Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:00:30 GMT

صدر از مقامات قضایی عراق خواستار انحلال مجلس شد

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۶۵۷۳

صدر از مقامات قضایی عراق خواستار انحلال مجلس شد

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری «شفق نیوز» مقتدا صدر امروز (چهارشنبه) در توئیتی همچنین از «برهم صالح» رئیس جمهور عراق خواست تا تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام نهاد قانونگذاری (مجلس) در این کشور را تعیین کند. 

وی در این توئیت گفت: «کسی ممکن است بگوید که مجلس برای انحلال خود نیاز به تشکیل جلسه دارد، نه، احزابی هستند که به سهمیه‌بندی و تداوم فساد چنگ زده‌اند و تسلیم خواست مردم برای انحلال مجلس نمی‌شوند، اما من می‌گویم که انحلال مجلس به آن (احزاب) محدود نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رهبر جریان صدر عراق افزود: از همین جا سخنان خود را به مراجع ذیصلاح قضایی به ویژه رئیس شورای عالی قضایی خطاب می‌کنم و امیدوارم مسیر را به ویژه پس از پایان مهلت‌های کوتاه قانون اساسی و سایر موارد برای پارلمان جهت انتخاب رئیس جمهور و تعیین نخست وزیر برای تشکیل دولت سهمی و اکثریت ملی یا مستقل‌ها به دور از چهره‌های کهنه و تیره‌ای که مردم از آن‌ها مایوس شده‌اند و اگر فاسد نباشند یا کم کار یا ناقص هستند، اصلاح کند. 

وی ادامه داد: بله، من سخنانم را به قوه قضائیه عراق که به رغم فشارهای سیاسی و امنیتی و درزهای اطلاعاتی از اینجا و آنجا همچنان به او امیدواریم خطاب می‌کنم به اینکه بعد از آن نقض قانون اساسی بالا مجلس باید ظرف مدتی نه بیشتر از پایان هفته آینده منحل شود و رئیس جمهور به تعیین زمان انتخابات زودهنگام با رعایت چند شرط که متعاقبا" اعلام خواهیم کرد موظف شود.   

مقتدا صدر  با بیان این مطلب که در این مدت انقلابیون به تحصن خود ادامه می‌دهند و اگر مردم دوباره شکست بخورند، موضع دیگری خواهند داشت، افزود:  از همه انقلابیون، کمیسیون‌های مستعفی صدر، سایر نمایندگان و همه دوستداران وطن می‌خواهیم پرونده‌های رسمی را با روش‌های قانونی به دادگاه فدرال ارائه کنند و از طریق کمیته مرکزی نظارت بر تحصن‌ها به مراجع ذیصلاح قضایی ارائه دهند.  

وی اظهار داشت: روشن است که قوه قضائیه در خطر است و امیدواریم مصلحت مردم را در نظر بگیرد و از فشارها نترسد، مطمئنم بسیاری از قضات در کنار مردم و همراه با اصلاحات هستند.

«مقتدا صدر» رهبر «جریان صدر» عراق، چهارشنبه هفته گذشته نیز خواستار انحلال پارلمان فعلی و برگزاری انتخابات زودهنگام شد و بیان کرد که وارد شدن به گفت و گویی را که «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر برای حل اختلاف‌های سیاسی پیرامون تشکیل دولت جدید خواستار آن شده است، نمی‌پذیرد. 

صدر در ضمن رد دعوت نخست وزیر عراق برای گفت و گو اظهار داشت که گفت و گو هیچ فایده‌ای ندارد؛ به خصوص پس از اینکه به گفته وی، مردم حرف خود را زدند. 

رهبر جریان صدر همچنین از حامیان خود خواست تا زمان محقق شدن مطالباتشان به تظاهرات و تحصن ادامه دهند.  

در همین حال، ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعی عراق حمایت خود را از مسیر قانون اساسی برای رسیدگی به بحران‌های سیاسی و دستیابی به منافع مردم از جمله انتخابات زودهنگام پس از تحقق اجماع ملی و ایجاد فضای امن، اعلام کرد. 

در همین راستا، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق درخواست صدر را رد کرد و گفت که درخواست‌ها برای انحلال پارلمان عراق و برگزاری انتخابات زودهنگام را رد می‌کند؛ مگر آنکه جلسات مجلس فعلی به شکل طبیعی برگزار شود. 

چارچوب هماهنگی شیعی عراق سوم مرداد ماه بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن "محمد شیاع السودانی با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد و جریان صدر به آن اعتراض کرد. 

تحصن صدری‌ها باعث شد تا سایر جریان‌های سیاسی و مسئولان این کشور طی دو هفته اخیر موضع‌گیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شوند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده  و از مقتدا صدر بخواهند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت و گو شود. 

انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد که  جریان‌های سیاسی این کشور به دلیل اختلاف‌های سیاسی تاکنون و با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد نتوانسته‌اند دولت جدید تشکیل دهند.

برچسب‌ها سید مقتدا صدر آسیای غربی انتخابات پارلمانی عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید مقتدا صدر آسیای غربی انتخابات پارلمانی سید مقتدا صدر آسیای غربی انتخابات پارلمانی عراق انتخابات زودهنگام مقتدا صدر جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۶۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد، گفت: امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی در اشخاص و درون جریانات سیاسی کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند