Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - هواپیماهای مسافربری توربوپراپ به طور معمول برای پروازهای منطقه ای یا کوتاه برد بکار گرفته می شوند، و ارائه خدمات در مسیرهای میان و دور برد به طور معمول بر عهده هواپیماهای دارای پیشرانه جت قرار می گیرد. این به دلیل آن است که هواپیماهای جت عملکرد بهتری از نظر سرعت و برد پروازی دارند. با این وجود، هواپیمای توپولف تو-114 یکی از موارد برجسته خلاف این روند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل گیری توپولوف تو-114 بر اساس یک بمب افکن

توپولف تو-114 محصول دهه 1950 بود، یعنی زمانی که دنیای هوانوردی به واسطه نوآوری های پس از جنگ جهانی متحول شد. طراحی این هواپیما حاصل درخواست شورای وزیران و وزارت تولید هواپیمای اتحاد جماهیر شوروی برای تولید یک هواپیمای مسافربری بر اساس مدل توپولف تو-95 در سال 1955 بود.

توپولف تو-95 یک بمب افکن راهبردی دوربرد است که نخستین پرواز خود را در نوامبر 1952 انجام داد. بال های رو به عقب و پیشرانه های توربوپراپ قدرتمند، امکان پرواز با سرعت بالا و برد طولانی برای این هواپیما که همچنان در نیروی هوایی روسیه خدمت می کند را فراهم می کردند. بر همین اساس، از شرکت توپولف خواسته شد تا از این مزایا برای ساخت یک هواپیمای مسافربری با برد پروازی 8000 کیلومتر استفاده کند. در نهایت، توپولوف به راحتی از این هدف فراتر رفت.

در شرایطی که توپولف به طور مستقیم برخی عناصر طراحی تو-95 را بکار گرفت، اما پهنای بدنه تو-114 را به طور قابل توجهی افزایش داد. این امر موجب افزایش وزن هواپیما شد و در نتیجه مساحت سطحی فلپ های فرود افزایش یافت. در نهایت، هواپیمای تو-114 نخستین پرواز خود را در نوامبر 1957 انجام داد و از آوریل 1961 به طور رسمی خدمت خود را آغاز کرد.

توپولوف تو-114؛ هواپیمایی توانمند

زمانی که تو-114 وارد خدمت شد، در ابتدا پروازهای داخلی را توسط شرکت آئروفلوت انجام می داد. با این وجود، مقاصد بین المللی نیز خیلی زود به برنامه کاری این هواپیما اضافه شد که امکان نمایش قابلیت های دوربرد و سرعت بالای این هواپیما را فراهم می کرد. این شامل همکاری آئروفلوت با شرکت ژاپن ایرلاینز در مسیر مسکو-توکیو می شد.

تو-114 با طول 54.1 متر و عرض 51.1 متر، هواپیمای مسافربری بزرگی بود. با ارتفاع 15.44 متر، این هواپیمای مسافربری توربوپراپ می توانست تا 220 مسافر و همچنین یک خدمه پرواز 5 تا 6 نفره و 10 مهماندار را حمل کند. بیشینه سرعت 870 کیلومتر بر ساعت تو-114 با برخی هواپیماهای مسافربری مجهز به پیشرانه جت قابل مقایسه بود و برد پروازی قابل توجه 8950 کیلومتر را ارائه می کرد.

اما با ظهور دوران جت، شرکت توپولوف تنها 32 فروند از هواپیمای تو-114 را تولید کرد و هواپیماهایی مانند ایلیوشین ایل-62 به جای تو-114 بکار گرفته شدند. اما تو-114 به واسطه قابلیت اطمینان و ایمنی خود مورد احترام بود و تنها یک حادثه مرگبار در تاریخ پروازی این هواپیما ثبت شده است. همچنین، از نظر بهره وری سوخت نیز از رتبه خوبی برخوردار بود. توپولوف تو-114 در سال 1991 برای همیشه بازنشسته شد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: هواپیمای مسافربری توپولف تو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۸۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیرهای میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

ارزش قرارداد فروش اعلام‌شده یک میلیارد تنگه قزاقستانی یا ۲.۲۶ میلیون دلار بوده که نرخ میانگین هر هواپیما را تنها به ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار می‌رساند.

هرچند انگیزه ایالات متحده از خرید این تعداد هواپیمای قدیمی و غیرقابل استفاده فاش نشده است با این حال کارشناسان می‌گویند امکان دارد آنها برای استفاده و مصرف در اوکراین، جایی که هواپیماهای مشابه در حال خدمت هستند، خریداری شده باشند.

با توجه به اتکای اوکراین به تسلیحات دوران شوروی، این هواپیماها می‌توانند به عنوان منبع قطعات یدکی یا به صورت استراتژیک به عنوان طعمه در فرودگاه‌ها مستقر شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • نقص فنی در پرواز هواپیمای مشهد-تهران
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • شمارش معکوس راه اندازی خط مسافربری دریایی خرمشهر به بصره
  • تمدید ۳۴ پروانه اشتغال مسافربری و باری در شهرکرد
  • حضور ۲۵۰ جت نیمه سبک آموزشی در ایران/ هیچ جت شخصی مالکیت فردی ندارد
  • طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است
  • گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی