Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند نزولی نرخ ابتلای روزانه اگرچه برای دومین روز متوالی در هفته اخیر ادامه دارد اما کارشناسان بهداشت و درمان تاکید می‌کنند شرایط هنوز به تثبیت نرسیده ورعایت پروتکل‌های بهداشتی الزامی است.

به‌گزارش ایران اکونومیست از تهران، در شرایطی که برای دومین روز متوالی از ابتدای هفته جاری روند نزولی نرخ ابتلای روزانه در سراسر کشور براساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت ثبت شده است اما واقعیت امر اینجاست که کارشناسان براین باورند که علی‌رغم این روند هنوز شرایط تثبیت نشده و عادی انگاری می‌تواند دوباره شرایط را بحرانی کرده و آمارها را نگران کننده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان بهداشت و درمان براین باورند که شرایط فعلی شکننده است و دلیل کاهش نرخ ابتلای روزانه در دو روز متوالی نمی‌تواند پایه‌ای برای روند نزولی در هفته‌ آینده نیز باشد و لازم است هموطنان برای مدیریت کم هزینه پیک هفته سبک زندگی خود را همچنان براساس شرایط همه‌گیری کرونا درنظر داشته باشند.

به گفته این گروه فعالیت گسترده زیرسویه‌های امیکرون در ایران با قدرت سرایت بسیار بالا باعث شده تا روند انتقال ویروس در میان افراد سریعتر و البته گسترده‌تر باشد درحالی که خوشبختانه شدت بیماری‌زایی و البته میزان مرگ و میر در این شرایط به هیچ عنوان قابل مقایسه با دوره‌های قبلی و سویه‌های قبل نیست.

کارشناسان البته تاکید می‌کنند در هیچ شرایطی نباید ویروس منحوس را دستکم گرفت چون رفتارهای گذشته این ویروس نشان داده به سرعت می‌تواند با تغییر رویه حجم بالایی از آلودگی و بیماری را در سراسر ایران ایجاد کند که دردسر ساز خواهد بود.

در این شرایط کارشناسان تاکید می‌کنند بهترین و البته کم هزینه‌ترین راهکار این است که درصورت بروز هرگونه علائم سرما خوردگی نسبت به انجام قرنطینه و رعایت کامل موارد بهداشتی از سوی هموطنان اقدام شود و در عین حال درزمینه تزریق دوز یادآور واکسن و رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم هماند پیک اول و دوم مشارکت بالا از سوی هموطنان انجام پذیرد.

روند کاهشی مراجعات بیماران کرونایی به مراکز درمانی در چند روز گذشته

سعید کریمی رئیس کمیته علمی کشوری کرونا، درگفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: واکسن های موجود در کاهش آمار بستری و مرگ و میر بیماران کووید19 همچنان موثر هستند اما به واکسن سازهای داخلی توصیه کرده‌ایم که تولید واکسن بر اساس واریانت و زیرواریانت‌های غالب کنونی را در دستور کار قرار دهند البته در دنیا هم تا جایی که می‌دانم، واکسن های جدید بر اساس زیرسویه BA.5 ساخته نشده و واکسن های ساخته شده بر اساس زیرسویه BA.1 است و این روند باید همانند ساخت واکسن آنفلوآنزا شود که هر سال بر اساس سویه های جدید ساخته می شود.

وی افزود: پنجره طلایی واکسیناسیون در یکی دو ماه آینده، خیلی مهم است چراکه در ماه های آینده شاهد بازگشایی مدارس و راهپیمایی عظیم زائران در ایام اربعین حسینی هستیم؛ زائران اربعین حتما واکسیناسیون خود را به ویژه اگر 6 ماه از آخرین تزریق واکسن شان گذشته، تکمیل کنند. قبل از کرونا هم در مسافرت ها، برخی بیماری ها به همراه مسافران بود اما در شرایط کرونا حتما قبل از سفر به ویژه در ایام اربعین که جمعیت میلیونی در راهپیمایی عظیم حضور دارند، واکسن نوبت یادآور تزریق شود. 

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: زائران اربعین حسینی با تزریق نوبت یادآور واکسن می‌توانند با سیستم ایمنی مقاوم به مسافرت بروند. تکمیل واکسیناسیون در کودکان گروه سنی بالاتر از 5 سال خیلی مهم است چراکه می توانند ناقل بیماری در خانواده باشند. نوبت یادآور واکسن برای گروه سنی 12 تا 18 سال و صرفا برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی و بیماری زمینه ای دارند و یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، انجام می شود اما برای جمعیت عموم کمتر از 18 سال، فعلا توصیه ای برای تزریق نوبت یادآور نداریم. 

کریمی گفت: در هفتاد و پنجمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، در مورد داروهای مورد استفاده برای بیماری کرونا، داروهای جدید و اثربخشی آنها باتوجه به تغییر شرایط و جهش های متعدد در سویه اُمیکرون، بحث های مفصلی شد. در حال حاضر باتوجه به واکسیناسیون گسترده و شرایط موجود، کمیته علمی برای ورود داروهای جدید کرونا، به جمع بندی نرسید؛ موثر بودن داروهای جدید در درمان کرونا، مورد تایید کمیته علمی کشوری کرونا قرار نگرفت.

وی افزود: بررسی‌های بیشتر در مورد داروهای جدید در کشور در حال انجام است اما باتوجه به واکسیناسیون گسترده و شرایط جدید کرونا، تا کنون مدارک و مستندات متقنی برای اثبات اثربخشی مناسب و ورود داروهای جدید به پروتکل درمانی کشور، به کمیته علمی کشوری کرونا ارائه نشده است.

معاون امور سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان: همراهی هموطنان برای بازگشت به شرایط آبی کرونایی الزامی است

استان آذربایجان غربی/ 127 بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها بستری هستند

محمدامین ولیزاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار در ارومیه اظهار داشت: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در این استان به 127 نفر رسیده که امیدواریم این روند افزایشی بستری ها در موج هفتم با رعایت پروتکل‌ها متوقف شود.

وی افزود: از کل 127 بیمار بستری در مراکز درمانی آذربایجان غربی به علت کرونا، 98 نفر در بخش آی سی یو بوده و 30 نفر هم از طریق ونتیلاتور تنفس می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی آذربایجان‌غربی، عنوان کرد: طی 24 ساعت گذشته 89 نفر دیگر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شدند ولی تعداد بیماران مبتلا یا مشکوک به بیماری کووید 19 بستری در مراکز درمانی طی این مدت نزدیک به 20 نفر بود.

وی گفت: طی 24 ساعت گذشته، پنج فوتی ناشی از ابتلای قطعی به کرونا در شهرستان های مختلف آذربایجان غربی گزارش شده که با احتساب این تعداد، کل فوتی های ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی، به 7 هزار و 624 نفر رسید.

استان فارس/ شمارموارد فوتی روبه افزایش است

در موج هفتم کرونا افزایش موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان فارس دیده می‌شود و موارد ابتلای خانوادگی نیز روندی صعودی دارد. این موضوع  در کنار افزایش شمار جان باختگان و افزایش شهرهای قرمز سبب اعلام هشدار از سوی متولیان بهداشت و درمان شده است. 

بر اساس آخرین اعلام رنگ‌بندی کرونا پنج شهرستان خرم بید، سرچهان، لارستان، جویم و خنج در استان فارس به وضعیت قرمز درآمده است. همچنین شهرستان‌های شیراز، سروستان، زرقان، ممسنی، اوز و گراش در وضعیت نارنجی؛ شهرستان خفر در وضعیت آبی و 25 شهرستان استان نیز در وضعیت زرد کرونایی به سر می‌برند.

همچنین براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، دو میلیون و 197 هزار و 907 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 646 هزار و 60 بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست‌های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 790 هزار و 468 تست تشخیصی مولکولی بوده که 525 هزار و 931 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 407 هزار و 439 مورد تست سریع انجام شده و 120 هزار و 129 بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری 61 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته، هم اکنون 486 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، 62 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

متاسفانه در 24 ساعت گذشته 2 مورد جدید فوتی کووید19 در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، به هشت هزار و 66 نفر رسید.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب چهار دُز، به هشت میلیون و 207 هزار و 856 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 426 هزار و 801 دُز نوبت اول، سه میلیون و 133 هزار و 555 دُز نوبت دوم، یک میلیون و 560 هزار و 34 دُز نوبت سوم و 87 هزار و 466 دُز یادآور واکسن بوده است.

استان اردبیل/ 20 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته بستری شدند

علی محمدیان‌اردی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته، 290 نفر به بیمارستانها و 28 نفر به مراکز بهداشتی بصورت سرپایی مراجعه داشته و 20 بیمار در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شده‌اند.

وی افزود: ر حال حاضر 47 بیمار بدلیل ابتلا به کووید19 بستری هستند که از این تعداد 8 بیمار در بخش ICU کرونا بستری بوده و 6 بیمار پس از بهبودی مرخص شده اند و متاسفانه در 24 ساعت گذشته، یک فوتی بدلیل کرونا در استان ثبت شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: از عموم هم استانی‌ها درخواست می‌شود از عادی انگاری بیماری خودداری کنند، دستورالعم‌ های بهداشتی را رعایت کرده و استفاده از ماسک را فراموش نکنند.

محمدیان گفت: افرادیکه بیش از 6 ماه از آخرین دوز واکسن کرونا آنها گذشته است حتما جهت تزریق واکسن به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند.

استان هرمزگان/ موارد کل ابتلا در پیک هفتم به 2550 نفر رسید

پس از اوج گیری شیوع بیماری کرونا در موج هفتم و ابتلای شمار زیادی از مردم هرمزگان به این بیماری، رفته رفته آمار ابتلا و بیماری رو به کاهش است. 

در هفته های گذشته وضعیت کرونایی استان به حد بسیار پر خطر رسید و چندین شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار گرفتند که در هفته جاری شمار شهرهای قرمز به یک رسید و تنها شهر بستک در وضعیت پر خطر کرونایی قرار دارد. 

این در حالی است که شمار مبتلایان نیز کاهش محسوسی داشته و تعداد کل بیماران کرونایی به نسبت هفته گذشته به نصف کاهش یافته است، علاوه بر این میزان مرگ و میر نیز کاهش داشته و خوشبختانه در روزهای اخیر فوت بیمار بر اثر کرونا به ثبت نرسیده است. 

در همین زمینه فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با اظهار داشت: شرایط کرونایی استان به نسبت هفته‌های قبل به ثبات بهتری رسیده است. 

وی افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته هیچ فوتی بدلیل کرونا در استان ثبت نشد و آمار فوتی‌ها دو هزار و 636 نفر باقی ماند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در این بازه زمانی 5 بیمار جدید با تشخیص کرونا در استان بستری گردید و آمار بستریها به 38 بیمار رسید.

نوروزیان با بیان اینکه تعداد موارد ابتلا در استان 2550 بیمار می باشد افزود: از این تعداد 2512 نفر بصورت سرپایی و 38 بیمار بصورت بستری تحت درمان بوده و وضعیت 21 نفر مناسب نیست. 

استان اصفهان/ 2 فوتی و 170 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته

پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به ‌جز کاشان و آران ‌و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا یک میلیون و 518 هزار و 404 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 506 هزار و 821 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.

وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار) 409 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 170 نفر  و2 مورد فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است .

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  با بیان اینکه 212 هزار و 713 نفر تعداد کل بستری‌شدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستری‌شدگان فعلی در بیمارستان‌ها 528 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی  اصفهان 77 نفر است که از این تعداد 95 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.

عقدک ادامه داد: 11 هزار و 813 نفر آمار کل فوت‌شدگان قطعی و شش هزار 835 نفر فوت‌شدگان مشکوک کرونا از ابتدای همه‌گیری این ویروس در استان اصفهان (به‌ جز شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل) بوده است.

استان خراسان رضوی/ کاهش 16 درصدی موارد بستری شدگان در مراکز درمانی

محمد پهلوان ، رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار در مشهدمقدس اظهارداشت:شمار بستری‌شدگان مبتلا به این ویروس در بیمارستان‌های خراسان رضوی، طی 10 روز گذشته حدود 16 درصد کاهش یافته است.طی این مدت شمار بستری شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی از 596 به 501 بیمار رسیده است که از این تعداد 394 بیمار در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری و تحت مراقبت قرار دارند که این دانشگاه علاوه بر کلانشهر مشهد 15 شهرستان دیگر را زیر پوشش دارد.

وی افزود: روند بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های خراسان رضوی اما همچنان افزایشی است و هم اکنون 133 بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند که 111 نفر آنان در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری و تحت درمان هستند.

رئیس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روند بستری شدگان روزانه مبتلا به کرونا نیز طی 10 روز گذشته بیش از 41 درصد کاهش یافته است طوری که نهم مرداد ماه 216 بیمار جدید در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری شدند و در 24 ساعت گذشته 127 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری شدند که از این تعداد 115 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری شدند.

پهلوان افزود: طی 24 ساعت گذشته بیش از 620 بیمار سرپایی مشکوک یا مبتلا به کرونا به بیمارستانها و مراکز 16 ساعته خدمات سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کردند.

استان کرمان/ 53 مورد بستری جدید در 24 ساعت گذشته

براساس آخرین به روزرسانی‌های نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 15 مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان 11 مورد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی همچنان 6 شهر است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 4 شهر به 6 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.

سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 53 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمان داشتیم که از این تعداد 17 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 17 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 9 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 10 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.

وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 171 نفر است، گفت: تعداد فوتی‌های قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان 2 مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 731 نفر رسیده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 351 هزار و 522 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 84 هزار و 977 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 910 هزار و 242 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 61 هزار و 92 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.

ی

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبتلا به کرونا در بیمارستان بیمارستان های خراسان رضوی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی دوز واکسن تزریق شده نوبت رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان های استان کمیته علمی کشوری کرونا رعایت پروتکل ها مراکز درمانی مراقبت های ویژه آذربایجان غربی طی 24 ساعت گذشته 24 ساعت گذشته کرونا در استان یادآور واکسن بیماری کرونا داروهای جدید استان اصفهان موارد ابتلا نوبت یادآور بستری شدگان ابتلای قطعی استان کرمان بستری هستند بیمار جدید بیمار مثبت بستری شدند روز گذشته مرگ و میر حال حاضر نفر رسید بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست

سیدمحمد میرخانی، مشاور اجتماعی سازمان نظام پزشکی می‌گوید: «هیچ‌وقت نمی‌توان گفت، یک نفر به چه علت اقدام به خودکشی کرده است. قطعا عوامل زیادی در این موضوع نقش دارند، اما به‌طور کلی مسائلی در جامعه پزشکی وجود دارد که ممکن است تشدیدکننده عوامل شخصی فرد شود.» به نوشته روزامه دنیای اقتصاد، او معتقد است:«زمانی رشته پزشکی، رشته بسیار محبوبی بود و موقعیت مالی خوبی هم داشت. پزشک با مداوا کردن بیمار حس خوبی پیدا می‌کرد و از جایگاه مطلوبی بهره‌مند می‌شد، اما متاسفانه در چند دهه اخیر مشکلات مالی بیشتر شده است. پزشکان معمولا به دلیل شرایط شغلی از نظر خانوادگی و عاطفی حساس‌تر می‌شوند و از سوی دیگر بیداری‌های مکرر فرد را به‌شدت آسیب‌پذیر می‌کند.» میرخانی با بیان مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی خودکشی پزشکان می‌گوید: «یکی دیگر از عوامل، سختی کار است که وقتی با ناکامی‌های پزشکی روبه‌رو شود، فرد را دچار ناراحتی عمیق می‌کند. از سوی دیگر بحث برخوردهای خشن بیمار و خانواده‌های بیمار با پزشک است. چون موقعیت پزشکان در چند سال گذشته افت کرده است. در بسیاری مواقع خانواده خیلی از بیمارهایی که فوت کردند؛ پزشک را مقصر جلوه می‌دهند. خانواده بیمار معمولا بدون هیچ بررسی برخوردهای خشن نسبت به پزشک معالج اعمال می‌کنند. مواردی دیده شده که حتی به پزشکان حمله کردند یا آنها را با چاقو زدند. به‌طور کلی میزان امنیت پزشکان پایین آمده است.» او یکی دیگر از عوامل موثر بر حال کنونی پزشکان را محیط پادگانی بیمارستان‌ها عنوان می‌کند: «این موضوع به خصوص در مورد رزیدنت‌ها صدق می‌کند. آنها گاهی ۷۲ ساعت نمی‌توانند بخوابند و این شرایط به‌شدت خطرناک است. معمولا این شرایط آنها را دچار افسردگی می‌کند و نیاز به درمان دارند، اما گاهی وقت‌ها این درمان به موقع انجام نمی‌شود. شاید باورش سخت باشد، اما یک پزشک ممکن است تنها فرصت خوابیدن و حمام رفتن را پیدا کند و بیشتر وقت‌ها مشکلاتش لاینحل باقی می‌ماند.»

پیش از این، علی سلحشور، سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی ایران هشدار داده بود: «این حجم از افسردگی میان ‌پزشکان جوان بی‌سابقه است!»

یک مطالعه‌ در سال ۱۴۰۰ درباره وضعیت سلامتی رزیدنت‌های در حال تحصیل در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور نشان می‌دهد: «۲۳درصد از دستیاران پزشکی دارای افسردگی شدید تا بسیار شدید بوده‌اند. حدود ۲۵درصد از افراد اضطراب شدید تا بسیار شدید و نزدیک به ۳۴درصد از آنها استرس شدید تا بسیار شدید داشته‌اند.» میرخانی یکی دیگر از ریشه‌های اصلی این شرایط را دوران رزیدنتی می‌داند: «در سیستم سلامت و بهداشت ما تحقیر سیستماتیک وجود دارد. ساختار به‌گونه‌ای است که از رزیدنت بیگاری می‌کشند و او هم هیچ راه فراری ندارد. او نمی‌تواند کوچک‌ترین مخالفتی با بالادستی خود داشته باشد چراکه طبق قراردادی که دارد ممکن است که پای ضامن‌ها و وثیقه‌ای که گذاشته، پیش کشیده شود. بنابراین ترجیح می‌دهد سکوت کند. به هر حال بیشتر این افراد امکان ازدواج ندارند و در یک محیط ناامن زندگی می‌کنند.» سعید بابایی، روان‌شناس با توجه به خودکشی‌های اخیر پزشکان توصیه می‌کند: «هر چقدر ما شرایط خوبی داشته باشیم و از تمام اختلال‌ها به دور باشیم مثل افسردگی و اضطراب، ممکن است حس ناکافی بودن ما را به پوچی برساند و تمام تروماهای دوران کودکی تاثیر مستقیم رویمان بگذارد.» زندگی در اتاق‌های محقر

میرخانی در ادامه عوامل تاثیرگذار روی حال کنونی جامعه پزشکی می‌گوید: «بسیاری از دانشجویان پزشکی برخلاف تصور عمومی در دوران گذراندن طرحشان در شهرستان‌ها معمولا در اتاق‌های محقر زندگی می‌کنند. شما ببینید چند عامل آنها را تحت‌تاثیر قرار داده است. پس وقتی همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند برخی به پایان زندگی می‌اندیشند.»

میرخانی با تاکید بر این مساله که «خودکشی در دین ما اخلاقی و پسندیده نیست» یادآوری می‌کند: «افرادی که خودکشی می‌کنند در شرایط خاص روحی قرار می‌گیرند و آگاهی خود را به زندگی از دست می‌دهند و عملشان ناخودآگاهانه است. بنابراین این امر یاغی‌گری در برابر خدا یا کفر نیست.»

اگر چه ممکن است این مساله به میان آید که پیش از این هم خیلی از رزیدنت‌ها و پزشکان با این عوامل دست‌وپنجه نرم می‌کردند، با این حال میرخانی می‌گوید: «زمانی مردم برای پزشکان احترام زیادی قائل بودند، اما اکنون اقبال عمومی جامعه از دست رفته است. دیگر احترام پیشین خود را ندارند. ارتباط میان مردم و پزشکان نامناسب شده است و دلیل این امر به ساختار بهداشت کشور برمی‌گردد. هزینه‌های درمان بالا رفته است و بیمه‌ها معمولا این هزینه را نمی‌پردازند و بیمار و پزشک رودرروی هم قرار می‌گیرند.»

حال باید دید که مسوولان چه راه‌حلی برای برون‌رفت از شرایط کنونی دارند و چگونه می‌توانند محیط پزشکان را امن کنند تا این اندازه تنها نباشند تا به جایی برسند که حتی از فرزند خود بگذرند و خود را بکشند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900407

دیگر خبرها

  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • پرسپولیس و پارادوکس مدافعان میانی؛ ستاره‌های منجی یا پاشنه آشیل؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌های سمی؛ ۱۴نفر بستری شدند
  • رشد ۳برابری مسمومیت با قارچ‌های سمی/ ۱۴نفر بستری شدند
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بازداشت ۸۴۸۰ فلسطینی در کرانه باختری از هفتم اکتبر