Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین هفته از سلسله نشست‌های تخصصی زیبایی‌شناسی حماسه واقعه کربلا به روایت گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران با آغاز ماه محرم در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

به گزارش ایران اکونومیست، نخستین روز این نشست با حضور هادی سیف، پژوهشگر هنرهای سنتی ایران و پژوهشگر نقاشی قهوه‌خانه (خیالی نگاری) روز یک‌شنبه ـ ۹ مرداد ماه ـ مصادف با دوم محرم با موضوع «شمایل‌شناسی در آثار قهوه‌خانه‌ای با تاکید بر واقعه عاشورٖا» در کتابخانه موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هادی سیف در این نشست شمایل شناسی در آثار قهوه‌خانه با تاکید بر واقعه عاشورا و روند تاریخی شکل‌گیری نقاشی قهوه‌خانه و نحوه شمایل شناسی مذهبی و ملی در آثار هنرمندان ایرانی از دوره صفویه تا دوره معاصر را بررسی کرد.
سیف در ادامه ویژگی‌های آثار هنرمندانی همچون سید مهدی، استاد علیرضا، مدبر، آغاسی و دیگر هنرمندان این عرصه و چگونگی شکل گیری و تولید آثار ارزشمند این هنرمندان را بیان کرد.
 



دومین روز این نشست‌ها سه‌شنبه  ـ ۱۱ مردادماه ـ با عنوان «نقاشی قهوه‌خانه (خیالی نگاری ـ پرده‌های درویشی )» با سخنرانی امیر مازیار، دکترای فلسفه هنر از دانشگاه علامه طباطبایی، دانشیار و مدرس دانشگاه هنر، پژوهشگر، نویسنده و مترجم برگزار شد.

امیر مازیار در دومین روز نشست به تحلیل پرده‌های درویشی دوره قاجار و بازگو کردن روایت‌های دینی و اسطوره‌ای پرداخت.
مازیار در این نشست همچنین به درهم تنیدگی هویت اسلامی، ایرانی و شیعی در نقاشی‌های عاشورایی و همسویی اندیشه دینی و عقلانی در هنرمندان انقلاب تاکید کرد.
 


در این سلسله نشست‌ها تا اربعین حسینی با حضور هنرمندان و صاحبنظران هنری، برخی آثار عاشورایی و مذهبی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران بررسی می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: موزه هنرهای معاصر تهران ، عاشورا ، اربعین حسینی ، واقعه کربلا ، واقعه عاشورا ، دوره صفویه ، دوره قاجار ، فلسفه هنر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: موزه هنرهای معاصر تهران عاشورا اربعین حسینی واقعه کربلا واقعه عاشورا دوره صفویه دوره قاجار فلسفه هنر موزه هنرهای معاصر تهران قهوه خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۲۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی، حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی-سیاسی ارتش با کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی درخصوص اجرای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر ارتش، اجرای عمومی آثار تولیدی، تولید آثار هنری مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده گفت‌وگو و تفاهم کردند.

در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی و سیامک موحدی مدیر امور هنری سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش و شهرام نوشیر مدیر کانون تئاتر دینی برگزار شد، مقرر شد آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر ارتش، که اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد، در جشنواره تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر مقاومت اجرا داشته باشند. همچنین در این جلسه قرار شد فرصتی فراهم شود تا نمایش‌های خیابانی با موضوع شهدا و مضامین مرتبط، بتوانند در پادگان‌ها و فضاهای سازمانی ارتش، روی صحنه روند.

در سومین مورد از این تفاهم، قرار شد گروه‌های اجرای تعزیه ارتش در فضاهای نمایشی و میادین و فضاهای روباز مختص این نوع نمایش، در ایام سوگواری اجرا داشته باشند.

همکاری ۲ طرف برای تولید یک اثر فاخر مشترک، نیز جزو مواردی بود که در این جلسه درباره آن گفت‌وگو شد و توافقاتی نیز به عمل آمد که به زودی نام نمایش و سالن اجرای آن اعلام خواهد شد.

همچنین در این جلسه درباره حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره «نسیم رحمت» با موضوع و نگاه مورد توافق ۲ طرف، گفت‌وگو شد. جشنواره «نسیم رحمت» از جمله جشنواره‌های برگزارشده توسط ارتش است که امسال هنرمندان شاخص در عرصه نمایشنامه‌نویسی در آن شرکت خواهند کرد.

همچنین سال جاری، برای تقویت متون نمایشی و جشنواره تئاتر میثاق ۱۴، به نمایشنامه‌نویسان جوان و مطرح کشور نگارش ۲۸ نمایشنامه سفارش داده شده است.

درپایان این جلسه، گفت‌وگوهای اولیه درخصوص احیای سالن‌های ارتش برای اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز صورت گرفت و ادامه آن برای بررسی سیستم، مشکلات و تحلیل بیشتر موضوع به جلسات آتی موکول شد.

کد خبر 6089762 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • آمریکا هزینه سنگینی برای بی حیایی دختران ایرانی در نظر گرفته است
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات