Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@09:24:15 GMT

منشاء کووید ۱۹ کجا بود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۹۳۴۶

دو مطالعه جدید قویاً نشان می دهد که کووید ۱۹ به احتمال زیاد با انتقال از حیوانات فروخته شده در بازار غذاهای دریایی هیونان در ووهان چین به انسان آغاز شده است. ناطقان: مشخص نیست که ویروس از چه نوع حیوانی به انسان منتقل شده است، اما طبق یک مطالعه، به نظر می‌رسد اولین انتقال از حیوان به انسان در حدود ۱۸ نوامبر ۲۰۱۹ (۲۷ آبان ۱۳۹۸) اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته محققان، بازار ووهان دارای طیف گسترده‌ای از حیوانات وحشی زنده شامل گورکن، پرندگان، مارها و گونه‌های دیگری که برای غذا فروخته می‌شد، بوده است. مطالعات نشان داد دو سویه کروناویروس، ویروسی که باعث کووید ۱۹ می‌شود، تا پاییز سال ۲۰۱۹ در بازار وجود داشت.

«جوئل ورتهایم»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «آنچه ارائه کردیم جامع‌ترین توضیح برای تنوع ژنومی کروناویروس در ابتدای پاندمی است. واقعاً هیچ توضیح خوب دیگری برای هر دوی این گونه‌ها در بازار وجود ندارد به جز پرش‌های متعدد به درون انسان.»

تئوری‌های دیگر در مورد چگونگی شروع این ویروس در انسان شامل فرضیه "نشت آزمایشگاه چینی" است که به طور گسترده در اینترنت منتشر شده است. سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که دانشمندان به تحقیقات در مورد آن و سایر نظریه‌ها ادامه دهند.

اما محققان این دو مطالعه جدید معتقدند که یافته‌های آنها شواهد قانع کننده‌ای در مورد منشأ ویروس ارائه می‌دهد.

«مایکل ووروبی»، یکی از نویسندگان مطالعه اول و رئیس بخش اکولوژی و زیست شناسی تکاملی در دانشگاه آریزونا، گفت: «این موضوع واقعی است. قابل قبول نیست که این ویروس به روشی غیر از تجارت حیات وحش ظاهر شده باشد.»

محققان در اولین مطالعه مشخص کردند که اولین موارد کووید ۱۹ در میان فروشندگان بازار غذاهای دریایی هیونان که حیوانات زنده می‌فروختند یا افرادی که از آنجا خرید می‌کردند رخ داده است.

تیم تحقیقاتی معتقد است که دو سویه ویروسی مجزا در حیوانات شروع به گردش کردند و سپس افراد را آلوده کردند.

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند: «همه هشت مورد کووید ۱۹ شناسایی شده قبل از ۲۰ دسامبر از سمت غربی بازار بودند، جایی که گونه‌های پستانداران نیز در آنجا فروخته می‌شدند.»

ووروبی می‌گوید: «این نشان‌دهنده این است که ویروس در افرادی که در بازار کار می‌کردند شروع به گسترش کرد، اما پس از آن که فروشندگان به مغازه‌های محلی رفتند و افرادی را که در آن مغازه‌ها کار می‌کردند را آلوده کردند، شیوع به جامعه محلی اطراف سرایت کرد.»

در مطالعه دوم، محققان دو سویه ویروسی را شناسایی کردند که اجداد A و B این ویروس را نشان می‌دهند.

اولین پرش حیوان به انسان از دودمان B تقریباً در ۱۸ نوامبر ۲۰۱۹ انجام شد و فقط در افرادی مشاهده شد که ارتباط مستقیمی با بازار داشتند. اجداد B بعدها به سویه غالب جهانی تبدیل شد.

نویسندگان بر این باورند که اجداد A که در نمونه‌های انسان‌هایی که در نزدیکی بازار زندگی می‌کردند، یافت شد چند روز یا چند هفته بعد از یک حیوان به انسان وارد شد.

محققان معتقدند: «این یافته‌ها نشان می‌دهد بعید است کروناویروس به طور گسترده در انسان قبل از نوامبر ۲۰۱۹ منتشر شده باشد و فاصله کمی را بین اولین باری که کروناویروس به انسان وارد شد و اولین موارد کووید ۱۹ گزارش شد، تعریف می‌کند. مانند سایر کروناویروس‌ها، ظهور این سویه هم احتمالاً ناشی از چندین رویداد مشترک انسان و حیوان بوده است.»

محققان هر دو مطالعه در مورد احتمال شیوع تهدیدات ویروسی جدید در آینده هشدار دادند.

منبع: مشرق برچسب ها: منشا ، بازار ووهان چین ، کووید19

منبع: ناطقان

کلیدواژه: منشا بازار ووهان چین کووید19 کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۹۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • کشف یک «زیستگاه» عظیم در عمق چهار متری خشک‌ترین صحرای جهان
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز