Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم نخل‌گردانی و نخل‌بندانی یکی از آیین‌هایی است که به ثبت ملی نیز رسیده است و هر سال در روز عاشورا با حضور مردم گناباد و گردشگران و مسافران برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، نخل‌بندانی، نخل‌گردانی، تعزیه‌‌خوانی، تعزیه گردانی به همراه برگزاری آیین سوگواری و سینه‌زنی و زنجیرزنی از جمله آداب و رسوم ماه محرم در مناطق شهری و روستایی گناباد به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخل‌گردانی در بخش نوقاب گناباد از مراسمات ویژه این شهرستان بوده که از صبح عاشورا آغاز و تا عصر و پایان مراسم شبیه‌خوانی ادامه دارد.

ابوالحسن دلشاد فعال در عرصه آداب و رسوم قدیمی در گناباد به خبرنگار تسنیم در خصوص این مراسم اظهار داشت: نخل در گذشته تاریخی ما نماد شهادت بوده و در گذشته نخل از چوب می‌ساختند که هم اکنون نیز نخل‌های چوبی در برخی نقاط گناباد وجود دارد.

وی ادامه داد: نخل‌ها از روز تاسوعا با پارچه‌های رنگی تزئین می‌شود و مردم اعتقاد دارند این پارچه‌های رنگی نشان وحدت در عزاداری است.

این تاریخ نگار گنابادی بیان کرد: براساس اسناد و مدارک موجود مراسم نخل‌گردانی از دوره صفوی وجود داشته که همراه با سینه‌زنی برگزار می‌شده است که در روز عاشورا آن را عنوان نمادی از تابوت امام حسین(ع) بر روی شانه‌ها بلند می‌کردند.

"هفت منبر" یکی از آیین‌های خاص و کم نظیر ماه محرم در بیرجندمازندرانی‌ها با فرهنگی از آئین‌های دیرینه عاشورایی/ ارادت کیاسری‌ها به سیدالشهدا(ع) با رسم محرم پلاخوار + تصویرآداب و رسوم کرمانی‌ها در ماه محرم| از تعزیه‌خوانی تا علم گردانی

رسول صنوبری، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد نیز اظهار داشت: مراسم نخل‌گردانی یک اجتماع مذهبی دینی در شهرستان گناباد است که روز عاشورا با شکوه خاصی در مناطقی مانند نوقاب، قصبه شهر و برخی از روستاها انجام می‌شود.

وی افزود: پارچه مشکی به‌کار رفته در نخل‌ها به مثابه سوگواری و غم است و چوب نخل نماد پیکر امام حسین(ع) است و در برخی از نخل‌ها نیز آینه‌ای وجود دارد که نماد نور ابا عبدالله الحسین(ع) می‌باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد تصریح کرد: در ابتدا و انتهای نخل نماد دست وجود دارد که برگرفته از دست‌های حضرت عباس (ع) است و زنگ‌های وصل شده به آن نیز خبر از کاروان امام‌ حسین(ع) می‌دهد.

صنوبری خاطرنشان کرد: در منطقه قصبه شهر گناباد سه نخل بزرگ وجود دارد که یکی از این نخل‌ها را مردم به عنوان نخل سادات می‌شناسند و در روز عاشورا جلوتر از بقیه حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: مردم در این شهرستان نگاه ویژه‌ای به نخل و نخل‌گردانی دارند و بطور مثال افرادی که در زیر نخل برای بلند کردن آن قرار می‌گیرند این محل را از اجداد خود به ارث برده و اجازه نمی‌دهند شخص دیگری در آنجا قرار گیرد.

انتهای پیام/282/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مراسم نخل گردانی روز عاشورا نخل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد

مراسم تشییع همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی در قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، پیکر مرحومه معصومه حائری همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی فرزند امام راحل(ره) امروز از مسجد نو واقع در خیابان آستانه به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) تشییع و پس از اقامه نماز میّت توسط آیت الله سبحانی در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به خاک سپرده شد.

این مراسم با حضور بیت حضرت امام (ره)، استاندار قم، مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران برگزار شد.

مراسم ختم همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی امروز شنبه 8 اردیبهشت ماه 1403 بعد از نماز مغرب و عشا در حسینیه شهدا (خیابان صفاییه) برگزار خواهد شد.

به گزارش تسنیم، مرحومه معصومه حائری عروس امام خمینی(ره) و همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی صبح روز پنجشنبه 6 اردیبهشت‌ماه 1403 پس از یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

معصومه حائری فرزند مرحوم آیت‌الله شیخ مرتضی حائری و از خاندان آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری بنیان گذار حوزه علمیه قم بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • مراسم معارفه رایزن فرهنگی جدید ایران در ونزوئلا
  • بزرگترین محفل قرآنی استانی در روستای تمنک
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • آئین دوهزار ساله بیل‌گردانی در نیم‌ور برگزار شد
  • یادواره شهید گمنام در دانشگاه علم و هنر یزد برگزار می‎‌شود
  • فیلمی از اتفاق جالب حمله گاو به داخل مراسم هزار دف در روستای پالنگان
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)