Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@16:14:22 GMT

ورود نخستین اولین محموله داروی بیماران SMA به کشور

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۱۴۶۶

ورود نخستین اولین محموله داروی بیماران SMA به کشور

رئیس سازمان غذا و دارو از ورود اولین محموله داروی اسپینرازا به عنوان اولین داروی بیماران SMA به کشور خبر داد و گفت: به زودی داروی بعدی نیز در دسترس این بیماران قرار خواهد گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهرام دارایی در رابطه با خبر ورود اولین محموله داروی اسپینرازا گفت: پیرو دستور رئیس جمهور مبنی بر لزوم تامین داروی بیماران SMA، سازمان غذا و دارو اقدامات لازم را به منظور ثبت سفارش و نقل و انتقال مالی به منظور تامین سریع دو قلم داروی این بیماران را در دستور کار قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براین اساس داروی اسپینرازا به عنوان اولین داروی تامین شده بیماری SMA وارد کشور شده است و به زودی داروی بعدی نیز تامین و با هماهنگی معاونت درمان وزارت بهداشت در دسترس این بیماران قرار خواهد گرفت.       به گزارش دانا؛ در پی کمبود این دارو از روز دهم آذر ماه سال گذشته خانواده های بیماران SMA مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواستار واردات این دارو شدند. این نجمع به مناسبت نشست مشترک هیئت دولت و نمایندگان مجلس بود که آبت الله رئیسی بدون برنامه ای از پیش تعیین شده در تجمع خانواده‌های بیماران SMA حضور پیدا کرد و با آنان به گفتگو پرداخت و از همان لحظه پیگیر واردات داروهای این گروه از بیماران شد.      اما در شرح این بیماری و برای آشنایی مخاطبان با SMA با رچوع به آنچه که در اینترنت آمده بیماری آتروفی عضلانی نخاعی یا Spinal muscular atrophy به اختصار ( بیماری SMA ) یک بیماری ژنتیکی عصبی-عضلانی پیشرونده می‌باشد. این بیماری پیشرونده بوده و با گذشت زمان شدت بیماری نیز افزایش می‌یابد. این بیماری بر سیستم عصبی مرکزی، سیستم عصبی محیطی و حرکت ارادی ماهیچه ها (عضله اسکلتی) تأثیر می گذارد.   سن شروع علائم SMA تقریباً با میزان تأثیر عملکرد حرکتی ارتباط دارد: هرچه سن شروع زودتر باشد ، تأثیر آن بر عملکرد حرکتی بیشتر می شود. کودکانی که علائم را هنگام تولد یا نوزادی نشان می دهند ، معمولاً کمترین سطح عملکرد را دارند (نوع 1). شروع SMA با شدت کمتر (نوع 2 و 3 و در نوجوانان یا بزرگسالان ، نوع 4) ظهور پیدا می کند.    

این بیماری بر روی سلول های عصبی کنترل کننده عضلات ارادی تاثیر میگزارد. کاهش کنترل عضلات ارادی سبب ضعف عضلانی پیشرونده و کاهش حرکت ماهیچه به علت تحلیل رفتن یا کاهش اندازه سلول میشود. عدم توانایی در ایستادن و حرکت در این افراد دیده می شود. همچنین مشکلات تنفسی و بلعیدن نیز در بیشتر انواع این بیماری دیده میشود.     مطالب مرتبط؛    حضور رئیس‌جمهور در تجمع خانواده بیماران SMA در مقابل مجلس   رئیس سازمان غذا و دارو: داروی بیماران SMA تأمین می‌شود   تشکیل کمیته فوق تخصصی بیماری SMA

 

منبع: دانا

کلیدواژه: داروی بیماران SMA

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۱۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش ایسنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • ورود اولین دستگاه رادیوتراپی به کهگیلویه و بویراحمد بعد از سال‌ها انتظار
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد