Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگرانی ها درباره وقوع بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین و کاهش عرضه از روسیه دولت آلمان را بر سر دوراهی توقف و یا تداوم فعالیت های نیروگاه های هسته ای قرار داده و مناقشات در این باره در بین مقامات را تشدید کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بحران گازی ناشی از جنگ اوکراین، بحث ها درباره لزوم تداوم فعالیت نیروگاه های هسته ای در آلمان را داغ کرده و موجب بروز مناقشاتی در دولت ائتلافی آلمان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلمان از مدتها پیش برنامه ریزی کرده بود که تا پایان سال جاری میلادی کار همه نیروگاه های هسته ای خود را متوقف کند.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، سه نیروگاه هسته‌ای آخر آلمان در 31 دسامبر سال جاری میلادی باید کار خود را متوقف کند. قطع تدریجی انرژی هسته‌ای، که پس از فاجعه رآکتور هسته‌ای در فوکوشیمای ژاپن در سال 2011 در آلمان آغاز شد، حالا می تواند حداقل به طور موقت با توجه به جنگ در اوکراین روند معکوسی پیدا کند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هم ادامه فعالیت نیروگاه های هسته‌ای باقیمانده در آلمان را پس از پایان سال تحت شرایط خاص رد نمی‌کند.

کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان هم پیشتر در مورد این موضوع اظهار نظر کرده بود. وی در سخنانی اظهار داشت که فکر می‌کند این امکان وجود دارد که آلمان مجبور شود برای مدت طولانی با توجه به بحران انرژی به انرژی هسته‌ای متوسل شود. این مقام آلمانی گفت: این به سال‌های زیادی مربوط نمی‌شود، اما ممکن است مجبور شویم به این ایده که هنوز در سال 2024 به انرژی هسته‌ای نیاز داریم روی آوریم.

"هوبرت آیوانگر"، وزیر اقتصاد ایالت بایرن هم یک قدم فراتر رفته و نه تنها خواهان افزایش طول عمر نیروگاه های موجود است، حتی پیشنهاد فعال سازی مجدد نیروگاه های هسته‌ای Gundremmingen C، Brokdorf و Grohnde را که قبلاً تعطیل شده بودند، ارائه کرد. این نیروگاه ها در پایان سال 2021 از شبکه خارج شدند.

برای اینکه تمدید استفاده از انرژی هسته ای از نظر قانونی امکان پذیر شود، پارلمان آلمان باید قانون انرژی اتمی را تغییر دهد، زیرا در پایان سال تمام مجوزهای بهره برداری نیروگاه های هسته‌ای در آلمان منقضی می شود. بررسی دوره ای ایمنی (PSÜ) نیز در این قانون آمده است. این روند هر ده سال یکبار انجام می شود.

ریکاردا لانگ، رهبر حزب دولتی سبز آلمان هم اخیرا در این باره گفته است: با سبزها بازگشتی به قدرت هسته ای وجود نخواهد داشت.

وی به این ترتیب در مصاحبه تابستانی با زد دی اف به اظهارات وزیر دارایی آلمان در این باره واکنش نشان داد. کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان پیشنهاد کرده بود که سه نیروگاه هسته‌ای که هنوز فعال هستند، در صورت لزوم باید تا سال 2024 به شبکه متصل بمانند.

لانگ این اظهارات را به عنوان درخواستی برای معکوس کردن مرحله خروج هسته ای آلمان تفسیر کرده و گفت: آنچه کریستین لیندنر می‌خواهد، چیزی جز بازگشت به انرژی هسته‌ای نیست و قطعاً این اتفاق برای ما و با رای ما نخواهد افتاد.

ولفرام کونیگ، رئیس اداره فدرال مدیریت ایمنی پسماندهای هسته ای هم افزایش عمر نیروگاه های هسته ای در آلمان را رد کرده است. کونیگ در این باره گفت: در این صورت اجماع هسته ای که به سختی به دست آمده بود نیز اساسا زیر سوال خواهد رفت.

روزنامه "دی ولت" آلمان هم در شماره امروز خود نوشت: به گفته اولاف شولز، صدر اعظم آلمان دولت فدرال با توجه به کمبود قریب الوقوع انرژی، در حال بررسی استفاده تا حدودی طولانی تر از انرژی هسته ای است.

شولتز روز چهارشنبه در این باره گفت: نیروگاه‌ها فقط مربوط به تولید برق و فقط برای بخش کوچکی از آن هستند. اما هنوز هم ( تداوم فعالیت آن ها) می تواند منطقی باشد.

شولتز در سخنان خود به گسترش متفاوت انرژی های تجدیدپذیر در ایالت های فدرال اشاره کرده و گفت: می دانید که به ویژه در بایرن، گسترش انرژی باد به کندی پیشرفت کرده است. به گفته وی همچنین گسترش شبکه های انتقال به جنوب با سرعت برنامه ریزی شده پیشرفت نکرد. همه اینها باید در نظر گرفته شود.

شولتز گفت، با این حال، قبل از تصمیم گیری در این باره، ابتدا باید منتظر نتیجه تست استرس تجدید شده فعلی در مورد عرضه انرژی بود. وی همچنین گفت: در حال حاضر تاسیسات ذخیره‌سازی گاز در آلمان نسبت به سال‌های گذشته پرتر شده‌ است و پایانه‌های جدید گاز مایع برنامه‌ریزی‌شده باید از پایان سال به بهره‌برداری برسد. این به طور قابل توجهی فرصت های آلمان برای واردات گاز مستقل از روسیه را بهبود می بخشد.

به دلیل نگرانی از توقف تحویل گاز روسیه، حزب لیبرال دموکرات و اتحادیه احزاب متحد مسیحی به ویژه خواستار تمدید زمان کار نیروگاه هسته ای هستند. از طرفی حزب سوسیال دموکرات و سبزها به این مسئله بدبین هستند.

آنالنا بائر بوک، وزیر امور خارجه آلمان از حزب سبز نیز مخالف تمدید فعالیت نیروگاه های هسته ای در این کشور است و اخیرا اعلام کرده که به عنوان یکی از اعضای حزب سبز این اقدام برای وی هیچ گزینه ای نیست.

بریتا هاسلمان، رهبر فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان هم انتظار دارد مذاکرات دشواری درباره تمدید احتمالی زمان کار نیروگاه هسته‌ای انجام شود. وی تاکید کرد تصمیم گیری در این باره کار ساده ای نیست. به گفته وی هر گونه تغییر در قانون انرژی اتمی باید در پارلمان آلمان تصمیم گیری شود.

وی تاکید کرد که یک عملیات تمدید موقت احتمالی با میله های سوخت قدیمی احتمالاً به یک بررسی ایمنی فشرده نیاز دارد. این سیاستمدار سبز تأکید کرد که حذف تدریجی هسته ای به وضوح توسط قانون تنظیم شده است. وی تاکید کرد: این با اجماع گسترده هم از نظر قانونی و هم از نظر ایمنی و با توجه به مسائل مختلف تصمیم گرفته شد.

پس از بیانیه محتاطانه صدراعظم آلمان، مارکوس زودر، رئیس حزب سوسیال مسیحی و نخست وزیر ایالت بایرن هم عصر چهارشنبه خواستار سرعت بیشتر دولت فدرال در تصمیم گیری در این باره شده و گفت: اکنون بالاخره زمان تصمیم گیری در این باره است.

زودر، انتقاد شولتز از گسترش آهسته انرژی باد در ایالت بایرن را رد کرده و گفت: متأسفانه صدراعظم فدرال آلمان وقتی از گسترش انرژی های تجدیدپذیر در بایرن انتقاد می کند اشتباه می کند.

زیمنس آلمان گازپروم روسیه را به دروغگویی متهم کرد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آلمان اخبار آلمان فعالیت نیروگاه های هسته ای تصمیم گیری در این باره نیروگاه های هسته ای نیروگاه هسته ای انرژی هسته ای تداوم فعالیت پایان سال آلمان هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۲۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است

امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پانزدهمین نشست سران کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشور‌های اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا برگزار شد.

وی افزود: علاوه برتوسعه پایدار کشور‌های اسلامی طبعا مساله توقف جنگ در غزه در دستور کار این نشست قرار داشت؛ در نشست کارشناسان وزرای خارجه بحث‌های در سطح سران و وزرای خارجه شرکت کننده مطرح شد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما در یک فضایی قرار داریم که احتمال آتش بس جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است، علت آن را رایزنی‌ها، تلاش‌ها و فشار‌های افکار عمومی در صحنه منطقه‌ای و بین المللی بر رژیم اسراییل دانست.

وی ضمن ابراز امیدواری برای مورد توجه قرار دادن حقوق فلسطین و فراهم شدن شرایط برای توقف جنگ و نسل کشی در غزه اظهار داشت: باید شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه و جابجایی ساکنان غزه به سمت منازل و مناطق خودشان به درستی فراهم شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: در نشست امروز موضوع رژیم صهیونیستی حمایت از ابتکار آفریقای جنوبی و رای دیوان بین‌المللی دادگستری برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی مورد توجه قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌های دو جانبه در حاشیه نشست گفت: در این ملاقات پیگیری دیدار‌های سران و نتایج توافقات آنها در ماه‌های گذشته دستور کار قرار داشت و درخصوص موضوعات منطقه‌ای با تمرکز بر مساله غزه و ضرورت توقف جنگ گفتگو داشتیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توافقاتی داشتیم که در یک حرکت جمعی و هماهنگ برای کمک به برون‌رفت از این وضعیت در منطقه بتوانیم حرکت کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • تظاهرات حامیان فلسطین در برلین
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است