Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:38:03 GMT

ضرورت توجه به مسائل زیست محیطی در نذرها

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۸۳۹۱

ضرورت توجه به مسائل زیست محیطی در نذرها

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه تبریز، با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت زیست محیطی افزود: یکی از سنت‌های پسندیده این ایام اطعام نیازمندان است؛ گاهی برخی‌ها برای نذر و احسان از وسایل پلاستیکی استفاده می‌کنند که بعد از استفاده نیز در شهر و خیابان رها می‌شود که چهره نامناسب به محیط زیست می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم، روز جمعه، ۱۴ مردادماه، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز، بر لزوم بازنگری در سیاستها و اصلاح ساختار سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد و گفت: اصلی‌ترین اقدام در حوادث غیرمترقبه لزوم بازنگری در سیاست‌ها و ساختار مدیریت بحران کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن تسلیت به همه خانواده‌های داغ‌دیده حادثه سیل و قدردانی از تلاش شبانه روزی دست‌اندرکاران امدادی کشور برای جلوگیری از پیشرفت سیل و خسارات آن افزود: تجربه رخ دادن حوادث طبیعی در کشور، ضرورت تدوین برنامه‌ منسجم برای کاهش خطرپذیری را ایجاب می‌کند و تخصیص بودجه به پیشگیری و کم‌کردن دامنه بحران و پر کردن قسمت‌های خطرپذیر در شهره و روستاها لازم است.

آل هاشم، متذکر شد: باید به تحول ساختاری و سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی این حوادث برنامه جدی داشت و باید این موضوع تبدیل به یک نهاد پایه با بهره‌گیری از ظرفیت گروه‌های جهادی و مردمی همانند هیئت‌های مذهبی و نیروی بسیج شود.

خطیب جمعه تبریز، گفت: قرار گرفتن بخشی از شهرها و تخریب پوسش گیاهی و منابع طبیعی و از همه مهمتر بی‌توجهی به موضوع آبخیزداری که افزون به مداخله در سیلاب می‌شود، از جمله مسائل قابل تامل است و از طرفی مبارزه با ریزگردها و مدیریت صحیح منابع آب همچنین مقابله با فرسایش خاک از دیگر مسائل مهم است که امیدواریم مسئولان توجه جدی داشته باشند.

وی به سفر چند روز خود به روستای بشتاب در شهرستان هوراند اشاره کرد و افزود: به قدری محرومیت زیاد است که مردم آن منطقه از هر لحاظ با فقر دسته و پنجه نرم می‌کنند و آقای فتاح هم قول مساعدت برای رسیدگی به این وضع داد و تمام ادارات دست به دست هم خواهند داد تا آن روستا را آباد کنند.

وی در بخش دیگری از خطبه‌ها با تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و یاران با وفایشان تصریح کرد: هدف امام حسین (ع) از قیام، انگیزه سیاسی و اصلاح امت و امر به معروف و نهی از منکر بود چراکه ایشان می‌خواستند تا جامعه امام خود را بشناسند و حاکم ظالم و نالایقی همچون یزید را اطاعت نکنند.

آل‌هاشم، با اشاره به این که در هر جا و در هر حوزه ای به متخصص همان حوزه نیاز است گفت: برای دین هم باید متخصص وجود داشته باشد آیا یزید ظالم متخصص دینی بود؟

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، فرا رسیدن ۱۷ مرداد روز خبرنگار را گرامی داشت و گفت: خبرنگاران رابط بین مردم و مسئولان و انعکاس دهنده فعالیت‌های انجام شده هستند و اصحاب رسانه باید با اعتماد سازی، در ایجاد امید در جامعه نقش‌آفرین باشند.

وی یادآور شد: ایجاد امید در جامعه یکی از رسالت‌های خبرنگار است؛ شهید صارمی یک خبرنگار واقعی بود که روز خبرنگار نیز روز شهادت این خبرنگار انقلابی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عزاداری محرم نذر بهداشت محیط نماز جمعه تبریز حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۸۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر

روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom) Day) در سال ۱۹۹۳ توسط بیست‌وششمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو پایه گذاشته شد تا به خبرنگارانی که در انجام حرفه خود جان خود را از دست داده‌اند، ادای احترام کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day هر سال در سوم می برگزار می‌شود و روزی برای به‌رسمیت شناخته شدن خدمات مهم ارائه‌شده توسط متخصصان مطبوعات است. این رویداد توسط سازمان ملل متحد به منظور رعایت اصول اساسی آزادی مطبوعات در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود و از خبرنگارانی تجلیل می‌کند که در راه حرفه خود کشته شده‌اند.

تاریخ روز جهانی آزادی مطبوعات ۱۴۰۳

تاریخ روز جهانی آزادی مطبوعات سوم می مصادف چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۳ است. این روز در سال ۲۰۲۴ به اهمیت روزنامه‌نگاری و آزادی بیان در شرایط بحران زیست‌محیطی کنونی جهانی اختصاص داده خواهد شد.

تاریخچه روز جهانی آزادی مطبوعات

سال ۱۵۵۶ سال تولد مطبوعات مدرن و انتشار اولین ماهنامه در ونیز بود. قرن نوزدهم ماشین‌آلات چاپ قدرتمند، تکنیک‌های جدید و ارزان‌تر کاغذسازی و گسترش سواد به رشد تصاعدی مطبوعات منجر شد و در اواسط قرن بیستم روزنامه‌نگاران، روشنفکران و عکاسان موفق شدند جنایات جنگ‌های مختلف را مستند کنند و جهان را در جریان قرار دهند.

خبرنگاران برای ارجاع حقایق به مردم، همچنین حفظ آگاهی و شفافیت ضروری هستند، اما هدف حملات مکرر قرار دارند و بسیاری از آن‌ها ممکن است کشته شوند. پس از افزایش مجموعه‌ای از حملات به روزنامه‌نگاران در طول جنگ‌های داخلی آفریقا در پایان قرن بیستم، گروهی از روزنامه‌نگاران آفریقایی در سال ۱۹۹۱ با مراجعه به کنفرانس یونسکو در ویندهوک، پایتخت نامیبیا، اعلامیه ویندهوک را ایجاد کردند؛ سندی که در نظر داشت شالوده مطبوعاتی آزاد، مستقل و کثرت‌گرا را پی‌ریزی کند. در سال ۱۹۹۳، بیست‌وششمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو به فراخوان امضاءکنندگان بیانیه ویندهوک پاسخ داد و روز جهانی آزادی مطبوعات را بنا نهاد.

اصل اساسی توسعه‌یافته توسط یونسکو برای این روز، اجازه دادن به ارتباطات مبتنی بر درک متقابل است که تنها راه ایجاد صلح پایدار در جوامع معاصر به‌شمار می‌رود. این مراسم یادآوری می‌کند که بسیاری از اعضای مطبوعات در سراسر جهان مورد آزار، حمله و حتی قتل قرار دارند و بزرگداشتی است که اصول اساسی آزادی مطبوعات را گرامی می‌دارد و به خبرنگارانی که در انجام حرفه خود جان خود را از دست داده‌اند ادای احترام می‌کند.

خبرنگاران کشته‌شده در جنگ غزه

جنگ رژیم اسرائیل و نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از زمان آغاز، مرگبارترین دوره برای روزنامه‌نگاران از زمان شروع جمع‌آوری داده‌های کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) در سال ۱۹۹۲ محسوب می‌شود. تاکنون بیش از ۱۰۰ خبرنگار از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر سال گذشته توسط رژیم اسرائیل کشته شده‌اند.

روزنامه‌نگاران در غزه به‌ویژه در هنگام تلاش برای پوشش درگیری‌ها در طول حمله زمینی رژیم اسرائیل، از جمله حملات هوایی ویرانگر این رژیم، اختلال در ارتباطات، کمبود منابع و قطعی برق گسترده، با خطرات بالایی مواجه هستند.

شعار روز جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۴

شعار روز جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۴، «مطبوعاتی برای سیاره: روزنامه‌نگاری در مواجهه با بحران زیست‌محیطی» تعیین شده است. این موضوع نقش حیاتی روزنامه‌نگاری را در پرداختن به چالش‌های محیطی مبرم پیش روی سیاره برجسته و بر مسئولیت رسانه‌ها در افزایش آگاهی، تقویت مباحث و اقدام برای کاهش تخریب محیط زیست، تغییرات آب‌وهوایی و سایر تهدیدات زیست‌محیطی تأکید می‌کند.

روزنامه‌نگاران نقشی اساسی در تحقیق و گزارش در مورد مسائل زیست‌محیطی دارند، دولت‌ها و شرکت‌ها را پاسخ‌گو می‌دانند و جوامع را برای دفاع از راه‌حل‌های پایدار توانمند می‌سازند. مطبوعات از طریق گزارش دقیق، جامع و تأثیرگذار به‌عنوان یک کاتالیزور برای تغییرات مثبت، شکل دادن به گفتمان عمومی و بسیج تلاش‌های جمعی برای حفظ سلامت و رفاه سیاره ما برای نسل‌های آینده عمل می‌کنند.

کد خبر 750069

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • ضرورت توجه به حقوق و مسائل مادی معلمان
  • ضرورت توجه جدی به مسائل تربیتی و پرورشی در آموزش‌وپرورش
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری