Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمجتبی خیام نکویی روز چهارشنبه در آیین رونمایی از پروژه دانش بنیان مولدسازی و تکثیر مصنوعی ماهی سی باس دریایی آسیایی در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) وابسته به پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور با بیان اینکه رسیدن به این هدف بزرگ با کار جهادی شدنی است، افزود: برای رسیدن به این هدف از بهره گیری از دانش بیوتکنیک، اعتبارات، کارهای تحقیقاتی، نیروی انسانی کارآمد و سرمایه گذاری شرکت های آبزی پرور استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: اگر بتوانیم دانش فنی و آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در حوزه شیلات را با شرایط آسان در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم، می توانیم تولیدات شیلاتی را صد درصد افزایش دهیم.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه افزود: تجاری سازی، بالا بردن ارزش افزوده تولیدات شیلاتی و صادرات می‌تواند حوزه شیلات کشور را متحول کند ولی باید آستین ها را بالا بزنیم و شبانه روز کار کنیم.

خیام نکویی با اشاره به جایگاه شیلات خوزستان در کشور افزود: تولیدات شیلاتی خوزستان سالانه ۱۵۰هزار تن است که باید تا سه سال آینده به ۳۰۰ هزار تن افزایش یابد.

وی وجود آبهای شور، لب شور و شیرین در خوزستان را شرایط بسیار مناسبی برای آبزی پروری دانست و اظهار داشت: نقشه راه و ریل گذاری برای دسترسی به افزایش ۲ برابری تولیدات شیلاتی فراهم شده است.

تولیدات کشاورزی کشور در افق ۱۴۰۳ به ۱۹۰میلیون تن خواهد رسید    

معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تولیدات بخش کشاورزی در افق ۱۴۰۳ از ۱۲۵میلیون تن فعلی به ۱۹۰میلیون تن خواهد رسید.

خیام نکویی در ادامه افزود: افزایش بهره وری، ترویج و توسعه آموزش های نوین، کلید رسیدن به این هدف خواهد بود.

به گزارش ایرنا معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی روز چهارشنبه پروژه دانش بنیان مولدسازی و تکثیر مصنوعی ماهی سی باس دریایی آسیایی در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) وابسته به پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور را افتتاح کرد.

با بهره برداری از این پروژه امکان تامین هشت ۱۶میلیون بچه ماهی سی باس دریایی برای هشت شرکت بزرگ آبزی پروری و در نهایت تولید ۱۰هزار تن ماهی فراهم خواهد شد.

ماهی سی باس دریایی آسیایی به صورت گسترده‌ای در منطقه اقیانوس هند و آرام غربی از خلیج فارس تا چین، تایوان، پاپوآ گینه نو و استرالیای شمالی پراکنده شده است.

آبزی پروری این گونه ماهی در دهه ۷۰ میلادی در تایلند شروع شده و به سرعت در سراسر جنوب شرق آسیا گسترش یافته و از گونه های مهم پرورشی در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه است.

رشد سریع، مقاومت به تغییرات شوری و توانایی سازگار شدن به پرورش در استخرهای خاکی و قفس در محیط های دریایی، لب شور و آب شیرین از ویژگی های بارز این ماهی است.

در سال‌های اخیر، با ورود بچه ماهیان زیر یک گرمی این گونه از خارج از کشور، به صورت محدود در برخی از استان‌های ساحلی جنوب کشور از جمله خوزستان، و گذراندن دوره نرسری در استخرهای خاکی یا قفس های دریایی پرورش این گونه آغاز شده است که با نتایج به نسبت خوبی از لحاظ تولید در واحد سطح و بازماندگی همراه بوده است.

ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) وابسته به پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور با هدف توسعه پرورش ماهیان دریایی از سال۱۳۷۰ فعالیت خود را آغاز کرد.

هدف ایستگاه، معرفی زیست فناوری مولد سازی، اهلی کردن، دستیابی به زیست فناوری تکثیر، پرورش لارو، نرسری و تولید بچه ماهیان دریایی بومی در کشوراست. از اوایل دهه۷۰ شمسی، محققان ایستگاه به زیست فناوری تکثیر ماهیان دریایی بومی نظیر ماهی هامور معمولی، پرورش لارو و بچه ماهی این گونه دست یافتند.

در اوایل دهه ۸۰ شمسی نیز زیست فناوری تکثیر و پرورش ماهیان بومی شانک زرد باله و صبیتی به دست آمد.

برچسب‌ها بندرامام خمینی کشاورزی خوزستان سازمان شیلات ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بندرامام خمینی کشاورزی خوزستان بندرامام خمینی کشاورزی خوزستان سازمان شیلات ایران ماهی سی باس دریایی تولیدات شیلاتی ماهیان دریایی زیست فناوری آبزی پروری جنوب کشور بچه ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۵۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است

مازیار شریفی گفت: در فصل بهار بعد از هر بار بارش باران، سیلاب با سرعت وارد سد می‌شود و همراه خود گل و لای زیادی را وارد سد می‌کند که به همین دلیل مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب به هم می‌خورد و موجب تغییرات شدید در اکوسیستم آب می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین تلفات ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان در گونه «کاراس» است، گفت: این ماهیان کف زی هستند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با ورود گل و لای به سد، آبشش‌های ماهی کارایی لازم را در آب گل آلود از دست می‌دهد و این شرایط موجب می‌شود تنفس ماهی‌ها با مشکل مواجه شود و در نتیجه موجب خفه شدن آنها می‌شود.

شریفی اظهار کرد: ماهیان موجود در سد ۱۵ خرداد دلیجان به صورت وحشی زندگی می‌کنند و در چند مرحله از ماهی‌های سد نمونه‌برداری انجام شده که در نمونه‌ها و کالبدشکافی هیچ‌گونه خونریزی غیرطبیعی مشاهده نشده است.

سد پانزده خرداد در شمال غرب شهرستان دلیجان و در فاصله پنج کیلومتری این منطقه قرار دارد و حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون مترمکعب است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی