Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به اهمیت ترویج هرچه بیشتر تغذیه کودکان با شیر مادر، تاکید کرد که این اقدام بهترین سرمایه‌گذاری در زمینه تامین سلامت جامعه جهانی است.

عبدالرسول همتی سه‌شنبه ۱۱ مرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به قرار داشتن در ایام هفته جهانی شیر مادر، گفت: کودکان ارزشمندترین دارایی انسان و سرمایه های هر کشور محسوب می شوند و برخورداری آنان از شرایطی که بتوانند در تمام مراحل زندگی توان بالقوه خود را به توان بالفعل تبدیل کنند، حقی طبیعی و لازمه توسعه پایدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همتی با بیان اینکه آغوش گرم و پُر محبت و تغذیه با شیر مادر نخستین گام برای مراقبت از کودک و بنا نهادن اساس تندرستی و رشد و تکامل جسمی، روانی و عاطفی کودک است، افزود: این یک حق برای مادر و کودک محسوب می شود؛ شیر مادر به عنوان اکسیری بی نظیر و بدون جانشین برای تغذیه شیرخواران در جهان شناخته شده است که حتی در سلامت مادران نیز نقش مهمی ایفا می کند.

او با بیان اینکه یکم تا هفتم آگوست مصادف با دهم تا شانزدهم مرداد به نام هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده و در کشورهای مختلف گرامی داشته می شود، تاکید کرد: هدف از نامگذاری این هفته تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود با شیر، این موهبت الهی است و هفته جهانی تغذیه با شیر مادر فرصتی برای خانواده ها و مردم است تا از مزایای تغذیه زودهنگام و انحصاری با شیر مادر بیشتر آگاه شوند.  

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: اهمیت تغذیه با شیر مادر از نظر داشتن موارد پروتئینی و ویتامینی بسیار بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده و در بسیاری از روایت های دین اسلام و متون فقهی، مدت آن حدود دو سال عنوان شده است.

همتی با تاکید بر اینکه تغذیه با شیر مادر زیربنای سلامت و بقای زنان و کودکان و پایه و اساس توسعه و آینده کشور است، گفت: هفته جهانی شیر مادر  در سال ۲۰۲۲ میلادی با شعار «قدمی به جلو برای تغذیه شیرخوار با شیرمادر؛ آموزش و حمایت»، بر آموزش مادران شیرده تاکید دارد و می توان گفت حمایت از مادر در برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر، امری حیاتی برای یک جهان پایدارتر است.  

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز توسعه ارتباطات در عصر جدید را توصیه و رویکرد شعار امسال برای این هفته دانست که از طریق هر کانال ارتباطی ممکن، آموزش، اطلاع رسانی و آگاه سازی تمام مردم در خصوص اهمیت ترویج تغذیه با شیر مادر و مزایایی که برای مادر و نوزاد دارد، به اشتراک گذاشته شود.

او دستیابی به اهداف جهانی تغذیه با شیر مادر در سال ۲۰۲۲ میلادی از طریق توانمندسازی و افزایش ظرفیت همه افراد موثر در حیطه بهداشت و درمان و جامعه پیگیری می شود و گفت: از جمله این افراد موثر می توان به مشاوران شیردهی، گروه های حامی تغذیه با شیر مادر، کارکنان بهداشتی، ماماهای همراه و محلی، پزشکان، ماماها، پرستاران، متخصصان زنان، کودکان و تغذیه، روحاناون، دانشگاهیان، خانواده، رسانه، جوانان و سیاستگذاران و مدیران در سیستم های سلامت بهداشت و درمان اشاره کرد؛ در همین زمینه لازم است دولت و تصمیم گیرندگان نسبت به سرمایه گذاری در آموزش، پشتیبانی و حمایت برای تغذیه با شیر مادر اقدام کنند.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: همه با هم می توانیم از تغذیه با شیر مادر به عنوان بخشی مهمی از تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر دفاع کنیم و یادمان باشد که تغذیه با شیر مادر یکی از بهترین سرمایه گذاری ها در سلامت جهانی به شمار می رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی هفته جهانی شیر مادر تغذیه با شیر مادر تغذیه با شیر مادر مدیر سلامت جمعیت سرمایه گذاری هفته جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۳۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم
  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان
  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌