Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس؛ حنان سالمی: دادگاه متروپل در روزهایی برگزار شد که بسیاری از خانواده‌های داغ‌دارِ این جنایت همچنان لباس سیاه از تن و اندوه از سینه به در نکرده‌ بودند. در همین راستا و برای روشن شدن ابعاد برگزاری این دادگاه بر آن شدیم تا در گفت‌وگویی تخصصی با مهدی حاجی ملا علی کنی، دبیر مجمع حقوق‌دانان انقلاب اسلامی که به صورت خودجوش و جهادی برای ارائه خدمات حقوقی به این دادگاه آمده بودند، از فرجام متهمان و شکایت شاکیان مطلع شویم که مشروح آن به شرح زیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارس: دلیل ورود مجمع حقوق‌دانان انقلاب اسلامی به پرونده متروپل چه بود؟

حاجی ملا علی کنی: مجمع حقوق‌دانان انقلاب اسلامی پیرو توصیه اکید مقام معظم رهبری در خصوص حادثه متروپل که فرمودند: «وظیفه‌ی پیگرد مقصران حادثه و مجازات عبرت‌آموز آنان با همکاری قوه‌ی قضائیه و نیز تلاش گسترده برای جلوگیری از تکرار آن در همه‌ی نقاط کشور، بر عهده‌ی همه‌ی ما مسئولان کشور است» به عنوان یک تشکل تخصصی مردمی، با هدف هم‌افزایی و رویکرد پیشگیری از حوادث مشابه در کشور، از همان روزهای اول حادثه و به عبارتی دقیق‌تر جنایت متروپل، به اتفاق تعدادی از وکلای مجرب در شهر آبادان حضور پیدا کرد و در نهایت، این وکلا در پرونده‌ی تعدادی از شکات (اولیاء دم) به عنوان وکیل در دادگستری خوزستان اعلام وکالت کردند.

فارس: روز اول دادگاه متروپل چگونه سپری شد؟
 

حاجی ملا علی کنی: اعلام برگزاری دادگاه برای روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم و برگزاری آن به صورت علنی بود؛ در روز اول پس از آغاز دادگاه توسط قاضی ایمانی که ریاست دادگاه را به عهده داشتند؛ دادستان کیفرخواست کلی را قرائت کرد و پس از آن در واقع شکایت مصدومین حادثه و اولیای دم جانباختگان شنیده شد و تعدادی از وکلای مصدومین و جانباختگان نیز در جایگاه حاضر شدند و به ارائه دفاعیات خود پرداختند.

فارس: در روز دوم آیا همچنان اولیای دم شکایاتشان را ارائه می‌دادند؟

حاجی ملا علی کنی: در روز دوم بحث تعداد کمی از خانواده‌های اولیای دم باقی مانده بود که آن‌ها نیز آمدند و صحبت‌های خود را ارائه دادند اما بیشتر ساعات دادگاه روز دوم که تا ساعت ۱۵:۳۰ نیز زمان برد به شنیدن دفاعیات متهمین و وکلای آن‌ها و همچنین قرائت کیفرخواست‌های موردی متهمین از طرف نماینده دادستان اختصاص یافت.

فارس: و اما روز سوم یا آخرین روز دادگاه چگونه بود؟

حاجی ملا علی کنی: در روز سوم، جلسه دادگاه از ساعت هشت صبح تا حوالی شاید ساعت ۱۸ بعدازظهر ادامه داشت و تنها اظهارات یکی از خانواده‌ها که باقی مانده بود شنیده شد اما غالبا به اظهارات متهمین و وکلای آن‌ها پرداخته شد.

اما آن مسئله‌ای که در روز آخر احساس می‌شد این بود که ریاست دادگاه همه تلاششان را به کار بسته‌اند که تمام اظهارات را دریافت کرده و جلسه را برای اعلام ختم رسیدگی آماده کنند، که احتمالا در روزهای آتی که به صورت دقیق مطلع نیستم چند روز آینده خواهد بود، رای اولیه را صادر کنند که این خود نیز از جمله موضوعاتی بود که به ذهن متبادر می‌کرد ممکن است مولفه سرعت احتمال پایین آمدن دقت را در بر داشته باشد.

فارس: ارزیابی شما از فضای جلسات دادگاه چیست؟

حاجی ملا علی کنی: به نظر بنده نظم دادگاه با این حجم شکات و متهمین و با وجود حضور وکلا و برگزاری به صورت علنی مثال‌زدنی بود و سعه‌ی صدر قاضی دادگاه، آقای ایمانی نیز قابل تقدیر بود.

همچنین ضابطین جلسه و تمامی عوامل حاضر و متصدین تشریفات کار، جلسه را کاملا در شأن یک دادگاه جمهوری اسلامی ایران برگزار کردند و این، امری‌ست که در باب شکل و ظاهر دادگاه باید بیان شود و باید بر آن نیز تاکید کرد.

فارس: روند دادگاه را در چه دیدید؟

حاجی ملا علی کنی: ما معتقدیم یکی از تبعات این سرعتی که دادگاه دارد، کشف نشدن بخشی از زوایای پنهان این جریان است چرا که با موضوع بسیار پیچیده و گسترده‌ای روبه‌رو هستیم.

حتی این گمان نیز می‌رود که متهمینی هنوز به واسطه‌ی کشف نشدن در دایره‌ی متهمین فعلی وجود نداشته باشند، البته که قاضی دادگاه بارها اعلام کردند که «ما همه‌ی تلاشمان را به کار می‌گیریم، حتی اگر تعداد صفحات لوایح متهمین و وکلا و شکات بسیار زیاد باشد ما وقت می‌گذاریم و ورق به ورق می‌خوانیم تا بتوانیم رسیدگی را با انصاف و عدالت انجام دهیم.» اما به هر ترتیب، این، ملاحظه‌ای است که ما مطرح می‌کنیم.

فارس: جمع‌بندی شما از دادگاه متروپل چیست و دفاعیات وکیل اعزامی شما چه بود؟ 

حاجی ملا علی کنی: علیرضا یادآور فرد از وکلایی بود که به عنوان نماینده مجمع حقوق‌دانان انقلاب اسلامی از اولین ساعت در دادگاه حضور پیدا کرد.

وی در چند نوبت به ارائه دفاعیات خود پرداخت. محورهای اصلی دفاع ایشان که اتفاقا غالب آن، جزو ثابت دفاعیات اکثر وکلای اولیاء دم بود عبارتند از:

- عدم صلاحیت دادگاه کیفری دو به واسطه خدشه به عنوان اتهامی که در کیفر خواست تحت عنوان «قتل شبه عمد» آمده است چرا که دلایل و امارات گوناگون عنوان قتل عمد را مستند به ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی و تبصره ماده ۲۹۲ همان قانون، به ذهن متبادر می‌سازد.

- ‏ایراد وجود ابهام در شاخص تقسیم‌بندی سهم تقصیر متهمین. لازم به ذکر است در تقسیم‌بندی سهم تقصیر که در نظریه کارشناسی آمده، حسین عبدالباقی ۷۵ درصد و سایر متهمین که غالبا از مسئولان شهرداری آبادان می‌باشند، مجموعا ۲۵ درصد سهم در تقصیر دارند.

- ‏عدم وجود اسامی برخی از کسانی که به نظر می‌رسد سهم داشتن ایشان در تقصیر، می‌توانست جزو احتمالات حداکثری باشد، مثل دادستان و یا دادستان‌های وقت به واسطه مسئولیت مدعی‌العموم در زمانی که شواهد و قرائن متعدد دلالت بر حادثه انگیز بودن این ساختمان داشته است.

- ‏ضرروت رسیدگی توأمان به سایر اتهامات متهمین که می‌تواند از جمله رشاء و ارتشاء، تبانی، و غیره باشد و بر اساس توضیحات منعکس در کیفرخواست از این پرونده تفکیک و همچنان در دادسرا مفتوح می‌باشد که این پرونده قطعا موجب کشف انگیزه‌ی بسیاری از مرتکبین خواهد شد و در تشخیص نوع و میزان مجازات قطعا موثر خواهد بود.

فارس: و نکته‌ی نهایی ... 

حاجی ملا علی کنی: در نهایت، ما به عنوان یک تشکل خودجوش مردمی، خودمان را هم‌افزای با دستگاه قضا و دادستانی می‌دانیم و از پایتخت و مرکز کشور، با هزینه‌های شخصی و هیچ چشم‌داشتی برای کمک آمدیم تا در کنار مردم بایستیم و به موضوع متروپل به عنوان یکی از مصادیق بارز معضلات ساخت‌وساز کشور ورود کنیم و بتوانیم نوعی اقدام پیشگیرانه را با نشست‌های تخصصی علمی و حقوقیمان به ارمغان بیاوریم تا این اشکالات را از پهنه و عرصه‌ی ساخت‌وساز کشور به لحاظ ضعف و خلأ قانونی یا امثال آن‌ها برطرف کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: متروپل مجمع حقوقدانان انقلاب اسلامی دادگاه متروپل عدالت اجتماعی اولیای دم وکیل قاضی جنایت متروپل دادگاه متروپل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: جبهه انقلاب باید با کنار گذاشتن اختلافات جزیی و سلایق شخصی، حول محور منافع ملی و آرمان‌های انقلاب اسلامی حرکت کند.

به گزارش مهر، «محسن رضایی» دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در حاشیه کمیسیون تخصصی این شورا با بیان اینکه انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بر پایه ارزش‌های والایی همچون برادری، ایثار، فداکاری و وحدت بنا شده است، اظهار کرد: این ارزش‌ها بودند که مردم ایران را در برابر ظلم و ستم رژیم پهلوی متحد کردند و آن‌ها را به سوی پیروزی رهنمون داشتند.

وی ادامه داد: دو گوهر گران‌بهای برادری و وحدت در قلب انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس می‌درخشیدند و این دو ارزش، ریشه در فطرت پاک انسان و تعالیم بلند اسلام دارند و رمز موفقیت و پیروزی ما در سخت‌ترین دوران تاریخ کشورمان بوده‌اند.

رضایی با یادآوری جانفشانی مردم و رزمندگان در دوران دفاع مقدس گفت: روح برادری، قوای رزمندگان ما را چند برابر و آن‌ها را به معجزاتی در میدان نبرد تبدیل می‌کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر، شاهد کم‌رنگ شدن این ارزش‌ها در جامعه بوده‌ایم. این موضوع، نه تنها به ضرر انسجام و همبستگی ملی است بلکه مانعی در برابر پیشرفت و توسعه کشور نیز به شمار می‌رود.

وی افزود: دشمنان قسم‌خورده این ملت، همواره در تلاش برای ایجاد تفرقه و نفاق برای منحرف‌کردن مسیر پیشرفت ایران هستند؛ لذا ما باید با هوشیاری و بصیرت، در برابر این توطئه‌ها ایستادگی کنیم و با تکیه بر ارزش‌های مشترک خود، جبهه‌ای واحد و قدرتمند تشکیل دهیم.

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر اینکه جبهه انقلاب باید با کنار گذاشتن اختلافات جزیی و سلایق شخصی، حول محور منافع ملی و آرمان‌های انقلاب اسلامی حرکت کند، افزود: همان‌طور که پیش از این بارها تاکید کردم، فقط با وحدت و همدلی می‌توانیم به آرمان‌های خود که همانا ساختن ایران قوی، مقتدر و آباد است، دست پیدا کنیم.

وی گفت: از همه فعالان سیاسی، دلسوزان انقلاب و جبهه انقلاب اسلامی می‌خواهم که با درک شرایط حساس کنونی، تمام تلاش خود را برای حفظ و تقویت وحدت و برادری در جبهه انقلاب به کار گیرند تا با گام‌های استوار در مسیر پیشرفت و توسعه کشور حرکت کنیم.

دیگر خبرها

  • بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون حوادث دانشگاه‌های آمریکا
  • فیلم| ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • (ویدئو) ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق
  • ببینید | ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از حمله سپاه به اسرائیل
  • ناگفته های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق (فیلم)
  • ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق+ فیلم
  • فیلم/ ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق
  • ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق
  • محسن رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد