Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@12:49:08 GMT

آیا تغییرات آب و هوایی می‌تواند باعث انقراض بشر شود؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۴۱۸۲

آیا تغییرات آب و هوایی می‌تواند باعث انقراض بشر شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

براساس یافته‌های یک مطالعه تکان دهنده جدید، جهان باید برای انقراض بشر به دلیل تغییرات آب و هوایی آماده شود.

به گزارش اس‌اف،  دانشمندان می‌گویند، اگر دما حتی بیش از آنچه پیش‌بینی می‌شود افزایش یابد یا اگر افزایش دما، زنجیره‌ای غیرقابل پیش‌بینی از حوادث را در طبیعت رقم بزند، گرمایش جهانی می‌تواند برای بشریت پدیده‌ای فاجعه بار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطالعه که به رهبری محققان دانشگاه کمبریج انجام شد محققان گفتند افراد باید برای سناریوهای وحشتناک مانند از دست دادن ۱۰ درصد از جمعیت جهان تا پایان زندگی انسان روی زمین، آماده شوند.

محققان می‌گویند پیامدهای بیش از ۵.۴ درجه فارنهایت گرم شدن کره زمین در مقایسه با دوران پیش از صنعتی شدن، در مطالعات قبلی به اندازه کافی مورد بررسی قرار نگرفته است. گزارش سال گذشته هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم نشان داد که اگر دی‌اکسید کربن اتمسفر نسبت به سطوح قبل از صنعتی شدن دو برابر شود(چیزی که سیاره ما در حال نزدیک شدن به آن است) در این صورت احتمال ۱۸ درصدی افزایش دما به حدود ۸.۱ درجه فارنهایت وجود خواهد داشت.

بر اساس گزارش Climate Action Tracker، اگر سیاست‌های موجود دولت‌ها(برخلاف تعهداتی که داده‌اند) بدون تغییر ادامه یابد، جهان تا سال ۲۱۰۰ در مسیر تا ۵.۲ درجه فارنهایت گرم‌تر شدن قرار دارد. دانشمندان می گویند ۲.۷ درجه فارنهایت سطح ایمن گرمایش است.

چهار عامل تغییرات آب و هوایی

محققان خواستار تمرکز تحقیقات جدید بر "چهار عامل" تغییرات آب و هوایی شامل قحطی و سوء تغذیه، آب و هوای غیرعادی، درگیری و بیماری‌های ناقل هستند.

افزایش دما خطر شکست محصول دهی در حاصل‌خیزترین مناطق کشاورزی جهان را نیز افزایش می‌دهد. در همین حال، هوای گرم‌تر می‌تواند باعث شیوع بیماری‌های مرگبار جدید شود، زیرا زیستگاه‌های انسان و حیوانات تغییر کرده و کوچک می‌شوند.

محققان می‌گویند که گرمایش فاجعه بار زمین دیگر تهدیدات موجود از جمله افزایش نابرابری، اطلاعات نادرست، فروپاشی دموکراسی‌ها و حتی اشکال جدید تسلیحات مخرب هوش مصنوعی را بدتر خواهد کرد.

آن‌ها افزودند که ابرقدرت‌های پیشرفته ممکن است در جنگ‌های گرم با یکدیگر بجنگند و آن نیز زمانی است که آنها بر سر کاهش فضای کربن می‌جنگند و حتی برای آزمایش‌های گران‌قیمت برای منحرف کردن نور خورشید و کاهش دمای جهانی هزینه می‌کنند.

محققان می‌گویند، آنها باید نقاط اوجی را که می‌تواند جرقه فجایعی مانند ذوب شدن خاک دائمی که متان آزاد می‌کند، از بین رفتن جنگل‌هایی که کربن ذخیره می‌کنند و حتی پوشش ابرها منجر می‌شود را بهتر درک کنند. به زمین دائم یخ‌بسته و لایه همیشه‌ منجمد خاک که معمولاً در نواحی قطبی و نیمه‌قطبی یافت می‌شود، خاک مُنجَمد (Permafrost) گفته می‌شود.

آنها از هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم(IPCC) می‌خواهند تا گزارشی در مورد تغییرات فاجعه بار آب و هوا در تلاش برای تقویت تحقیقات و اطلاع رسانی بهتر به مردم تهیه کند.

دکتر "لوک کمپ"(Luke Kemp) نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه کمبریج گفت: دلایل زیادی برای این باور وجود دارد که تغییرات آب و هوایی حتی در سطوح متوسط گرمایش نیز می‌تواند فاجعه‌بار شود. تغییرات آب و هوایی در هر رویداد انقراض دسته‌جمعی نقش داشته است. به نظر می‌رسد حتی دنیای مدرن نیز با شرایط آب و هوایی خاص سازگار شده است.

دکتر کمپ در ادامه افزود که اثرات ثانویه مانند بحران‌های مالی، درگیری‌ها و شیوع بیماری‌های جدید می‌تواند باعث بروز بلایای دیگر شود و مانع بهبودی از بلایای احتمالی مانند جنگ هسته‌ای شود.

محققان دانشگاه کمبریج ادعا می‌کنند که گرمایش جهانی می‌تواند باعث جنگ هسته‌ای، بحران مالی یا یک بیماری همه‌گیر در سطح انقراضی در سال ۲۰۷۰ شود. مناطق آسیب‌دیده نه تنها برخی از پرجمعیت‌ترین مناطق جهان هستند، بلکه از نظر سیاسی نیز شکننده‌ترین مناطق جهان هستند.

تحقیقات قبلی که گزارش‌های هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم را با هم مقایسه و تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد که دانشمندان از تمرکز بر گرمایش زیاد دور شده‌اند و به طور فزاینده‌ای برموضوع افزایش دمای پایین‌تر تمرکز کرده‌اند.

پروفسور "یوهان راکستروم"(Johan Rockström) مدیر موسسه پوتسدام برای تحقیقات تأثیر آب و هوا(Potsdam Institute for Climate Impact Research) گفت: ما کمترین اطلاعات را در مورد سناریوهایی که بیشترین اهمیت را دارند، داریم. هرچه بیشتر در مورد نحوه عملکرد سیاره خود بیاموزیم، نگرانی ما بیشتر می‌شود. ما درک می‌کنیم که سیاره ما موجودی پیچیده‌تر و شکننده‌تر شده است. ما باید فاجعه را محاسبه کنیم تا از آن اجتناب کنیم.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Proceedings of the National Academy of Sciences" منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تغییرات آب و هوایی انقراض بشر تغییرات آب و هوایی درجه فارنهایت تواند باعث افزایش دما فاجعه بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۴۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، دانشمندان چینی آزمایشی طراحی کرده‌اند که برای تشخیص سرطان به کمتر از ۰.۰۵ میلی متر خون خشک شده نیاز دارد. محققان در این روش از فناوری هوش مصنوعی استفاده می‌کنند.

غربالگری برای شناسایی نشانگر‌های خاص خون به عنوان یک روش احتمالی برای تشخیص زودهنگام سرطان شناخته شده است. اما سرطان‌هایی مانند پانکراس، روده بزرگ و معده، آزمایش‌های دقیق خونی برای تشخیص ندارند. در این مطالعه ذکر شده است، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با نرخ بالایی از تشخیص اشتباه بیماری روبرو هستند. از این رو نیاز فوری و مبرمی به ابزار‌های تشخیصی با دقت و قیمت مقرون به صرفه وجود دارد. حالا سوالی که مرح می‌شود این است این آزمایش جدید تا چه اندازه می‌تواند کمک کننده باشد؟

بر اساس گفته‌های محققان، این آزمایش می‌تواند حدود ۸۲ تا ۱۰۰ درصد از مواقع سرطان بیمار را تشخیص دهد. این آزمایش در عرض چند دقیقه، تفاوت بین بیماران مبتلا به سرطان و افراد بدون سرطان را نشان داد. تمرکز آنها بر روی سرطان‌های پانکراس، معده یا روده بزرگ بود.

آنها این مدل را مورد آزمایش قرار دادند و میزان تأثیرگذاری آن را در تفاوت قائل شدن بین اهداکنندگان خون افراد مبتلا به سرطان و بدون سرطان تفاوت ایجاد کند. سپس آن را با آزمایش‌های سنتی مبتنی بر خون مایع مقایسه کردند. نتایجی که به دست آوردند به آنها نشان داد که نقاط خون خشک شده نیز در تشخیص بسیار مؤثر هستند. در مورد سرطان پانکراس، آنها توانستند ۸۱.۲ درصد از موارد را تشخیص دهند. در مورد نمونه‌های خون مایع، این میزان ۷۶.۸ درصد بود.

ارزیابی محققان نشان داد که اجرای این ابزار در مناطق کمتر توسعه‌یافته می‌تواند نسبت تخمینی موارد تشخیص نشده سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال، این روش برای غربالگری سرطان در سطح جمعیت مناطق روستایی چین می‌تواند موارد تشخیص داده نشده را ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد. به ویژه زمانی که صحبت از سرطان‌های معده و روده بزرگ است.

چائویوان کوانگ، که در این مطالعه دخیل نبوده است، گفت: این آزمایش سرطان برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. به گفته او، ما هنوز سال‌ها فاصله داریم تا بتوانیم این آزمایش را به بیماران ارائه دهیم.

لکه‌های سرم خشک (DSS) نمونه‌های کوچکی از سرم هستند که خشک شده‌اند که معمولاً در آزمایش‌های تشخیصی مختلف استفاده می‌شود. در مورد تشخیص سرطان، استفاده از نقاط خون خشک می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. دلیل آن در تجزیه نشانگر‌های حساس و مقدار خون اغلب ناکافی برای نتایج قابل اعتماد است.

بنابراین، محققان پیشنهاد می‌کنند که از نانوذرات معدنی برای بهبود تشخیص سرطان استفاده کنند. به طور خاص، تمرکز بر روی طیف‌سنجی جرمی پیشرفته (NPELDI MS) است که نتایجی قابل اعتماد و با حساسیت بهتر ارائه می‌دهد. این شامل کاربرد نانوذرات معدنی برای افزایش تمرکز انتخابی و غنی‌سازی ترکیبات متابولیک از نمونه‌ها است. با این حال، سازگاری طیف‌سنجی جرمی پیشرفته با تجزیه و تحلیل نقاط خشک هنوز تأیید نشده است

آنها بر اساس مدل یادگیری ماشینی که ایجاد کردند، دریافتند که نمونه‌های سرم خشک نشانگر‌های بیولوژیکی مهم را حفظ می‌کنند که برای بهبود دقت تشخیصی حیاتی است. این مدل‌های ماشینی نوعی هوش مصنوعی هستند که از الگوریتم‌هایی برای مثال برای تشخیص سرطان استفاده می‌کنند.

کوانگ گفت: این یک شروع عالی است، اما به دلایل زیادی به آزمایش‌های بیشتری نیاز است. به عنوان مثال، آنها فقط چند صد نمونه را آزمایش کردند و همچنین مدل یادگیری ماشینی را روی افرادی که قبلاً به سرطان مبتلا بودند آزمایش کردند. به این معنی که باید تأیید شود که چگونه به عنوان یک ابزار تشخیصی واقعی کار می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک