Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر مسایل سیاسی مهمترین اقدام برای پیشگیری از حوادثی مانند سیلاب را جلوگیری از ساخت و ساز درحریم رودخانه ها دانست و گفت: افرادی که با دریافت رشوه، مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه یا روی خط زلزله را صادر می‌کنند، باید پاسخگوی خسارت‌های حادثه دیدگان در حوادث طبیعی مانند سیلاب باشند.

احمد کریمی اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص حضور میدانی مسئولین در حادثه سیل اظهار کرد: گام نخست برای کاهش خسارت بلایای طبیعی آن است که دست‌اندرکاران اطلاع رسانی حوادث غیر مترقبه و امدادرسانی در این زمینه، نقش و وظیفه خود را به خوبی انجام دهند به ویژه صدا و سیما که باید مردم را به سرعت آگاه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توجه مردم به اخطارها و هشدارهای صادر شده در زمینه حوادث غیر مترقبه را ضروری دانست و افزود: توجه به این هشدارها باعث می‌شود خسارت‌ها به حداقل برسد اما در شرایطی که با وجود رعایت موارد احتیاط و اطلاع‌رسانی کافی، این حوادث رخ دهد، دستگاه‌های مختلف باید به سرعت وظیفه امداد رسانی خود را انجام دهند.

این فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی کشور حضور به موقع مسئولان در حادثه اخیر سیلاب را باعث به حداقل رسیدن مشکلات دانست و گفت: ممکن است هر زمان در گوشه و کنار و مناطق مختلف کشور حوادث طبیعی رخ دهد همه باید دست به دست هم دهیم و حوادث غیرمترقبه را یاری کنیم تا رنج و نگرانی این افراد به حداقل برسد.

وی درباره خواسته حادثه‌دیدگان سیلاب اخیر برای جبران خسارت خاطرنشان کرد: موضوع جبران خسارت حوادث غیرمترقبه ساز و کار مشخصی دارد که می‌تواند بخشی از مشکلات آسیب دیدگان را برطرف کند، اما برخی افراد انتظار دارند که دقیقاً همان چیزی که از دست داده‌اند، جایگزین شود که این اتفاق ممکن نیست و چنین ساز و کاری وجود ندارد.

جبران کاستی‌ها با کمک خیران

کریمی اصفهانی با تاکید بر لزوم تأمین حداقل‌های زندگی در اسرع وقت در مناطق حادثه دیده، گفت: به نظر می‌رسد این کار تاکنون انجام شده است و اگر کاستی‌هایی وجود داشته باشد خیریه‌ها و کسانی که همواره در این مواقع پای کار هستند، باید وارد میدان شوند.

وی نقش خیریه‌ها را در امدادرسانی به حادثه دیدگان در بلایای طبیعی که تاکنون رخ داده است را انکار نشدنی دانست و خاطرنشان کرد: در حوادث متعددی که از گذشته تاکنون در کشور رخ داده، ملت ایران از این بابت امتحان خود را به خوبی پس داده است. زیرا پس از سیل و زلزله پیش از این در جنوب یا غرب کشور رخ داد و خیریه‌ها به طور گسترده وارد میدان شدند و به افراد آسیب دیده کمک کردند اکنون نیز امیدواریم کاستی‌های موجود با کمک و مشارکت افراد خیر جبران شود.

این فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی درباره وظایف مسئولان برای پیشگیری از وقوع حوادث غیرمترقبه اظهار کرد: پیشگیری تنها به معنای بازی کردن با الفاظ نیست بلکه باید این اقدامات پیشگیرانه از سوی افرادی انجام شود که از تخصص لازم در این زمینه برخوردار باشند و پیش از آنکه ساخت و ساز در حریم رودخانه و مسیل‌ها انجام شود، با متخلفان به سرعت برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به تکرار تخلفاتی مانند ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه و مسیل‌ها، گفت: در شرایطی که گاهی با تخلفات بسیار کوچک ساخت و ساز برخورد می‌شود، چگونه یک ساختمان سه و چهار طبقه در حریم رودخانه ساخته می‌شود و هیچ برخوردی از سوی مسئولان بخش‌های مختلف با آن انجام نمی‌شود، تکرار چنین تخلفاتی به خوبی نشان دهنده مسائل پشت پرده در این زمینه است.

پشت پرده تخلفات ساخت و ساز در حریم

کریمی اصفهانی درباره جریانات پشت پرده ورود متخلفان به حریم رودخانه و مسیل‌ها تاکید کرد: ساخت‌وسازهایی که با وجود ممنوعیت و هشدارهای فراوان در حریم رودخانه‌ها انجام می‌شود و هیچ برخورد قانونی نیز با آنها صورت نمی‌گیرد نشان دهنده آن است که برخی با دریافت رشوه و بدون در نظر گرفته ملاحظات لازم برای حفظ جان و مال مردم، این ساخت‌وسازها را انجام می‌دهند.

وی مهم‌ترین اقدام لازم برای پیشگیری از تکرار حوادثی مانند سیلاب را جلوگیری از ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها و مناطق خطرناک بیان کرد و گفت: افرادی که با دریافت رشوه، مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه یا روی خط زلزله را صادر می‌کنند، در هنگام وقوع حوادث سیلاب و ایجاد خسارت‌های مادی و معنوی برای حادثه دیدگان مسئول هستند و باید پاسخگو باشند.

کد خبر 593126

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیل سیلاب سيل زده خسارت های ناشی از سیل سیل و آبگرفتگی راهکارهای مقابله با سیل بازسازی مناطق سیل زده خسارت سیل خسارت خسارت ناشی از بارندگی ساماندهی مسیل ها کارشناس مسائل سیاسی فعال سیاسی خسارت سیلاب مهار سیلاب بارش باران و سیلاب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ساخت و ساز در حریم رودخانه حریم رودخانه ها حادثه دیدگان خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۰۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند در بازدیدی که به اتفاق رئیس دادگستری، مسئولان فرمانداری، شهرداری و روسای ادارات راهداری و امور منابع طبیعی از مناطق مختلف آسیب دیده از سیلاب اخیر انجام گرفت با مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده، ضمن قدردانی از عوامل دخیل در کنترل بحران، خواستار تحلیل علمی علل ورود سیلاب به شهرستان و حل دائمی آن شد.

رضا یعقوبی اظهار داشت: صبوری و همکاری عموم مردم و همچنین زحمات بی شائبه و طاقت فرسای مجموعه عوامل دخیل در کنترل و مدیریت بحران از جمله فرماندار و کارکنان فرمانداری، بخشداری ها، شهرداری ها، دهیاری ها، دستگاه‌های اجرایی، نیرو‌های انتظامی، سپاه و بسیج مردمی، که به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل کردند، در کنترل سیل اخیر بسیار موثر بود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند با اشاره به همراهی تمامی ارگان‌ها در دفع خطر و کاهش خسارات، بر لزوم حفظ آمادگی نهاد‌های ذی ربط تاکید کرد و گفت: باید این سطح از وفاق و همکاری بین بخشی در آینده هم تداوم یابد و با بهره گیری از تجارب میدانی به دست آمده و نیز دعوت از کارشناسان و صاحب نظران در ستاد مدیریت بحران، در خصوص کاهش آسیب پذیری شهرستان تصمیم گیری شود و با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود در شهرستان و نیز پیگیری در سطح استانی و کشوری برای اخذ بودجه و امکانات به منظور پیشگیری از حوادث مشابه در آینده اقدام شود.
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه ترک فعل‌ها می‌تواند شامل قصور و اشتباهات در گذشته و اهمال در زمان حاضر باشد، تصریح کرد: زحمات بی شائبه و شبانه روزی دستگاه‌های مجری و خدمات رسان از جمله مدیران و کارمندان این مجموعه‌ها در کاهش خسارات احتمالی نباید نادیده گرفته شود و به همین جهت ضمن قدردانی از تمامی افراد دخیل در این امر، دستگاه قضایی از افراد دلسوزی که به صورت جهادی و با کمبود امکانات برای رفع مشکلات مردم تلاش می‌کنند حمایت قاطع خواهد داشت. 

وی افزود: از سویی دیگر دادسرای شهرستان مطالبه گری لازم را با بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی از جمله گزارش و پیگیری ترک فعل ها، برای مدیریت بحران و تکرار حوادث ناگوار به ویژه در خصوص وقوع سیلاب به عمل می‌آورد، که این موضوع نیز در راستای حمایت از حقوق عامه و نیز کمک عملی به دستگاه‌های اجرایی است، تا ان شاءالله از این طریق موجبات رفع مشکلات فعلی که در طول سالیان و شاید به علت تصمیمات اشتباه گذشته به وجود آمده اند، فراهم شود.

دادستان زرند با بیان اینکه مهم‌ترین اصل مدیریت بحران جلوگیری از وقوع و تکرار حوادث است، گفت: وقوع سیل و تکرار حوادث مشابه در چند سال اخیر انتظار به حق مردم برای رفع نواقص و کنترل بارش‌ها و سیلاب‌ها را به دنبال داشته است و بنابراین در این خصوص هیچگونه کوتاهی پذیرفته نیست.

وی با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد، از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری کنند؛ چرا که ممنوعیت شنا در سد‌های خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم تر از آن خطر غرق شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است که این موضوع به دفعات در شهرستان رخ داده و خانواده‌های بسیاری شاهد از دست دادن جوانان خود به علت شنا در سد‌های خاکی بوده اند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم+ فیلم
  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • سیلاب ۸۸۳ میلیارد ریال به کلاله خسارت زد