Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدید خود نشان داده‌اند که شاید یک مولکول بتواند علت اصلی آسم را درمان کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از نیو اطلس، آسم یک بیماری فوق‌العاده شایع است که معمولا با درمان علائم آن کنترل می‌شود. یک پژوهش‌ جدید، روش بالقوه‌ای را برای هدف قرار دادن علت اصلی بیماری نشان داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش، از مولکولی استفاده می‌کند که به جلوگیری از بروز تغییرات ساختاری در راه‌های هوایی موش‌های مبتلا به آسم می‌پردازد و همه علائم را در عرض چند هفته از بین می‌برد.

آسم توسط آلرژن‌های استنشاقی ایجاد می‌شود که می‌توانند واکنش‌های التهابی را به همراه داشته باشند. این واکنش‌ها، مجاری هوایی را منقبض می‌کنند و تنفس شخص را مختل می‌سازند. این علائم حاد را می‌توان با مسکن‌های استنشاقی و داروهای کورتیکواستروئیدی کنترل کرد. تغییرات ساختاری که طی فرآیند موسوم به "بازسازی راه هوایی" رخ می‌دهند، می‌توانند به بروز مشکلات بلندمدت منجر شوند که هیچ گزینه درمانی برای آنها وجود ندارد.

سلول‌های بنیادی موسوم به "پریسیت"(Pericyte) هنگام واکنش نشان دادن به آلرژن‌ها، به سوی سطح راه‌های هوایی حرکت می‌کنند و به سلول‌های دیگری تبدیل می‌شوند که راه‌های هوایی را به مرور زمان ضخیم‌تر می‌کنند. این امر، تنفس را محدودتر می‌کند و می‌تواند به بروز علائم مزمن مانند تنگی نفس و خس‌خس سینه منجر شود.

پژوهشگران "دانشگاه استون"(Aston University) و "کالج سلطنتی لندن"(Imperial College London) در یک مطالعه جدید، مولکولی را نشان دادند که ممکن است از بازسازی راه هوایی جلوگیری کند. این مولکول که با نام "LIT-927" شناخته می‌شود، با مسدود کردن سیگنال‌دهی پروتئینی به نام "CXCL12" کار می‌کند و این همان چیزی است که پریسیت‌ها را تحریک می‌کند تا به دیواره‌های راه هوایی مهاجرت کنند.

در آزمایش‌هایی که روی موش‌های مبتلا به آسم انجام شد، پژوهشگران دریافتند که علائم حیوانات پس از دو هفته درمان با LIT-927 ناپدید شدند. دیواره‌های راه هوایی آنها نیز بسیار نازک‌تر از دیواره‌های راه هوایی موش‌های درمان‌نشده بود.

اگرچه این پیشرفت، امیدوارکننده به نظر می‌رسد اما هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن پیش از آزمایش آن در انسان وجود دارد. پژوهشگران قصد دارند در مرحله بعد بررسی کند که چه مقدار از دارو باید تجویز شود و دارو در چه مرحله‌ای از پیشروی بیماری بهتر عمل می‌کند.

دکتر "جیل جانسون"(Jill Johnson)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما امیدواریم که این روش با هدف قرار دادن مستقیم تغییرات راه هوایی، نهایتا بتواند درمان دائمی و موثرتری نسبت به درمان‌های کنونی ارائه دهد؛ به ویژه برای بیماران مبتلا به آسم شدید که به استروئیدها پاسخ نمی‌دهند. با وجود این، پژوهش ما هنوز در مرحله اولیه است و پیش از این که بتوانیم آزمایش آن را در انسان آغاز کنیم، تحقیقات بیشتری لازم است.

این پژوهش، در مجله "Respiratory Research" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: آسم ، مولکول ، التهاب

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آسم مولکول التهاب راه هوایی موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۲۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش تازه لیونل مسی در اینترمیامی؛ اینبار بریس!

در هفته یازدهم لیگ فوتبال آمریکا یک بازی برگزار شد و در آن اینترمیامی توانست با درخشش لیونل مسی بردی قاطعانه را به دست آورد. اینترمیامی که مهمان نیوانگلند بود با نتیجه چهار بر یک به پیروزی دست پیدا کرد. مسی بهترین بازیکن و ستاره این بازی بود که توانست دو گل به ثمر برساند و یک پاس گل هم به لوئیس سوآرس بدهد.

مسی تعداد گل‌هایش با پیراهن اینترمیامی را به عدد ۲۱ رساند. بهترین گلزن تاریخ اینترمیامی گونسالو ایگواین است که تنها ۲۹ گل به ثمر رسانده است و مسی به‌راحتی می‌تواند رکورد هموطنش را بشکند.

اینترمیامی با بردی که در این بازی به دست آورد با ۲۱ امتیاز در صدر جدول رده‌بندی قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • درخشش خبرنگار خبر خورستان در جشنواره ره آورد سرزمین نور
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • درخشش تازه لیونل مسی در اینترمیامی؛ اینبار بریس!
  • مسی دبل کرد، میامی صدرنشین شد
  • اتفاق خوب برای حاج صفی در یونان