Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@00:14:05 GMT

لزوم ایجاد طرح بازار آب در استان کرمان

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۵۷۲۱

لزوم ایجاد طرح بازار آب در استان کرمان

سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی که شامگاه  پنجشنبه ۲۰ مردادماه، همزمان با سی و یکمین سفر استانی رئیس جمهور و هیئت دولت به استان کرمان، در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان حضور یافت و در جمع اعضای اتاق کرمان اظهار کرد: امروز آخرین سفر هیئت دولت در دوره اول است که به استان کرمان آمده ایم، این استان برای ما یک استان ویژه از نظر گستردگی و ظرفیت‌های بی‌نظیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: نام کرمان با نام حاج قاسم گره خورده است و مدل سرمایه‌گذاری در این استان مدل قابل تعمیم به استان‌های کشور است و یکی از بهترین مدل‌های سرمایه گذاری را دارد، به خصوص در حوزه مشارکت مردم بسیار هوشمندانه عمل شده است.

ساداتی نژاد تصریح کرد: در حوزه کشاورزی کار‌های خوبی انجام شده، اما مانند صنعت و معدن به آن نگاه نشده که به دلیل ارزش افزوده کمتر بخش کشاورزی است بنابراین یکی از اقدامات ما در وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشاورزی قراردادی است، کشاورزی قراردادی روشی مدرن است که با شرایط کشاورزی کشور ما و خرده مالکی‌ها هم خوانی دارد.

او افزود: در طرح آزمایشی کشاورزی قراردادی ۲۵۰ هزار هکتار گندم و ۴۵ هزار هکتار شالی برنج را زیر کشت بردیم و اراده کرده ایم در سال زراعی جدید ۲ میلیون هکتار گندم را از طریق کشاورزی قراردادی کشت کنیم، اما نگرانی ما تنها در بخش تامین مالی است.

مقام عالی وزارت خاطرنشان کرد: طبق صحبت‌های مقام معظم رهبری در ابتدای سال که بیشتر در زمینه کشاورزی، حمایت از تولید داخل، خودکفایی و حمایت از معیشت کشاورز بود پیش می‌رویم که تمام این موارد در کشاورزی قراردادی جریان دارد.

ساداتی نژاد ادامه داد: در روز سوم فروردین در اولین جلسه هیئت دولت ما قیمت گندم را ۱۱،۵۰۰ تومان تصویب کردیم که در تولید تاثیر بالایی داشت، همچنین مجلس با ایجاد شورای قیمت گذاری کشاورزی، کشاورز را به میز تصمیم‌گیری آورد که کار بسیار بزرگی بود.

او افزود: اقدام دیگر ما کاهش ۴۳ درصدی قیمت کود‌های پایه بود، ما برای کشاورزی قراردادی به ۴۰ هزار میلیارد تومان (همت) اعتبار نیاز داریم و می‌خواهیم بخش خصوصی در این زمینه ما را یاری کند.

وزیر جهاد کشاورزی در زمینه اسناد کشاورزی و رفع تداخلات اراضی عنوان کرد: ۴ درصد از اراضی کشاورزی سند دار هستند و کشاورز هویت ندارد، تلاش ما این است تا سال دیگر رفع تداخلات را کامل کنیم و تا پایان دولت بتوانیم تمام اراضی کشاورزی را صاحب سند کنیم که به این منظور قرارگاه صدور اسناد اراضی را ایجاد کرده ایم البته نگاه ما در رفع تداخلات اراضی به سمت کشاورز است.

او در رابطه با طرح مردمی سازی یارانه‌ها و تسهیلات دامداران و مرغداران گفت: از ۲۰ هزار میلیارد تومان (همت) در نظر گرفته شده برای دامداران و مرغداران ۸.۲ هزار میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده و حدود ۸۳ هزار نفر از مرغداران و دامداران تسهیلات گرفتند و حدود ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان (همت) دیگر مانده است که انجام خواهد شد.

ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه بانک‌ها باید با کشاورزان که مسئول امنیت غذایی کشور هستند مهربان باشند، عنوان کرد: بانک کشاورزی در ۲۴ ساعت برای مطالبات گندم کشاورزان ۱۵ هزار میلیارد تومان (همت) پرداخت کرده است و ۸ بانک تجاری و بازرگانی کشور که مسئول پرداخت ۱۵ هزار میلیارد تومان بودند پس از دو ماه هنوز مبلغی واریز نکرده اند، با تمهیدات انجام شده میزان خرید تضمینی گندم از چهار و نیم میلیون تن در سال گذشته به حدود ۷ میلیون تن تا کنون رسیده است.

او با بیان اینکه گله‌های مولد ما سرمایه‌های کشور هستند و نمی‌گذاریم آسیب ببینند، افزود: از این ماه ۳۰ میلیون تن تخم مرغ نطفه دار را خرید تضمینی میکنیم و گله‌های مولد و مرغ مادر ما نباید دچار چالش شوند، تولید کننده محصولات کشاورزی بنگاه خیریه نیست و باید اقتصادی و تجاری شود و ما در سال آینده در تولید گندم به مرز خودکفایی خواهیم رسید. ما امسال برای تولید سویا ۶ میلیون تومان یارانه کشت در نظر گرفتیم و در حال حاضر زمین‌های کمی در شمال کشور وجود دارند که به زیر کشت نرفتند.

ساداتی نژاد اظهار داشت: صادرات مرغ در انواع سویه‌ها آزاد است تا با صادرات به تولید کننده کمک شود و این حمایت‌ها مستمر خواهد بود.

او در زمینه انتقال آب گفت: طرح بازار آب را در کرمان راه اندازی کنید، بزرگترین ثروت ما در استان‌های کویری مانند کرمان آب است و باید ساز و کار دقیق برای آن دیده شود، اولین الگوی بازار آب در خواف و دشت قزوین در حال انجام است.
مقام عالی وزارت در رابطه با خسارت سیل و سرمازدگی عنوان کرد: خسارت سیل و سرمازدگی از دغدغه‌های ما است و نامه نگاری‌های آن انجام شده و اقدامات لازم در دستور کار قرار دارد.

او با اشاره به مصوبه اعتبارات پیشنهادی برای سفر به استان کرمان گفت: در این سفر ۳۵۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد مصوبه برای سیستم‌های آبیاری، مرمت قنوات، آبخیزداری، احیا و نوسازی باغات، ایجاد باغ مادری در کرمان، رفع تداخلات و سایر بخش‌های کشاورزی لحاظ شده است و تلاش می‌کنیم از این اعتبار برای توسعه کشاورزی در ایران استفاده کنیم.

او افزود: ۲ هزار میلیارد تومان برای ایجاد صنایع تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی در استان دیده شده است.

ساداتی نژاد در رابطه با کشاورزی قراردادی بیان داشت: ۴۰ درصد تولید جهان و ۹۰ درصد از تولید برخی از کشور‌ها مانند بنگلادش توسط کشاورزی قراردادی انجام می‌شود، اما در ایران تنها یک درصد به کشاورزی قراردادی اختصاص داده شده است.

اواز اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی درخواست کرد: به حوزه کشاورزی توجه بیشتری داشته باشید و در تامین سرمایه برای بخش کشاورزی اقدام کنید، اتاق بازرگانی می‌تواند سرمایه گذاران بخش‌های دیگر را به سمت کشاورزی تشویق کند و برای بخش کشاورزی سرمایه گذار جذب کند.

ساداتی نژاد ابراز امیدواری کرد: به زودی به شرایط پایدار در کشاورزی برسیم.

او تاکید کرد: از ۷اسفند دنیا با التهاب و نوسان قیمت مواجه شده و تورم بالای در دنیا حاکم است و ما هم یک طرح بزرگ اقتصادی را همزمان با این بحران اجرا کردیم، پس طبیعتا نوسانات قیمت ایجاد می‌شود. همکاران ما شبانه روز در تلاش بوده و هستند تا کشور به شرایط پایدار برسد.

اوافزود: در ایران فراوانی و تامین غذا را داشتیم که نتیجه تلاش و غیرت صنعت دام و طیور و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی هزار میلیارد تومان کشاورزی قراردادی جهاد کشاورزی ساداتی نژاد استان کرمان رفع تداخلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۵۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، فیاضی مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر گفت: متوسط برداشت سیب زمینی در هر هکتار از زمین‌های کشاورزی ایرانشهر ۴۰ تن است و پیش بینی می‌شود از سطح زیر کشت بیش از ۲ هزار تن محصول برداشت شود.
وی افزود: کاشت سیب زمینی در ایرانشهر در دیماه آغاز و کار برداشت این محصول نیز اردیبهشت انجام می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر تصریح کرد: سانته و آریندا ارقام سیب زمینی کشت شده در اراضی کشاورزی شهرستان ایرانشهر است.

دیگر خبرها

  • تاج: تیم‌های باشگاهی کرمان تیم فوتبال ساحلی ایجاد کنند
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • لزوم اعتبار ۱۰۰همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • لزوم توجه جدی دادستان‌ها به عملکرد حوزه‌های تحت امر/ اهمیت رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها
  • خسارت ۱۰۰۰ میلیاردی بارش‌های اخیر به بخش کشاورزی جنوب کرمان
  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی
  • صدور حکم انتصاب رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمان