Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی گفت: در شرایط مناسبی از نظر شیوع ویروس کرونا در موج جدید از سویه امیکرون قرار نداریم، به همین منظور مردم باید در روزهای محرم به ویژه تاسوعا و عاشورا به صورت جدی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

علیرضا ناجی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایران اکونومیست اظهارداشت: هر زمان که مراسمی در شرایط نامناسب کرونا برگزار می‌شود، مهمترین موضوعی که باید از سوی مردم رعایت شود همین پروتکل‌های بهداشتی است چرا که امکان انتقال ویروس بخاطر اجتماع بالای مردم امکانپذیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در جشن عید غدیر که برای همه ما بسیار دارای اهمیت است و به عنوان شیعیان جهان این روز را همیشه باید گرامی بداریم، صحنه‌هایی دیدم که با وجود تجمعات بسیار زیاد، بیش از ۹۰ درصد از شرکت کنندگان در این مراسم بزرگ معنوی از ماسک استفاده نکردند.

اکنون چون در شرایط مناسبی از کووید نیستیم، باید همه نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام کنیموی ادامه داد: حتی در این اجتماع بزرگ عید سعید غدیرخم، یک نفر وجود نداشت که به افرادی که ماسک نزده بودند، ماسک بدهد تا در این زمان برای جلوگیری از انتقال ویروس از ماسک استفاده کنند این افراد همه با شادی کنار هم بودند اما هیچ توصیه‌ای به استفاده از ماسک نشد.

ناجی اظهارداشت: اکنون در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی قرار داریم اگرچه این روزها برای همه ما بسیار مهم است اما اکنون چون در شرایط مناسبی از کووید نیستیم، باید همه نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام کنیم.

وی معتقد است: زمانی که یک مراسم به این مهمی در روزهای تاسوعا و عاشورا برای مردم ایران برگزار می‌شود باید برای حفظ سلامتی و جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران حتما از ماسک استفاده کنیم و ضمن رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از تجمع در محیط‌های بسته هم جلوگیری شود.

رعایت نکردن پروتکل‌ها باعث افزایش تعداد مبتلایان می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باید اینگونه مراسم به نحوی برگزار شود که مردم هم پروتکل‌ها را رعایت کنند، اکنون موج جدیدی از کرونا از زیرسویه امیکرون در کشور وجود دارد که رعایت نکردن پروتکل‌ها باعث افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته نیز با وجود برگزاری باشکوه مراسم تاسوعا و عاشورا مردم بسیاری از مواردی که باید رعایت نمی‌کردند، تصریح کرد: باتوجه به اینکه اکنون میزان مرگ و میر و ابتلا به ویروس کرونا در کشور روند صعودی دارد پس بهتر است در کنار برگزاری با شکوه مراسم، مردم پروتکل‌ها را به خوبی رعایت کنند.

اکنون موج جدیدی از کرونا از زیرسویه امیکرون در کشور وجود دارد که رعایت نکردن پروتکل‌ها باعث افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس خواهد شدناجی ادامه داد: برای برگزاری این گونه آیین‌های عزاداری و سوگواری خود مردم باید به رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی بویژه در محیط‌های بسته توجه داشته باشند تا به دلیل برگزار شدن مراسم باعث انتقال بیماری به دیگران نشوند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در مراسم عزاداری و سوگواری به طور معمول احساسات بر مردم غالب است و این امکان وجود دارد که نسبت به نکات ساده بهداشتی غلفت شود؛ حتی اگر مراسم در فضای باز و با فاصله اجتماعی باشد، باز هم هنگام ورود و خروج بخاطر اجتماع زیاد مردم تا حدودی کنترل سخت‌تر می‌شود و ازدحام جمعیت خطر انتقال را به دنبال خواهد داشت.

وی تاکید کرد: اکنون در مرحله اوج کرونا هستیم اگر رعایت نکنیم حتی در مراسم عزاداری و سوگواری، کنسرت‌ها و رستوران‌ها به دلیل اجتماع مردم، ممکن است شرایط انتشار و انتقال ویروس بیشتر فراهم باشد پس همه باید شرایط بهداشتی را در این اماکن و مراسم ها در نظر بگیریم تا از مشکلات این روزها در شرایط سخت کرونا کاسته شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ویروس کرونا ، ماسک ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ویروس کرونا ماسک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پروتکل های بهداشتی تاسوعا و عاشورا انتقال ویروس رعایت کنند پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۰۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد + تصاویر
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟