Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: به منظور تقویت و توسعه حمل‌ونقل عمومی طی هفته آینده قرارداد خرید ۱۰۰ دستگاه میدل‌باس منعقد می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فرزانه کلاهدوزان در یک برنامه برخط رادیویی، اظهار کرد: شورای اسلامی شهر یک نهاد اجتماعی است که اعضای آن به صورت مستقیم از سوی مردم انتخاب می‌شوند؛ مهم‌ترین وظیفه این نهاد انتخاب شهردار و نظارت بر فعالیت مدیریت شهری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تشکیل کمیسیون‌های تخصصی در شورای اسلامی شهر، افزود: در هر کمیسیون مسائل و مشکلات حوزه و معاونت مربوطه شهرداری در قالب لایحه، طرح و نظارت مطرح می‌شود و پس از بررسی به کمیسیون تلفیق و در نهایت برای تصویب به صحن علنی شورای اسلامی شهر می‌آید.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: به منظور ارتباط مستقیم و رودررو با شهروندان و بررسی مشکلات محلات کمیته‌های نظارتی در مناطق پانزده‌گانه فعال شده است، در این راستا شهروندان می‌توانند از طریق سایت شورای اسلامی شهر اصفهان برای دیدار با اعضای شورای اسلامی شهر در مناطق خود ثبت نام کنند.

وی با اشاره به اینکه شهرداران مناطق هر هفته ملاقات مردمی دارند و بسیاری از مسائل در این دیدارها رفع می‌شود، گفت: گاهی مردم با چالش‌هایی روبه‌رو هستند که در حیطه اختیار شهرداری نیست و مشکلات رفع نشده باقی مانده است؛ از این رو فعالیت کمیته‌های نظارتی در این راستا و برای رفع مشکلاتی است که نیاز به تعامل با دیگر نهادها دارد.

رفع مشکل ۵۰ ساله محله علی‌آباد کلنگان

کلاهدوزان افزود: به طور مثال مهم‌ترین مشکل مردم منطقه ۱۴ خرید و فروش املاک قولنامه‌ای است که نیاز به پیگیری با دیگر نهادها دارد و حتی می‌توانیم با تهیه طرح و لایحه آن را تدبیر کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در یک سال گذشته با بیشتر نهادهای دولتی مستقر در استان جلسات خوبی در راستای رفع مشکلات مردم برگزار شده است، تصریح کرد: در این راستا مشکل ۵۰ ساله منطقه ۱۲ و محله علی‌آباد کلنگان در سفر اخیر ریاست جمهوری به اصفهان و با تعامل بین بخشی رفع شد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، خاطرنشان کرد: این کمیسیون با معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری که هفت سازمان زیر مجموعه خود دارد در ارتباط است.

وی با بیان اینکه حوزه خدمات شهری تا زمانی که فعالیت خود را به درستی و مطلوب انجام دهد، ارزش آن مشخص نیست، اما با یک تأخیر در ارائه خدمت نازیبایی‌های بسیاری در شهر رخ می‌دهد، ادامه داد: خدمات شهری حوزه متنوعی است، در این راستا یکی از طرح‌ها و اقدامات جدید در این حوزه تغییر زمان جمع‌آوری پسماند از درب خانه‌ها برای ایجاد نظم و ترتیب بیشتر است.

امیدوارم دولت ۱۷۳ دستگاه اتوبوس را هر چه سریع‌تر تحویل اصفهان دهد

کلاهدوزان حفظ فضای سبز موجود شهر را یکی از اقدامات مهم مدیریت شهر در حوزه محیط زیست دانست و گفت: نگهداری فضای سبز شهر با توجه به خشکسالی روند سختی دارد در این راستا با احداث تصفیه خانه سعی شده این میزان فضای سبز حفظ شود.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه کاهش آلودگی هوا در قانون سهم و نقش هر ارگان و سازمانی مشخص شده است، اظهار کرد: توجه ویژه به حمل و نقل عمومی یکی از اولویت‌های مدیریت شهری است که تکمیل خط یک و اجرای عملیات ساخت خط دوم مترو در شهر با همین هدف در دستور کار قرار دارد در این زمینه قراردادها در این بخش منعقد شده است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در بخش اتوبوسرانی نیز سعی شده ناوگانی که در دوران شیوع کرونا از چرخه خارج شدند پس از نوسازی و بازسازی به ناوگان بازگردند، اضافه کرد: به منظور تقویت و توسعه حمل و نقل عمومی طی هفته آینده قرارداد خرید ۱۰۰ دستگاه میدل باس منعقد می‌شود، همچنین سال گذشته ۱۷۳ دستگاه اتوبوس خریداری شده که امیدوارم دولت هر چه زودتر این اتوبوس را به کلانشهرها تحویل دهد.

وی گفت: در حوزه سلامت مدیریت شهری برای توسعه ورزش‌های همگانی با حمایت از ایستگاه‌های ورزشی اقدامات خوبی را انجام داده و رویدادهای فرهنگی و ورزشی متنوعی را تعریف کرده است که با استقبال مردم روبه‌رو شد.

کلاهدوزان توزیع عادلانه خدمات در مناطق را از اولویت‌های شورای ششم دانست و افزود: خدمات و حتی برگزاری رویدادها در سطح محلات باید به صورت عادلانه توزیع شود در این راستا میز خدمت به منظور رفع مشکلات مردم با حضور اعضای شورای اسلامی شهر در نماز جمعه‌های چهارگانه در سطح شهر اصفهان برپا می‌شود.

حمایت از اقدامات فرهنگی در اولویت مدیریت شهری

وی از تدوین تقویم فرهنگی خبر داد و تصریح کرد: یکی از اولویت‌های مدیریت شهری حمایت از اقدامات و فعالیت‌های فرهنگی است که از سوی گروه‌های مردمی و سمن‌ها انجام می‌شود و مدیریت شهر در کنار آنها تنها وظیفه تسهیلگری دارد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه یکی از وظایف این نهاد تصویب بودجه شهرداری و سازمان‌های آن است، اضافه کرد: پایان هر سال با انتخاب حساب‌رس عملکرد مالی شورای اسلامی شهر، شهرداری و سازمان‌ها بررسی می‌شود و نتایج آن گزارش به صورت شفاف به اطلاع مردم می‌رسد.

وی گفت: شورای اسلامی شهر حتی در بخش‌هایی که تکلیف قانونی برای شفاف‌سازی ندارد، به منظور افزایش آگاهی مردم اطلاعات را در سایت شفافیت بارگذاری می‌کند.

کلاهدوزان اشاره به اینکه نماینده بانوان شهر در شورای اسلامی شهر هستم، تصریح کرد: در این راستا با بانوان هر منطقه دیدار داشته و شنونده دغدغه‌های آنها هستم، شورای اسلامی شهر معتقد است بانوان در حوزه محله محوری و رفع مشکلات به مدیریت شهری کمک کنند.

کد خبر 593371

منبع: ایمنا

کلیدواژه: میدل باس عضو شورای اسلامی شهر اصفهان شورای شهر اصفهان شوراي شهر حمل و نقل عمومي برنامه های فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان شورای ششم اصفهان فضاي سبز شهري آلودگی هوای اصفهان حمل و نقل شهري مترو اصفهان خريد اتوبوس نوسازي اتوبوس ناوگان اتوبوسرانی مدیریت شهری اصفهان معضلات شهري کمیته نظارتی شورای اسلامی شهر اصفهان کمیته نظارتی شورای شهر ملاقات مردمی خدمات شهروندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیریت شهری خدمات شهری رفع مشکلات مدیریت شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۷۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها

شوراها نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شوند و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس اثرگذار نیست تا این نهاد مردمی به جایگاه واقعی خود برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»؛ زمانی که معمار کبیر انقلاب اسلامی این جمله را در میان مردم بیان و ریل‌گذاری حرکت عظیم ملت را بنیان نهاد، برای نخبگان و خواص مشخص بود که جمهوریت و توجه به نقش مردم در اداره کشور برای امام راحل چه جایگاه ویژه‌ای دارد.

بعدها در تدوین قانون اساسی، آن هنگام که ۱۱ اصل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقوله نقش مردم در اداره کشور و شوراها اشاره داشت، این موضع روشن‌تر شد.

در اصول ششم، هفتم، دوازدهم، چهل‌وهشتم، صدم، صدویکم، صدودوم، صدوسوم، صدوچهارم، صدوپنجم و صدوششم قانون اساسی به جایگاه شوراها و مدیریت محلی به‌طور مستقیم پرداخته شده است. این اصول نشان می‌دهد شوراها در کنار قوای مقننه، مجریه و قضائیه، رکن چهارم تصمیم‌گیری و اداره امور کشور هستند و هیچ‌گاه نمی‌توان آن‌ها را از جریان قدرت حذف کرد.

شاید تشکیل شوراها در دهه ۷۰ را بتوان دوره بلوغ اجرای قانون اساسی در کشور دانست که به این اصل مترقی عینیت بخشید و پایه‌گذاری تمرکززدایی از اداره امور کشور را رقم زد. اولین قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران در تاریخ ۱۳۷۵/۳/۱ به تصویب رسید و اصلاحات و الحاقات آن نیز تا سال ۸۶ در جریان بود.

اهمیت شوراها به ویژه در اصل ۱۰۳ قانون اساسی ملموس‌تر است، بر اساس این اصل استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند، در حدود اختیارات شوراها، ملزم هستند که تصمیمات آن‌ها را رعایت کنند.

این اصل نشان می‌دهد وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های شوراها بسیار بیش از آن چیزی تاکنون محقق شده است می‌تواند گسترده باشد، شوراها از مهم‌ترین نهادهای اداره کشور هستند که به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، به جمهوریت نظام جامه عمل می‌پوشانند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی که سه دوره در مجلس حضور داشته، از جمله کسانی است که خاستگاهش را می‌توان شورای شهر دانست. وی در زمینه ظهور و بروز اختیارات شوراهای شهر در مقایسه با اصول قانونی اساسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آنچه که مسلم است، نگاهی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شوراها در چندین فصل داشته در عمل محقق نشده است و آنچه که وظایف شوراها در قانون اساسی بوده در طول این سال‌ها به قوانین عادی برای اجرا تبدیل نشده است.

شوراها مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند

وی می‌افزاید: جای تأسف است که هرچه جلوتر هم می‌رویم، با این حال که شوراها با تجربه تر بالنده‌تر و باانگیزه تر می‌شوند، این وضعیت بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه روز به روز حاکمیت به معنای دولت در تمام ادوار نسبت به شوراهای شهر و روستا کم لطف‌تر می‌شود و کمتر مسئولیتی را به شوراها می‌سپارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد هرچه جلوتر رفتیم در حقیقت وظایف شوراها کمتر شده است، تاکید می‌کند: در طول این سال‌ها قوانینی در مجلس تصویب شده است که شوراها را گاهی تضعیف کرده و قطعاً تقویت نکرده است. بنده در تمام این سال‌ها این مسئله را در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده ام.

امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه بخشی از این موضوع به عملکرد بعضی شوراها بازمی‌گردد معتقد است، گاهی یک تصرف غیرقانونی یا مسئله مالی درباره یک شورای شهر یا روستا که در جراید و رسانه‌ها مطرح می‌شود، موجب می‌شود مسئولان دولتی نسبت به وضعیت عملکردی شوراها نگران شوند.

وی اضافه می‌کند: خود شوراها بهتر می‌توانند مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند، در واقع شوراها باید اعتماد جلب کنند، به قوانین بیشتر مسلط شوند و تمام اعمال خود را بر مبنای قانون تنظیم کنند.

وی می‌افزاید: استانداری‌ها هم باید آموزش شوراها را جدی بگیرند و به شوراها مشاوره حقوقی بدهند تا کمک کنند فضایی که در مسیر بی‌اعتمادی پیش آمده است، از بین برود.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد شوراها در سراسر کشور داده می‌شود، می‌گوید: نمی‌شود به طور کلی در کشور به شوراها نمره داد و ارزیابی هر شورا مختص به خود آن شورا است. در استان قم شوراها در تمام ادوار نمره بالای ۱۸ دارند.

ساز و کاری برای اجرایی شدن نظارت مردمی

نرجس نیازمند، عضو شورای اسلامی شهر قم هدف قانون اساسی از قرارداد اصولی برای شوراها پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و آبادانی شهرها و روستاها را مشارکت و ارائه نظرات مردم می‌داند.

وی با اشاره به اینکه شوراها تداعی مشارکت مردم در اداره کشور هستند، ادامه می‌دهد: سیاست‌گذار و ناظر مدیریت شهری در مباحث مختلف اعضای شورا هستند که این امر خطیر می‌تواند ظرفیت بزرگی برای پیشبرد امور باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه یکی از اهدافی که در شوراها باید پیگیری شود مدیریت یکپارچه شهری است، خاطرنشان می‌کند: در صورتی که این مهم ایجاد شود به طور قطع پیشرفت‌های بیشتری در امور شهری رخ می‌دهد و هماهنگی بیشتری برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد می‌شود.

نیازمند تاکید می‌کند: بسیاری اوقات مردم مشکلاتشان را از چشم شهرداری‌ها می‌بینند، اما قوانین به ما اجازه حل این معضلات را نمی‌دهد چراکه هنوز مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده است.

به گفته وی، اختلاف نظر میان اعضای شوراهای شهرها و نظرات مختلف موجب تلاقی اندیشه‌ها و افکار خواهد بود و در صورتی که دید مثبت داشته باشیم از این اختلاف نظر می‌توان برای پویایی مدیریت شهری استفاده کرد.

عضو شورای اسلامی شهر قم می‌افزاید: انتقادات سازنده موجب پیشبرد اهداف خواهد بود، اما اگر انتقادات در سمت و سوی تخریب و سیاه‌نمایی باشد، نه تنها به اهداف اصلی شوراها نخواهیم رسید بلکه عملکرد عادی مدیریت شهری نیز مختل می‌شود.

عمران و آبادانی شهرها نشاندهنده کارآمدی شوراها است

نیازمند با اشاره به تصویب قوانین شهری در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: انتظار می‌رود این قوانین در مسیر تقویت مدیریت شهری تنظیم شود. این تقویت در واقع قوت دادن به مشارکت مردم در امور خودشان است اما بعضی از این قوانین بیشتر سمت و سوی تمرکزگرایی دارد.

وی معتقد است شوراهای شهر موجب پیشرفت و ارتقای سطح عملکرد مدیریت شهری شده است.

به گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم، عمران و آبادانی در شهرها و افزایش بودجه شهرداری‌ها را می‌توان از نشانه‌های کارآمدی شوراها در کشور دانست، هرچند همچنان ایراداتی وجود دارد و بعضی جنبه‌ها نیاز به تقویت بیشتری است.

ماشاالله سعادتمند، رئیس شورای اسلامی استان قم با اشاره به رقم زدن مدیریت محلی توسط شوراها، تصریح می‌کند: مجلس شورای اسلامی و دولت مدیریت کلان را به عهده دارند، اما ریل گذاری، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری و روستایی از وظایف شوراها است.

به عقیده رئیس شورای اسلامی استان قم، در شش دوره گذشته شوراها به بلوغ خوبی رسیده‌اند و توانسته‌اند وظایف خود را بر اساس قانون اجرایی کنند.

وی تاکید می‌کند: ممکن است بعضی نقصان‌ها در عملکرد شوراهای شهر و روستا وجود داشته باشد که با آموزش اعضای شوراها می‌توان شرایط بهتری را در این زمینه ایجاد کرد. زمانی که تصمیمات شوراها براساس نص قانون باشد، خدشه‌ای بر آن وارد نخواهد بود.

لزوم تحقق مدیریت جامع شهری

سعادتمند تحقق مدیریت جامع شهری را موجب به بلوغ رسیدن جایگاه شوراها در کشور می‌داند و می‌گوید: مدیریت جامع شهری یعنی واگذاری همه امور شهرها و روستاها به شوراها و دستگاه‌های دیگر داخل شهر و روستا و نباید حکمرانی وجود داشته باشد.

به گفته وی، در برنامه هفتم این مسئله به خوبی دیده شده است تا این واگذاری‌ها انجام شود و دولت نیز اهتمام خوبی نسبت به تقویت شوراها دارند. علی طالبی، مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، شوراها را حلقه واسط میان حاکمیت و مردم می‌داند و می‌گوید: وظایف متنوعی برای شوراها دیده شده که از جمله آن انتخاب شهردار، دهیار و نظارت بر آن‌ها است.

وی می‌افزاید: وظیفه دیگر شوراها ریل‌گذاری برای فعالیت شهرداری و دهیاری است که می‌تواند نسبت به آن اهتمام داشته باشد.

مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم اختلاف را امری طبیعی در امور شورایی می‌داند و تاکید می‌کند: تا زمانی که این اختلافات منجر به نزاع و توقف امور نشود، می‌تواند موجب بالندگی و رشد شود اما اگر این اختلافات موجب نزاع یا توقف امور شود قطعاً امری مذموم است.

طالبی می‌افزاید: در عین حال ساز و کارهای اجرایی قانونی برای حل اختلافات وجود دارد و هیئت حل اختلاف استان یکی از این سازوکارها است.

شوراهای شهر و روستا یکی از مهم‌ترین نهادهای ایران در زمینه تمرکززدایی و توسعه متوازن مبتنی بر ویژگی‌های فضایی جغرافیایی است و موجب چابکی در تصمیم‌گیری و نزدیکی فرایندهای تصمیم‌گیری با نظرات توده مردم می‌شود.

این نهادها حتی امروز هم نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شود و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس، ممکن و اثرگذار نیست.

کد خبر 748497

دیگر خبرها

  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • به‌دنبال تحقق «اصفهان من، شهر زندگی» هستیم
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز