Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:27:45 GMT

فرمول جدید دانشمندان آمریکایی برای مقابله موثر با سل

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۲۲۵۱

فرمول جدید دانشمندان آمریکایی برای مقابله موثر با سل

دانشمندان آمریکایی در بررسی جدیدی، یک فرمول بلندمدت و پایدار را برای مقابله موثر با سل ارائه داده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، در سال ۲۰۲۰، بیش از ۱.۵ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر ابتلا به سل از دست دادند. این موضوع نشان‌دهنده نیاز جهانی برای دسترسی بهتر به درمان است. برای رفع این مشکل، دانشمندان دانشکده پزشکی "دانشگاه کارولینای شمالی"(UNC) و موسسه سلامت جهانی و بیماری‌های عفونی این دانشگاه، یک فرمول تزریقی با اثر بلندمدت را برای داروی ضد سل "ریفابوتین"(Rifabutin) توسعه داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزمایش‌های صورت‌گرفته روی مدل‌های حیوانی، پتانسیل ارائه داروی سل با یک تزریق را نشان داد که حداقل چهار ماه دوام دارد و می‌توان از آن به جای درمان استاندارد کنونی استفاده کرد که مستلزم رعایت مداوم یک رژیم دارویی روزانه است.

دکتر "مارتینا کوواروا"(Martina Kovarova)، دانشیار پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی گفت: ما باور داریم که این روش می‌تواند درمان سل را به طور چشمگیری تغییر دهد. فرمول‌های مقرون‌به‌صرفه با اثر بلندمدت برای داروهای ضد سل می‌توانند به کاهش بار این بیماری در جوامع کم‌درآمد سراسر جهان که در آنها دسترسی بهتر به درمان بیشتر مورد نیاز است، کمک کنند.

دکتر "میریام براونشتاین"(Miriam Braunstein)، استاد میکروبیولوژی و ایمنی‌شناسی دانشگاه کارولینای شمالی گفت: ما طی دوره همه‌گیری کووید-۱۹، شاهد مرگ ‌و میرهای بیشتری به دلیل ابتلا به سل بودیم که جهان را حداقل پنج تا هشت سال در مبارزه با سل عقب انداخت. ما باور داریم که ارائه یک فرمول با اثر بلندمدت می‌تواند شرایط را تغییر دهد؛ خواه برای درمان پیشگیرانه و خواه برای درمان بیماری.

براساس گزارش "سازمان بهداشت جهانی"(WHO)، بیماری سل که توسط باکتری "مایکوباکتریوم توبرکلوزیس"(Mycobacterium tuberculosis) ایجاد می‌شود، سالانه ۱۰ میلیون نفر را مبتلا می‌کند. همچنین، این گزارش تخمین می‌زند که حدود یک چهارم جمعیت جهان دارای عفونت نهفته سل با پتانسیل فعال شدن مجدد هستند که علائمی مانند ضعف، کاهش وزن، تب، سرفه، درد قفسه سینه و سرفه خونی را به همراه دارد.

عدم رعایت رژیم‌های دارویی دشوار می‌تواند به شکست خوردن درمان و ایجاد مقاومت دارویی منجر شود. پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی برای غلبه بر این مشکل، به دنبال ایجاد یک سیستم دارورسانی بودند که روش موثری را برای بهبود پایبندی به داروها ارائه دهد.

آنها آزمایش‌هایی را برای ترکیب ریفابوتین با پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر و حلال‌های غیر سمی انجام دادند که پس از تزریق در بدن به صورت جامد درمی‌آیند. همچنین پژوهشگران، ترکیبی را به این فرمول اضافه کردند تا میزان ریفابوتین را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

پژوهشگران با آزمایش روی موش‌ها مشاهده کردند که ایمپلنت جامد شده چگونه به آرامی طی ۱۶ هفته فرسایش می‌یابد و محموله دارویی را به صورت پایدار آزاد می‌کند. این فرمول دارای اثر بلندمدت، از بروز عفونت در موش‌هایی که در معرض سل بودند، جلوگیری کرد. همچنین، یک بار تزریق توانست عفونت ریه‌ها و سایر بافت‌ها را در موش‌هایی که قبلا به سل مبتلا شده بودند، پاک کند. این گروه پژوهشی هیچ اثر نامطلوبی را در موش‌ها مشاهده نکردند اما در صورت بروز عوارض می‌توان ایمپلنت را جابه‌جا کرد.

این فناوری قبلا برای درمان سایر بیماری‌ها مانند سرطان، اسکیزوفرنی و وابستگی به مواد افیونی، به تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) رسیده است.

کوواروا گفت: ما باور داریم که این فناوری می‌تواند برای مقابله با سل در سراسر جهان مورد استفاده قرار بگیرد. اگرچه پیش از آغاز آزمایش روی انسان باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما پژوهش ما گام مهمی به سوی ارائه راهبردی برای درمان و پیشگیری بلندمدت از سل به شمار می‌رود.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیماری سل دارو تزريق باکتری دانشگاه کارولینای شمالی اثر بلندمدت برای درمان موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۲۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد نوعی از پوشش گیاهی بیش از تصور پژوهشگران به مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند.

با تشدید گرمایش جهانی خشکسالی، سیل و آتش‌سوزی در سراسر جهان، دانشمندان در غرب ایالات متحده برای کمک به جبران برخی از آسیب‌ها به این نوع از پوشش گیاهی که به عنوان جوندگان مشهور هستند، روی آورده‌اند.

محققان دانشگاه ایالتی بویز یوتا و دانشگاه ایالتی یوتا از داده‌های ماهواره‌ای برای شناسایی جریان‌هایی استفاده کرده‌اند که می‌توانند برای تقویت پوشش گیاهی، دوباره معرفی شوند و گسترش یایند. دانشمندان همچنین در حال ثبت چگونگی تغییر فراوانی آب و پوشش گیاهی مجاور آنها به عنوان معیاری برای سلامت محیط‌زیست هستند.

جودی برانت، دانشیار دانشگاه ایالتی بویز که رهبری تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد، می‌گوید: ارزش واقعی استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای نظارت این است که برای افرادی به کار می‌رود که روی زمین سخت کار می‌کنند و پروژه‌هایی مانند افزایش دسترسی به آب، افزایش زیستگاه ماهی‌ها و گونه‌ها را اجرا می‌کنند. 

در بیانیه قبلی ناسا گفته شده است که داده‌های ماهواره‌ای برای تعیین کمیت تأثیر این نوع از جوندگان بر اکوسیستم‌های محلی نشان از اثرگذاری قابل توجه آنها داشته است و هرچه آنها را حفظ و گسترش دهیم می‌توانیم در مقیاس بزرگ‌تری از وجود آنها برای مقابله با تغییر اقلیم بهره ببریم.

طبق دیتای یکی از مقاله‌های نیویورک تایمز، این نوع پوشش گیاهی «سلاح‌های خزدار انعطاف‌پذیری آب و هوا» هستند. آنها به طور طبیعی اطراف سدها، بر روی رودخانه‌ها و نهر‌ها به وجود می‌آیند و جریان آبی را که در منطقه فوران می‌کند، کاهش می‌دهند. پوشش گیاهی سبز را تقویت می‌کنند و به نوبه خود خطر آتش‌سوزی جنگل‌ها و اثرات خشکسالی و سیل را نیز کاهش می‌دهند. 

دانشمندان مکررا تاثیر این نوع پوشش گیاهی را بررسی و تاکید کرده‌اند، گسترش آنها فراتر از تصور آنها اثرگذار است و با تغییر اقلیم مبارزه می‌کند.

پوشش گیاهی مذکور تا اواخر دهه ۱۸۰۰ در دریاچه‌ها، نهر‌ها و مرداب‌های سراسر آمریکای شمالی رایج بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است