Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:56:31 GMT

حق‌آبه زیست‌محیطی گلپایگان نباید تضییع شود

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۰۴۸۵

حق‌آبه زیست‌محیطی گلپایگان نباید تضییع شود

ایسنا/اصفهان نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی گفت: مقداری آب از کف سد تحت عنوان حق‌آبه زیست‌محیطی خارج می‌شود که قبل از هر چیزی به دشت‌های گلپایگان و منابع زیرزمینی آن کمک می‌کند، البته کمی به پایین دست هم می‌رود، اما فاصله آن با محلات زیاد است.

سید مسعود خاتمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۱۰ روز قبل متوجه شدیم قصد دارند تحت عنوان حق‌آبه زیست‌محیطی مقداری از آب سد را بگیرند و تیمی هم از تهران برای اجرایی کردن آن در راه گلپایگان بودند، موضوع را از طریق وزیر نیرو پیگیری کردیم و مطلع شدیم می‌خواهند تحت عنوان حق آبه زیست‌محیطی برای منطقه محلات آب گرفته شود، اما دقیقاً حق‌آبه مسلم زیست‌محیطی گلپایگان را مد نظر قرار نداشتند و به همین دلیل بر مبهم بودن موضوع تأکید کردیم که آب باز نشود تا تمام جوانب آن مورد بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حق‌آبه کشاورزی گلپایگان محفوظ است و این آب رها شده زیست محیطی است، ادامه داد: طی جلسه‌ای که با وزیر نیرو داشتیم تأکید کردیم آبی که تحت عنوان حق‌آبه زیست محیطی قرار است رها شود باید نوشته و مصوب شود تا حق و حقوق مردم گلپایگان کاملاً حفظ شود، فعلاً مقداری آب از کف سد تحت عنوان حق آبه زیست‌محیطی خارج می‌شود  که قبل از هرچیزی به دشت‌های گلپایگان و منابع زیرزمینی آن کمک می‌کند، البته کمی به پایین دست هم می‌رود، اما فاصله آن با محلات زیاد است و آب خیلی به آنجا نمی‌رسد .

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس با بیان اینکه آب سد کوچری برای مصرف شرب به برخی از شهرستان‌ها می‌رود، گفت: بخشی از آب سد کوچری حق‌آبه کشاورزی مردم گلپایگان است هر چند که به دلیل خشکسالی‌های اخیر آن طور که باید و شاید حق کشاورزان پرداخت نشده است، همچنین حق‌آبه زیست محیطی گلپایگان نیز باید از همین سد در مواقع سرریز تأمین شود.

خاتمی افزود: پرداخت حق آبه کشاورزی مردم از طریق چاه‌ها تصمیم غلط و غیر کارشناسی بوده که طی سال‌های گذشته گرفته شده و اکنون در حال مکاتبه برای حل این مشکل هستیم. آبی که اکنون در رودخانه اناربار گلپایگان جاری است از کف سد خارج شده که به بهبود کیفیت آب شرب گلپایگان نیز کمک می‌کند، چرا که با خود رسوبات را از سد بیرون می‌آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها انتقال حق آبه زیست محیطی شهرستان گلپایگان حق آبه زیست محیطی مردم گلپایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۰۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در مهاباد با اعلام این خبر از نظارت جدی بر نحوه فعالیت مدول دوم تصفیه خانه شهرک صنعتی مهاباد و روند اجرای آیین نامه کاهش تولید و مصرف کیسه های پلاستیکی خبر داد.

سعید شهند افزود: جلب مشارکت های مردمی، همکاری جوامع محلی و فرهنگ سازی ها در رسیدن این تالاب ها به وضعیت مناسب زیست محیطی تاثیرگذار بوده است.

او اضافه کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته و همکاری مناسب آب منطقه ای استان و حمایت های ستاد احیای دریاچه ارومیه، تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی، پارسال و امسال، صد در صد آبگیری شده اند و وضعیت زیست محیطی مناسبی دارند.

شهند تصریح کرد: دستورالعمل مدیریت زیست محیطی غارآبی سهولان هم تدوین و درآن، نقش دهیاری و شورای روستای سهولان برای بهره برداری گردشگری برجسته شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی همچنین گفت: براساس مصوبه کارگروه غارشناسی استان، بهره برداری گردشگری اثر طبیعی ملی غار سهولان مهاباد به دهیاری و شورای روستای سهولان واگذار شده و مدیریت زیست محیطی آن هم که از طرف دانشگاه ارومیه تدوین می شود، مراحل پایانی را می گذراند.

شهند افزود: نظارت بر فعالیت تصفیه خانه شهرک های صنعتی در چارچوب استانداردهای زیست محیطی از دیگر وظایف اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد از اواخر پارسال راه اندازی شده و در حال بهره برداری است اضافه کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست هم بر نحوه فعالیت تصفیه خانه نظارت میکند که فعالیت و خروجی آن، در چارچوب استانداردهای زیست محیطی باشد.

پویش"مسیر سبز ایران پاک" هم در زمینه فرهنگ سازی کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی همزمان با سراسر کشور در آذربایجان غربی و مهاباد هم اجرا شده است.

آیین نامه کاهش تولید و مصرف کیسه های پلاستیکی، پارسال تدوین شد و امسال هم تکالیفی برای دستگاه های مختلف تعریف شده که بر آن نظارت می شود ولی باید سبک زندگی ها به سمتی برود که باعث کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی شود.

"مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین" شعار امسال هفته زمین پاک است که برای تحقق آن، پویش"نه به زباله" در استان و مهاباد نیز راه اندازی شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد