Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان وزیر جهاد کشاورزی در سفر یک روزه به استان کرمان از نخلستان های خرما شهرستان نرماشیر بازدید کرد.

به گزارش ایسنا، سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی که در سفر هیات دولت به استان کرمان، به عنوان نماینده تام الاختیار رییس جمهور به شهرستان نرماشیر  سفر کرده است، پس از برگزاری مراسم استقبال مقامات محلی از نخلستان های خرما شهرستان های نرماشیر بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیراندیش رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در این بازدید، گفت: ۳۰درصد از باغات استان شامل۷۲۰۰ هکتار نخلستان تحت آسیب خشکیدگی خوشه خرما قرار گرفته اند که پیش بینی تولید قبل از خسارت ۱۷۰هزار تن تن بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه ۱۱ هزار هکتار از نخلستانهای خرما زیر نظر بیمه محصولات کشاورزی هستند، خواستار پرداخت سریع خسارت به کشاورزان خسارت دیده و انجام تحقیقات جهت ایجاد راهکار مناسب برای کاهش خسارت شد.

وی با تاکید بر اینکه عارضه خشکیدگی خوشه خرما اکنون به اصلی ترین مشکل نخلستان ها در شهرستانهای شرقی استان تبدیل شده است گفت: با توجه به تغییرات  اقلیمی و وزش بادهای گرم سوزان در این فصل و نزدیک شدن به فصل برداشت محصول خرما اقدامات لازم صورت گیرد که در غیر اینصورت خسارت عارضه خشکیدگی خوشه خرما افزایش می یابد.

خیراندیش اشاره کرد: تاکنون نقش هیچگونه بیمارگر یا عامل زنده ای در بروز این عارضه اثبات نشده است اما عوامل محیطی اقلیمی و مدیریتی در بروز و شدت عارضه خشکیدگی خوشه خرما موثر می باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با تاکید بر لزوم بالا بردن سطح آگاهی کشاورزان در خصوص این عارضه و ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش خسارت ناشی از آن ادامه داد: این عارضه در زمان تبدیل خارک به رطب و با بروز افزایش درجه حرارت و کاهش رطوبت رخ می دهد .

خیراندیش گفت: کاشت ارقام مناسب، تغذیه درخت و محلول پاشی برگ ها از جمله راههای مقابله با خشکیدگی خوشه خرما است.

وی با بیان اینکه خشکیدگی خوشه خرما در باغات ضعیف و باغاتی دارای درختان مسن هستند بیشتر رخ می دهد، افزود: با تغذیه مناسب و جایگزینی ارقام مسن با ارقام نیمه خشک می توان این عارضه را کنترل کرد .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در ادامه  گفت: نصب کیسه های متقالی سفید رنگ قبل از خشکیدگی بر روی خوشه ها باعث کاهش خشکیدگی و آفت زدگی می گردد و میانه کاری با گیاهان  مانند یونجه، ذرت و مرکبات باعث تعدیل دما و حفظ رطوبت می گردد واحداث بادشکن از دیگر راهکارهای کاهش این عارضه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کشاورزان باید توصیه های کارشناسان کشاورزی را جدی گرفته و رعایت کنند تا از بروز این عارضه و خسارات ناشی از آن حتی الامکان جلوگیری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بم نخلستان وزير جهاد کشاورزي سفر استانی رئیسی سفر رییس جمهور به کرمان اخبار شهرستان ها کرمان استانی شهرستانها رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان خشکیدگی خوشه خرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۸۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید شبانه استاندار از مناطق تحت تاثیر سیلاب شرق استان کرمان

ایسنا/کرمان در پی اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی و سیلابی شدن منطقه شرق استان، استاندار کرمان از چند محور در شهرستان بم و نرماشیر بازدید کرد.

محمدمهدی فداکار شامگاه ششم اردیبهشت ماه در پی اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی و سیلابی شدن شرق استان، وارد شهرستان بم شد و از محور بم-روداب بازدید کرد.

در ادامه استاندار کرمان با حضور در نظام‌شهر از محور نظام‌شهر - ارگ جدید نیز بازدید کرد.

این محور همچنان مسدود است اما هیچگونه خسارت جانی و مالی وارد نشده و آب ناشی از بارش باران در رودخانه هدایت و از منطقه مسکونی خارج شده است.

محور روداب شرقی روستای مهدی‌آباد نرماشیر مقصد بعدی استاندار کرمان بود که این روستا به دلیل بارش شدید باران دچار سیلاب شده است.

فداکار در حاشیه بازدید از این روستا گفت: در پی بارندگی در شرق استان به ویژه در منطقه بروات، سیلاب به طرف منطقه ارگ جدید، دشت مجاور آن، نظام شهر و نرماشیر هدایت شد و علی‌رغم حجم و سرعت بالای بارندگی اما خوشبختانه آسیب جدی وارد نشده است.

وی با بیان این مطلب که دو روستا تحت تاثیر بارش باران قرار گرفتند که آب در حال فروکش کردن و وضعیت آن در حال ساماندهی است، افزود: به لطف خدا، با مدیریت و آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی، خسارت خاصی اتفاق نیفتاده اما باید آمادگی لازم برای مقابله با خطرات ناشی از سیل را حفظ کرد.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه در مجموع بارندگی‌های استان کرمان تلفات خاصی در منطقه حادث نشده، افزود: حدود ۱۱ روز است که استان درگیر سامانه بارشی بوده و در همه مناطق یعنی جنوب، شمال، شرق و غرب استان شاهد بارندگی بوده‌ایم و تاکنون با بیش از ۶۰ میلیمتر یعنی دو برابر میانگین بارندگی نسبت به سال گذشته بارش باران را داشته‌ایم.

وی با بیان این مطلب که با تلاش دستگاه‌های اجرایی، تدابیر قبل و حین بارندگی و بازدیدها، شاهد چالش خاصی در استان نبودیم، گفت: به غیر از یکی دو مورد خسارت به دام و جاده‌ها، خسارت قابل توجهی در استان رخ نداد است.

استاندار کرمان تصریح کرد: نزدیک به ۶۰۰ دستگاه و تجهیزات مختلف برای مقابله با خطرات احتمالی ناشی از سیل در مناطق مختلف استان مستقر شده بودند که وضعیت به خوبی کنترل شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • آبگیری کامل سد و بند‌های خاکی شهرستان گراش
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • بارش ۲ برابری در کرمان و سیلابی شدن شرق استان بدون تلفات
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • بازدید شبانه استاندار از مناطق تحت تاثیر سیلاب شرق استان کرمان