Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی در آیین رونمایی و بهره برداری از این پروژه دانش بنیان با بیان اینکه این پروژه یک دستاورد ارزشمند در حوزه شیلات کشور است افزود:با بهره برداری از این پروژه امکان تامین هشت شرکت بزرگ آبزی پروری با تولید سالانه ۱۶میلیون بچه ماهی سی باس ، بستر لازم برای تولید ۱۰هزار تن ماهی سی باس که قابلیت صادرات نیز دارد فراهم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مجتبی خیام نکویی با بیان اینکه پیش از این بچه ماهی سی باس با خروج بخشی از منابع ارزی کشور، از خارج وارد می شد و تولید آن را بسیار محدود می کرد گفت: ماهی سی باس قابلیت پرورش در آب‌های شور ، لب شور و شیرین را دارد از این رو آبزی پروران در سراسر کشور می‌توانند از این دستاورد مهم علمی کشور در حوزه شیلات ، امنیت غذایی کشور را با تولید مواد پروتیینی ارتقا دهند.

دستیابی به بیوتکنیک تولید بچه ماهی سی باس دریایی برای نخستین بار در کشور

وی با اشاره به اینکه این دستاورد علمی در حوزه شیلات حاصل پنج سال تلاش و کار تحقیقاتی با همکاری نزدیک پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور در اهواز بوده است افزود:یکی از اقدامات مهم درایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) در جنوب خوزستان دستیابی به بیوتکنیک تولید بچه ماهی سی باس دریایی برای نخستین بار در کشوراست.

وی ادامه داد: با انتقال این دانش فنی مهم در حوزه آبزی پروری و شیلات ، ظرفیت های زیادی برای بخش خصوصی در تولید این ماهی شکل گرفته است.

معاون وزیرجهادکشاورزی در ادامه با اشاره به ظرفیت های بسیار خوب خوزستان در تولید ماهی سی باس با توجه به وجود آب‌های شور ، لب شور و شیرین و پرورش در قفس ابراز امیدواری کرد این دستاورد علمی دانش بنیان منجر به ارتقای امنیت غذایی کشور و صادرات بیشتر آبزیان فراهم شود.

خیام نکویی با ابراز ناخرسندی از پایین بودن سرانه مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوارهای ایرانی گفت:باید برای روی آوردن مردم به مصرف آبزیان فرهنگ سازی شود تا صنعت آبزی پروری بتواند در این بخش سطح اشتغال را بالا ببرد.

به گزارش ایرنا ماهی سی باس دریایی آسیایی به صورت گسترده‌ای در منطقه اقیانوس هند و آرام غربی از خلیج فارس تا چین، تایوان، پاپوآ گینه نو و استرالیای شمالی پراکنده شده است.

آبزی پروری این گونه در دهه ۷۰ میلادی در تایلند شروع شده و به سرعت در سراسر جنوب شرق آسیا گسترش یافته و از گونه های مهم پرورشی در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه است. رشد سریع، مقاومت به تغییرات شوری و توانایی سازگار شدن به پرورش در استخرهای خاکی و قفس در محیط های دریایی، لب شور و آب شیرین از ویژگی های بارز این ماهی است.

در سال‌های اخیر، با ورود بچه ماهیان زیر یک گرمی این گونه از خارج از کشور، به صورت محدود در برخی از استان‌های ساحلی جنوب کشور از جمله خوزستان، و گذراندن دوره نرسری در استخرهای خاکی یا قفس های دریایی پرورش این گونه آغاز شده است که با نتایج به نسبت خوبی از لحاظ تولید در واحد سطح و بازماندگی همراه بوده است.

با توجه به نیاز به بچه ماهی، برخی از مراکز تکثیر ماهیان دریایی خصوصی، به صورت محدود مولدان را با صرف هزینه گزاف از خارج کشور تامین کرده‌اند.

ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) وابسته به پژوهشکده آبزی پروری آب‌های جنوب کشور با هدف توسعه پرورش ماهیان دریایی از سال۱۳۷۰ فعالیت خود را آغاز کرد. هدف ایستگاه، معرفی زیست فناوری مولد سازی، اهلی کردن، دستیابی به زیست فناوری تکثیر، پرورش لارو، نرسری و تولید بچه ماهیان دریایی بومی در کشوراست. از اوایل دهه۷۰ شمسی، محققان ایستگاه به زیست فناوری تکثیر ماهیان دریایی بومی نظیر ماهی هامور معمولی، پرورش لارو و بچه ماهی این گونه دست یافتند. در اوایل دهه ۸۰ شمسی نیز زیست فناوری تکثیر و پرورش ماهیان بومی شانک زرد باله و صبیتی به دست آمد.

برچسب‌ها آبزیان دریایی بندرامام خمینی خوزستان سازمان شیلات ایران دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آبزیان دریایی بندرامام خمینی خوزستان آبزیان دریایی بندرامام خمینی خوزستان سازمان شیلات ایران دانش بنیان ها بچه ماهی سی باس ماهی سی باس ماهیان دریایی زیست فناوری آبزی پروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۵۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعلیق عضو شورای شهر به علت ربودن شهردار

رئیس دادگستری بندر امام خمینی(ره) گفت: عضو شورای شهر این شهرستان با دستور قضایی تا اطلاع ثانوی از حضور در شورای شهر تعلیق شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان و به نقل از دادگستری خوزستان، عزیز مراد حسین‌پور رئیس دادگستری بندر امام خمینی (ره) اظهار کرد: با توجه به ارجاع پرونده عضو شورای شهر به شعبه ۱۰۲ کیفری بندر امام خمینی (ره) مبنی بر اتهام آدم‌ربایی (ربودن شهردار)، صدور قرار نظارت قضائی با موضوع منع اشتغال به فعالیت عضویت در شورای شهر و موارد نظیر آن برای متهم صادر شد.

وی افزود: امنیت روانی جامعه خط قرمز دستگاه قضائی است و القاب و عناوین افراد به هیچ وجه مانع اجرای قانون در مورد آن‌ها نخواهد شد.

کد خبر 749754

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • شهردار این شهر توسط عضو شورای شهر ربوده شد
  • تعلیق عضو شورای شهر به علت ربودن شهردار
  • تعلیق عضو شورای شهر بندر امام‌خمینی به اتهام آدم‌ربایی
  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای فاقد آب شرب در استان کرمانشاه در حال انجام است
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون