Web Analytics Made Easy - Statcounter

"سالَک" یک بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و ضایعات بد شکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار این بیماری است؛ اصفهان از استان‌های سالک خیز کشور است.

جواد رمضانپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شناسایی موارد جدید ابتلا به سالک در این مناطق و بررسی های کارشناسی انجام شده، این مراکز به جمع کانون های مهم سالک خیز استان اصفهان اضافه شد و تعداد کانون های سالک خیز به ۹۱ مورد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره چگونگی انتقال عوامل بیماری زای سالک به این مناطق توضیح داد: با وجودیکه  منطقه چوپانان در فاصله ۲ تا سه ساعتی اصفهان قرار دارد بررسی ها نشان می دهد که انتقال مقداری کود از منطقه ورزنه به چوپانان بمنظور پسته کاری باعث سرایت این بیماری شد زیرا در این محموله کود، پشه ناقل سالک وجود داشته است.

وی با بیان اینکه با انتقال این محموله کود به چوپانان، انگل سالک به این روستا هم رسید، خاطرنشان کرد: از جمعیت حدود ۸۰۰ نفری این روستا، حدود ۸۰ نفر در سال گذشته به سالک مبتلا شدند.

رمضانپور با اشاره به اینکه محدوده امامزاده علی اکبر (ع) شهرضا در سال های گذشته از مناطق پاک سالک بود، تصریح کرد: این منطقه در ۲۰ کیلومتری جنوبی نصرآباد جَرقویه قرار دارد و موش سالک از آنجا به سمت منطقه امامزاده علی اکبر(ع) مهاجرت و انگل و پشه سالک را با خود به آنجا منتقل کرده است.

وی تاکید کرد: ما نگران سرایت این بیماری به مناطقی مانند خور و بیابانک و دهاقان هستیم و حتی ممکن است به مرکز کلانشهر اصفهان نیز کشیده شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۸۷ پیش بینی می شد که بیماری سالک به نقاط پاک استان نیز کشیده شود، گفت: اقدامات کارشناسی نشده که دور از رصد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است باعث انتشار این بیماری در برخی مناطق و افزایش آمار ابتلا می شود بطوریکه سال گذشته بدلیل ساکن شدن جمعیتی در یک منطقه، تعداد قابل توجهی از آنها به سالک مبتلا شدند که همین امر در افزایش آمار تاثیر بسزایی داشت.

رمضانپور با بیان اینکه پارسال با وجود همه اقدامات و فعالیت های انجام شده برای کنترل سالک، آمار ابتلا به حدود سه هزار نفر در استان اصفهان رسید، افزود: این آمار به اوج سال های گذشته نرسید اما برخی اقدامات غیر قابل پیش بینی و خارج از رصد و کنترل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در آن تاثیر داشت.

وی با تاکید بر اینکه بیماری سالک قابل ریشه کن شدن نیست اما باید مهار شود و کاهش یابد، خاطرنشان کرد: اجرای برنامه کنترل و مبارزه با بیماری سالک از سال ۸۷ توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان باعث شد تا آمار ابتلای پنج هزار تا ۶ هزار نفری در سال به ۲ هزار تا سه هزار نفر کاهش یابد اما اگر این برنامه رها شود، افرادی که در مناطق سالک خیز ساکن هستند و تا کنون اجازه ندادیم که بطور طبیعی به این بیماری مبتلا شوند، بطور عمده با آن درگیر خواهند شد و این بیماری همه گیر می شود.

وی با اشاره به شناسایی حدود ۱۵۰ کانون سالک در استان اصفهان، افزود: ۹۱ کانون از بقیه مهمتر هستند و ما از پارسال کار مقابله با مخازن بیماری را از شعاع ۵۰۰ متری مناطق مسکونی به شعاع یکهزار متری گسترش دادیم که باعث افزایش هزینه های کار تا چهار برابر شد.

کارشناس مسئول بیماری سالک مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه تخصیص اعتبارات کافی و به موقع برای اجرای برنامه عملیاتی مقابله با سالک تاثیر بسزایی در موفقیت آمیز بودن این اقدام دارد، گفت: ما برای اجرای برنامه عملیاتی کنترل سالک در سال ۱۴۰۱ از اسفند پارسال شروع به کار کردیم اما هنوز اعتبارات لازم طبق برنامه، تخصیص نیافته است.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تا کنون در این زمینه به خوبی فعالیت کرده است، ادامه داد: لازم است اعتبارات مورد نیاز برای مقابله با بیماری سالک به موقع در اختیار این دانشگاه قرار گیرد.

رمضانپور با تاکید بر اینکه کنترل بیماری سالک به همکاری همه بخش ها نیاز دارد، تصریح کرد: ما در حوزه سلامت می توانیم بیماران را درمان کنیم و مردم را آموزش دهیم اما مبارزه با مخازن و بهسازی محیط جزو شرح وظایف ما نیست و مجموعه هایی مانند استانداری، فرمانداری ها، بخشداری ها، شهرداری ها، اداره های منابع طبیعی و محیط زیست و رسانه ها باید به میدان بیایند.

وی با اشاره به اینکه مسائلی مانند تغییر دولت ها و ساختارها نباید در اجرای برنامه کنترل بیماری سالک خللی وارد کند، خاطرنشان کرد: ما از سال ۸۶ تا ۹۶ توانستیم آمار پنج هزار موردی ابتلا به سالک را به حدود یکهزار نفر در استان برسانیم که از نظر سازمان بهداشت جهانی در حد معجزه بود.

این کارشناس همچنین به طرح تحقیقاتی تولید واکسن سالک اشاره و اضافه کرد: از سال ۹۵ بر روی این طرح در کشور کار شده و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز از سال ۹۷ وارد فرایند این تحقیقات شده است که نتایج آن رضایت بخش بوده و امیدواریم هرچه زودتر تکمیل و بعنوان یک واکسن موثر در کشور استفاده شود.

اصفهان یکی از استان‌های سالک خیز کشور به ویژه از نوع روستایی است که مناطقی مانند اردستان، نطنز، برخوار، شاهین شهر و میمه، اصفهان (مناطق جنوب و جنوب شرق)، نایین، کاشان و آران و بیدگل با جمعیت حدود ۷۰۰ هزار نفر با این پدیده مواجه هستند.

سال گذشته نزدیک به سه هزار مورد ابتلا به سالک در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل) ثبت شد که حدود ۲ هزار مورد آن مربوط به شرق شهرستان اصفهان بود.

برچسب‌ها اصفهان بیماری بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان بیماری بهداشت و سلامت اصفهان بیماری بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان استان اصفهان اجرای برنامه بیماری سالک سالک خیز هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۸۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هشت شب، هشتِ شب» قرار عاشقی با امام هشتم در منطقه ۱۱ اصفهان

مدیر منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان از برگزاری ویژه برنامه‌های مربوط به دهه کرامت خبر داد و گفت: از بیست‌ودوم تا سی‌ام اردیبهشت سال جاری به مدت هشت شب برنامه‌ای با عنوان «هشت شب، هشتِ شب» قرار عاشقی با امام هشتم از نماز مغرب و عشا در بوستان امام رضا (ع) برگزار خواهد شد.

مهدی غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا ضمن تأکید بر اهمیت و نقش انجام کارهای هماهنگ، فراگیر و سراسری در راستای فرهنگ‌سازی عمومی در مناسبت‌های مذهبی از جمله دهه کرامت اظهار کرد: با هماهنگی انجام شده میان منطقه، معاونت خدمات شهری و معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان همچون سال گذشته جشن‌ها و برنامه‌های ویژه‌ای به مناسبت دهه مبارک کرامت در نظر گرفته شده است که امیدواریم با استقبال و رضایت شهروندان همراه باشد.

وی افزود: برای برگزاری این جشن‌ها از هنرمندان، ورزشکاران و مهمانان استانی و ملی متعدد دعوت به‌عمل آمده است تا با اجرای برنامه‌های متنوع فضای مذهبی و فرهنگی با نشاطی برای مردم شریف اصفهان فراهم شود.

مدیر منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان ضمن دعوت از تمام مردم اصفهان برای شرکت در این مراسم تصریح کرد: مراسم دهه کرامت از تاریخ بیست‌ویکم اردیبهشت همزمان با ولادت باسعادت حضرت معصومه (س) که در تقویم کشور با نام روز دختر نام‌گذاری شده است، تحت عنوان «جشن شکوه خلقت» جشن بزرگ دختران نصف جهان ویژه دختران نوجوان آغاز می‌شود.

غلامی ادامه داد: از بیست‌ودوم تا سی‌ام اردیبهشت سال جاری به مدت هشت شب با عنوان «هشت شب، هشتِ شب» قرار عاشقی با امام هشتم از نماز مغرب و عشا در بوستان امام رضا (ع) در این منطقه برگزار خواهد شد و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، برنامه‌های متنوع و ویژه‌ای در دستورکار قرار دارد.

کد خبر 751591

دیگر خبرها

  • «هشت شب، هشتِ شب» قرار عاشقی با امام هشتم در منطقه ۱۱ اصفهان
  • پیش بینی تندباد تا پایان هفته در اصفهان
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در منطقه ۵ اصفهان
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره «هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان» کانون دراصفهان