Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان مستند «صدسال تنهایی» گفت: آن‌چه خودم بسیار نسبت به آن تمایل دارم این است که اگر این قصه و این فیلم با این کیفیت تولید شده، یک بخش آن وام‌دار نگاه سید مرتضی آوینی است. در این اثر سعی شد چه در لحن، چه در شکل و چه در روایت همان حس و حال آثار ایشان را دنبال کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مستند «صدسال تنهایی» به کارگردانی مهدی فارسی تولید مشترک گروه مستند بنیاد فرهنگی روایت فتح و مرکز گسترش سینمای مستند است که در خصوص خدمات حاج عبدالله والی در بشاگرد تولید شده و امروز سه‌شنبه ۱۸ مرداد، ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما نمایش داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه با مهدی فارسی کارگردان این اثر در خصوص فرآیند تولید مستند «صدسال تنهایی» به گفتگو پرداختیم.

مهدی فارسی کارگردان مستند «صدسال تنهایی»، در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس گفت: سال ۹۶ در حال ساخت مجموعه‌ای با محوریت شهر خرمشهر و درباره محرومیت‌زدایی در ایران، پس از پیروزی انقلاب اسلامی منطقه بودم. در همان زمان بود که ایده ساخت چنین مستندی به ذهنمان رسید و درنهایت بعد از ۲ سال و نیم کار میدانی به این نتیجه رسیدیم که مستندی در خصوص حاج عبدالله والی کارکنیم. قبل از ساخت مستند «صد سال تنهایی»، دو فیلم مستند دیگر درباره بشاگرد ساخته بودم و به همین دلیل آشنایی خوبی با اتفاقات و افراد اثرگذار منطقه داشتم.

وی درباره ارتباط مستند صدسال تنهایی با فیلم مستند خان گزیده‌های سید مرتضی آوینی نیز اظهار داشت: قصه مستند آقا مرتضی همیشه با ما بود. اولین بار که بحث بشاگرد پیش آمد، همان تصویر فیلم‌های شهید آوینی در ذهنمان تداعی شد و فکر می‌کردم بشاگرد یک روستایی در سیستان و بلوچستان است. بعد‌ها دیدیم یک منطقه بسیار وسیع و کوهستانی بین هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است و در تقسیم‌بندی‌های کشوری جزو هرمزگان محسوب می‌شود و ارتباطی با سیستان ندارد.

در ابتدا حتی در پی این بودیم تا شخصیت‌هایی که در مستند آقا مرتضی بودند را دنبال کنیم. مانند آن دختربچه به نام مریم که آقا مرتضی به ایشان اشاره می‌کند. نهایتاً این اتفاق رخ نداد، اما بن‌مایه کار ما شد. در ادامه فرآیند تولید مستند سعی بر این شد که در تداوم آن محرومیت‌زدایی که ابتکار آقا مرتضی بود، این بار از نگاه مرحوم والی که ۲۳ سال در بشاگرد در حال کار است، نشان بدهیم که کار به کجا رسیده است.

 

کارگردان مستند خانه‌های متروک، در خصوص تحسین هنرمندان و منتقدان از این اثر و حضور آن در جشنواره‌های متعدد عنوان کرد: خیلی پیگیر حضور این مستند در جشنواره‌ها نبوده‌ایم و آن دست از جشنواره‌هایی که در آن حضور یافت از طریق گروه مستند روایت فتح و مرکز گسترش صورت گرفت. فارغ از این مسائل، آن‌چه خودم بسیار نسبت به آن تمایل دارم این است که اگر این قصه و این فیلم با این کیفیت تولید شده، وام‌دار نگاه سید مرتضی آوینی است. در این اثر سعی شد چه در لحن، چه در شکل و چه در روایت همان حس و حال آثار ایشان را دنبال کنیم.

فارسی درباره تصاویر آرشیوی این فیلم گفت: بخشی از آرشیو قدیمی این مستند، همان فیلم مشهور آوینی درباره بشاگرد است که نامش «دکتر جهاد» است. بسیار خوش‌شانس بودیم که توانستیم نسخه تبدیل شده و باکیفیت آن را از دوستان روایت فتح دریافت کنیم. مابقی آرشیو‌ها نیز بسیار باحوصله و بادقت گردآوری شد. جمع‌آوری آرشیو این مستند بیش از یک سال و نیم زمان برد. برخی از این آرشیو‌ها مربوط به افراد و گروه‌هایی بود که به بشاگرد آمده و فیلم‌های شخصی و یادگاری گرفته بودند. هم‌چنین برخی از آرشیو‌ها را از مراکز دولتی که برای خدمات‌دهی به مردم آمده بودند، گرفتیم.

کسی که آن مستند را دیده باشد، متوجه می‌شود که تقریباً همان رنگ و لحن بکار برده شده؛ به لحاظ حسی، ادبی و شکل روایت آن. اما بخش دوم این موفقیت مربوط به آقای فارسی - پدر بنده - است. در متن، تدوین و شخصیت‌پردازی نقش ایشان پررنگ بوده است. آن نگاه انسانی که درواقع از منظر عبدالله والی ساخته و پرداخته شد، به دلیل تجربه آقای فارسی است که به مذاق خیلی از منتقدان حرفه‌ای و عموم مخاطبان مستند «صدسال تنهایی» خوش آمد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مستند فرهنگی مستند صد سال تنهایی حاج عبدالله والی محرومیت زدایی اردوی جهادی سید مرتضی آوینی صدسال تنهایی سال تنهایی آقا مرتضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۸۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند

 هر آزمون دشوار سنگ محکی است که در نهایت شخصیت شما را شکل می‌دهد و تاب‌آوری و مقاومتتان را تقویت می‌کند. چالش‌های زندگی همان نقاطی هستند که سرسخت بودن ذهنی ما را شکل می‌دهند و اگر از این ۷ طوفان زندگی عبور کرده باشید پس قوی‌تر از چیزی هستید که خودتان فکرش را می‌کنید.

به یاد داشته باشید که سرسختی ذهنی به معنای مصون ماندن در برابر سختی‌ها نیست بلکه موضوع نحوه پاسخگویی شما به آنهاست. سرسختی ذهنی به معنای روبه‌رو شدن با ناملایمات، درس گرفتن از تجربیات و قوی‌تر و مقاوم‌تر شدن است.

۱. پذیرش عدم قطعیت
پیچ و خم‌های زندگی می‌تواند حتی مستحکم‌ترین کشتی‌ها را از مسیر خود خارج کند. با این حال اگر شما با تسلط و ثابت‌قدم از این بلاتکلیفی عبور کرده باشید، در واقع به تاب‌آوری خود عینیت بخشیده‌اید.

پذیرش تردیدها یا عدم قطعیت‌ها یک شیرین‌کاری جسورانه نیست. بلکه تصدیق جزر و مدهای همواره در حال تغییر زندگی و یافتن آرامش در دل هرج و مرج است.

به آن لحظاتی فکر کنید که مسیر پیش‌رویتان پوشیده در غبار بود. آیا لنگیدید یا با شجاعت و اعتقاد پیش رفتید؟

به خاطر داشته باشید که تاب‌آوری به معنای فرار از طوفان نیست. بلکه به معنی بالا بردن بادبان‌ها و پیمایش مسیر است. با هر موجی که فتح می‌کنید قوی‌تر ظاهر می‌شوید.

۲. پذیرش شکست
شکست، آن اهریمن مخوف، ما را به زمین می‌اندازد و تردیدها را در گوش‌مان زمزمه می‌کند. اما پیچیدگی داستان اینجاست:‌ نحوه برخاستن دوباره شما چیزی است که پولادین بودن ذهن و درون شما را آشکار می‌کند.

شکست نه یک بن‌بست، بلکه سکوی پرتابی برای رشد است. بنابراین، اگر به جای غرق شدن در ناامیدی، غبار را کنار زدید، درس گرفتید و به جلو رفتید، آفرین بر شما!

۳. تنها قدم زدن
تنها قدم زدن به این معنی است که باید به نیروی درونی، خرد و انعطاف‌پذیری خود تکیه کنید. این به این معنی است که مجبور شده‌اید با زمختی زندگی روبه‌رو شوید بدون اینکه کسی از شدت ضربات کم کند یا بار آن را با کسی تقسیم کنید.

این موضوع ربطی به انزوا یا تنهایی ندارد. بلکه قضیه پذیرش و درک این موضوع است که ماجراجویی ما در این جهان عمیقاً شخصی است.

۴. زیستن در حال
در طوفان برنامه‌ها و جاه‌طلبی‌های ما، به راحتی می‌توان زیبایی عمیق لحظه حال را نادیده گرفت. اما کسانی که یاد گرفته‌اند اینجا و اکنون را گرامی بدارند، استقامت ذهنی منحصر به فردی از خود نشان می‌دهند.

ذهن‌آگاهی ما را دعوت می‌کند تا به طور کامل در هر لحظه زندگی کنیم و از چنگال پشیمانی‌های گذشته و عدم قطعیت‌های آینده رها شویم. اگر این تمرین را بپذیرید، به‌ویژه در طول آزمون‌های زندگی قدرت درونی قابل توجه خود را نشان می‌دهید.

۵. رها کردن نفسانیت و منیت
همه ما نفْس داریم؛ بخشی از ما که به دنبال شناخته‌شدن، اعتبار و برتری است. این بخشی از طبیعت انسان است. و توانایی رها کردن منیت، سطحی از قدرت ذهنی را نشان می‌دهد که حقیقتاً قابل ستایش است.

اگر توانسته‌اید نفس خود را کنار بگذارید، انتقاد را بپذیرید و از آن درس بگیرید، اشتباه خود را بپذیرید و موفقیت‌های دیگران را به اندازه موفقیت خود تحسین کنید، درنتیجه نوعی از سرسختی ذهنی خود را نشان می‌دهید که نادر است.

۶. یافتن آرامش در تنهایی
برای بسیاری از افراد فکر تنهایی ترسی را برمی‌انگیزد که مترادف تنهایی است. با این حال اگر آرامش خود را در تنهایی کشف کرده‌اید درواقع عمق تاب‌آوری ذهنتان را آشکار می‌کنید.

اگر تنهایی را نه به‌عنوان خلأ انزوا، بلکه به‌عنوان پناهگاهی برای تکامل شخصی پذیرفته‌اید، پس شما نمونه فردی هستید که استقامت ذهنی‌اش ستودنی است. زیرا در سکون، ما اغلب عمیق‌ترین حقایق خود را کشف می‌کنیم.

۷. رها کردن کنترل
رها کردن به معنای تسلیم شدن نیست. بلکه به اعتماد به جریان طبیعی زندگی و گشودن آغوش خود به روی فرصت‌های جدید اشاره دارد.

برخلاف تصور رایج، قدرت مترادف با حفظ کنترل سفت و سخت جنبه‌های مختلف زندگی نیست. اگر هنر تسلیم شدن در برابر جریان زندگی را بپذیرید، سطح قابل‌توجهی از تاب‌آوری ذهنی خود را به نمایش می‌گذارید.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • روایت شهید مطهری از کلاس درس متفاوت امام
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • ببینید | «ابو جهاد» به روایت مستند
  • پخش مستند «مسئله حجاب» همزمان با سالگرد شهادت شهید مطهری
  • پخش مستند «مسئله حجاب» به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری
  • باید مکتب آوینی را بشناسیم
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد
  • مستند «ابوجهاد» از شبکه مستند پخش می‌شود
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • تمدید مهلت ثبت‌ نام در آزمون استخدامی معلمان ویژه بشاگرد و جزایر هرمزگان