Web Analytics Made Easy - Statcounter

منطق و علم اقتصاد می گوید با آزاد کردن واردت ماشین آلات معدنی از تعطیلی صنایع و معادن باید جلوگیری کرد، چنین مطلبی در خصوص ماشین های سنگین و راه سازی در بودجه 1401 پیش بینی شد؛ حتی به واردات خودروهای استوک نیز مجوز داده شد و در نهایت واردات ماشین آلات با سقف مشخص در بودجه به تصویب رسید.

محمد تقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی شهر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا در خصوص فرسودگی ماشین آلات معدنی بیان کرد: اقتضای کار صنعتی و تولیدی به روز آوری دستگاه‌ها و تجهیزات است، که قاعدتا از منظر رشد تکنولوژی و فناوری تجهیزات قدیمی باید به روز رسانی شوند، ماشین آلات معدنی فرسوده نیازمند تجدید و تغییر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به دلیل حمایت از تولید داخل و با توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی و کلی نظام  باید برای جایگزینی ماشین آلات معدنی فرسوده از تولیدات شرکت های داخل کشور استفاده کنیم اما گاهی اوقات اساسا یا فناوری به مرحله ی مورد نظر نرسیده و یا تولید به مقدار انبوه انجام نمی شود و در این حالت تولید پاسخگوی میزان مصرف و نیاز ها نیست. 

وی در ادامه اشاره کرد: در شرایط یاد شده منطق و علم اقتصاد می گوید با آزاد کردن واردت ماشین آلات معدنی  از تعطیلی صنایع و معادن باید جلوگیری کرد، چنین مطلبی در خصوص ماشین های سنگین و راه سازی در بودجه 1401 پیش بینی شد؛ حتی به  واردات خودروهای استوک نیز  مجوز داده شد و در نهایت واردات ماشین آلات با سقف مشخص در بودجه به تصویب رسید.

نقد علی اظهار داشت: انشالله در آینده ی نزدیک اقدامات لازم برای اجرای این مصوبه صورت می گیرد البته ما معتقد هستیم سخت گیری در این زمینه ضرورتی ندارد، گاهی اوقات هیئت عالی نظارت بر سیاست های کلی نظام که در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود سخت گیری هایی صورت گرفت اما با توجه به این که در بودجه مصوب شده انشالله اجرایی خواهد شد و با حمایت از تولید داخل، مقدار کسری ماشین آلات را با واردات جبران خواهیم کرد.

این نماینده در خصوص اقداماتی که دولت در زمینه ی نوسازی ماشین آلات باید انجام دهد، بیام کرد: نقدینگی و اعتباراتی که صنایع و معادن برای انجام کار باید داشته باشند از ضروریات است، مسائلی مانند تورم و قیمت دلار بخش خصوصی و مخصوصا معادن و صنایع کوچک را با مشکل نقدینگی مواجه کرده است، دولت در سیاست هایی که در غالب قانون بوجه دیده شده  باید حمایت های لازم را انجام دهد و این نقدینگی را تامین کند. 

وی در پایان افزود: تکالیف بانک ها در خصوص نقدینگی روشن است هر چند در بعضی از قسمت ها مانند قانون جمعیت و خانواده و وام زوج های جوان و....کم کاری های صورت گرفته اما دولت باید با نظارت و جدیت این مسئله را دنبال کند تا نقدینگی لازم در غالب تسهیلات اشتغال زایی  ای که در بودجه پیش بینی شده  است را در اختیار واحد های صنعتی و معدنی قرار دهد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد بودجه صنایع و معادن فناوری واردات ماشین آلات معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۱۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوالی پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین ۴.۲ همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی ۳.۷ همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط ۲۸ درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوالی دیگر گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و ۶۰ درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی ۴۰ درصد تجهیزات داخلی است و ۶۰درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز ۴۳ هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز ۲۸۵۰۰ و بلکه با ارز ۴۲۰۰ کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی ۳۰ درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار ۶۰ میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت ۵۰ میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران ۱۰۰ میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  ۱۰۰ میلیون تومان، پروتز ایرانی ۶۰ میلیون تومان و ۵۰ میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به ۹۰ درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره ۶ که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد ۴۰ درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در ۷ همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره ۶ سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • افزایش شاخص راه‌های روستایی بیجار در دستورکار است
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور
  • ضرورت تقویت ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق در ایلام
  • احداث آشیانه اداره ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان