Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@00:25:19 GMT

لزوم رفع مشکل بی آبی در کرمان/ وعده هایی که بی ثمر ماند

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۷۱۸۷

لزوم رفع مشکل بی آبی در کرمان/ وعده هایی که بی ثمر ماند

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در آستانه آخرین سفر رئیس جمهور در دور اول سفرهای استانی مردم کرمان در بخش‌های مختلف مطالبات خود را مطرح می‌کنند و رفع مشکل بی آبی یکی از مهمترین خواسته‌های مردم است.

استان کرمان بزرگترین استان کشور است که یک سوم باغ‌ها کشور را در خصوص جای داده و بخش قابل توجهی از محصولات جالیزی کشور نیز در این استان تولید و روانه بازار می‌شود، کرمان به خصوص در زمینه تولید محصولات کشاورزی خارج از فصل در طول زمستان جایگاه ویژه در تأمین مواد غذایی در کشور و حتی صادرات دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کرمان در بهترین حالت بارندگی دراز مدت ۱۲۴ میلیمتر در سال است که سالهاست این عدد محقق نشده و خشکسالی و تغییرات گسترده اقلیمی به چالش جدی مردم تبدیل شده است.

در کرمان در بهترین حالت بارندگی دراز مدت ۱۲۴ میلیمتر در سال است که سالهاست این عدد محقق نشده و خشکسالی و تغییرات گسترده اقلیمی به چالش جدی مردم تبدیل شده است

هر چند در گذشته نسبت به بروز پدیده خشکسالی در کرمان تذکر داده می‌شد اما حالا استان با بحران بی آبی در زمینه‌های شرب، کشاورزی، صنعت و معدن مواجه شده است و وضعیت به گونه‌ای رقم خورده که تغییرات اقلیمی گسترده در استان روی داده است و موجب بروز تنش‌های جمعیتی و مهاجرت‌های گسترده از روستا به شهر شده است به طوری که بیش از ۶۰ روستا در شرق استان کرمان به کلی از سکنه خالی شده است.

آب به یزد رسید اما کرمان هنوز تشنه است

طی دولت‌های گذشته با سفر مسئولان مختلف وعده‌های زیادی برای حل مشکل بی آبی در استان کرمان داده شده است اما همه این وعده‌ها بی نتیجه مانده است به طوری که در آخرین مورد که انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران بوده است آب خلیج فارس از هرمزگان به یزد رسیده اما طی سه سال گذشته مسئولان و نماینده‌های کرمان در مجلس هنوز نتوانسته‌اند اعتبار مورد نیاز برای انتقال بخشی از این آب برای رفع چالش آب شرب شمال استان جذب کنند و هر روز شعار و وعده‌های جدیدی در این زمینه داده می‌شود.

حالا مردم استان کرمان که بخش قابل توجهی از آنها کشاورز هستند و یا شغلی در ارتباط با کشاورزی دارند امید دارند مشکل بی آبی در کرمان در دولت سیزدهم و با اقدامات انقلابی این دولت رفع شود.

طرح‌های بی ثمر بر زمین مانده‌اند

طرح‌های زیادی مانند انتقال آب از بهشت آباد، ایجاد چاه عمیق، انتقال آب از سد صفارود، طرح سازگاری با آب، طرح باروری ابرها و… در دستور ار قرار گرفته است و در نهایت هیچ آورده‌ای برای استان به همراه نداشته‌اند و طی این مدت برداشت سالانه ۱.۱۲ میلیارد مترمکعب آب از سفرهای آب زیر زمینی کرمان ادامه داشته و حالا بسیاری از آب خوان‌های کرمان از آب خالی شده است.

آخرین طرح اجرا شده نیز انتقال آب از خلیج فارس به کرمان و در نهایت یزد بوده است که این طرح نیز لب مردم استان را تر نکرده و گره‌ای از مشکل خشکسالی مردم برطرف نکرده است.

طی ۳ سال اخیر مردم بارها از زبان نماینده‌های مجلس شنیده‌اند که با انتقال خط لوله آب خلیج فارس به شمال استان چالش بی آبی رفع می‌شود اما عملاً هیچ اقدامی طی این مدت انجام نشده و همه چیز در حد وعده مانده است.

باغ‌های پسته در حال خشک شدن است

محمد اقبال زاده یکی از پسته کاران شمال استان کرمان است که به خبرنگار مهر می‌گوید: مطالبه اصلی ما از دولت سیزدهم رفع مشکل بی آبی است.

وی می‌گوید: بسیاری از کشاورزان مجبور به خشک کردن زمین‌های کشاورزی هستند تا بتوانند زمین‌های پر بار تر خود را حفظ کنند و به همین دلیل هکتارها باغ پسته و محصولات دیگر کشاورزی به کلی خشک شده است.

سیلاب‌ها مهار نمی‌شوند

وی می‌افزاید: سیل اخیر در کرمان نیز چاره ساز نبوده چون عملاً سیل راهی کویر شد و فقط خسارت بر جای گذاشت.

این کشاورز گفت: در برخی از مناطق کشاورزان برای حفظ زمین‌های کشاورزی آبرسانی سیار می‌کنند و با هزینه شخصی و با تانکر آب را به زمین کشاورزی منتقل می‌کنند و در اینجا آبیاری مکانیزه انجام می‌دهند.

وضعیت در شرق کرمان بسیار بدتر است در برخی از مناطق شرق کرمان از جمله ریگان حتی یک قطره باران نیز بر زمین نباریده است.

نخلستان‌هایی که سراب می‌شوند

حسن بیرقی، یکی از خرماداران فهرج است که به خبرنگار مهر می‌گوید: آبی برای آبیاری نخلستان‌ها وجود ندارد، بسیاری از کشاورزان نخل‌هایشان به کلی خشکیده است.

وی می‌گوید: قنات‌ها هر سال کم آب تر می‌شود و رودخانه‌ها نیز به کلی خشک شده‌اند، هر سال سیلی گسترده از جنوب کرمان به سمت ریگان می‌آید و راهی کویر می‌شود اما هیچ برنامه‌ای برای مهار این حجم گسترده از آب وجود ندارد، می‌شد در بیابان‌های این منطقه چاه نیمه‌هایی احداث شود و آب سیل در آنها ذخیره شود اما دریغ از برنامه ریزی برای استحصال این آب‌ها.

وی می‌گوید: سد نساء را در شرق کرمان احداث کردند که مشکل کشاورزان حل شود اما هیچ آبی از این سد به شرق کرمان نمی‌رسد و همان آب راه‌های هم که از رودخانه‌های فصلی به شرق استان می‌آمد به کلی خشک شده است.

وی از دولت سیزدهم خواست فکری اساسی برای رفع خشکسالی در کرمان انجام دهند و برنامه واقعی برای این مساله بر مبنای زمان بندی داشته باشد تا مردم از این حجم زیاد مشکلات رهایی یابند.

در جنوب کرمان که کشاورزان دومین قطب ایجاد مرکبات را ایجاد کرده‌اند و در زمینه تولید پنج محصول جالیزی گوی سبقت را از سایر استان‌ها ربوده‌اند نیز وضعیت بحرانی است.

در جلگه سبزواران مردم آب خوردن ندارند

در این منطقه بیشترین سطح زیر کشت خرما در کشور دیده می‌شود اما در عمل مردم برای آبیاری منظم زمین‌های کشاورزی با مشکل رو برو هستند در اینجا هم سد جیرفت وجود دارد اما نکته جالب اینکه این سد هیچ تأثیر ملموسی در زمینه آبیاری کشاورزی ندارد و شبکه توزیع آب کشاورزی در پایین دست نیمه کاره رها شده است.

وضعیت در برخی از روستاهای شهرستان‌های جنوبی استان به گونه‌ای است که آب شرب نیز وجود ندارد.

دقیقاً در روستاهایی که در اسفند ماه سال گذشته با سیلاب گسترده مواجه شده‌اند و در چند روز قبل نیز درگیر سیلاب شدند آبی برای آشامیدن نیست و همه آب سیلاب نیز راهی بیابان‌ها و شوره زارها می‌شود.

سدهای بی ثمر برای کشاورزان

محمد عباسی در این زمینه به خبرنگار مهر می‌گوید: کشاورز برای کشاورزی به آب نیاز دارد اما نه باران می بارد و نه آب سد جیرفت به اینجا می‌رسد، رودخانه‌های فصلی نیز آب ندارد در عوض با هر سیلی سیلابی گسترده ایجاد می‌شود و خسارت‌های زیادی به جای می‌گذارد و حتی سفره‌های آب زیرزمینی سیراب نمی‌شود.

وی می‌افزاید: روزگاری در اینجا چاه‌های آرتزین وجود داشت و آب تا یک دهه قبل از زیر زمین می‌جوشید اما آنقدر برداشت‌های بی حساب و کتاب انجام شد که حالا آب‌های چاه‌های عمیق شور شده است.

وی با ابراز نگرانی از ایجاد سد بر روی سر شاخه‌های هلیل رود افزود: این طرح می‌تواند همین میزان آب ناچیزی که در جنوب کرمان وجود دارد را نیز از بین ببرد.

وی از دولت سیزدهم خواست فکری اساسی برای تأمین آب مردم در جنوب کرمان و نجات اقتصاد کشاورزی اتخاذ کند.

کد خبر 5558217

منبع: مهر

کلیدواژه: سفر استانی دولت به کرمان سفر استانی استانداری کرمان خشکسالی محرم 1401 مراسم عزاداری عاشورا ماه محرم بوشهر حسینیه مهر عکس استانها ویروس کرونا تاسوعای حسینی همایش شیرخوارگان حسینی خطبه های نماز جمعه کرمانشاه تاسوعا و عاشورا گرگان استان کرمان دولت سیزدهم مشکل بی آبی جنوب کرمان کلی خشک خلیج فارس انتقال آب شرق کرمان بی آبی وعده ها شود اما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی

تین نیوز

شهردار تهران افشاگری های جدید را درباره قرارداد این نهاد با یک شرکت ساختمانی، تولید خوراک برای ایران اینترنشنال می داند، اما با روشن شدن ابعادی تازه این قرارداد، لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی برای شفاف سازی یک امر ضروری به نظر می رسد.

قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟ ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین

به گزارش تین  نیوز  به نقل از اسب بخار، انتشار جزییات قرارداد شهرداری تهران با یک شرکت ساختمانی چینی برای خرید خودروهای مورد نیاز در حمل و نقل عمومی، همان طور که انتظار می رفت از سوی شهردار تهران و رسانه منتسب به این نهاد با واکنش روبه رو شده است.

 

در همین رابطه اعتماد آنلاین به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: «روزنامه شهرداری تهران از افشای قرارداد پنهانی ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی ها عصبانی شده است.»

بزرگ ترین قرارداد تاریخ بلدیه را به اسم عدالت خواهی افشا کردند. احتمال برهم خوردن قرارداد وجود دارد. طرف چینی این قرارداد، به جهت شرایط تحریم بر رازداری مصّر بوده است و البته حق هم دارد گلایه قهرآمیز کند. این روزنامه افزوده است: «اگر این قرار تجاری به هم بخورد که بیم آن می رود و موجب نگرانی شده، آن گاه چه کسی پاسخ گو است؟ به طور حتم دستگاه قضایی. سؤال کاملاً شفافی وجود دارد که آیا افشای یک قرارداد در شرایط تحریم، تخریب آشکار امنیت روانی و حقیقی مردم نیست؟ آیا مواجهه مستقیم با منافع شهر و مردم نیست؟ آیا شبهه ضدامنیتی بودن آن وجود ندارد؟»

 

خوراک برای ایران اینترنشنال

شهردار تهران در واکنش به افشای جزییات این گزارش با بیان این که دشمن امید ما را هدف قرار داده است، تصریح کرد: «یک عده خوراک برای ایران اینترنشنال درست می کنند که بد است و در راستای اهداف آن ها سخن می گویند. با مردم مستدل صحبت کنید چرا خلاف صحبت می کنید. حق ندارید چون پشت تریبون شورا نشسته اید خلاف بگوید، بنده زمانی که نماینده مجلس بودم حق نداشتم حرف نادرست از پشت تریبون بزنم.»

مردم را اسیر نمی کنم

زاکانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: «ما از یک شرکت داخلی ۵۰۰ اتوبوس برقی خریدیم که گفتند تا پایان سال ۵۰ تا ۱۰۰ دستگاه می توانند تحویل بدهند، آیا ما می توانیم مردم را معطل کنیم تا شرکت داخلی قرارداد ما را انجام دهد؟ من بارها گفته ام که مردم را اسیر نمی کنم.»

وی اضافه کرد: «ما نوع منابع مان را طوری تجهیز کردیم که فراینده باشد و منشأ آن مشخص است. هیچ کس نمی تواند بگوید در تاریخ بلدیه شهرداری تهران توانسته است تحقق منابع به این میزان کند. ما انضباط مالی و مشارکت داریم و منشأ منابع مشخص و آشکارست و توانستیم جای ۱۰۰۰ دستگاه ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس بخریم.»

شهردار تهران همچنین در واکنش به اسناد منتشرشده در یک سایت فارسی زبان در مورد قرارداد شهرداری و چین، گفت: «چون دیدم که یکی از دوستان قلم به مزد به این موضوع پرداخت، نکاتی را باید بگویم، این بحث در سطحی نیست که من در مورد آن صحبت کند. قطعاً دستگاه قضایی به این موضوع می پردازد. آن بنده خدایی که شاید کلاه سرش گذاشته باشند، باید در دادگاه جواب بدهد. ما قطعاً شکایت می کنیم و این بازی با منافع ملی است. حرف های این فرد را خواندم که قطعاً غلط بود، یکسری حرف های سطحی مطرح کرد. قرارداد چین کاملاً شفاف است، دستگاه های امنیتی، وزارتخانه های امورخارجه، کشور و … می دانند که چه خبر است. بانک مرکزی در جریان است. الان هم اسناد به خانم سلیمانی و آقای تشکری ارائه شده است.»

وی افزود: «پس از آن که چینی ها به ایران آمدند، اعداد پیشنهادی خود را آوردند و این اعداد به تفاهم نامه مالی ۱ میلیارد و ۶۷۰ میلیون یوروی تبدیل شد و بعد تیم تخصصی به چین رفت. یک هفته در چین ماندند، از کارخانه های چین بازدید و در نهایت مشخصات دقیق را ارائه کردند. سرانجام ما برای بستن قرارداد اولیه و تنظیم تفاهنامه اولیه به چین رفتیم. چرا یک عده ناراحت هستند که ما قرار است ماشین ارزان و با کیفیت به مردم ارائه دهیم.

 

زاکانی اظهارکرد: پس از بازگشت ما از چین ارقام کاهش یافت. ما ۲۲۰ هزار یورو قرارداد بستیم و تضامین لازم آن وجود دارد. ما انتخاب ها را انجام دادیم، اما طرف حساب بانک شهر است. بانک شهر با بدنه کارشناسی خود موضوع را پیگیری می کند و ۲۵۰۰ اتوبوس، ۱۰ هزار ون و ۲۷ هزار و ۵۰۰ تاکسی را تحویل شهرداری خواهد داد. جرم ما در مدیریت شهری این است که پای مان را در کفش عده ای می کنیم که علاقه ندارند کارشان در کشور به هم بخورد.»

آیون، ۴۰ درصد گران تر!

با این حال، جزییات جدید از خرید خارجی شهرداری تهران نشان می دهد که یک مدل خودرو (آیون وی پلاس ۷۰) ۴۰ درصد گران تر خریداری شده است.

یک نکته دیگر درباره قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی برای واردات اتوبوس و تاکسی برقی این است که یک مدل خودرو که طبق قرارداد قرار است ۲۳۷۰۰ یورو (۲۵۵۰۰ دلار) خریداری شود، برای سفارش های بالای هزار دستگاه ۱۷۷۰۰ دلار می شود. یعنی شهرداری ۴۰ درصد بالای قیمت خریداری می کند؟

البته آن گونه که شهردار تهران ادعا می کند هیچ تخلفی صورت نگرفته است و اسناد و مدارک به مراجع ذی ربط و ذی صلاح داده شده است.

با این وجود برای شفافیت و برطرف شدن ابهام ها به نظر می رسد دستگاه ها و نهادهای مربوط باید به این موضوع ورود و مشخص کنند که آیا واقعاً شهرداری تهران، آیون وی پلاس را ۴۰ درصد گران تر خریده است یا این که مسئله چیز دیگری است؟ ضمن این که باید دید آیا واقعاً شرکت چینی از افشای قرارداد عصبانی است یا طرف های ایرانی به دلیل ابهام آن هیاهو به راه انداخته اند؟

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی
  • وعده صادق موجب افتخار جهان اسلام شد
  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی ارتقا یافته است
  • ورزشکار کرمانی مدال پارالمپیک را به سردار حاجی‌زاده تقدیم کرد
  • علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود
  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی، ارتقا یافته است
  • لزوم توجه جدی دادستان‌ها به عملکرد حوزه‌های تحت امر/ اهمیت رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها
  • ارتقای نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • لزوم تبیین گفتمان وعده صادق توسط اساتید دانشگاه