Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس کشاورز در نشست کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با موضوع کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و ارائه راهکارها در این زمینه افزود: باید سهم کاشت، برداشت و محیط زیست با اولویت بندی مشخص شود، در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی بیان کرد: شاهد این مدعا آن است که مساله ریزگردها تنها مربوط به کشور عراق نیست، همه باید نگران کم آبی دریاچه ارومیه باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از بازتخصیص باید مبحث بهره‌وری مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: قانون گذار، اتاق بازرگانی را به تشکیل مرکز ملی مطالعات راهبردی آب و کشاورزی موظف کرده است. این اولین حکمی است که طبق قانون، ایجاد یک مرکز ملی به بخش خصوصی محول شده است. ما مسوول مطالعات فنی نیستیم بلکه مسوول مطالعات راهبردی و ارائه سیاست و استراتژی هستیم.

کشاورز افزود: مرکز مطالعات راهبردی آب و کشاورزی اتاق ایران طی این مدت توانسته چند اثر ملی بگذارد. به طور مثال، در طرحی تحت عنوان «فدک» توسعه ۲ میلیون هکتار زمین جدید مطرح شده بود که مرکز این طرح را مورد آسیب شناسی قرار داد و مانع از اجرایی شدن آن گردید. اگر طرح مذکور به مرحله اجرا می رسید پیامدهای ناگواری برای بخش کشاورزی و حوزه آب داشت. مرکز مطالعات راهبردی با تهیه گزارش ۳۰ صفحه‌ای در این خصوص، توانست طرح را متوقف سازد.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران یادآور شد: مرکز برای انجام هر اقدامی یک گروه کاری زبده دارد، به طوریکه متخصصین در هر یک از حوزه های کشاورزی، آب زیرزمینی، خشکسالی، ظرفیت آب و… به بحث و بررسی می پردازند، اتاق بازرگانی تنها مرجع رسمی ایران است که عضو شورای جهانی آب می باشد و از یافته ها و انتشارات خود استفاده می کند.

کشاورز اظهار کرد: نشستی در دی ماه ۹۷ در اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد و بنده در قالب مقاله ای عنوان کردم که ما نمی توانیم خراسان رضوی را به دلیل اشتراکات و اثرگذاری های متقابل، به طور مستقل از دیگر استان های شرقی، مورد بحث و مطالعه قرار دهیم از این رو پیشنهاد ما این است که محور شرق بر مبنای توسعه همگن با آمایش آب مورد مطالعه قرار گیرد که البته این پژوهش باید با توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی صورت پذیرد.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران ادامه داد: در واقع منطقه شرق اعم از خراسان رضوی، شمالی، جنوبی و سیستان و بلوچستان از منظر درآمد کشاورزان کمترین درآمدها و کم ترین اشتغال را دارد و بیشترین بیکاری مربوط به این منطقه است. این استانها از نظر ظرفیت های ذاتی، پتانسیل های اختصاصی در حوزه کشاورزی و سایر حوزه ها دارند.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار به توسعه باغات در کشور اضافه شده و این مساله باعث گردیده که فشار فزاینده ای به تقاضای آب وارد شود، افزود: آب زیرزمینی و آب سطحی در یک دهه اخیر وضعیت بحرانی پیدا کرده اند این در حالی است که تا دهه ۶۰ با مشکل کمبود آب زیرزمینی مواجه نبودیم.

کشاورز افزود: بحث سرمایه گذاری در حوزه آب در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مطرح است و اگر به تصویب برسد، قطعا سرمایه گذاری در این حوزه افزایش خواهد یافت.

وی یادآور شد: همه ما قبول داریم که با کمبود آب چه سطحی و چه زیرزمینی مواجه هستیم حال نباید به دنبال مقصر در این حوزه باشیم، چرا که با اتهام زدن مشکلی در این حوزه حل نخواهد شد

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشاورزی اتاق بازرگانی مرکز مطالعات راهبردی اتاق بازرگانی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۷۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت:  در حوزه معاونت بهداشتی با توجه به رایگان بودن خدمات در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۹۰۷ نفر جدید؛ دارای مشکلات روانپزشکی شناسایی شدند که برای این افراد سه هزار و ۴۰۰ خدمت روانشناختی توسط روانشناسان مراکز خدمات جامع سلامت ارائه شده است.

دکتر محمد سالاری افزود: با توجه به اهمیت ارتقای سواد سلامت روان و تاثیر آن بر بهزیستی و کیفیت زندگی انسان ها برای حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر آموزش انفرادی و برای بیش از ۱۰ هزار نفر به صورت گروهی جلسات آموزشی مهارت های زندگی، مهارت های فرزندپروری، نوجوان سالم و خودمراقبتی توسط روانشناسان معاونت بهداشتی برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در مرکز مشاوره مبتنی بر سبک اسلامی– ایرانی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه حدود ۲ هزار خدمت روانشناختی، روانپزشکی، مددکاری، تحصیلی و آموزشی برای هزار و ۶۶۵ دانشجوی مراجعه کننده به این مرکز ارائه شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ادامه داد: مرکز آموزشی درمانی واسعی به عنوان تنها بیمارستان دارای بخش روانپزشکی در غرب خراسان رضوی، با ۴۶ تخت فعال شامل ۲ بخش مجزای روانپزشکی زنان و مردان، در زمینه بستری بیماران روانپزشکی خدمت رسانی می کند.

دکتر سالاری افزود: در سال گذشته هزار و ۶۶۰ بیمار در این ۲ بخش بستری و از خدمات روانپزشکی بهره مند شده اند که تمامی این خدمات برای تسریع در روند درمان اختلالات، افزایش مهارتها و کاهش احتمال عود بیماری صورت گرفته است.

به گفته وی در بیمارستان فوق تخصصی حشمتیه سبزوار نیز خدمات روانشناختی و سلامت معنوی به بیماران بستری در بخش‌های مختلف از جمله اطفال و قلب با تشخیص و درخواست پزشک ارائه می شود و در کلینیک ویژه دانشگاه نیز سه هزار و ۳۸۲ بیمار به صورت سرپایی از خدمات روانپزشکی بهره برده اند.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • تصویب نصب هزار پنل خورشیدی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • بحران کمبود معلم در مدارس نباید تکرار شود
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • پلمب ۱۳ مرکز مداخله‌گر دندانپزشکی در خراسان رضوی