Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، کامران منتظری رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی بیش از ۲۵ سال است که به شکل فعلی در حال فعالیت است، اظهار داشت: اعطای مجوز فعالیت و پروانه مطب پزشکان و رسیدگی به تخلفات پزشکی و سلامت از وظایف این سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اقدام دوره قبل مجلس که اجازه تعرفه‌گذاری را از سازمان نظام پزشکی گرفتند، گفت: به همین دلیل چالش‌های بسیاری به وجود آمده و امیدواریم تغییری در قانون ایجاد شود و پیگیر هم هستیم تا تعیین تعرفه مجدداً به نظام پزشکی برگردد و مشکلات مرتفع شود.

منتظری با اشاره به اینکه هیأت‌مدیره سازمان نظام پزشکی به صورت داوطلبانه در حال فعالیت هستند، افزود: صیانت از سلامت که مهم‌ترین هدف سازمان نظام پزشکی است، به زیرساخت‌های بسیاری نیاز دارد.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان عنوان کرد: نیروی انسانی و تجهیزات از مهمترین زیرساخت‌های صیانت از سلامت مردم است، اما امروزه با مشکلات در حوزه منابع انسانی رو به رو هستیم.

وی با بیان اینکه بعضی از پزشک‌ها در تأمین هزینه‌های زندگی مانده‌اند، گفت: برخی از پزشکان نیز ممکن است به تخلف رو آورده باشند، ما ۱۰ سال پیش تعرفه‌ها را واقعی کردیم و به شدت بر تخلفات نظارت می‌کردیم و به این شکل گرفتن زیرمیزی به صفر رسید، اما دوباره با تصمیم مجلس به گذشته بازگشتیم؛ پزشکان در جهان درآمد مناسبی دارند؛ در ایران نیز باید به مشکلات پزشکان توجه و رسیدگی شود.

افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی‌ مشکل را حل نمی‌کند

منتظری با اشاره به تلاش برخی برای افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی‌ برای حل مشکلات کمبود پزشک در مناطق محروم بیان داشت: پزشکان به دلیل مشکلات در تأمین هزینه‌های زندگی از این کار دوری می‌کنند و با افزایش ظرفیت این مشکل حل نمی‌شود؛ امروز در اصفهان برخی از همکاران برای درمان بیماران دارای مشکلات حاد، اقدام نمی‌کنند و درخواست دارند بیمار به تهران برود.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت جوان است و چندین سال دیگه جمعیت کهن‌سال خواهیم داشت، افزود: چند سال دیگر با این شرایط و رشد منفی جمعیت، دیگر نیروی کار نخواهیم داشت، سیاست‌های مهمی در مجلس کلید خورده تا رشد منفی جمعیت جبران شود و اجرای آن هم بسیار مهم است، اما برخی سیاست‌های غلط هم وجود دارد که باید روندشان اصلاح شود.

وی با اشاره به برخی از چالش‌های سیستم نظام پزشکی از جمله حذف ارز ترجیحی بیان داشت: مجلس باید بودجه کافی به بیمه‌ها بدهد تا تعرفه‌گذاری درستی انجام شود؛ قرار نبوده که مردم این بار مالی را جبران کنند، راهکارهایی را برای اصلاح وضعیت پس از حذف ارز ترجیحی ارائه دادند، اما شرایط خوب نیست و لازم است مواردی که مطرح کردند به خوبی اجرا شوند.

تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

منتظری با اشاره به تشکیل قرارگاهی در دانشگاه با عنوان جوانی جمعیت، اظهار داشت: بیمه به هر ۳ مرکز درمان ناباروری اصفهان وارد شده و شرایط را برای درمان زوج‌های نابارور بسیار بهتر کرده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان با اشاره به مشکلات اخیر پیرامون طرح غربالگری بیان داشت: تعداد سقط قانونی در مقایسه با سقط غیرقانونی بسیار کم است و گفته شده که حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار کودک در سال به صورت قانونی سقط شدند؛ به نظر ما حذف غربالگری راهکار افزایش جمعیت نیست.

دود فشار بر سیستم دارویی به چشم مردم می‌رود

بهزاد ذوالفقاری، عضو هیأت رئیسه سازمان نظام پزشکی استان اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: ۲۳ تیرماه حذف ارز ترجیحی ابلاغ شد و پس از آن سیستم دارویی به دلیل هزینه‌ها دچار فشار شده است، امروز روند چرخه تولید دارویی به نحوی است که برخی از مجموعه‌ها به تعطیلی کشیده می‌شود و نتیجه آن کسری دارو در داروخانه است که دودش به چشم مردم می‌رود.

وی ادامه داد: آمدند و چاره‌اندیشی کردند و طی آن قیمت به یک باره افزایش یافت؛ برای اینکه فشار به مردم نباید گفتند منابع مالی را به مردم تزریق می‌کنیم و مردمی که پوشش بیمه‌ای داشته باشند از آن استفاده می‌کنند، اما در اجرا به مشکل برخورد کردند، اگر این کار انجام شود، خوب است.

ذوالفقاری بیان داشت: چاره‌ای جز این طرح وجود نداشت و اگر اجرا نمی‌شد زحمات ۴۰ ساله برای رسیدن به این جایگاه در صنعت دارو، از بین می‌رفت ولی ادامه آن نیازمند تأمین منابع است یا قبل از اینکه مشکلات حاد‌تر شود باید سیاست را تغییر دهند.

عضو هیأت رئیسه سازمان نظام پزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: به اسم تسهیل کسب‌ و کارهای اینترنتی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تصمیم‌گیری انجام شد که طی آن برای توزیع دارو، پلتفرم‌ها باید به شکل رقابتی وارد بازار شوند و نتیجه این کار حذف داروساز و داروخانه است و عملا نظارت‌ها حذف خواهد شد.

وی بیان داشت: این رویه برای امنیت سلامتی و روانی مردم بسیار خطرناک خواهد بود؛ چون دسترسی به اطلاعات محرمانه بیمار هم به راحتی ممکن خواهد شد؛ به دلیل سود مالی بیشتر نباید با جان و امنیت مردم بازی کرد.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی استان اصفهان نظام پزشکی نظام پزشکی اصفهان سقط جنین اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۲۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مراقب سلامت برای هر کد ملی

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

به گزارش ایرنا، پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آن‌ها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهر‌ها عملیاتی شد. در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آن‌ها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آن‌ها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی روز یکشنبه افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می‌شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیاز‌های مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

فرشیدی افزود: دولت سیزدهم به دنبال این است که تحت عنوان «عدالت در سلامت» حداقل خدمات را در اختیار افراد جامعه قرار دهد، اگرچه بخش بهداشت و درمان مستقیم با هم ارتباط دارند، اما آنچه ما در زمینه بهداشت کار می‌کنیم به صورت مستقیم بر آینده درمان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها در حوزه خدمات سلامت و بهداشت بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: مردمی سازی سلامت بیشتر بر حقوق شهروندان و عدالت اجتماعی تاکید دارد و تلاش می‌کند تا از طریق طرح‌های مشارکتی مردم محور، از تسلط یک گروه خاص دارای نفوذ محلی یا محروم ماندن برخی اقشار از خدمات و امکانات، جلوگیری کند.

برنامه پزشک خانواده، یکی از آن برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی در دو دهه اخیر ایران است که حداقل ۵ دولت درگیر اجرای آن شدند. مسئولان در همه این دولت‌ها بر اولویت و اهمیت این برنامه تاکید داشتند و مصوبات و ابلاغیه‌های متعددی برای تسریع در روند اجرای این برنامه داشتند.

این برنامه برای اولین بار در قانون برنامه توسعه چهارم (۱۳۸۸- ۱۳۸۴) مطرح شد و اکنون در ۹۵ شهر در حال اجراست و در این برنامه تیم‌های سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی مشارکت دارند.

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • معلم مولد نیروی انسانی و گران‌ترین ثروت است
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • نیروی زمینی ارتش ۴۶ هزار شهید تقدیم نظام کرده است
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • ورود خودروهای جدید به هلال احمر
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی