Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، دوران امامت امام سجاد(ع) یکی از بدترین شرایط زمانی بود زیرا ایشان از سوی حاکمان جور، زیر شدیدترین فشارهای جسمی و روانی به سر می‌بردند اما با این حال شاهدیم که هرچند با شرایط متفاوت، دست از مبارزه برنداشتند.

ماجرای نهضت کربلا،واقعه بزرگی است که امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در ابلاغ پیام شهیدان و پیگیری نتایج نهضت آن نقش مهمی داشتند؛ آن حضرت پس از ماجرای خونین عاشورا، چه هنگام اسارت و چه هنگام بازگشت به مدینه، در هر فرصتی مردم را نسبت به طاغوت عصر، یزید بن معاویه با خطبه‌های خویش آگاهی می‌کردند و خطبه کوبنده ایشان در شام، یزید و حکومتش را رسوا کرد و ماهیت پلید حکومت خودکامه او را افشا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام زین‌العابدین(ع) در مسیر امامت خود به‌دلیل خفقان حاکم بر جامعه روش مبارزه خود را جهاد تبیین برگزیدند و موضع سخت و سخنان کـوبنده آن حضرت در بـرابـر ستمگران خودکامه‌اى همچون عبیداللّه، یزید و عبدالملک بهترین گواه قوت روحى و شجاعت آن بزرگوار در جریان‌های بعد از واقعه کربلا است و این ویژگی‌های امام سجاد(ع) است که در شرایط فعلی جامعه نیز می‌تواند راهگشای بسیاری از امور باشد.

هدف تمام ائمه مشترک اما روش مبارزه آن‌ها متفاوت بود

احمد مقیمی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه مأموریت امام سجاد(ع) امامت ایشان بود و بر مدار امامت، تمام ائمه در حال مبارزه با دشمنان و تحقق حاکمیت دینی بودند، اظهار داشت: در این راستا، روش مبارزه آن‌ها متفاوت بود یعنی تمام ائمه در طول مسیر ۲۵٠ ساله خود، حرکت به هم پیوسته با هدف تشکیل حکومت دینی و مبارزه حاد سیاسی با دستگاه اموی و عباسی با محوریت مسأله نظام امامت و امت با روش متفاوت داشتند. 

وی با تأکید بر اینکه اهل بیت بر اساس دو شاخصه نوع دشمنی دشمنان و توان، بصیرت و جبهه خودی نوع مواجهه متفاوتی داشتند، توضیح داد: در زمان امام سجاد(ع) نوع دشمنی در اوج اختناق و خفقان بنی امیه قرار دارد یعنی از واقعه عاشورا جو جامعه متلاطم است و عمده یاران حق در واقعه کربلا به شهادت رسیدند بر همین اساس طبق شرایط حاکم کار امام سجاد(ع) سخت است و در این مسیر است که جهاد تبیین شکل می‌گیرد.

یزیدیان می‌خواستند کربلا را در کربلا به خاک بسپارند

مقیمی با بیان اینکه دشمنان اهل بیت سعی داشتند کربلا را در کربلا به خاک بسپارند و در این راستا نقش امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) نقش ویژه‌ای است، خاطرنشان کرد: مسؤولیت زینب کبری(س) و امام سجاد(ع) این بود که اتفاقات کربلا را به بیرون کربلا برسانند و در این راستا موضوع جهاد تبیین، وضعیتی منحصر به فرد پیدا می‌کند. 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه به نظر می‌رسد موضوعی که توسط امام سجاد(ع) دنبال می‌شد، تاسیس و به‌وجود آوردن تشکیلات پنهان شیعه است، توضیح داد: امام سجاد(ع) در مدت امامت‌شان به سمت این موضوع رفتند که تشکیلاتی پنهان برای حرکت اصیل اسلامی ایجاد کنند که نیاز است در آن اتفاقات ویژه‌ای از جمله تربیت یاران برای ادامه حرکت و تبیین واقعه عاشورا به‌صورتی دشمن شکن رقم بخورد و در این راستا به تربیت یاران و بیان صحبت‌هایشان در قالب دعا پرداختند. 

وی ضمن مقایسه دوران امام سجاد(ع) و شرایط فعلی جامعه تصریح کرد: امروز خفقان پس از واقعه کربلا را نداریم ولی هجمه تبلیغاتی و روانی دشمن زیاد است یعنی خفقان رسانه‌ای زیادی داریم و در این راستا شاهد بودیم امام سجاد(ع) رسانه‌ای پر قدرت به شیوه دعا بودند، طبق این موارد امروز نیز به موضوع جهاد تبیین نیاز داریم اما شیوه‌ها و نوع پردازش‌ها متفاوت است. 

خواص جامعه به جهت‌دهی‌های دیده‌بان جبهه توجه داشته باشند

مقیمی با یادآوری اینکه زمانی که حرف از جهاد به میان می‌آید دو ویژگی برای خدا و در مقابل دشمن بودن را دارد، توضیح داد: اگر می‌خواهیم جهاد تبیین ما مقابل دشمن باشد، نیاز است توجه‌مان به جهت‌دهی دیده‌بان این جبهه یعنی رهبر معظم انقلاب باشد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون وظیفه خواص جامعه در شرایط فعلی جامعه گفت: اگر خواص جامعه می‌خواهند خاصیتی داشته باشند، نباید صرفا کار الهی انجام دهند بلکه نیاز است در مقابل دشمن باشند و در این مسیر به صحبت‌های رهبر معظم انقلاب توجه داشته باشند. 

وی یادآور شد: در جهاد تبیین موضوعات مختلفی مطرح است که یکی از آن‌ها، انقلاب اسلامی، شناخت، توجه، اهداف، تبیین دستاوردهای آن و... است و بسیاری از اوقات با حل این مسأله، بسیاری از ریز مسائل نیز حل خواهد شد. 

مقیمی با یادآوری اینکه در جهاد تبیین موضوع اصلی مشترک است اما نیاز است بر اساس نوع، ظرفیت و شرایط مخاطب روش‌های مختلف استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: از همه مهم‌تر زمانی که می‌گوییم این جهاد برای خدا است، نیاز است اخلاص، خلاقیت و توجه به روش‌های مستدل و منطقی از مسائل قابل توجه باشد. 

مشاور وزیر و فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه زمانی که امام سجاد(ع) نگاه می‌کنیم، شاهدیم صحیفه سجادیه و رساله حقوق ایشان یک خلاقیت است، اظهار کرد: در این آثار مخاطب در نظر گرفته شده، مستدل و متین است و در روح آن نیز عظمت اخلاص مطرح است همچنین ظرافت‌های مطرح در برابر دشمن نیز لحاظ شده است. 

امام سجاد(ع) در  سخت‌ترین شرایط وظیفه تبلیغ را به دوش داشتند

همچنین سید جلال حسینی، معاون سیاسی سازمان بسیج نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه شرایط حال کشور با دوران امام سجاد(ع) متفاوت است، اظهار داشت: در زمان امام سجاد(ع) خفقان و جهالت زیادی بر جامعه حاکم بود و شرایط به گونه‌ای بود که به‌دلیل انحرافات ایجاد شده توسط معاویه، بصیرت و آزادی‌های مردم محدود بود و امام در عملیات روانی و شرایط امنیتی قرار داشتند.

وی با اشاره به شرایط حاکم در دوران امام سجاد(ع) توضیح داد: در آن زمان نیاز بود امام سجاد(ع) در شرایطی سخت هم پیام کربلا را به مردم برسانند و هم وظیفه امامت خود را پیش ببرند و در این مسیر درسی که می‌توان از ایشان گرفت این است که حتی در آن شرایط سخت، امر تبلیغ را انجام می‌دادند اما امروز شاهدیم که شرایط به سختی آن زمان نیست و نیاز است از این مورد درس بگیریم.

زبان جوانان را بشناسیم و با همان به سخن گفتن بپردازیم

حسینی پیرامون نوع انتقال پیام انقلاب اسلامی به جوانان تصریح کرد: نیاز است در عین پای‌بندی به ارزش‌ها و اصول، زبان جوان امروز را بشناسیم، با همان صحبت کنیم و در حد توان‌مان از امکاناتی که دشمن در حال استفاده از آن است و برآن احاطه دارد استفاده کنیم تا پیام انقلاب را برسانیم. 

معاون سیاسی سازمان بسیج ادامه داد: اگر کمی همت کنیم می‌توانیم این کار را انجام دهیم زیرا همانگونه که طرف مقابل در حال تلاش و هزینه کردن است، درصدی از امکانات نیز در اختیار ما است یعنی می‌توانیم کار خود را انجام دهیم و طبق دستور رهبر معظم انقلاب دشمن را از این عرصه خارج کنیم. 

وی با اشاره به اهمیت جهاد تبیین خاطر نشان کرد: شاهدیم که رهبر معظم انقلاب، به‌عنوان دیده‌بان نظام در سخنرانی‌های مختلف‌شان موضوع جهاد تبیین را با ادبیات مختلف بیان کردند و باید بدانیم ایشان موردی را می‌بینند که تا این حد بر این موضوع تأکید دارند. 

حسینی در پایان یادآور شد: در این روزها شاهدیم با وجود انقلابی بودن دولت و دیگر قوا، دشمنان تلاش بر ناکارآمد نشان دادن آن‌ها دارند تا اعتماد مردم را بگیرند و نیاز است در این فضا شرایط را عوض کنیم.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: جهاد تبیین امام سجاد ع شهادت امام سجاد ع احمد مقیمی سید جلال حسینی فرهنگ و ارشاد اسلامی رهبر معظم انقلاب داشته باشند امام سجاد ع جهاد تبیین مشاور وزیر دوران امام دیده بان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱+۵ موضوع مهمی که باید هدف «جهاد تبیین» قرار گیرد

حجت الاسلام راجی گفت: ۳ سخنرانی مهم رهبر انقلاب در موضوع جهاد تبیین، در جمع هیئتی ها بوده؛ ایشان روی ظرفیت هیئت برای جهاد تبیین حساب ویژه ای باز کرده اند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام راجی در مشهد مقدس برگزار شد. او با موضوع جهاد تبیین و بایسته های آن صحبت کرد.

حجت الاسلام راجی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدارهای زیادی به موضوع جهاد تبیین اشاره کرده اند و در این موضوع از ما مطالبه داشتند. اینکه چه قدر این موضوع جدی گرفته شده، بماند اما فراموش نکنیم که اغتشاشات سال 1401 یکی از نتایج کم توجهی به جهاد تبیین بود.

وی با اشاره به بیانات مهم رهبر معظم انقلاب درباره جهاد تبیین گفت: در یک دسته بندی کلی می توان گفت رهبر انقلاب 3 سخنرانی بسیار مهم درباره جهاد تبیین داشته اند اما حلقه مشترک همه این سخنرانی ها این است که در جمع هیئتی ها بوده است. برای مثال، صحبت درباره این مقوله مهم برای نخستین بار در دیدار هیئات دانشجویی آغاز میشود. از سویی دیگر، مفصل ترین صحبت های ایشان درباره جهاد تبیین در دیدارشان با مداحان بوده که فرمودند هیئت، کانون جهاد تبیین است. علاوه بر اینها، آغاز صحبت های ایشان درباره جهاد تبیین بعد از 2 سال نیز در جمع هیئتی ها بوده است. در آن دیدار بود که فرمودند مسئولیت جهاد تبیین بر دوش شما هیئتی هاست. بنابراین با درنظرگیری همه این نکات می توان فهمید که حضرت آقا روی ظرفیت هیئت برای جهاد تبیین حساب ویژه ای باز کرده اند.

2 شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست

وی ادامه داد: توجه به جهاد تبیین در هیئت بسیار مهم است. این موضوع به قدری اهمیت دارد که معتقدم اگر جهاد تبیین جدی گرفته نشود، تا چند سال آینده هیچ کس از ما حتی جرأت پیدا نمی کند هیئت برگزار کند. در فتنه سال 1401 زنگ خطر به صدا درآمد و دیدید که در آنجا صحبت از نظام جمهوری اسلامی فراتر رفته بود و اصل اسلام را هدف قرار گرفته بودند. فراموش نکنید که ذهن دانش آموزان و دانشجویان ما پر از سوال است و تنها راه نجات، جهاد تبیین است. در این شرایط، یک سوال مهم مطرح میشود و آنهم این است که جهاد تبیین چیست؟

حجت الاسلام راجی در پاسخ به این پرسش خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب مفصل ترین پاسخ را به این سوال می دهند و میفرمایند: جهاد تبیین دو شاخه اساسی دارد؛ اول، تبیین اصول و مبانی و دوم، تبیین باقی امور. تعریف اصول و مبانی مشخص است و طبیعی است که باید محکم شوند، اما در شاخه دوم مواردی وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد. در این زمینه، بنده معتقدم که 1+5 موضوع وجود دارد که در کنار هم شاخه دوم جهاد تبیین را شکل می دهند. دشمنان ما بیشترین امید را به همین موضوعات بستند و تلاش می کنند با تحریف آنها، به پیروزی برسند.

وی درباره موضوع مهمی که باید هدف جهاد تبیین قرار گیرد، گفت: در این موضوعات، یکی از بقیه مهم تر است و آنهم تبیین شخصیت رهبر معظم انقلاب است. اگر می گوییم که هدف اصلی دشمن تخریب ولایت است، پس مهم ترین کار ما در جهاد تبیین نیز تبیین شخصیت این ولی فقیه زمانه است. او کسی است که ایران را به قدرت مهم منطقه تبدیل کرده است. با مروری بر تاریخ می توان گفت که جبهه حق همیشه در نقطه ضعف بوده اما امروز ایران اسلامی در اوج قرار دارد. کافی است به همین عملیات «وعده صادق» نگاه کنید و مروری بر موفقیت های آن داشته باشید تا متوجه شوید ایران از چه قدرتی برخوردار است.

این محقق و پژوهشگر ادامه داد: آمریکا تلاش های زیادی کرد تا خاورمیانه جدیدی را به وجود بیاورد. در این مسیر کارهای زیادی انجام داد؛ از حمله به کشورهای منطقه گرفته تا تشکیل داعش. به گفته خودشان، آمریکا برای تشکیل خاورمیانه جدید بیش از 7 هزار میلیارد دلار هزینه کرد؛ این عدد بسیار زیاد است. مقدار آن را زمانی بهتر متوجه می شویم که بدانیم جنگ جهانی دوم با همه خسارت هایی که داشت 4 هزار میلیارد دلار تمام شد! در نقطه مقابل، ترامپ اعلام کرد که ایران 16 میلیارد دلار برای شکل گیری جبهه مقاومت هزینه کرد. این دو عدد را با یکدیگر مقایسه کنید؛ چه کسی پیروز شد؟

مومنی: «ولایت»، از مصادیق نعمت‌های باطنی است

حجت الاسلام راجی ضمن بیان 5 موضوع مهم دیگر که در جهاد تبیین باید مورد نظر قرار گیرد، گفت: دومین موضوع مهمی که نیاز به تبیین دارد، مقابله با تطهیر پهلوی است. دشمنان ما تلاش می کنند تا پهلوی را تطهیر کنند و بگویند همه چیز در آن دوره خوب بوده است. سومین موضوع مهم در جهاد تبیین، تبیین دستاوردهای نظامی کشور است، چهارمی، تبیین ریشه مشکلات کشور است. باید مشخص شود که مشکلات کشور به واسطه انقلاب اسلامی به وجود آمده یا روی گردانی از آرمان های انقلاب؟ موضوع پنجم، ارائه تصویر واقعی از دنیا به جوانان است و موضوع پایانی تبیین دشمن شناسی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبرنگاران جنگ ترکیبی دشمن را با جهاد تبیین روشنگری کنند
  • رسانه‌ها تبلیغات دشمن پس از حمله به اسرائیل را خنثی کردند
  • شهید مطهری زمان شناس و با بصیرت بود
  • کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند
  • ۱+۵ موضوع مهمی که باید هدف «جهاد تبیین» قرار گیرد
  • ۱۲۰ روستای سردشت دارای تنش آبی هستند
  • فلسفه وجودی سپاه، فدایی شدن است
  • مماشات کنیم مقابله با بی حجابی سخت تر می شود
  • برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است
  • مهم‌ترین برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است