Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه امسال هیچ موردی از آتش سوزی را در جنگل‌های دست کاشت استان شاهد نبوده ایم، گفت: نمونه عینی و دست آورد ملموس اقدامات آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در بخش آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع استان، این است که خوشبختانه در تعداد فقرات آتش‌سوزی ۸۰ درصد کاهش و در سطح نیز ۹۱ درصد کاهش داشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهزادشریفی پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: بر اساس بررسی های انجام شده ۹۵درصد آتش سوزی های اراضی منابع طبیعی در کل کشور، به علت عامل انسانی عمد و غیر عمد به وجود می آیند و تنها ۵ درصد از آن به مسائل بوم سازگان جنگل‌ها و مراتع ارتباط دارد.

وی درخصوص آتش سوزی روز گذشته قله امام در شهرستان مریوان افزود: محاسبه سطح آتشسوزی احتیاج به نظریات کارشناسی، بازدید محل و تطبیق ماهواره ای و جمع بندی کارشناسی در استان دارد که در حال بررسی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان بیان کرد: منطقه درگیر حریق در شهرستان مریوان، به شهرداری احاله مدیریت شده و بر اساس تفاهمنامه موجود مدیریت حفاظت و بهره برداری اصولی از آن در اختیار مدیریت شهری است، اما، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری برای امر حفاظت همچنان پای کار است.
وی ادامه داد: طی ۴ ماهه سال جاری، ۲۳ فقره آتش سوزی در استان رخ داده و مساحتی حدود ۱۵۳ هکتار در گیر حریق شده است.

شریفی پور اعلام کرد: در مدت مشابه سال گذشته، ۱۱۵ فقره حریق روی داد که مساحت ۱۶۱۹ هکتار از اراضی منابع طبیعی را درگیر حریق کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه امسال هیچ موردی از آتش سوزی را در جنگل‌های دست کاشت استان شاهد نبوده ایم، افزود: نمونه عینی و دست آورد ملموس اقدامات آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در بخش آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع استان، این است که خوشبختانه در تعداد فقرات آتش‌سوزی ۸۰ درصد کاهش و در سطح نیز ۹۱ درصد کاهش داشته ایم.

وی گفت: در دو سال متوالی سال ۱۳۹۹ و سال ۱۴۰۰  اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با عملکرد بی نظیر همکاران پر تلاش خود  در میان ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشوری؛ رتبه برتر کشور را به خود اختصاص  داد.

شریفی پور اعلام کرد: این عملکرد در مجموع اقدامات عملکردی نظیر تثبیت مالکیت و حدنگری اراضی ملی، ارتقای پوشش حفاظتی، اقدامات آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و اجرای پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، مهمترین اقدامات در زمینه توسعه جنگل کاری را اجرای طرح زراعت چوب اعلام کرد و افزود: از سال ۱۳۹۹ یک میلیون اصله نهال صنوبر در بین بهره برداران توزیع شده‌است.

به گفته وی، به ثمر نشستن این طرح سه سال طول می‌کشد و مجریان این طرح بعد از این مدت می‌توانند شاهد سودآوری باشند.

وی در ادامه به همکاری مطلوب انجمن‌های مردم نهاد و همیاران طبیعت در مناطق جنگلی برای اطفای حریق اشاره کرد و گفت: جلب همکاری دهیاران، فرهنگسازی با استفاده از چهره‌های فرهنگی و تاثیرگذار استان و برگزاری دوره های ترویجی و آموزشی از جمله برنامه های اداره کل منابع طبیعی در این راستا است.

شریفی پوراضافه کرد: اجرای طرح‌های منابع طبیعی علاوه بر کارکردهای زیست محیطی، برای منابع آبی استان هم مهم است و در صورت خدشه به این عرصه ها باید منتظر صدمه های شدید به منابع آبی هم باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در ادامه: از نیروهای مردم نهاد، فرماندار شهرستان مریوان، بسیج، سپاه، نیروهای شهرداری، هلال احمر، نیروهای مردمی هم یاران و دوستداران طبیعت، همکاران جهاد کشاورزی و جمع مدیریت بحران و شورای تامین شهرستان برای کمک به اطفاء ححری قدردانی کرد.

شریفی پورضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی یادآور شد: از شهروندان درخواست می شود؛ گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ گزارش داده و تا رسیدن تیم‌های ویژه اطفاء حریق  به علت بعد مسافت با رعایت تمام جوانب ایمنی از گسترش حریق جلوگیری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حریق جنگلی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کل منابع طبیعی و آبخیزداری درصد کاهش آتش سوزی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۵۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: سازه‌های آبخیزداری در حوزه شهری بیرجند، مهرشهر، مرک و دیگر مناطق وجود دارد و هم اکنون اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه باقران در مرحله یک و ۲ را داریم.

او افزود: در پی بارندگی‌های اخیر نیز ۲ میلیون متر مکعب کنترل سیلاب در سازه‌های آبخیزاری بیرجند داشته ایم.

نصرآبادی بیان کرد: در حوزه منابع طبیعی نیز به طور کلی از ۱۵ میلیون هکتار اراضی در استان ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی است و در حوزه‌های مدیریتی و پیشگیری، اجرایی و مقابله با متخلفین فعالیت‌های زیادی صورت می‌گیرد که هم استانی‌ها می‌توانند موارد تخلف را از طریق شماره‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ اعلام کنند.

بیشتر بخوانید

بستر رودخانه ۸ روستا لایروبی و آزادسازی شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: به طور مثال قطع درخت و گونه‌های گیاهی حتی اگر در باغ شخصی باشد مطلقاً ممنوع است و می‌بایست با مجوز انجام شود.

ماجرای کلیپ پخش شده با عنوان کوهخواری در جاده بند امیرشاه بیرجند چه بود؟

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: چند روز پیش ویدئویی در فضای مجازی با عنوان کوهخواری در بند امیرشاه بیرجند توسط برخی از کانال‌ها و رسانه‌ها بدون صحت سنجی منتشر شد.

او افزود: عنوان کوهخواری صحت ندارد؛ جاده بند امیرشاه به سمت مزار کوه چندین سال است که دچار ریزش کوه شده و محدوده ریزش شناسایی شده به همین دلیل از حدود ۶ ماه قبل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این جاده جهت ایمنی مسیر تردد در حال انجام کار است.

نصرآبادی بیان کرد: این اقدام برای حذف قسمتی که ریزش کوه دارد و کم کردن از حادثه خیزی آن‌ قسمت در حال انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین اقدامات بالادستی که در آنجا صورت گرفته در اراضی شخصی و در قالب طرح مصوب دولتی گردشگری و کاملا قانونی است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند