Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ائتلاف دولت قانون عراق به خواسته رهبر جریان صدر درباره انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام واکنش نشان داد - اخبار بین الملل -

به گزار گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در سخنانی گفت که انحلال پارلمان، برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر نظام بدون تشکیل مجدد جلسات پارلمان امکان پذیر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عراق کشور طیف های مختلف جامعه است و مردم آن مذاهب و قومیت‌های مختلفی دارند، و تنها اراده کامل ملت و از طریق نهادهای قانونی که پارلمان نماینده آن است، می‌تواند بر آن اعمال شود.

المالکی تصریح کرد که از این رو انحلال پارلمان، برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر نظام تنها با بازگشت پارلمان به وضعیت عادی خود و تشکیل جلسه امکان پذیر است.

دیدار مالکی و العامری

از سوی دیگر مدیر دفتر رسانه‌ای نوری المالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون از دیدار« المالکی و هادی العامری»، رئیس ائتلاف فتح خبر داد.

هشام الرکابی، مدیر دفتر رسانه ای المالکی در توئیتی گفت که المالکی و العامری درباره آخرین تحولات اوضاع سیاسی عراق رایزنی کردند.

عصائب اهل الحق: برگزاری انتخابات زودهنگام دشوار است

فراکسیون صادقون وابسته به عصائب اهل حق عراق ضمن تاکید به دشواری برگزاری انتخابات زودهنگام تاکید کرد: مردم اعتمادی به نتایج انتخابات ندارند.

«محاسن الدلیمی»، نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون گفت: برگزاری انتخابات زودهنگام کار آسانی نیست زیرا مردم اعتماد خود را به نتایج انتخابات از دست داده‌اند.

الدلیمی با بیان اینکه روند وضعیت سیاسی کشور تا به الان روشن نیست، اظهار داشت: دولت پیشبرد امور نمی‌تواند انتخابات جدید برگزار کند زیرا انتخابات پیشین با اعتراضات بسیار فراکسیون‌های سیاسی همراه شد.

شورای عالی کمیساریا انتخابات هنوز موضعی درباره انتخابات جدید ندارد

از سوی دیگر، «جمانه الغلای»، سخنگوی کمیساریای عالی انتخابات عراق در سخنانی گفت: کمیساریا نهادی حرفه‌ای و بی‌طرف است که تصمیمات صادره درباره انتخابات، همه‌پرسی و دیگر موارد مربوط به فرایند انتخابات را اجرا می‌کند.

وی گفت: شورای عالی کمیساریا نهادی فرادستی در کمیساریای انتخابات است که مسئول تعیین زمان یا مدت زمان مطلوب برای برگزاری انتخابات با هماهنگی دولت و طبق قانون نافذ انتخابات است و تاکنون این شورا تصمیم یا بیانیه‌ای درباره انتخابات جدید صادر نکرده است.

«مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر با خروج از پارلمان عراق و به راه انداختن تظاهرات خیابانی و تحصن در منطقه الخضراء(سبز) خواستار انحلال پارلمان کنونی و برگزاری انتخابات زودهنگام است.

نگاهی به قانون اساسی عراق درباره انحلال پارلمان

براساس ماده 64 قانون اساسی، انحلال پارلمان فقط با رای اکثریت مطلق اعضای پارلمان و به درخواست دو سوم اعضای آن یا درخواست نخست وزیر و موافقت رئیس جمهوری امکان پذیر است.

محورهای رایزنی الکاظمی با رئیس پارلمان عراقآیا حزب دموکرات عراق از ریاست جمهوری دست کشیده است؟پیش شرط‌های چارچوب هماهنگی برای برگزاری مجدد انتخابات عراق اعلام شد

طبق این ماده، رئیس جمهوری در هنگام انحلال پارلمان، فراخوان برگزاری انتخابات سراسری را در مدت زمان حداکثر 60 روز از تاریخ انحلال پارلمان اعلام می‌کند و هیئت دولت در این برهه، مستعفی قلمداد شده و تنها مسئول پیشبرد امور روزانه دولت است. با توجه به اینکه دولت عراق، دولت پیشبرد امور است قانونا حق درخواست انحلال پارلمان را ندارد و تنها خود اعضای پارلمان می‌توانند چنین درخواست را مطرح کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عراق اخبار عراق برگزاری انتخابات زودهنگام انحلال پارلمان رئیس ائتلاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۳۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس

در حالی‌که کمیته حقوقی پارلمان گرجستان لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد تا بعد به تصویب نمایندگان برسد، گروهی از مردم تفلیس در حمایت از این قانون در مقابل پارلمان تجمع کردند و اعتراضات مخالفان این لایحه نیز همچنان ادامه دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، کمیته امور حقوقی پارلمان گرجستان شب گذشته در پایان نشست ویژه خود لایحه جنجال برانگیز مربوط به «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد.

کمیته حقوقی این ابتکار عمل را به مدت 10 ساعت مورد بررسی قرار داد. در طول این نشست مناظرات داغی بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" و مخالفان صورت گرفت. به دلیل نقض قوانین پارلمان، 14 نماینده مخالف از حضور در سالن محروم شدند.

هنوز تاریخ ارائه این لایحه برای رای گیری در نشست عمومی پارلمان گرجستان اعلام نشده است.

همزمان با این نشست، در خیابان مرکزی تفلیس، تجمع حامیان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" در حمایت از تصویب لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" برگزار شد. ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر گرجستان در این گردهمایی سخنرانی کرد.

این در حالی است که یک روز قبل تظاهرات اعتراض آمیز دیگری علیه تصویب قانون عوامل خارجی در تفلیس برگزار شد و در جریان آن هزاران نفر در میدان جمهوری پایتخت تجمع کردند.

در اوایل ماه آوریل، حزب حاکم گرجستان اعلام کرد که قصد دارد لایحه مربوط به عوامل خارجی را بار دیگر به پارلمان ارائه دهد که در مارس سال 2023 به دلیل اعتراضات گسترده از دستور کار پارلمان خارج شده بود. این لایحه در نخستین قرائت در 17 آوریل به تصویب رسید. 83 نماینده به تصویب رای دادند و هیچ رای مخالفی وجود نداشت. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان گفت که این لایحه را وتو خواهد کرد.

پس از آن، نخست وزیر گرجستان، زورابیشویلی را عامل نفوذ خارجی خواند. سپس تظاهرات کنندگان در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در تفلیس یک ساعت به مقامات فرصت دادند تا لایحه را پس بگیرند. چند هزار نفر در این تظاهرات تجمع کرده بودند که تجمع به خشونت کشیده شد و پلیس 14 نفر از معترضان را بازداشت کرد.

نخست وزیر گرجستان خواستار پذیرش این کشور در اتحادیه اروپا با در نظر گرفتن حاکمیت آن شد

ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر  گرجستان شب گذشته در تجمع بزرگ حامیان لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» تاکید کرد که تفلیس  قصد دارد و حق دارد به اتحادیه اروپا بپیوندد، ولی خواهان آن است که حاکمیت و ارزش‌های این کشور مورد توجه و احترام قرار گیرد.

او گفت:  امروز گرجستان یک کشور مستقل و دارای حاکمیت است. جامعه گرجستان دارای ارزش‌های قوی است و ما می خواهیم با استقلال، حاکمیت و ارزش‌های خود عضو اتحادیه اروپا شویم.

نخست وزیر یادآور شد: ادعاهای متعددی وجود دارد مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا تنها در صورتی گرجستان را می پذیرد که از حاکمیت دولتی و ارزش‌های ملی خود چشم پوشی کند، ولی هرگز چنین نخواهد شد. وی همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا مذاکرات برای پیوستن گرجستان به این سازمان را در سال جاری آغاز کند.

گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کردنخست وزیر گرجستان: به دنبال توسعه روابط با ایران هستیمقانون «عوامل خارجی»دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟-بخش پایانی

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • برکناری نتانیاهو تنها راه نجات است/ تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی