Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@01:05:08 GMT

اجرای طرح گردشگری دیپلماتیک با محوریت مرز باجگیران

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۳۵۸۰

اجرای طرح گردشگری دیپلماتیک با محوریت مرز باجگیران

غلام عباس ارباب خالص در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قوچان، اظهار کرد: حاکم شدن شرایط کرونایی در سطح منطقه موجب شد تا اکثر کشورها ازجمله ترکمنستان محدودیت‌هایی را در مرزهای خود اعمال کنند که این اقدامات تاکنون همچنان ادامه دارد اما از شدت آن نسبت به قبل کاسته شده است.

وی با اشاره به فعال شدن دو مرز سرخس و اینچه برون شش ماه پس از شیوع کرونا به‌صورت تردد کامیون‌ها و واگن قطار و متعاقب آن پس از مدتی در مرز لطف‌آباد، بیان کرد: ابتدا تردد کامیون برای کشورهای آسیای میانه و حتی ترکمنستان در چارچوب تعویض کفی بدون عبور راننده انجام می‌شد که به‌ طور قطع شرایط نسبت به زمانی که راننده شخصا عبور می‌کرد سخت شده و سرعت کار و ترانزیت کاهشی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با تأکید بر این موضوع که در حال حاضر شرایط در مرزهای سرخس، اینچه برون و لطف‌آباد عادی شده و تردد کامیون و کفی هم از طریق جاده و هم واگنی انجام می‌شود، گفت: مرز باجگیران به دلیل نزدیک بودن به پایتخت با محدودیت‌هایی روبرو بوده و این محدودیت‌ها همچنان ادامه دارد اما برای تردد دیپلمات‌ها و هیأت‌های رسمی خارجی، مرز باجگیران فعال است.

ارباب خالص بابیان اینکه طی یک سال و نیم اخیر تلاش‌های زیادی شده است تا دیپلمات‌های خارجی مقیم ترکمنستان و سازمان‌های بین‌المللی از طریق مرز باجگیران تردد داشته باشند و سپس از فرودگاه بین‌المللی مشهد به کشورهای متبوع خود سفر کنند، تصریح کرد: اطلاع‌رسانی‌های متعدد به سفارت‌خانه‌های خارجی در ترکمنستان شد که این مسیر باز بوده و ترددهای کاری، مسافری و حتی خانوادگی را از این مرز انجام دهند.

وی یادآور شد: شاید ۹۵ درصد دیپلمات‌های مستقر در ترکمنستان از طریق ایران سفر نداشته و به‌تبع شناختی نیز نداشتند که اجرای طرح گردشگری-دیپلماتیک و تردد آن‌ها از مرز باجگیران با استقبال خوبی مواجه شد و موجبات شناخت بیشتر فرهنگی و توسعه اقتصادی را در حال حاضر به وجود آورده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به ظرفیت‌های موجود در مرز باجگیران در حوزه تردد کامیون و بازارچه مرزی، بیان کرد: پیش از کرونا روزانه ۱۰ تا ۱۲ تریلی انتقال کالا به‌ویژه مواد فاسدشدنی از این مرز به ترکمنستان انجام می‌شد اما شرایط کرونا موجب شد که بازارچه هم به دلیل قرار گرفتن محل تماس مستقیم میان اتباع دو کشور تعطیل شود.

ارباب خالص بابیان این مطلب که پیگیری‌هایی برای بازگشایی مرز باجگیران در حوزه تجاری و بازارچه در تمام مقاطع و سطوح انجام‌شده است، گفت: طی دیدارهای مختلف به‌ویژه در چند ماه اخیر میان رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان و هیأت‌های مختلف سیاسی و غیره، موضوع باجگیران ازجمله مسائل اولویت‌دار بوده است تا این مرز به شرایط عادی بازگردد.

وی با اشاره به بازدیدهای انجام‌شده از بازارچه مرزی باجگیران، بیان کرد: طی آخرین پیگیری‌ها طرف ترکمنستان قول فعال شدن بازارچه طی ماه‌های آینده را داده و اخیراً نیز تحرکاتی در بازارچه باجگیران و طرف مقابل به وجود آمده است.

سفیر ایران در ترکمنستان اضافه کرد: شرایط در منطقه و بازارچه مرزی باجگیران نیز باید فراهم‌شده و امکانات مهیا و نیازها برطرف شود و غرفه‌ها نیز با اولویت در اختیار مرزنشینان و اهالی این منطقه قرار بگیرد که این مسئله نیز برای بازگشت به شرایط عادی در حال پیگیری است.

ارباب خالص با تأکید بر این موضوع که روی کار آمدن دولت سیزدهم موجب شده تا حوزه سیاست خارجی به‌ویژه کشورهای همسایه در اولویت‌ها قرار گیرد، تصریح کرد: طی کمتر از ۹ ماه شاهد سه بار سفرهای دوجانبه رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان بوده‌ایم که اسناد همکاری مهمی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای، انرژی و غیره و حتی همکاری‌های استانی به امضا رسیده است.

وی بیان کرد: با رفع موانع کرونا و حاکم شدن شرایط عادی، تبادل همکاری‌ها و ارتباطات میان دو کشور سرعت بیشتری خواهد گرفت.

ارباب خالص با یادآوری اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون شاهد روند افزایش صادرات به ترکمنستان بوده‌ایم، گفت: کالاهایی نظیر مواد غذایی و مصالح ساختمانی به لحاظ کیفیت و قیمت قابلیت رقابت با کالاهای مشابه خود را دارند و امروز حضور کالای ایران در ترکمنستان دیده می‌شود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

منبع: فارس

کلیدواژه: مرز باجگیران ارباب خالص ترکمنستان دولت سیزدهم رئیس جمهور ایران قوچان بازارچه مرزی دیپلمات ایران در ترکمنستان ارباب خالص مرز باجگیران تردد کامیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۳۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکیان لیدر می‌شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، یکی از ویژگی‌های مهم انتخابات مجلس دوازدهم آن بود که مردم به یک «لیست واحد» رأی ندادند و به کاندیداهایی از لیست‌های مختلف انتخاباتی اقبال نشان دادند.

در این انتخابات جریان‌های سیاسی نظیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، شورای وحدت اصولگرایان، اُمناء، جبهه صبح ایران و همچنین صدای ملت با محوریت چهار حزب اصلاح‌طلب کارگزاران سازندگی، اعتدال و توسعه، اعتماد ملی و ندای ایرانیان صحنه‌گردانان اصلی انتخابات بودند.

با توجه به اینکه شاخص‌ترین چهره‌های راه‌یافته به مجلس دوازدهم محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، مسعود پزشکیان، منوچهر متکی و حمید رسایی هستند، احتمالاً فراکسیون‌های عمده مجلس دوازدهم با محوریت این افراد تشکیل خواهد شد.

دیگر خبرها

  • توسعه گردشگری فارس با اجرای کمپین کرامت مثلث نور و خلیج فارس
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • افزایش اجرای پروژه‌های عمرانی شهر اصفهان در ۱۴۰۳/ اجرای کمپ جدید گردشگری در شهر زندگی
  • جشنواره فرهنگی گردشگری سی ترمی در شهرستان زهک