ها را ندارد و در این زمینه نیازمند تغییر ساختاری هستیم.

فرماندار کرمانشاه ضمن تاکید بر ایجاد معابر جدید در سطح شهر کرمانشاه گفت: ایجاد راه‌های میانبر برای سهولت در رفت و آمد می‌تواند به کاهش حجم ترافیک کمک کند، شهرداری با نگاه مثبت اقدام به ایجاد رینگ کمربندی به دور شهر نموده است که این امر موجب کاهش حجم ترافیک می‌شود.

وی به اجرای طرح زوج و فرد خودرو‌ها اشاره کرد و افزود: اجرای طرح زوج و فرد بار ترافیکی خیابان مدرس را کاهش می‌دهد، اما استفاده از تجهیزات به روز و پایش‌های تصویربرداری کنترل ترافیک از الزامات است که با دقت نظر معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری کرمانشاه در سال جاری شاهد بکارگیری تجهیزات بیشتری خواهیم بود.

آمویی گریزی به استفاده مردم از پل‌های عابر پیاده زد و تصریح کرد:متأسفانه با توجه به سطح سرقت‌هایی که از امکانات دولتی به خصوص پل‌های عابر پیاده انجام می‌شود این نیاز و ضرورت را ایجاد می‌کند که نسبت به ارائه طرح‌های جدید و جایگزین اقدام شود.

وی افزود: راه اندازی پل‌های مکانیزه جدید با سرمایه گذاری می‌تواند رفت و آمد و تردد مردم را تسهیل کند اگر چه معاونت ترافیک شهرداری با بازسازی پل‌های مکانیزه که هزینه نگه داشت بالایی دارد کار مهمی انجام داده، اما در این زمینه حمایت‌های حوزه شورای شهر را ضروری می‌دانیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه
  • روانسازی ترافیک به عنوان یکی از ضروریات کلانشهر کرمانشاه
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • (ویدیو) غذای خیابانی در پاکستان؛ پخت و سرو ۵۰۰ کیلو آب نخود با مرغ و تخم مرغ
  • آبرسانی به ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی فلارد
  • مواکب کوچک اربعین ساماندهی می‌شود
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور