Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «اشرف غنی»، رییس جمهور فراری افغانستان در تازه‌ترین گفت‌وگوی خود با یک شبکه تلویزیونی مدعی شد که هنوز رئیس‌جمهور قانونی افغانستان است.

وی در مصاحبه با شبکه تازه تاسیس ABN، گفت که تاکنون دستش «به خون کسی» آلوده نشده و تاکید کرد که دستش «از فساد پاک است» و تا زمان انتقال قانونی قدرت وی رئیس‌جمهور افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نخستین مصاحبه تصویری وی پس از سقوط دولتش توسط طالبان است.

اشرف غنی در بخشی از این گفت‌وگو اظهار داشت که که قبل از او بسم‌الله محمدی، وزیر دفاع پیشین‌، افغانستان را ترک کرده بود. وی افزود که اکثریت مطلق وزیران کابینه‌اش قبل از ساعت ۹ صبح ۱۵ آگوست کشور را ترک کرده بودند.

وی همچنین افزود: «آمریکا سفارت خود را قبل از خروج من، یعنی ساعت ۹ صبح ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ تخلیه کرده بود. اگر تصمیم به حمایت از جمهوریت داشتند، چرا خودشان فرار کردند؟»

اشرف غنی درباره آخرین روزهای حضورش در افغانستان گفت: «من به مزارشریف رفتم، ژنرال دوستم و ژنرال عطا لباس جنگی پوشیدند، تمام امکانات به آنها دادیم. اما فردایش در ازبکستان بودند.  مسوولیت جنگ شما به‌عهده دوستم و عطامحمد نور بود و خودشان صاحب اختیار بودند اما مقاومت نکردند. جنگ سالاران برای اینکه سلاح خویش را تسلیم کنند، به آنها ولایات و وزارت داده می‌شد و میلیاردها دلار به انها داده شد و آنها پول را از کشور خارج کردند. یک تعداد قشر سیاسی معامله کردند.»

اشرف غنی در گفت‌وگو با داود جنبش خبرنگار پیشین بی‌بی‌سی، ادامه داد: «در روز سقوط، وزیر دفاع قبل از من فرار کرد، مسوولیت سقوط سریع ولایت‌ها به دوش او بود که باید مدیریت می‌کرد، من آخرین نفری بودم که از افغانستان خارج شدم. من قرار بود تا مرگ ایستادگی کنم»

وی درباره خلیلزاد نیز گفت: «قرار بود خلیلزاد برکنار شود. خلیلزاد فراتر از یک شخصیت دو رو است، بلکه 9 رو دارد. او همیشه تصمیم‌های بدون پشتوانه می‌گرفت. خلیلزاد با طرح‌هایش همه را متفرق کرده بود، مذاکرات موازی پیش می‌رفت».

اشرف غنی در بخشی دیگر از این گفت‌وگو مدعی شد: «مردم افغانستان به پاکدستی من اعتماد دارند. نیمی از کشور در اختیار دکتر عبدالله بود و او مانع تمام اقدامات مثبت بود.»

رئیس‌جمهور فراری افغانستان در بخشی دیگر از این مصاحبه به مقایسه‌اش با رئیس‌جمهور اوکراین در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: «زلنسکی رئیس‌جمهور یک ملت متحد است، فرمانش را همه اطاعت می‌کنند، تمام دنیای غرب از او حمایت کردند. ما منقسم بودیم، خلیلزاد با طرح‌ها و وعده‌های خود همه را دچار اختلاف کرده بود. خلیلزاد مفسد و بی‌هویت است.»

وی در خصوص اقدامات آمریکا در افغانستان افزود: «بارها از آمریکا درخواست برگزاری لویه جرگه کردیم، اما آنها گفتند مورد قبول امارت اسلامی نیست. دلیل سقوط کابل این بود که روش جنگ ما با جنگ آمریکا فرق داشت؛ طرح آمریکا این بود که کابل و قندهار را حفظ کنیم و دیگر ولایات را واگذار کنیم.»

اشرف غنی ادامه داد: «چند روز پیش از سقوط هر سه نهاد امنیتی با محب به این نتیجه رسیدند که توان مقابله نداریم. من به خاطر عدم تکرار رویداد دکتر نجیب کشور را ترک کردم. حکومت مشترک با امارت اسلامی ناممکن بود. بر اساس صحبت‌های مولوی صاحب هبت الله حکومت آنها سلطنتی است و نظام مطلق العنان است.

 وی در پاسخ به اینکه چرا عبدالله او را خائن ملی خوانده است، گفت: «معیارهای خیانت ملی بسیار واضح است. کابل را چه‌کسی ویران کرد؟ در افشار چه‌کسی مردم را کشت؟ آِیا افغانستان ملک یک شهرستان بود؟ در انتخابات 2014، اوباما به من گفت که پنجشیری‌ها کودتا می‌کنند. عبدالله در آن زمان تقلب کرد. کسی که خلف موازی کند، او خائن ملی است. عبدالله مسوول عدم تحکیم جمهوریت بود. فرق من و عبدالله این بود که من قانونی بودم و او نبود.خود عبدالله یک نمونه است که هیچ چیز را قبول نداشت، قانون اساسی را قبول نداشت. دست ما کاملا بسته شده بود».

غنی در بخشی دیگر از این مصاحبه با اشاره به خودخواهی آمریکایی‌ها در افغانستان گفت: «منافع آمریکایی باعث شد که آمریکا از کثیف‌ترین مهره در افغانستان استفاده کند و شرایط امروز رقم بخورد. تمام پول آمریکا 90 درصد آن دوباره به آمریکا برگشت. پول‌های بادآوردۀ غرب باعث تضعیف حکومت مرکزی شده بود.»

وی ادامه داد: «تنها کسی که می‌توانستم قدرت را به او واگذار کنم، امرالله صالح بود نه عبدالله یا کرزی، اما آمریکا امرالله صالح را قبول نداشت.»

رئیس‌جمهور فراری افغانستان با اعتراف به وجود فساد در در زمان حضور وی، افزود: «فساد محور اساسی جمهوریت شده بود البته این برایم میراث رسیده بود. تمام سیستم مفسد بود. من فاشیست نیستم. معیار من سه اکثریت بود. جوانان، فقرا و زنان. من سیاست قومی نکردم. کسانی که مرا فاشیست می‌گویند تنها کارتشان قومی است و خودشان از این کار نفع می‌برند. سهم دادن به جنگ سالاران در قدرت باعث نابودی همه چیز شد.»

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه درباره رفتارهای خلیلزاد گفت: «مشکل خلیلزاد با من این بود که من افغان و مسلمان بودم. او افغانیت و هویت خود را انکار کرد. خلیلزاد مفسد و بی‌کفایت است. رفتار او احمقانه بود. وقتی که بایدن گفت نیروها را خارج می‌کند، ترسیده بود. افغانستان که آمد از ترس می‌لرزید. من گفتم به او کاری نداشته باشید او یک مامور است و امر ارباب خود را اجرا می‌کند.»

غنی در ادامه افزود: «موجودیت ایمن الظواهری در کابل نشان داد که توافقنامه دوحه یک کاغذ بیکاره است و مسوولیتش به‌عهده خلیلزاد است.»

وی با اشاره به وضعیت کنونی زنان در افغانستان گفت: «وضعیت کنونی زنان افغانستان یک فاجعه است. فاجعه آمده و زلزله سیاسی شده و همه گنگ هستند، لطفا خشم خود را طرف کسانی داشته باشید که نگذاشتند ما حکومت کنیم. من برای سیاست بازاری و دوکانداری ساخته نشده بودم، سیاست من این بود که 16 ساعت در روز برای فلاح ملت کار کنم و زحمت بکشم و منافع همه افغان ها را فوق همه چیز بدانم.»

غنی تاکید کرد: «من گناهی نکردم که منتظر عفو طالبان باشم. من رئیس جمهور قانونی هستم. اما تاکنون شرایط برای بازگشتم به افغانستان ایجاد نشده است. من در بیرون از کشور جبهه نمی‌سازم. فصل ناتمام باید تمام شود. من برای جنگ پیدا نشده بودم. من برای ساختن پیدا شده‌ام.»

این در حالی است که بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) روز گذشته گزارش جدیدی را درباره دلارهای به سرقت رفته افغانستان در روز فرار اشرف غنی منتشر کرد.

این نهاد آمریکایی در گزارش خود افزوده  که مقداری پول نقد در بالگردهای اشرف غنی در هنگام فرار بارگیری شده، اما شواهد نشان می‌دهد که این رقم از یک میلیون دلار تجاوز نمی‌کند.

وکیل غنی در نامه‌ای که به سیگار فرستاده نوشته است که غنی به کارهایی که در دوره تصدی ریاست‌جمهوری خود انجام داده است «بسیار» افتخار می‌کند و همواره وظایف خود را با شرافت و صداقت انجام داده است. (جزییات بیشتر) 

انتهای پیام/ ر

منبع: فارس

کلیدواژه: اشرف غنی طالبان بخشی دیگر اشرف غنی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۱۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف

معاون پارلمانی رئیس جمهور طی نامه ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی،‌ توضیحاتی را در پاسخ به اظهارات قالیباف در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز ارائه داد.

به گزارش ایسنا،‌ متن نامه حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور به شرح زیر است:

بسمه تعالی
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ایران
سلام علیکم؛

پیرو جلسات ارزی برگزار شده در دفتر جنابعالی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و بیانات جنابعالی پس از برگزاری جلسه و ابراز انتقاداتی در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز، موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:

۱. دیدگاه‌های مجلس شورای اسلامی در خصوص ارز و سیاستهای اقتصادی در چارچوب قوانین دایمی، قانون بودجه و برنامه هفتم لحاظ شده است. بدیهی است این مصوبات به عنوان قوانین بالادستی در اعمال سیاستهای اقتصادی و ارزی دولت مدنظر قرار گرفته است.

۲. سیاستهای اقتصادی و ارزی سال ۱۴۰۳ در چارچوب شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم"، با همکاری سه دستگاه اصلی اقتصادی (وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه) تهیه شده و در حال نهایی شدن در دولت می‌باشد.

۳. در سال ۱۴۰۲، سیاست‌های اقتصادی و ارزی در چارچوب اسناد بالادستی کشور تهیه و اجرا شد. این سیاستها موفق شدند نرخ رشد نقدینگی را از ۳۳.۱  درصد در فروردین به ۲۴.۳ درصد در اسفند ماه، تورم تولیدکننده را از ۴۴.۷ درصد به ۲۴.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را از ۵۵.۵ درصد به ۳۲.۳ درصد کاهش دهند. در سال ۱۴۰۲، بر اساس برآورد بانک مرکزی، تراز تجاری برابر ۲۰.۵ میلیارد دلار مثبت بوده است. تحقق این موفقیت‌ها در کنار تحقق نرخ رشد ۶ درصدی برای سال۱۴۰۲ (رشد  ۹ماهه ۱۴۰۲ بالغ بر ۶.۷ درصد) بوده است. طبق گزارشات بین المللی، در سال گذشته میلادی، ایران توانست بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه داشته باشد و جزو بالاترین نرخ های رشد کشورهای جهان بوده است.

۴. در سال ۱۴۰۲، معادل ۶۹ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب به موقع تامین شده است که ۳۰ درصد بیشتر از متوسط آن طی۴ سال قبل بوده است. بخش عمده این ارزها به کالاهای سرمایه و مواد اولیه کارخانجات تولیدی اختصاص یافت. از طرف دیگر، اختصاص ارز ترجیحی به دارو معادل ۲۶ درصد افزایش یافت و تلاش شد ارز کلیه کالاهای اساسی به سرعت تخصیص و تأمین گردد به گونه ای که هیچ وقفه ای در بارگیری و تخلیه کشتی‌ها صورت نپذیرد.

۵. به منظور بهبود نظام توزیع کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند از طرح کالابرگ استفاده شد و در حال حاضر بالغ بر ۶۰ میلیون نفر (۷ دهک درآمدی) از این طرح استفاده می‌کنند که طبق آن ۱۱ قلم کالای ضروری به قیمت سال ۱۴۰۱ عرضه می شود.

۶. علاوه بر این، بسیاری از نیازهای تأمین نشده در دهه ۹۰ از جمله واردات خودرو، سفر حج عمره، واردات کامیون و تاکسی های برقی در دستور کار دولت در سال ۱۴۰۲ قرار داشت و در سال جاری شاهد نتایج آن خواهیم بود.

۷. قانون جدید بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، اجرایی خواهد شد. در حال حاضر، بانک مرکزی در چارچوب قانون قبلی در حال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.

۸. یکی از دلایل اصلی آرامش بازارها پس از اجرای عملیات موفق "وعده صادق" و عدم تحقق برنامه دشمنان برای ایجاد اختلال در بازار ارز و کالا، بسترسازی مناسب ارزی و اقدامات انجام شده در بازار کالا بوده است. دشمنان پس از شکست خوردن در این حوزه با تقویت تحریم ها و اقدامات رسانه ای، به دنبال تشدید
انتظارات تورمی و اختلال در حوزه های اقتصادی بویژه بازارهای ارز و کالا می باشند. امیدواریم مجلس شورای اسلامی با درایت و زمان شناسی مناسب همیشگی، دولت را در تحقق شعار سال یاری نماید.

محمد حسینی. معاون پارلمانی رئیس جمهوری

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستاوردهای جهاد افغانستان را حفظ می کنیم
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • تمجید کرزی از حمایت ایران از مردم افغانستان
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان