Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، المپیاد جهانی شطرنج از معتبرترین رویدادهای این رشته به حساب می آید که برگزاری از آن برای هر دو سال یک بار در تقویم فدراسیون جهانی (فیده) مصوب شده است.

سال ۲۰۲۰ برگزاری المپیاد جهانی به دلیل پاندمی کرونا لغو شد بر همین اساس دوره جدید این رقابت ها با چهار سال وقفه برگزار شد. این چهل و چهارمین دوره المپیاد جهانی شطرنج بود که در غیاب تیم های قدرتمند روسیه و چین و به میزبانی چنا هند برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رقابت ها پس از ۱۱ دور رقابت میان تیم های شرکت کننده روز سه شنبه (۱۸ مرداد) با قهرمانی ازبکستان در بخش آزاد (مردان) به پایان رسید. در این بخش ارمنستان نایب قهرمان شد و هند که سه نماینده داشت با تیم دوم خود به عنوان سوم دست یافت. در بخش بانوان هم تیم اوکراین، گرجستان و هند به ترتیب در رده های اول تا سوم ایستادند.

پرونده چهل و چهارمین دوره المپیاد جهانی شطرنج در حالی بسته شد که تیم های اعزامی ایران در هر دو بخش بانوان و مردان نتوانستند عملکرد رضایت بخشی داشته باشند.

سید محمد امین طباطبایی، پرهام مقصودلو، پویا ایدنی، بردیا دانشور و سید خلیل موسوی ترکیب تیم ملی شطرنج ایران را در المپیاد جهانی تشکیل می دادند. این تیم با کاپیتانی امیررضا پور رمضانعلی با میانگین ریتینگ ۲۶۳۶ در این رقابت ها شرکت داشت. تیم ایران در دور پایانی مسابقات مقابل مجارستان متحمل شکست دور از انتظار ۲.۵ به ۱.۵ شد و به رده ۲۶ جدول سقوط کرد و با این جایگاه به کار خود در چنا پایان داد در حالیکه شماره جدول تیم ملی شطرنج مردان ایران ۱۳ بود.

جایگاه ۲۶ ایران در بخش مردان المپیاد جهانی شطرنج - هند

در بخش بانوان هم تیم ملی شطرنج ایران در دور پایانی پرتغال را ۳.۵ بر ۰.۵ شکست داد و در رده بندی نهایی صاحب جایگاه ۳۰ شد در حالیکه شماره جدول ایران در این رقابت ها ۳۰ بود. مبینا علی نسب، آناهیتا زاهدی فر، سحر معصومی، میترا اصغرزاده و آنوشا مهدیان ترکیب تیم ملی شطرنج بانوان را در این رقابت ها تشکیل می دادند و مسئولیت کاپیتانی تیم هم با امیرعرفان هاشمی بود.

سارا خادم الشریعه غایب بزرگ شطرنج بانوان ایران در المپیاد جهانی بود. در غیاب این ستاره شطرنج، تیم بانوان ایران در حد بضاعت نفراتش نتیجه گرفت اما بازهم نسبت به ادوار قبل سقوط داشت.

تیم ملی شطرنج مردان ایران در حالی در المپیاد چهل و چهارم جهانی صاحب جایگاه ۲۶ شد که در دو دوره پیشین این رقابت ها به ترتیب جایگاه های ۱۶ (المپیاد چهل و دوم) و ۱۷ (المپیاد چهل و سوم) را به دست آورده بود. در بخش بانوان هم در حالی جایگاه ۳۰ به نام ایران ثبت شد که رتبه ۱۱ (المپیاد چهل و دوم) و ۱۴ (المپیاد چهل و سوم) برای دو دوره پیشین مسابقات به نام ایران ثبت شده بود.

جایگاه ۳۰ ایران در بخش بانوان المپیاد جهانی شطرنج - هند

با سقوطی که شطرنجبازان ایران در رده بندی نهایی المپیاد جهانی متحمل شدند از بسیاری حریفان آسیایی شان هم عقب ماندند. در بخش مردان این المپیاد تیم های آسیایی مانند ازبکستان، تیم اول و دوم هند و قزاقستان بالاتر از ایران قرار گرفتند. در بخش بانوان هم هر سه تیم شرکت کننده از کشور میزبان (هند) همراه با قزاقستان، مغولستان و اندونزی تیم های آسیایی بودند که بالاتر از ایران قرار گرفتند.

این در حالی است که شطرنج ایران پیشینه قهرمانی در آسیا را دارد. در جام ملت های ۲۰۱۸ آسیا که اتفاقا به میزبانی ایران و در همدان برگزار شد، تیم ملی ایران در بخش مردان قهرمان شد و در بخش بانوان هم در رده سوم آسیا ایستاد اما نتایج المپیاد جهانی حکایت از آن دارد که شطرنج ایران نه تنها در سطح جهانی بلکه در سطح آسیا هم سقوط عجیبی را در پیش گرفته است.

کد خبر 5559786

منبع: مهر

کلیدواژه: شطرنج المپیاد جهانی شطرنج هندوستان فوتبال لیگ برتر فوتبال ایران تیم فوتبال استقلال تهران مهدی طارمی تیم فوتبال پرسپولیس بازیهای کشورهای اسلامی هندبال انتخابات فدراسیون فوتبال هندبال بانوان چهارمین دوره بازیهای کشورهای اسلامی تکواندو پرتغال تنیس روی میز فدراسیون فوتبال ایران المپیاد جهانی شطرنج بخش بانوان هم المپیاد چهل تیم ملی شطرنج رقابت ها شطرنج ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۰۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت

به گزارش قدس آنلاین، وزیر دفاع آمریکا که تا این لحظه هیچ روایت درست و قابل اعتنایی برای آگاهی افکار عمومی از اثرات حمله موشکی و پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی ارائه نداده، در راستای کمک و البته روحیه دادن به مقامات رژیم اشغالگر به این شکل با کلمات بازی می‌کند. اینکه لوید آستین از تهران خواسته کارآمدی سیستم‌ تسلیحاتی خود را بررسی کند اصلاً نکته تعجب‌برانگیزی نیست، چرا که لحظاتی پس از عملیات کاملاً موفق «وعده صادق» جمهوری اسلامی، جو بایدن در گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو به وی گفت: حساب کن در این نبرد پیروز شده‌ای، چون موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را سرنگون کرده‌ایم!

پاتریوتِ از رده خارج
اظهارات آستین دقیقاً در راستای همین موضع رئیس‌جمهور آمریکا قابل تحلیل و بررسی است نه چیزی بیشتر؛ او خود به‌خوبی می‌داند آنچه به عنوان «توانایی قابل توجه» اسرائیل برای دفاع از خودش گفته، یک شوخی بی‌مزه است که نه خودش به آن باور دارد نه  کارشناسانی که در این دو هفته به موضوع حملات سنگین موشکی و پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی پرداختند. همه می‌دانند اگر کمک مستقیم ناتو و همراهی کشورهای خائن منطقه نبود، صهیونیست‌ها چیزی برای عرض اندام نداشتند. به نظر، حرف دقیق‌تر آن است بگوییم آمریکا و غرب باید کارآمدی سیستم‌های پدافندی خود را بررسی کنند، چرا که در مقابل موشک‌های بالستیک، پهپادها و کروزهای ایرانی شکست سختی خوردند. این حرف ما نیست، بلکه واقعیتی است که اکنون از زبان رسانه‌های غربی – عبری نیز بیان می‌شود.

در این راستا، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی دیروز برای نخستین بار فاش کرد سامانه‌های پدافندی و دفاع موشکی ارتش آمریکا تا حد زیادی در رهگیری موشک‌های بالستیک ایران در جریان پاسخ تنبیهی به حمله تل‌آویو علیه کنسولگری ایران در دمشق ناکام ماندند و شکست خوردند. این رسانه سپس از تصمیم تل‌آویو برای جمع‌آوری و از رده خارج کردن سامانه‌های دفاعی مشهور آمریکایی خبر داد و نوشت: اشتباه‌های زیاد پاتریوت، مقامات را مجبور به تجدیدنظر فوری در به‌کارگیری این سیستم‌های پدافند هوایی کرده است. 

این تصمیم دو هفته پس از حمله موشکی پهپادی گسترده ایران به سرزمین‌های اشغالی گرفته شده است. تایمز اسرائیل هم به نقل از وبگاه ارتش رژیم اشغالگر اعلام کرد: «سیستم پاتریوت که در نیروی هوایی اسرائیل با نام «یاهالوم» (کلمه عبری به معنای الماس) شناخته می‌شود، ظرف دو ماه برای همیشه از رده خارج می‌شود و سامانه‌های پیشرفته‌تری جایگزین آن خواهد شد».

اثبات ناکارآمدی سامانه پیشرفته آمریکا
نیروی هوایی اسرائیل فوریه (بهمن‌ ۱۴۰۲) اعلام کرد به   دنبال جمع‌ کردن چند آتشبار باقیمانده پاتریوت‌های سرزمین‌های اشغالی است و پرسنل این نیرو، کار کردن با گنبد آهنین را آموزش خواهند دید.

آتشبارهای موشکی پاتریوت از سوی ایالات متحده با موفقیت علیه برخی از موشک‌های اسکاد که در طول جنگ خلیج‌فارس در سال۱۹۹۱ از عراق به سوی سرزمین‌های اشغالی شلیک شدند، به‌کارگیری شدند. این سیستم ساخت آمریکا در همان سال به‌طور رسمی وارد اسرائیل شد، اما نخستین رهگیری خود را در سال ۲۰۱۴ انجام داد و یک پهپاد حماس را که از نوار غزه پرتاب شد، سرنگون کرد.

این سامانه که برای سرنگونی هواپیما طراحی شده بود، به گفته ارتش اسرائیل در یک دهه بعد تنها حدود ۱۰هدف را رهگیری کرد، از جمله جنگنده‌های سوریه که در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ وارد حریم هوایی سرزمین‌های اشغالی شدند. این سیستم رهگیری و پدافندی نتوانست به نحو مطلوب دربرابر چالش‌ها ایستادگی کند و در ساقط کردن اهداف زیادی طی سال‌های به‌کارگیری شکست خورده است و از این بابت در جنگ خلیج‌فارس هم بدنام بود.

پشت پرده اظهارات آستین
در بحبوحه جنگ کنونی در نوار غزه، پاتریوت در موارد انگشت‌شمار مورد استفاده قرار گرفته است، با این حال در بیشتر موارد رهگیری‌های این سیستم پدافندی تشخیص اشتباه در شلیک‌های خود داشتند. رادیو ارتش اسرائیل یک هفته پس از عملیات تلافی‌جویانه و تنبیهی ایران علیه این رژیم، از عملکرد ضعیف سامانه‌های دفاعی آمریکا انتقاد کرد. براساس گزارش این رسانه اسرائیلی، مشخص نیست اوکراین با آتشبارهای پاتریوت چطور از آسمان خود دربرابر حملات روسیه دفاع می‌کند!

در این شرایط، تحلیل سخنان اخیر 
وزیر جنگ آمریکا البته یک بعد دیگر هم دارد، آن هم بازاریابی و فروش تسلیحات است، چراکه با توجه به توفیق بالای ایران در زدن اهداف مدنظرش، حالا دیگر کسی سراغ تسلیحات پدافندی آمریکایی نمی‌رود. آستین با فرافکنی، علیه تسلیحات ایرانی یاوه‌گویی کرده تا به شکلی بگوید تسلیحات ما مشکلی نداشته و کاملاً موفق عمل کرده است! اما سابقه دروغ‌گویی آمریکایی‌ها با هدف فریب و سپس قالب کردن تسلیحات نظامی‌شان به طرف مقابل زیاد است. دی‌ماه دو سال پیش که عربستان سعودی و امارات هدف حملات موشکی و پهپادی ارتش یمن قرار گرفتند هم دروغ‌های عجیبی از توانایی سامانه‌های پدافندی توسط آمریکایی‌ها منتشر شد، آن‌ها با انتشار یک پاورپوینت و چند گرافیک ساده مدعی شدند سامانه چند میلیارد دلاری تاد و پاتریوت موفق شده‌اند موشک‌ها و پهپادهای یمنی را هدف قرار دهند؛ ادعایی که نادرستی آن مدتی بعد آشکار شد. ماجرای ابقیق و خریص و حمله به آرامکو که ۲۵درصد از توان پدافندی سعودی‌ها صرف محافظت از آن‌ها می‌شد فقط گوشه‌ای عیان شده از این ناتوانی سامانه‌های پرمدعای غربی بود، موضوعی که عملیات وعده‌صادق تیر خلاصی بر آن بود. نفوذ موشک‌های ایرانی و اصابت آن‌ها به اهداف، نشان‌دهنده وجود ضعف‌های جدی در سامانه‌های پدافند موشکی غربی و رژیم‌صهیونیستی است که در حملات احتمالی بعدی، ایران می‌تواند از این نقاط ضعف برای وارد کردن خسارات جدی به دشمن استفاده کند.

خبرنگار: هدایت جاوید

دیگر خبرها

  • یک پله سقوط مقصودلو و طباطبایی در رنکینگ جهانی شطرنج
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • شرایط برای حضور دانشجویان در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود
  • شمس: سرگروهی ایران در جام جهانی به فوتسال ایران عظمت می‌دهد
  • گفت‌وگوی ویژه با مردی که افغانستان را راهی جام جهانی کرد
  • درخشش شطرنج باز خوزستان در مسابقات شهر‌های آسیا
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • ضعف‌هایی که نباید پشت قهرمانی فوتسال ایران در آسیا پنهان شود