Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم تقدیر از منوچهر محمدی تهیه‌کننده فیلم‌ عاشورایی "عصر روز دهم" همراه با خاطره‌گویی او از زیارت امام حسین (ع) در خلوت همراه با زنده‌یاد رسول ملاقلی پور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزای ، مراسم تقدیر از منوچهر محمدی تهیه‌کننده فیلم 'عصر روز دهم' دیروز در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم که همراه با پرده‌خوانی عصر عاشورا و سخنرانی همراه بود، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینمای در سخنانی درباره شخصیت هنری این تهیه‌کننده سینما صحبت کرد.

 

 

شاهسواری که سابقه دوستی قدیمی با محمدی دارد، با اشاره به اینکه در سینما هنرمندان مؤمن فراوان داریم گفت که منوچهر محمدی یکی از این چهره‌ها است که در عمل ایمان خود را نشان داده است. او هرچه که در فیلم‌هایش گفته  را به آن‌ها عمل کرده است. او باتوجه به آنچه که در اثرهایش ساخته است، نمونه یک انسان مؤمن است.

او در ادامه بیان کرد: محمدی از ذخایر نمادین فرهنگ و هنر ایران است. ذخایر فرهنگ و هنر کسانی‌اند که در مواقف خطر به نجات سرمایه سینمایی و هنری کشور می‌آیند. اما خدا نکند که دل سرمایه‌های نمادین شکسته شود و کار به جایی برسد که طاقت عمل نداشته باشند. دعا کنیم آنان همیشه مؤمن و پابرجا بمانند.

بعد از صحبت‌های شاهسواری مهندس مهدی چمران درباره هنر عاشورایی مطالبی را بیان کرد و گفت که زبان هنر در قلب و جان انسان اثر می‌گذارد و البته فیلم در این خصوص اثرگذاری بیشتری دارد. فیلم‌های ماندگار مضامین برجسته‌‌ای را با تکنیک ظریف سینما بیان می‌کنند و هنرمندان از این جهت دارای جایگاه بسیار بالایی هستند.

او بیان کرد که فیلم‌های عاشورایی نیز اینگونه‌اند. چه مضمونی بهتر از عاشورا که یک در یک نیمروز که در یک نیمروز بدرخشد و در تاریخ ماندگار شود.

بعد از این، منوچهر محمدی روی صحنه حاضر شد و توسط چمران، جوادی مدیر فارابی، علی آشتیانی تهیه‌کننده سینما، نصرت الله تابش پژوهشگر هنر و شاهسواری مورد تمجید قرار گرفت.

محمدی در صحبت‌های خود با اشاره به اینکه قرار بود فیلم 'عصر روز دهم' توسط رسول ملاقلی پور ساخته شود گفت: این نکات را برای اولین بار است که بیان می‌کنم. این نعمت و لطفی بود که بابت ساختن فیلم 'عصر روز دهم' نصیبم شد. قرار بود با مرحوم رسول ملاقلی پور بعد از فیلم 'میم مثل مادر' درباره ایده‌ای که به ذهن من رسیده بود در کربلا فیلم بسازیم. با این فیلم برای اولین بار دوربین‌های سینمای ما وارد کربلا و نجف شد.

 

 

وی ادامه داد: بعد از اینکه ایده را نوشتم به مرحوم ملاقلی پور دادم که مورد پسند او قرار گرفت. بعد از این به کربلا رفتیم که آن دوران تحت سیطره آمریکایی‌ها قرار داشت. یک ماه برای تحقیق در عراق بودیم. یادم است که شب‌ها در بین الحرمین با او می‌نشستیم و روی فیلمنامه کار می‌کردیم. آن دوران مانند این روزها نبود که حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) یکسره باز باشد و از ساعت 22 تا نماز صبح بسته بود.

این تهیه‌کننده سینما در حالی که اشک‌هایش امان نمی‌داد بیان کرد که یک روز عصر رسول به من گفت که اتفاق جالبی افتاده است. ملاقلی‌پور گفت که گروهی از هنرمندان اصفهان که برای طراحی ضریح به اینجا آمده‌اند من را شناخته‌اند و گفته‌اند که ما شب‌ها تا صبح که حرم بسته است، برای نمونه‌برداری از ضریح امام حسین (ع) و طراحی در کنار مضجع شریف ایشان کار می‌کنیم و شما هم می‌توانید در این مدت در کنار ما باشید. این شد که بعد از بستن حرم در جایی که قرار گذاشته بودیم رفتیم و این توفیق نصیب ما شد که تا صبح در حالی که تنها 10 نفر دور ضریح امام حسین (ع) بودیم، ایشان را زیارت کردیم. همیشه زیارت حرم امام رضا (ع) از نزدیک برای ما حسرت است حال این توفیق نصیب ما شده بود که ضریح حضرت اباعبدالله (ع) را برای چند ساعت در خلوت و تنهایی زیارت کنیم.

تهیه‌کننده 'مسافر ری' و 'طلا و مس' در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره مفهوم عمیق واژه سلام در زیارت‌نامه‌های ائمه اطهار و نسبتی که میان زائر با امام معصوم از این طریق بیان می‌شود نیز صحبت کرد. او در این‌باره گفت که سلام یعنی از کسی که سلام می‌کند هیچ گزندی به طرف مقابل نمی‌رسد بلکه یکسره عافیت و ایمنی است. همواره این کلمه را در زیارت‌نامه‌ها می‌خوانیم که فراوان به‌کار برده می‌شود اما همیشه تصورم این بود که این کلمه یعنی ادب و احترام اما زمانی که مفهوم دقیق و عمیق این کلمه را فهمیدم، متوجه شدم که شیعه به عنوان کسی که پیرو اهل بیت علیهم السلام است با این کلمه می‌گوید که هیچ چیزی که منجر به وهن و ناراحتی ائمه شود را نمی‌گویم و انجام نمی‌دهم. این همان چیزی است که امروز برای ما مهم است و باید آن را به‌کار بریم، اینکه کاری نکنیم که منجر به ناراحتی ائمه اطهار علیهم السلام شود.

بعد از صحبت‌های محمدی، فیلم سینمایی عصر روز دهم برای علاقمندان نمایش داده شد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رسول ملاقلی پور منوچهر محمدی عصر روز دهم تهیه کننده امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۱۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این حیاط خلوت چه کنیم؟!

یک فصل دیگر سرما هم تمام شد اما ورزشهای زمستانی در کشورمان همچنان مانند یک حیاط خلوت مانده و امیدی هم به اصلاح وضعیتش نیست.

سرویس ورزش مشرق- حالا که فصل سرمای دیگری را پشت سر گذاشته و وارد فصل گرمای کشور می شویم، یک مرور ساده نشان می دهد ورزش های زمستانی چگونه به یک محیط و حیاط خلوتی تبدیل شده و هیچ امیدی نیز به اصلاح آن وجود ندارد. فدراسیونی که می تواند در توسعه ورزش میان مردم در بخش های مختلف همگانی و قهرمانی نقش ویژه و راهبردی داشته باشد، اکنون کجای کار ایستاده و دقیقه چه ماموریتی را برعهده گرفته است؟

در این زمینه بیشتر بخوانید: کاش این بساط را جمع کنید! ما زیر بهمن مانده ایم؛ آقای رئیس! آقای بازنشسته! دل بکن ...

نیاز به بررسی چندانی نیست تا از وضعیت اسکی خبردار شویم. دهه هاست این ورزش به محیط انحصاری برخی قبایل و خانواده ها تبدیل شده و گذر زمان نیز نتوانسته مانع از تداوم این وضعیت شود. در دوره ریاست کنونی هم نه تنها اوضاع اصلاح نشده که چه بسا بدتر شده که البته، چه کسی است که نداند رئیس کنونی، نقش چندانی در اداره امور ندارد و از مسندی که در اختیار دارد، خرسند و راضی! آری اینگونه است که سال ها و فصل ها می گذرد و این ورزش همچنان گروگان مانده و خواهد ماند.

حالا که یک فصل دیگر نیز بی هیچ دستاورد و امیدی به اتمام رسید، بر وزیر ورزش و جوانان است که تدبیری جدی کند. به راستی، این فدراسیون، بود و نبودش چه تاثیری بر ورزش کشور دارد؟ نباید یک بار برای همیشه تکلیف این حیاط خلوت را روشن کرد؟

دیگر خبرها

  • با این حیاط خلوت چه کنیم؟!
  • عکس| پیام احساسی کاپیتان استقلال به جانشینش در تبریز
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • تصاویری متفاوت از سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش
  • وضعیت منـزل سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش را ببینید | تصویـر
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • دومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد بهره برداری شد
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟