Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه تلویزیونی «برسد به دست فردا» در شانزدهمین قسمت، «آیین و مناسک ایرانیان» در قرنی که گذشت را مورد واکاوی قرار می‌دهد.

به گزارش ایران اکونومیست، بررسی یک سده آیین و مناسک ایرانیان سوژه شانزدهمین قسمت برنامه تلویزیونی برسد به دست فردا است که شامگاه جمعه، ۲۱ مردادماه ساعت ۲۲:۳۰ روی آنتن شبکه ۴ سیما می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به آیین‌های سوگواری برای امام حسین(ع) در قرنی که گذشت، بررسی شیوه‌های اجرای مناسک از  قدیمی‌ترین تا جدیدترین روش‌ها در فضای مجازی و تحلیل دگرگونی‌ها و تحولات در نحوه اجرای آدابِ آیین‌های ملی و مذهبی از جمله مهمترین موضوعات مورد بحث در شانزدهمین روایت «برسد به دست فردا»ست.

در این قسمت برنامه و در بخش صداهای ماندگار، نواهای قدیمی مرحوم محمد کوثری و  سلیم موذن‌زاده اردبیلی مرور می‌شود و در نماهنگی با صدای مرحوم کریمخانی، یاد و خاطره ایشان زنده می‌شود.

همچنین، پخش دقایقی از مستند سنگ زن به نویسندگی و کارگردانی علی زارعان و ‌معرفی مستند کربلا جغرافیای یک تاریخ بخش‌های دیگری از این برنامه است.

برسد به دست فردا به نویسندگی و تهیه‌کنندگی علی زارعان و کارگردانی فواد صفاریان‌پور، کاری‌ است از گروه اجتماعی شبکه چهار سیما، که می‌کوشد علاوه بر بررسی اساسی‌ترین مسائل قرن گذشته، تصویری از آینده را برای مخاطب ترسیم کند.

این برنامه با اجرای علی‌رضا شجاع‌نوری، در هر قسمت یکی از موضوعات و حوزه‌های مهم و اثرگذار اجتماعی را در قالب آیتم‌های متنوع، با دو رویکرد بررسی تحولات یک سده گذشته و آینده‌نگاری و آینده‌پژوهی مورد بررسی قرار می‌دهد.

گفت‌وگو پیرامون گذشته و آینده موضوع برنامه، با حضور کارشناسان و متخصصان، از جمله آیتم‌های این برنامه است که در این قسمت کیانا فرهی با مرور گذشته و رویدادهای قرن ۱۴ به بحث و تبادل نظر با میهمانان برنامه می پردازد.

معین‌الدین زارعان نیز  در یک آیتم معرفی مستندهای ساخته شده در سینما و تلویزیون کشور را بر عهده دارد، مستندهایی که تصویری روشن از قرن ۱۴ را برای مخاطب عرضه می کند.

از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به دانستنی‌های قرن۱۴(مستند کوتاه) و پدیده‌های قرن۱۴؛ (رویدادها و حوادث) اشاره کرد.

برسد به دست فردا شامگاه جمعه هر هفته ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه چهار سیما پخش می‌شود. بازپخش اول این برنامه ساعت ۱۶ روز بعد از پخش، بازپخش دوم دوشنبه هر هفته ساعت ۹ صبح و بازپخش سوم جمعه هفته بعد ساعت ۱۶ است.

قسمت‌های اول تا پانزدهم این برنامه با بررسی موضوعاتی چون طنز در قرن ۱۴، بررسی تحولات جمعیتی ایران در قرن ۱۴، شهرهای تاب‌آور قرن ۱۴، یکصد سال نفت، حوزه علمیه، محیط زیست و مرور تاریخ صد ساله‌ حرم رضوی، ارتباطات، یک‌صد سال معماری، رادیو، یک سده سبک زندگی ایرانیان، اینترنت و ارتباطات نوین، نوستالژی و خانه و خانواده با حضور صاحب‌نظران روی آنتن رفته است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مناسک دینی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مناسک دینی برسد به دست فردا قرن ۱۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۸۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود

«شب نغمه‌های اذان ایرانی» در تاریخ ۲۲ اردیبهشت‌ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، در این برنامه نمونه‌هایی از تولیدات تازه اجرای اذان در دستگاه‌های موسیقی اصیل ایرانی معرفی خواهد شد و در قسمت دوم برنامه ارکستر نیایش به سرپرستی علیرضا امینی مجموعه‌ای از آثار مناجاتی را اجرا می‌کند.

آثار اجرا شده توسط ارکستر نیایش در این اجرا، سروده و با آهنگسازی علیرضا امینی بوده که تنظیم قطعات را ایمان ملکی انجام داده است. اساتید برجسته هاشم احمدوند، سید ابوالفضل عدل، مهدی محمدی، حامد کاظمی و جواد کاپریمی خوانندگان آثار اذان‌ها و در ادامه ارکستر نیایش هستند. مراسم تجلیل از اجرای استاد رحیم موذن‌زاده و استاد احمد مراتب و اهدای لوح های یادبود نیز یکی از چند قسمت این برنامه است. همچنین رونمایی از لوح ثبتی پرونده ثبت اذان گویی با موسیقی اصیل دستگاهی آواز ایرانی از دیگر بخش‌های این برنامه خواهد بود.

علیرضا امینی در خصوص «شب نغمه‌های اذان ایرانی» گفت: من برای اولین بار در پرتو معرفی اجرای نغمه‌های اذان ایرانی به روش پیشینیان که اسناد مضبوط آن از حدود ۱۱۰ سال پیش موجود است اجرایی را روی صحنه خواهم برد. نماز جایگاه معنوی بسیار بالایی در میان ایرانیان داشته است و در هر کوچه و خیابانی هر ایرانی با بیان خود اذان می‌گفته و مردم را برای نماز و عبادت آگاه می نموده است. همان طور که در حال حاضر اذان بیات ترک رحیم موذن‌زاده اردبیلی و شور محمد آقاتی در بهترین روایت ارزش این گونه مهم هنر معنوی را در جامعه ما نشان می‌دهد، ما می‌توانیم با رونق روایت دوباره اذان ایرانی بین هنرمندان آواز اصیل ایرانی، تمام ایرانی‌ها را با حفظ و روایت اذان آشتی دهیم. اذان می‌تواند به عنوان یک نغمه و مناجات در تمامی لحظات زندگی مردم حضور داشته باشد؛ چراکه تمام جملاتش گفت و گو از صفا و صمیمیت و اصول دینی ما است. اگر بتوانیم این باورها را تقویت کنیم تاثیر مثبتی روی تربیت اخلاقی جامعه خواهد داشت.

در اولین اجرای «شب نغمه‌های اذان ایرانی» در تالار اندیشه ورود برای عموم آزاد و رایگان خواهد بود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره‌‎ گل‌محمدی و آیین گلابگیری در قزوین و بویین‌زهرا
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • تصاویر و مستندات جدید از نیکا شاکرمی به روایت خبرگزاری قوه قضاییه/ هشدار؛ تصاویر ناراحت‌کننده است
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • برگزاری جشنواره‌‎های گل محمدی و آیین گلابگیری در قزوین
  • برگزاری جشنواره‌‎ گل محمدی و آیین گلابگیری در قزوین و بویین زهرا
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار