Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@01:35:58 GMT

فاجعه زیست محیطی در بابلرود/ زیبایی که دیگر وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۹۶۰۳

فاجعه زیست محیطی در بابلرود/ زیبایی که دیگر وجود ندارد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها -صدیقه قربان نیا: بابلرود یا باوُل رود، یکی از بزرگ‌ترین رودخانه‌های شمال ایران بوده و با ۱۰۹ کیلومتر طول از ترکیب سه رودخانه آذررود، کارسنگ رود و اسکلیم رود در سد البرز تشکیل شده و پس از گذر از جنگل‌های سوادکوه شمالی، شالیزارهای بابل و بابلسر به دریای مازندران می‌ریزد و از آنجایی که بیشتر مسیر عبوری آن از شهرستان بابل است، نام شهرستان از این رود گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بابل رود در سالیان نه چندان دور دارای جاذبه‌های توریستی و آبی زلال بود و به عنوان یکی از مکان‌های توریستی این شهرستان محسوب می‌شد اما این روزها به علت ورود فاضلاب‌های خانگی و شیرابه‌های زباله به عنوان یک فاجعه زیست محیطی از آن یادمی شود، فاجعه‌ای که باعث شده زیستگاه بسیاری از آبزیان در آن آلوده و رودخانه پاک تبدیل به انباشت فاضلاب‌های خانگی و شیرابه زباله شود.

محمد صالحی از ساکنان حاشیه پل محمد حسن خان شهرستان بابل با بیان اینکه تمام کودکی و دوران نوجوانی را همراه همسن و سالانم در کنار این رودخانه گذرانده‌ام، با افسوس و آهی پر از درد از روزهایی می‌گوید که آب این رودخانه آن قدر شفاف بود که به عنوان آب شرب استفاده می‌شد.

بابلرود معضلی برای بابل شده است

وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این رودخانه زمانی زیستگاهی برای انواع مختلف آبزیان و تفرجگاهی برای ماهیگیری و محلی خوش آب و هوا برای خانواده‌ها بود اما حال به معضلی برای شهرستان تبدیل شده است.

کمی آن سوتر کاسبی را می‌بینیم که بساطش را زیر سایه درختی پهن کرده است، ساکن شهر آمل است و خود را علی معرفی می‌کند و می‌گوید: بسیاری از سبزی فروشان ساکن در این محل به دلیل دسترسی نداشتن به آب شرب برای تازه ماندن سبزی از آب رودخانه استفاده می‌کنند.

رئیس محیط زیست شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال‌ها است آلودگی شدید در رودخانه بابلرود وجود دارد که یک فاجعه بزرگ زیست محیطی بوده و سلامتی مردم را به خطر انداخته است اما متأسفانه تابه حال هیچ اتفاقی نیفتاده است.

حسین حیدرپور بیان کرد: طی چندسال اخیر طی چند نامه به شهرداری اخطار داده شده است اما متأسفانه تاکنون اتفاقی صورت نگرفته است و با توجه به اینکه سلامت و بهداشت مهمترین اصل در زندگی مردم است نباید آن را رها کرد و باید هر چه سریع‌تر با این فاجعه بزرگ زیست محیطی و خطرناک مقابله کرد.

ورود فاضلاب خانگی به بابلرود

حیدرپور اذعان کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته با تکمیل نشدن پروژه فاضلاب شهری در این شهرستان کارکرد لوله‌های جمع آوری آب‌های سطحی با فاضلاب خانگی تغییر پیدا کرده است و ۲۰ الی ۲۵ لوله در بابلرود برای ورود آب‌های سطحی در نظر گرفته شده بود و اکنون برای فاضلاب‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر ورود شیرابه به سکوی زباله فاضلاب‌های خانگی نیز به بابلرود ورود پیدا می‌کند سکوی زباله‌ای که از ابتدا غلط مکان یابی شده است.

همچنین پورچالی رئیس کمیسیون خدمات شهری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: احداث سکوی زباله از ابتدا فکر غلطی بود و بدتر از آن اختلاف میان شهردار با پیمانکار برای اجرایی نشدن تصفیه خانه بوده است که منجر شد شیرابه‌ها ی سکوی زباله بدون تصفیه وارد بابلرود شوند و در حال حاضر درصدد هستیم به کمک پیمانکار جدید معضل را مرتفع سازیم.

رئیس کمیسیون خدمات شهری با انتقاد از نبود بودجه و اعتبار کافی برای حل این معضل زیست محیطی زباله ابراز کرد: اعتبار چنین پروژه‌های باید از وزرات کشور تأمین شود که متأسفانه چنین اعتباراتی به صورت قطره چکانی تأمین می‌شود اما این مانع از رفع مسئولیت شهرداری نمی‌شود.

پورچالی با اشاره به دست و پا گیر بودن برخی از قوانین مربوط به قراردادهای شهرداری بیان کرد: بسیاری از قراردادهای مربوط به شهرداری باید از طریق سامانه صورت گیرد اما متأسفانه برخی از پیمانکاران دانش بنیان مانند دانشگاه نوشیروانی شرایط حضور در این سامانه را دارا نیستند.

هیچکدام از توجیهات بالا متوجه رفع مسئولیت برای پاکی و بازگشت بابلرود به روزهای خوش نمی‌شود و همگان در حال ناخوش بابلرود مؤثر هستند و باید با پیشگیری از ورود آلاینده‌ها، این رود بزرگ را به زندگی برگرداند.

کد خبر 5554754

منبع: مهر

کلیدواژه: رودخانه محیط زیست مازندران بابل سیلاب محرم 1401 بوشهر ماه محرم ویروس کرونا کرمانشاه وقوع سیلاب سیل کرمان بارش باران خطبه های نماز جمعه مراسم عزاداری آمار کرونا ایلام مدیریت بحران فاضلاب های خانگی زیست محیطی سکوی زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۹۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی گفت: این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا علی صالح‌پور در نشست تخصصی بررسی بارش‌های سیل‌آسای فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور که امروز در پژوهشگاه هواشناسی برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مجموعه‌هایی که در زمینه مقابله با بلایای طبیعی فعالیت می‌کند، «اینفورم» است. بر اساس گزارش این موسسه از سه منظر شدت بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی می‌توان این موضوع را بررسی کرد. در زمینه شدت بلایا مطالعات اینفورم نشان می‌دهد که شدت بلایا تمرکز قابل توجهی در آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شرق اروپا دارد و نرخ شدت بلایا در ایران ۳.۶ است.

وی اضافه کرد: در زمینه اثرات بلایا ناشی از تغییرات اقلیمی اینفورم دو سناریوی بدبینانه و خوشبینانه مطرح می‌کند. در سناریوی بدبینانه بی‌توجهی به تولید گازهای گلخانه‌ای و عدم کنترل گرمایش جهانی لحاظ شده استو در این زمینه ایران از جمله کشورهای با آسیب پذیری بالاست. در سناریوی خوشبینانه ایران می‌تواند در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی نقش داشته باشد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته میزان ریسک بلایای طبیعی به طور قابل توجهی در اغلب نقاط دنیا از جمله ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: به طور کلی آسیا طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ وضعیت خوبی داشته است و کشورهایی مانند چین و پاکستان در این زمینه جایگاه مناسب دارند. اما ایران همچنان جزو کشورهای با ریسک بالا به شما می‌رود و پروفایل کشورمان در زمینه ریسک در رده ۲۸ قرار دارد.

صالح پور با بیان اینکه گزارش اخیر دفتر کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل بر اهمیت موضوع تاب آوری تاکید کرده است، اظهار کرد: در این زمینه سه موضوع از جمله منافع مردم و سیاره زمین مطرح شده است. در زمینه مردم به این نکته می‌توان توجه کرد که متاسفانه طی ۵۰ سال گذشته با افزایش ۵ برابری رخداد بلایای طبیعی مواجه بوده‌ایم. این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به وضعیت سیاره زمین گفت: باید بپذیریم که جهان در حال گرم شدن است و برای زندگی با این موضوع کنار بیاییم. در این شرایط لزوم تقویت زیرساخت‌ها و اعمال سیاست‌های لازم احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به چارچوب سندای (Sendai Framework) اظهار کرد: این چارچوب درباره تغییرات ناشی از بلایای طبیعی است و چهار اولویت برای اجرا دارد. ایران نیز عضوی از آن است.

صالح پور اضافه کرد: بر اساس چارچوب سندای باید درک درستی از بلایای طبیعی داشته باشیم. حاکمیت به مدیریت خطر توجه کند علاوه بر آن سرمایه‌گذاری‌های لازم برای کاهش خطرات بلایای طبیعی صورت گیرد. در ایران بودجه سازمان مدیریت بحران ۹۶ درصد افزایش یافته است که رشد قابل توجهی محسوب می‌شود.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به تغییرات اقلیمی گفت در این شرایط لزوم توجه به اعمال سیاست‌هایی در سطوح فرامرزی و ایجاد ساختارهای مشترک با کشورهای همسایه احساس می‌شود. به طور مشخص در حوزه خلیج فارس این پتانسیل وجود دارد علاوه بر آن سازمانی ذیل «راپمی» فعالیت می‌کند که می‌توان از ظرفیت‌های آن نیز بهره برد. محیط زیست خلیج فارس وضعیت وخیمی دارد و با کشورهای حاشیه آن می‌توانیم در در زمینه زیست محیطی همکاری‌هایی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: هرساله در تابستان هورالعظیم دچار آتش سوزی‌هایی می‌شود. در این شرایط نیازمند همکاری‌هایی‌ با عراق هستیم علاوه بر آن در ناحیه زاگرسی با این کشور همسایه هستیم و نیازمند سامانه پاسخ سریع به وقوع آتش سوزی‌ها در این مناطق هستیم .از سوی دیگر شمال شرق کشور با طوفان‌های گرد و غبار مواجه است که برای مدیریت آنها نیز همکاری‌ها با کشورهای همسایه احساس می‌شود.

صالح پور در پایان با اشاره به موافقتنامه پاریس گفت: از سال ۲۰۱۵ موافقتنامه پاریس مطرح بوده است اما ما هنوز به آن نپیوسته‌ایم و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های قابل توجه آن بهره ببریم و نمی‌دانیم چرا این موضوع تعیین تکلیف نمی‌شود ؟ امیدواریم در مجلس آینده این موضوع تعیین تکلیف شود چرا که تاکنون حدود ۱۰ سال را از دست داده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم