Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های خبری سوییس از توافق میان کی‌یف و برن در زمینه «مأموریت حفاظت از منافع اوکراین در روسیه» توسط دولت برن خبر دادند و تاکید کردند این ماموریت تنها در صورت موافقت روسیه اجرایی خواهد شد.

به گزارش امروز (پنجشنبه) ایران اکونومیست از تارنمای سوییس اینفو، وزارت امور خارجه سوییس آنچه در روزنامه «Loserner Zeitung» درباره توافق این کشور با اوکراین در زمینه عهده داری نمایندگی دیپلماتیک کی‌یف در مسکو منتشر شده بود را تایید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تارنمای خبری سوییسی به نقل از شبکه تلویزیونی آر. تی. اس (RTS) این کشور نوشت که با توجه به محرمانه بودن این توافق، جزییات آن منتشر نشده‌ است.

بنا بر اعلام وزارت خارجه سوییس،  بر اساس کنوانسیون وین در مورد حقوق معاهدات به منظور اجرایی شدن این توافق، روسیه نیز باید با آن موافقت کند.

«مأموریت حفاظت از منافع اوکراین در روسیه» (mandate of a protecting power) برای سوییس امکان نمایندگی دیپلماتیک کی‌یف را در مسکو در شرایط حاضر که روابط میان روسیه و اوکراین قطع شده است، فراهم می‌کند.

در عین حال سفارت روسیه در برن نیز اعلام کرده که، این سفارتخانه هنوز درخواستی رسمی در این باره دریافت نکرده است.

این گزارش می‌افزاید: اوکراین در روزهای آغازین جنگ با روسیه درخواست خود مبنی بر عهده‌داری نمایندگی دیپلماتیک کی‌یف در مسکو به سوییس را اعلام کرده بود.

به گفته رییس بخش مطبوعاتی وزارت خارجه دولت سوئیس (FDFA)، گفت‌ وگوها با اوکراین در این زمینه به نتیجه رسیده‌ و اکنون برای اجرایی شدن آن تایید روسیه لازم است.

«اولگ نیکولنکو» سخنگوی وزارت خارجه اوکراین در این زمینه گفته که کی‌یف با توجه به تجربه بالای سوییس در ایفای این نقش، آن کشور را برای این ماموریت انتخاب کرده و نحوه همکاری دیپلماتیک کشورش با سوییس در توافقنامه‌ای دوجانبه مشخص خواهد شد.

در این گزارش آمده است که "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود که کشورش به بررسی درخواست‌های مذاکره با اوکراین از طرف کشورهایی که تحریم‌های ضد روسیه را امضا کرده‌اند، تمایلی ندارد.

لاوروف همچنین اعلام کرده بود که اظهار بی‌طرفی سوییس در جنگ میان روسیه و اوکراین پس از اینکه برن تمام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو را امضا کرده، تا حدودی بی ارزش شده‌ است.

سوییس، اکنون نمایندگی دیپلماتیک گرجستان در روسیه را پس از درگیری میان تفلیس و مسکو در سال ۲۰۰۸ میلادی (سال ۱۳۸۶ شمسی) بر عهده دارد. در این راستا، سفارت سوییس در مسکو به شهروندان گرجستانی نیز خدمات ارائه می‌دهد.

منطقه اوستیای جنوبی در آگوست ۲۰۰۸ و در جنگی پنج روزه با وساطت روسیه از گرجستان جدا شد. اوستیای شمالی هم اکنون بخشی از روسیه است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین نمایندگی دیپلماتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۰۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یف
  • ژنرال انگلیسی: برای کی‌یف سخت است جلوی حمله مسکو را بگیرد
  • مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند