Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینکه میزان رعایت پروتکل‌های کرونایی به شدت کاهش یافته، موضوعی است که همه به آن واقفیم، اما نگاهی به آمار‌های مربوطه حکایت از میزان کاهش دارد که به شدت نگران کننده است.
به گزارش «تابناک»، بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در خصوص وضعیت اجرای پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا در کشور در هفت روز اخیر (از ۸ تا ۱۵ مردادماه ۱۴۰۱)، نتایجی به ثبت رسیده که به شدت فاجعه بار و نگران کننده است؛ نتایجی که نویدبخش افزایش آمار‌های کرونایی و متاسفانه ازدیاد فوتی‌های کرونایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس این ارزیابی ها، روند نزولی رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور در هفته‌های گذشته، در هفته اخیر هم تداوم یافته تا جایی که رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت تهویه مناسب (مجموعه کلی دستورالعمل‌های بهداشتی) به ۳۵ درصد سقوط کرده است و به روایت نمودار، این سقوط ادامه دارد، به گونه‌ای که میزان رعایت در ابتدای هفته مورد اشاره ۳۶ درصد بوده و در آخر هفته به ۳۴ درصد تقلیل یافته است.
اما فرجام و نتیجه این کاهش چیست؟ پاسخ این سوال را می‌شود در نمودار زیر دریافت که ارتباط میان میزان رعایت پروتکل‌ها با تعداد مبتلایان را به تصویر می‌کشد و بر اساس آن، هر چقدر میزان رعایت پروتکل‌ها کاهش بیابد، بر شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ افزوده می‌شود. وضعیتی که بر اساس آن می‌بایست چشم انتظار افزایش شمار بیماران در روز‌های پیش رو باشیم و این نکته را هم فراموش نکنیم که افزایش شمار فوتی‌ها هم از نتایج قطعی افزایش شمار بیماران است.
البته وخامت اوضاع به اینجا ختم نمی‌شود و در دیگر آمار‌ها نیز مشهود است، از جمله در میزان رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی در استان‌های کشور که به طور میانگین به کمتر از ۴۵ درصد کاهش یافته و نشان از عدم رعایت این دست موارد دارد: ضرورت جلوگیری از ورود و حضور مراجعین و کارکنان دارای علایم بیماری، ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت، اخذ و نصب QR CODE، امکانات شست‌وشو یا ضدعفونی دست و پرداخت وجه با استفاده از کارتخوان یا روش‌های الکترونیکی دیگر.
مشابه این وضعیت نگران کننده را در رعایت تهویه مناسب (شامل تهویه طبیعی، تهویه مکانیکی و تهویه مطبوع) در اماکن عمومی در سطح کشور نیز می‌تواند دید که به میانگین حدود ۴۵ درصد رسیده است، یا در رعایت اصول و ضوابط فاصله گذاری که به میانگین حدود ۳۳ درصد در سطح کشور سقوط کرده است، اما از همه این‌ها فاجعه بارتر، میزان استفاده از ماسک در سطح جامعه است که بی شک یکی از دلایلش، کاهلی بازرسان وزارت بهداشت است.
بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در بازه هفت روزه منتهی به ۱۲ مرداد در سطح کشور، میانگین استفاده از ماسک، چه توسط گیرندگان خدمت و چه توسط مراجعین، در اماکن عمومی کشور به ۲۵ درصد سقوط کرده است، به این معنی که از ۴ نفر، تنها یکی ماسک می‌زند! عددی که البته در بررسی اماکن عمومی به دست آمده وگرنه کیست که نداند در سطح جامعه اوضاع وخیم‌تر از اینهاست و چه بسا از هر ۱۰ تن یکی ماسک می‌زند!
البته اوضاع در اماکن مختلف، متفاوت است؛ نکته‌ای که در نمودار‌های زیر به خوبی هویداست و نشان می‌دهد که رعایت بهداشت فردی (که مولفه‌های آن بالاتر آمده) تهویه هوا، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری در اماکن عمومی مانند فرودگاه ها، دانشگاه ها، ادارات و... وضعیت مطلوبی نشان می‌دهد، اما در اماکنی مانند نانوایی ها، پاساژها، رستوران ها، مراکز ورزشی و... به شدت نگران کننده است.
شرایط نامطلوبی که بدتر به نظر می‌رسد اگر به یادآوریم خیل جمعیت بزرگتری به اماکن عمومی‌ای تردد می‌کنند که رعایت پروتکل‌ها در آن‌ها وضعیت وخیم تری دارد و در نتیجه شمار بیشتری از مردم در معرض ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارند. بیمارانی که با افزایش شمارشان، شمار جان باختگان افزایش می‌یابد، به ویژه از این رو که می‌دانیم جمعیت بزرگی از هموطنانمان واکسیناسیون خود را کامل نکرده اند یا نسبت به دریافت دوز اضافه واکسن (دوز بوستر) اقدام ننموده اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم امامزاده داوود عادل آذر شب های محرم عاشورا تاسوعا ویروس کرونا ماسک کووید19 آمار فوت پروتکل بهداشتی محرم امامزاده داوود عادل آذر شب های محرم عاشورا تاسوعا استفاده از ماسک رعایت پروتکل ها اماکن عمومی نگران کننده میزان رعایت افزایش شمار بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۹۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، شهلا نوری افزود: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

او با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است افزود: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه به صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، تصریح کرد: در سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

شهلا نوری افزود: نرخ باروری در دراز مدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

او تصریح کرد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و تصریح کرد: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

دیگر خبرها

  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • تلاش ایلان ماسک برای افزایش فروش تسلا در سفر سرزده به چین
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور