Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد طلا مظلومی آبزرگه، نماینده بهبهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در مورد شرایط حفاظت از منطقه تل چگاسفلی گفت: علیرغم وعده های مسئولان میراث فرهنگی تاکنون هیچ اقدامی موثری برای حفاظت از این منطقه مهم تاریخی انجام نشده و مطالبات قبلی برای جابجایی مردم روستا، هنوز عملی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اهمیت این منطقه تاریخی تصریح کرد: ما اصرار داریم که باید از میراث و آثار باستانی چگاسفلی که مانند گوهر و صدف درخشانی در تاریخ ایران زمین می درخشد، به خوبی نگهداری شود ولی در این زمینه از مسئولان میراث فرهنگی جز حرف چیزی نشنیده و ندیدیم.

نماینده مردم بهبهان در مجلس ادامه داد: بنیاد مسکن نیز قرار بود اگر مسئولان مربوطه برای اسکان و جابجایی مردم این روستا اقدامی بکند، تسهیلات و پروانه ساخت طرح هادی روستایی را تعریف کند ولی متاسفانه مسئولان مربوطه بدون کار کارشناسی زمینی که متعلق به روستای دیگر و افراد دیگری بود را برای این کار پیشنهاد کردند که در حد پیشنهاد ماند و به مرحله اجرا نرسید.

طلا مظلومی با بیان اینکه مردم این منطقه از آثار باستانی چگاسفلی به خوبی حفاظت می کنند، اظهار کرد: با وجود اقدامات موثر مردمی، متاسفانه مسئولان میراث فرهنگی کاری برای حفاظت از این منطقه انجام نمی دهند و ما از این کم‌کاری گلایه‌مند هستیم. من مراتب نگرانی و گلایه‌مندی خودم را با طرح سوال از وزیر میراث فرهنگی در مجلس اعلام کردم ولی اخیراً آقای ارسطو زاده، مدیرکل میراث فرهنگی استان خوزستان با من تماس گرفتند و قرار است در آینده نزدیک برای بررسی اقدامات پیشنهادی ما، بازدیدی از منطقه داشته باشیم.

وی افزود: من حتماً پیگیری‌های لازم برای حفاظت کامل از منطقه تاریخی تل چگاسفلی را در مجلس شورای اسلامی انجام می‌دهم و از طریق طرح سوالات از وزیر این موضوع را دنبال خواهم کرد. من مرتب با معاون پارلمانی وزارت میراث فرهنگی و مدیرکل میراث فرهنگی استان خوزستان درحال رایزنی هستم و حتی به دعوت بنده، سفری با آقای نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، به منطقه داشتیم و ایشان نیز پیگیر هستند تا برای ساماندهی این منطقه اقداماتی صورت بگیرد.

طلا مظلومی با تأکید بر اینکه مردم این منطقه در اصل نگهبانان و میراث داران اصلی این آثار باستانی هستند و در این باره دغدغه مندند، گفت: متاسفانه مردم این منطقه از خیلی از خدمات عمومی که حق هر شهروند ایرانی است محروم هستند. برای بحث گازرسانی به این منطقه حدود یک و نیم متر گودال حفر شد ولی امروز مردم حق ندارند حتی بیست سانت نوار حفاری انجام بدهند تا آب جوی جدول شان در کوچه و معابر عمومی رها نشود.

نماینده مردم بهبهان در مجلس در تشریح دلایل ممانعت مسئولان مربوطه از حفر چاه توسط مردم منطقه تأکید کرد: مسئولان سابق میراث فرهنگی یک سری اقدامات خارج از عرفی انجام دادند و مردم نیز در برابر آن‌ها ممانعت کردند و بنده نیز به عنوان نماینده مردم گفتم که هرگونه کاوش در این منطقه باید با نظارت یگان ویژه حفاظت باشد ولی این افراد به مذاق شان خوش نیامد فلذا از سر لجاجت و کینه توزی نه تنها برای منطقه بلکه برای میراث فرهنگی این ناحیه نیز کاری نکردند.

به گزارش فارس، تل باستانی چگاسفلی از آثار ملی ایران است که در جنوب شرقی استان خوزستان قرار دارد. این محوطه که قدمت آن به حدود ۷ هزار سال پیش باز می گردد، حدود ۵۰ سال پیش شناسایی شد. علیرغم اهمیت بسیار بالای تاریخی این منطقه، حفاظت مناسبی از آثار باستانی آن انجام نمی‌شود‌ و در معرض خطرات طبیعی و انسانی قرار دارد.

همچنین روستایی به همین نام بر روی بخش مهمی از ویرانه های باستانی این منطقه قرار دارد که در دولت قبل قرار بود با همکاری وزارت میراث فرهنگی و بنیاد مسکن با جابجایی مردم این روستا به مکانی در نزدیکی همان منطقه، شرایط برای حفاظت مناسب و کاوش آثار باستانی این منطقه فراهم شود ولی تاکنون این امر محقق نشده است.

همچنین، سید امیرحسین مدنی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور مدنی چندی پیش خبر از در دستورکار قرار گرفتن تدابیری برای حفاظت از ابنیه تاریخی روستاها در جلسات آینده شورای عالی جهاد سازندگی خبر داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تل چگاسفلی میراث فرهنگی آثار باستانی مسئولان میراث فرهنگی آثار باستانی برای حفاظت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۲۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سعید شاهرخی امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران از ورود مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان خبر داد و اظهار کرد: این اشیا که از موزه ملی ایران (موزه مادر) انتخاب شده است، امروز به کرمان انتقال یافت و هم‌زمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی افزود: بخشی از اشیای این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان‌شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیا مجموعه انتقالی، اشیا حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

وی ادامه داد: بخشی از اشیا مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است که این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

کد خبر 750276

دیگر خبرها

  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟