Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین، ابوالفضل عمویی با اشاره به سفر بایدن، رییس جمهوری آمریکا به منطقه پیش از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای گفت: برنامه ریزی‌ها برای سفر بایدن به منطقه یکی از دلایل موافقت نکردن آمریکایی‌ها با خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات دوحه بود؛ ایران در آن مذاکرات خواسته هایی مبتنی بر منطق برجام و چارچوب های آن بیان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفر بایدن به سرزمین های اشغالی و جده، دستاورد مورد نظر آمریکایی‌ها را به همراه نداشت

وی ادامه داد: سفر بایدن به منطقه با هدف پیدا کردن شرکای جدیدی طراحی شد که بتوانند انرژی به بازار جهانی عرضه کنند. در این بین در این سفر رژیم صهیونیستی سعی می‌کرد گام های جدیدی در عادی سازی روابط با برخی از کشورهای عربی بردارد اما در نهایت سفر بایدن به سرزمین های اشغالی و جده،  دستاورد مورد نظر آمریکایی ها را به همراه نداشت و آن ها شاهد افزایش عرضه انرژی توسط کشورهای منطقه در بازار انرژی نبودند.

عمویی خاطرنشان کرد: از نظر تحلیلگران آمریکایی و صاحب نظران، سفر بایدن به اراضی اشغالی و جده موفقیت آمیز ارزیابی نشده است لذا فکر می کنم یکی از دلایلی که این روزها شاهد برخی نرمش‌ها در مواضع غربی‌ها هستیم به این موضوع برمی‌گردد که آن ها به نیاز بازار انرژی جهانی برای عرضه بیشتر نفت ایران پی برده و آماده برداشتن گام هایی در این زمینه هستند. 

وی تاکید کرد که دستیابی به توافق تنها محدود به حوزه رفع محدودیت ها در صادرات نفت ایران نیست بلکه باید ایران به منابع حاصل از فروش نفت دسترسی داشته و موانع تجارت خارجی نیز برداشته شود.

روسیه مانع رسیدن به توافق نیست

سخنگوی‌ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره احتمال ایجاد موانعی توسط روسیه در این دور از مذاکرات گفت: در اسفند سال گذشته موضوعی درباره درخواست روسیه برای کسب معافیت های تحریمی در موضوع همکاری ها با ایران مطرح شد؛ بعد از مذاکرات در فروردین سال جاری بین ایران و روسیه و بیان مواضع صریح از سوی مقامات روسیه این موضوع روشن شد که روسیه خواستار معافیت های تحریمی در موضوع همکاری هایی است که مربوط به اجرای توافق برجام می شود و فراتر از آن خواسته ای را ندارد. از این جهت روسیه مانع رسیدن به یک توافق نیست.

طرف های اروپایی نقش کافی را برای رسیدن به توافق اجرا نمی کنند

عمویی درباره نقش اروپایی در مذاکرات گفت: طرف های اروپایی نقش کافی را برای رسیدن به توافق اجرا نمی کنند. ما مذاکرات را با طرف اروپایی انجام می دهیم و آن ها به صورت واسطه با طرف آمریکایی گفت‌وگو می‌کنند.

وی یادآور شد: سه کشور اروپایی طرف مذاکرات در چند ماه گذشته فعالیت کافی نداشتند و بعضا با اتخاذ مواضع شان نه تنها گام رو به جلویی در مذاکرات برنمی دارند که به ابهام های موجود در مذاکرات اضافه می کنند؛ فکر می کنم ضعف کشورهای اروپایی در مدیریت بحران اوکراین، آن ها را در برداشتن گام های موثر در حل موضوع هسته ای ایران ناکام گذاشته و نقش موثری ندارند. نمونه نقش منفی آن ها، صدور بیانیه طرف های اروپایی در حاشیه مذاکرات وین است.

عمویی تاکید کرد: اگر واقعا اروپایی ها بازگشت به برجام را از پایه های امنیت شان می دانند، باید اقدامات موثرتری انجام داده و کمک کنند ایران بتواند به حقوق مصرحش در برجام و کسب منفعت اقتصادی برسد.

 مجلس درباره اجرای محدودیت‌های هسته‌ای تصمیم‌گیر خواهد بود

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه مجلس نقش نظارتی در اجرای توافق دارد، توضیح داد: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، رویکرد کلی مجلس در مواجهه با توافق احتمالی را بیان کرده است.

وی در پایان بیان کرد: در صورت رسیدن به توافق ، باید گزارش رفع تحریم ها برای مجلس ارسال شده و مجلس درباره اجرای محدودیت های هسته ای تصمیم گیر خواهد بود که این موضوع در راستای ماده ۷ این قانون اجرا می شود . مجلس با در نظر گرفتن منافع اقتصادی مردم به ارزیابی از رفع تحریم ها می پردازد.

کد خبر 696592 منبع: ایسنا برچسب‌ها هسته‌ای - برجام خبر ویژه مذاکرات وین مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام خبر ویژه مذاکرات وین مجلس شورای اسلامی رسیدن به توافق سفر بایدن تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود

یکی از مسئولان جنبش جهاد اسلامی با اشاره به هماهنگی و وحدت موضع همه گروه‌های فلسطینی در مذاکرات آتش‌بس غزه اعلام کرد که پیشنهاد جدید رژیم اشغالگر در مذاکرات تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی نداشته و همین امر رسیدن به توافق را بعید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحرکاتی که اخیرا برای فعال‌سازی مجدد مذاکرات قاهره درباره آتش‌بس غزه انجام شده، «احسان عطایا» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی سخنانی درباره تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه اعلام کرد که سند پیشنهادی جدیدی که رژیم اشغالگر در مذاکرات ارائه داده هیچگونه تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی ندارد و بنابراین رسیدن به توافق بسیار بعید و دشوار به نظر می‌رسد.

احسان عطایا در گفتگو با المیادین اظهار داشت که برخلاف گفته‌های آمریکا که می‌خواهد جهان را فریب دهد پیشنهاد ارائه شده در این مذاکرات اصلاً سخاوتمندانه نبوده و خواسته‌های مقاومت را برآورده نمی‌کند.

وی تصریح کرد که پیشنهاد جدیدی که صهیونیست‌ها ارائه داده‌اند حاوی خلأ‌های بزرگ و تلاش‌های مخرب و خبیثانه است.

این مسئول جهاد اسلامی گفت که بیش از 90 درصد این پیشنهاد همانند پیشنهادات قبلی بوده و تغییر واقعی و اساسی در آن دیده نمی‌شود.

احسان عطایا در ادامه به هماهنگی و اتحاد کامل همه گروه‌های فلسطینی و موضع واحد آنها در مذاکرات اشاره و تاکید کرد که هماهنگی و وحدت بین جنبش جهاد اسلامی و حماس در بالاترین سطوح خود قرار دارد و ما هر پیشنهادی که می‌توانست منجر به شکاف در صفوف وحدت فلسطینی‌ها شود را رد کردیم.

این عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح اظهار داشت که تاخیر در حمله رژیم اشغالگر به شهر رفح مرتبط به موضوع ایجاد اسکله‌ای در ساحل غزه است که آمریکا در تلاش برای ساختن آن می‌باشد.

بازگشت هیئت حماس از قاهره برای تکمیل رایزنی‌هاحماس: تسلیم هیچ فشار آمریکایی در مذاکرات نمی‌شویم

 احسان عطایا هدف از ایجاد این اسکله را تبدیل گذرگاه‌های غزه به گذرگاه‌های محاصره شده توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی دانسته و تاکید کرد که واشنگتن در تلاش برای تغییر واقعیت میدانی است.

وی تصریح کرد که آمریکا همچنان به دنبال تغییر واقعیت جغرافیایی غزه بوده و می‌خواهد به هر چیزی که مربوط به مقاومت است پایان دهد اما رهبری مقاومت به خوبی از نقشه‌های خبیث دشمنان آگاهی دارد.

در حالی که هیئت حماس دیروز برای گفت‌وگو با مسئولان مصری درباره مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره رفته بود، رهبری این جنبش طی پیامی به گروه‌های مقاومت فلسطین به تشریح مواضع این جنبش درباره مذاکرات قاهره برای رسیدن به آتش بس در غزه پرداخت.

در این پیام آمده است: هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد. این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

پیش از این «سامی ابوزهری» یکی از رهبران حماس اعلام کرده بود: ما همچنان در حال بررسی پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع حماس که از طریق میانجی‌ها دریافت شد هستیم و هنوز برای تصمیم‌گیری جهت پاسخ به آن زود است.

ابوزهری تأکید کرد: جنبش حماس هرگز هیچ توافقی را که شامل توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.حماس به برادران مصری و قطری اطمینان داده است که برای دستیابی به توافق جدی است اما تسلیم هیچ فشار آمریکایی نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امری: سطح بالای لیگ برتر مانع موفقیت تیم‌های انگلیسی در اروپا است
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • مانع‌تراشی بن‌گویر و اسموتریچ در موضوع تبادل اسرا
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • هاآرتص: بن‌گویر و اسموتریچ در موضوع تبادل اسرا مانع‌تراشی می‌کنند
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟