Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلاکچین فناوری مهمی در جهان محسوب می‌شود که باید با ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز، اقدامات لازم برای استفاده از این فناوری در ایران توسعه یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا؛ بلاکچین نامی است که این روزها فعالان حوزه رمز ارزها زیاد می‌شوند. هر فردی که در این حوزه فعالیت می‌کند احتمالاً با تکنولوژی بلاکچین آشنا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به زبان ساده، بلاک چین یک نوع سیستم ثبت اطلاعات و گزارش است. تفاوت آن با سیستم‌های دیگر این است که اطلاعات ذخیره‌شده روی این نوع سیستم، میان همه اعضای یک شبکه به اشتراک گذاشته می‌شود که با استفاده از رمزنگاری و توزیع داده‌ها، امکان هک، حذف و دستکاری اطلاعات ثبت‌شده، تقریباً از بین می‌رود.

تکنولوژی بلاکچین، کاربردهای بسیاری دارد. مواردی مانند دفتر اسناد، احراز هویت، انتقال، مدیریت حساب‌ها، حفاظت از مالکیت معنوی و یا کپی‌رایت و… را می‌توان از مهم‌ترین قابلیت‌های این تکنولوژی عنوان کرد. می‌توان گفت که یکی از بهترین موارد کاربردی تکنولوژی بلاکچین، مدیریت زنجیره تأمین و یا عرضه است.

بلاکچین پایه ارزهای دیجیتال است که انواع مختلفی دارند. در بلاکچین، تاریخچه تمام تراکنش‌های انجام شده دارایی‌هایی همانند اتریوم، بیت کوین و… به‌صورت رمزنگاری شده در دفتر کلی که به‌هیچ‌عنوان امکان تغییر ندارد ثبت می‌شود و به‌صورت کاملاً شفاف در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

بلاکچین یک دفتر کل توزیع شده و غیرمتمرکز است که قابلیت ذخیره‌سازی میزان زیادی از تراکنش‌های اطلاعاتی یا مالی مختلف را در خود دارد و تمام این اطلاعات ذخیره شده را در دسترس تمام اعضای شبکه قرار می‌دهد.

تعداد زیادی دستگاه وجود دارد که به‌صورت همتا به همتا به یکدیگر متصل بوده و یک سیستم غیرمتمرکز را می‌سازند و تمام این دستگاه‌ها یک نسخه از دفتر کل را دارند. با توجه به این ساختار مشخص است اطلاعات که در هر بلوک تعریف می‌شود به بلوک قبل وابسته بوده و به همین علت دست‌کاری و تقلب در این زنجیره را مشکل‌ساز می‌کند.

 

حذف واسطه‌گری و انجام تراکنش همتا به همتا

معمولا برای انجام یک تراکنش مالی از یک واسطه نظیر بانک استفاده می‌کنیم اما بلاکچین این امکان را به خریداران و فروشندگان پول مجازی می‌دهد که به‌صورت مستقیم با هم در ارتباط باشند و نیاز به یک شخص ثالث به‌عنوان واسطه از بین برود. این شکل از تراکنش را همتا به همتا می‌نامند.

بلاکچین از رمزنگاری به‌منظور ایجاد امنیت در تبادلات و حتی خریدوفروش ارز دیجیتال استفاده می‌کند. برخلاف سیستم‌های بانکی که دارای یک موقعیت مشخص و در اصطلاح متمرکز عمل می‌کنند، مرکز داده‌ای که بلاکچین‌ها در آن قرار دارند کاملاً غیرمتمرکز بوده و در سراسر جهان پخش هستند.

محل نگهداری بلاکچین‌ها را در اصطلاح دفتر کل توزیع شده می‌نامند. این دفتر کل برای همه اعضای شبکه و با جزئیات در دسترس است و حتی حساب، کتاب‌ها برای همه به‌صورت شفاف وجود دارد. این شبکه در واقع زنجیره‌ای از رایانه‌هایی است که درستی تراکنش‌های صورت گرفته بین شما و طرف مقابلتان را تائید می‌کنند و پس از تائید، آن را نیز به بلاکچین اضافه می‌کنند.

 

وجود شفافیت و امنیت بالا

شبکه بلاکچین مبتنی بر اعضای فعال در شبکه و نودهای خود فعالیت می‌کند. این نحوه کارکرد نیاز به مرکز تصمیم‌گیری ندارد و به‌صورت اتومات فرآیندها را انجام می‌دهد. به دلیل غیرمتمرکز بودن شبکه، داده‌ها را در شبکه بلاکچین نمی توان دست‌کاری کرد که این خود باعث امنیت بالای زنجیره بلوک است. شفافیت، اتوماسیون و مسئولیت‌پذیری از دیگر مزایای فناوری بلاکچین محسوب می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین مزایای فناوری بلاکچین تغییر ساختار خطی فرآیندهای تبادل تجاری به شبکه و ارتقای ارتباط و کاهش واسطه‌گری است. با افزایش شفافیت و امنیت توسط بلاکچین بیشتر اجزای زنجیره ارزش می‌توانند به‌صورت خودکار و در زمان کم، با کمک قراردادهای هوشمند با هم تعامل کرده و مبادلات تجاری را انجام دهند.

حوزه فعالیت شرکت‌های فعال در بلاکچین شامل بازارگاه‌های همتا به همتا، راهکارهای سازمانی مبتنی بر بلاکچین، مالی و خدمات توسعه، زیرساخت، احراز هویت و امنیت می‌شود.

 

اهمیت توسعه فناوری بلاکچین

جرایم سایبری در چند سال گذشته چند برابر شده است. روزانه بیش از یک میلیون تهدید سایبری منتشر می‌شود که این موضوع توجه بیشتر به امنیت را ایجاد می‌کند. امروزه امنیت سایبری یکی از بزرگترین چالش‌های مالکان کسب و کارهای اینترنتی است. بلاکچین با استفاده از سیستم رمزنگاری قدرتمند خود تا حدودی این نیاز را پاسخ می‌دهد.

در شرایط فعلی کشورهایی همچون ژاپن و آمریکا در پذیرش و پیاده‌سازی بلاکچین در صدر لیست قرار دارند. از طرفی بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی نیز علی‌رغم وجود مشکلات متعدد زیرساختی، در زمره کشورهای پیش‌رو در زمینه بلاکچین به شمار می‌روند.

با توجه به گستردگی موضوع و اهمیت توسعه این فناوری‌ها، در ایران نیز برای حمایت از گسترش فعالیت‌ها، نهادهایی به‌عنوان مراکز اثرگذار به این حوزه ورود کرده‌اند و در تلاش برای رساندن محصولات و ایده‌های شرکت‌های فعال فناورانه به بازار هستند. ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از این حامیان است.

یکتا ققنوس پارس، شرکت رستاک میدیا سپهر، پیشران کسب و کار آراد و سامانه‌های گسترده امن‌مایان ایرانیان برخی از شرکت‌هایی هستند که به این حوزه ورود کرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهان فناوری کپی رایت هوشمند سازی بیت کوین بلاکچین مبادلات اقتصادی تراکنش های اینترنتی احراز هویت اتریوم دفتر اسناد رسمی رمزنگاری فناوری بلاک چین همتا به همتا دفتر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۷۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، الدر بوتائف نایب رییس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ از غرفه استان قم بازدید و با سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم دیدار کرد.

سیداکبر غلامیان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در این دیدار بر افزایش تعاملات تجاری ایران به ویژه استان قم با روسیه تاکید کرد.

وی در ادامه گفت: روسیه به عنوان کشور دوست و همسایه ما، مقصد خوبی برای صادرات استان قم محسوب می‌شود و می‌توانیم با افزایش تعاملات خود ظرفیت‌های صادراتی این استان را بیشتر معرفی کنیم.

نایب رییس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه نیز در این دیدار با اشاره به استقبال شهروندان روسی از کالاهای ایرانی، عنوان کرد: کالاهای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار هستند و این موضوع باعث استقبال شهروندان ما در سراسر این کشور شده است.

بوتائف بیان کرد: ما به دنبال افزایش تعامل با ایران و قم هستیم و می‌توانیم ظرفیت‌های صادراتی قم در حوزه‌های مختلف را بیشتر در کشورمان معرفی کنیم.

کد خبر 6090466

دیگر خبرها

  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است
  • جریمه بیانه نویسی باشگاه ها در صورت تکرار افزایش می یابد