Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:58:39 GMT

خرما در بوشهر ۵۰ هزار تن ظرفیت سردخانه‌ای دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۱۷۰۰

خرما در بوشهر ۵۰ هزار تن ظرفیت سردخانه‌ای دارد

ایسنا/بوشهر مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: امروز ۵۰ هزار تن ظرفیت سردخانه‌ای در استان بوشهر در اختیار بخش خرما قرار دارد.

مهدی صفوی روز پنجشنبه در نشست تخصصی میز خرما در دشتستان اظهار کرد: براساس ظرفیت‌ها مسئولیت پنج میز ملی شامل خرما، میگو، گوجه فرنگی، کود شیمیایی و محصولات پتروشیمی از طرف سازمان توسعه تجارت به استان بوشهر واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اضافه کرد: اوائل دهه ۹۰ مطالعه جامعی در سطح کشور و استان بوشهر تحت عنوان خوشه صنعتی خرما به مدت پنج سال انجام شد و چالش‌های متعددی در همه لایه‌ها، حلقه‌های زنجیره ارزش، کشاورزی، فرآوری، فروش و صادرات شناسایی و برنامه‌هایی تعریف شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر  افزود: با تعریف برنامه‌های متعدد در راستای کاهش این مشکلات اقدامات و دستاوردهای خوبی به ویژه در بازار داشتیم که از جمله آن‌ها حضور بخش خصوصی در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های تخصصی و ارائه آموزش‌های لازم برای فراهم کردن زمینه ارتقای بسته بندی محصول خرما بود.

صفوی گفت: در زمینه زیرساخت‌ها و در راستای ارتقای ارزش افزوده محصول خرما سردخانه‌ها در استان توسعه یافته به گونه‌ای که امروز ۵۰ هزار تن ظرفیت سردخانه‌ای در استان بوشهر در اختیار بخش خرما قرار دارد.

وی اضافه کرد: در زمینه فناوری و بحث‌های دانش بنیان مشکلاتی وجود داشت که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و مشاوران بخشی از آن‌ها برطرف شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر  گفت: با وجود همه تلاش‌های انجام شده، اما هنوز در برخی از حوزه‌ها از جمله صادرات همچنان مشکلاتی وجود دارد که برای رونق این بخش باید به دنبال تنوع کشورهای هدف باشیم تا بتوانیم محصولات خود را به سایر کشورها صادر کنیم.

صفوی افزود: ایجاد تنوع در زمینه بسته‌بندی محصول خرما و تقویت صنایع پائین دستی در این بخش ضروری است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت سردخانه‌های کوچک مقیاس در استان بوشهر اضافه کرد: باید تلاش شود لایه‌های پایین‌تر را فعال کرد تا بتوان ارزش افزوده بیشتری حاصل شود.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز با اشاره به برنامه‌ریزی برای توسعه صنایع فرآوری خرما در باغات استان خاطر نشان کرد: در این راستا با اختصاص ۵۰ میلیارد تومان در شورای گفت‌وگو دولت با بخش خصوصی زمینه نوسازی و اصلاح نخیلات فراهم شد.

خورشید گزدرازی تخصیص اعتبار برای مبارزه با آفت چوب‌خوار خرما، انعقاد تفاهم‌نامه مهارت‌آموزی و توانمندی و حمایت از کارگران نخیلات را از دیگر مصوبات شورای گفت‌وگو دولت با بخش خصوصی دانست و بیان کرد: با تشکیل میز ملی خرما زمینه حل مشکل نخلداران و افزایش ارائه محصول کشاورزان در دیگر بازارهای داخلی و خارجی فراهم می‌شود.

وی با اشاره به وجود مشکلات متعدد صادرکنندگان در زمینه برگشت ارز افزود: انتظار می‌رود بتوان در قبال صادرات خرما زمینه واردات میوه‌های گرمسیری و جایگزین کردن آنها را فراهم کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ضرورت ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای کنترل عرضه و بازار خرما به دست‌اندرکاران امر تولید و بسته‌بندی تأکید کرد و افزود: با برنامه‌ریزی انجام شده برای صادرات خرما استان بوشهر مقصد و بازارهای جدید در دیگر کشورها ایجاد می‌شود.

غلامحسین کرمی نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: باید به دنبال مدیریت عاشورایی باشیم و با ریسک پذیری بالا، خستگی را حذف کنیم و از کمبودات و مشکلات نهراسیم و خرما ما نیز نیازمند چنین مدیریتی است.

وی با بیان اینکه در زمینه قیمت، صادرات و معرفی خرما کار جدی انجام نشده، تصریح کرد: سازمان خرما باید تاسیس شود ، محصولی چون چایی در دو استان کشور تولید می‌شود و یک سازمان در کشور برای این محصول وجود دارد اما متاسفانه برای خرما اینگونه نیست؛ محصول خرما تا زمانی که در سطح ملی متولی و سازمانی نداشته باشد در زمینه فروش صادرات و قیمت شاهد مشکل خواهیم بود.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: برای محصول خرما مسؤولان باید برنامه دراز مدت داشته باشند و سیل اخیر نیز خساراتی به نخل داران وارد نمود که این مسئله نیز دنبال شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خرما معدن و تجارت استان مدیرکل صنعت استان بوشهر محصول خرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۱۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود

ایسنا/قزوین استاندار قزوین گفت: طرح نماد جزو طرح های خوب در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی است و باید برای اجرای هرچه بهتر آن از ظرفیت های مردمی بیشتر استفاده شود

محمدمهدی اعلایی شنبه هشتم اردیبهشت در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین اظهار کرد: همه مدیران استان باید در ایام هفته معلم برای قدردانی از زحمات این قشر زحمتکش در مدارس و جمع معلمان حضور پیدا کنند و تقسیم‌بندی لازم در این زمینه هرچه سریعتر صورت گیرد، معاونین استاندار به همراه رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هم در روز معلم در یکی از شهرستان‌ها حضور پیدا کرده و از خدمات معلمان سراسر استان تجلیل کنند.

وی بیان کرد: زحمات و خدمات جامعه تعلیم و تربیت استان قزوین بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود و اقدامات خوب مدیران و دست اندکاران این حوزه مورد تأیید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفت و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این حجم از همدلی و همگرایی در حوزه موضوعات فرهنگی را قابل تقدیر بیان کرد.

استاندار قزوین خاطرنشان کرد: «طرح نماد» جزو طرح‌های خوب در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی است و باید برای اجرای هرچه بهتر آن از ظرفیت‌های مردمی بیشتر استفاده شود و در این مسیر حتی می‌توان از ظرفیت دانشجویانی که علاقه‌مندی و توانایی لازم را دارند هم استفاده کرد.

نماینده عالی دولت در استان اظهار کرد: جریان‌های مردمی باید در حوزه صیانت از دانش‌آموزان به‌کارگیری شود و آموزش و پرورش باید با نگاهی باز از ظرفیت مساجد و مجموعه‌های فرهنگی استفاده کند تا بدین وسیله شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان باشیم.

وی با بیان اینکه باید با همگرایی و هم افزایی مشکلات را کاهش داد، تصریح کرد: انجمن اولیا و مربیان می تواند با شکل جدیدی فعالیت کند و علاوه بر حوزه‌های ماموریتی خود در حوزه‌های تربیتی هم خدمت‌رسانی کند و لازم است در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان انجمن‌های مختلفی تأسیس شود تا با حمایت دولت و با دلسوزی بیشتر برخی از مشکلات را کاهش دهند.

اعلایی در پایان گفت: برگزاری اردو در افزایش روحیه و نشاط دانش آموزان بسیار مؤثر است و باید در این زمینه یک کار ویژه در استان صورت گیرد، البته استان همچنان منتظر نگاه مثبت وزارت آموزش و پرورش در موضوع اردوگاه «یانس‌آباد» است که امیدواریم هرچه سریعتر محقق شود و بتوانیم این مجموعه را به یک مجموعه اردویی فاخر در سطح کشور تبدیل کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است
  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات